Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195677 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 21.01.2013 г.
  1. Да вземе да застреля всички дебелаци, които заради дебелините си, не могат да се движат сами и имат нужда от кран, за да бъдат погребани.
  2. Да застреля тези, които произвеждат газираната кола и "бързите" храни в различни разновидности и марки.
  3. Да застреля всички собственици и шефове на Монсанто, фирмата, която трови цял свят с моносортовите си глупости по отношение на семената на фермерите и препаратите за обработка на растенията. Да не говорим за произвежданите в размер на стотици хиляди тонове изкуствени подсладители, с които трови цялото човечество вече десетилетия.
  4. Да застреля шефовете и собствениците на фармацевтичните компании, които периодически пускат по някой слух чрез платени медии и след това пласират с държавна подкрепа ваксини за милиарди долари.
  5. Да гръмне шефовете на Пентагона и на онези фирми, за които същите тези шефове лобират, за да могат военните да стрелят на поразия в различни части на света и да обират най-нагло американските данъкоплатци, скривайки се зад тъпите лозунги от сорта: Ако не воюваме в Ирак, ще се наложи да воюваме в Тексас!
  6. Да застреля всички онези 50 000 000 американци, които лежат на издръжка на социалистическото правителство на САЩ и ще спести милиарди долари на американските данъкоплатци.
ЕТО ТАКА АЗ РАЗБИРАМ ЗАКАНАТА НА ОБАМА, ЧЕ ЩЕ ЗАЩИТАВА САЩ СЪС СИЛАТА НА ОРЪЖИЕТО.
КАК ДА МУ КАЖЕШ НА ПРЕЗИДЕНТА, ЧЕ ЗАПЛАХИТЕ ЗА АМЕРИКА СА В САМАТА АМЕРИКА, А НЕ ИЗВЪН НЕЯ?
Категория: Политика
Прочетен: 641 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 23.01.2013 09:29
Суверенът казва, че не е доволен от работата на администрацията, а тя продължава да си раздава премии. И колкото по-малко реформиран е секторът, толкова по-големи бонуси вземат. Примерите са с Министерството на болноопазването, Министерството на земеделието, Социалното министерство, на отбраната и съдебната система.

Миналата седмица говорих с хора, които бих оприличил по-скоро като малък или среден бизнес. Всички се оплакват от няколко основни неща:

1. Тормоз от страна на държавната и общинската администрация и проява на пълен субективизъм, като целта е да докарат бизнес страната до състояние, в което лесно да даде "нещичко", за да тръгне работата. Става дума за лицензи, разрешителни, отношения с НАП и т.н.
2. Невъзможност да се разчита на съдебната система за бързо получаване на задълженията. Мудна, тромава и корумпирана система, която изстисква много време и ресурси на бизнеса, който вместо да мисли как да работи, си губи времето и парите да търси адвокати, за да получи, онова, което му се полага по право.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ПЪТИ АДМИНИСТРАЦИЯТА Е ПИТАЛА ХОРА ОТ БИЗНЕСА КАКВИ СА ПРОБЛЕМИТЕ И КАК МОГАТ ДА ПОМОГНАТ НА БИЗНЕСА? НИКОЛКО.

КАКВО ОЧАКВАТЕ ТОГАВА!

Категория: Политика
Прочетен: 377 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 23.01.2013 09:31
Няколко неща като впечатление от един ден в Букурещ. Нямах време да разглеждам музеи и културни забележителности, за което предварително изказвам моите извинения на онези, които очакват такава информация.
  • Невероятен мащаб на градоустройство в центъра на града. Дворецът на хората /парламента и други държавни служби/, Академията, Министерства и т.н. Позната картина - пред различни учреждения служители пушат цигари.
  • При строителството на оградата на двореца, която е дълга километри разстояние, явно са спестили от мрамора и са сложили имитации на мрамор и варовик. Вследствие, на места са се показали тухлите - явно Николае Чаушеску е свършил тухлите по време на строежа.
  • Значителна строителна активност, особено в централна и северната част на града. Количеството има предимство пред качеството, особено за тези комплекси, които се правят с цел отдаване под наем. Строителна активност и по ринга на града.
  • Прекрасни големи паркове, добре поддържани, с достатъчно пейки и алеи за велосипедисти. Големи водни площи в самите паркове.
  • Миене на коли - 3 лева.
  • Стоките - на цените като нашите - с малки отклонения. Сега разбирам как се чувства чужденец в БГ, ако трябва да пазарува - като всичко по указателните табели е на местния език. Така и не разбрахме, нещото, което се продава на млечните щандове в Карфур, дали е извара или мляко. Чарала, патарала не можахме да се разберем. Все едно не ни разделя една река, а няколко граници. Толкова да не си приличат езиците ни!
  • Много добър път - Гюргево - Букурещ.
  • Преминаване на моста от посока България към Румъния - 4 лева.
  • Преминаване на моста в посока Румъния към България - 13 лева.
  • Водата в Букурещ е твърда, много варовита и не става за друго, освен за миене и за почистване на тоалетна и измиване на коли.
  • Едно евро е 4.6 леи и само в супермаркетите връщат от техните "стотинки". Всички други закръгляват сметката.
  • А иначе имаме толкова много общи неща, дадени ни от глобализацията - в БГ се карат Дачии, в Румъния видях коли Грейт Уол на ловешкия завод. Както се казва, менкаме си продукция.
  • Доста джипове се карат, явно, че има все още недоправени пътища, пък и снежната обстановка в страната през зимата е по-сложна от тази в БГ.
  • В супермаркетите - позната до болка картина от всички страни, които съм посетил - същите номера и маркетингови трикове, същите фирми - само като видя същите пластмасови кофи, пълни догоре с портокали по за 7 лева кофата, същите рекламни послания за продажба на безалкохолни напитки или за боя за коса. Навсякъде сме хванати за гушата от монополите и навсякъде изстискват от потребителите пари за едни и същи ненужни боклуци.
  • Доста интересно откритие - висш държавен служител говори само родния си език, а просяк на улицата припечелва с добър английски по 10 леи от впечатлените чужденци. Наистина интересно. Просяците значително са намалели за две десетилетия.
  • Градът е точно два пъти по-голям от София и пресичането му с кола изисква повечко търпение. GPS върши някаква работа, но има много позиции и нови кръстовища, улици и квартали, които никнат като гъби и се случва да не са отразени и на най-новите карти.
  • За един ден нищо свястно от женски пол не видях. Грозна картина наистина. Прекрасна архитектура и невзрачни жени. Страхотна комбинация!
  • Ако имам време, ще кача снимки.


Категория: Политика
Прочетен: 399 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 04.02.2013 19:48
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195677
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Януари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031