Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3222351 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от 07.01.2013 г.
Днес реших да изследвам едни хранителни добавки.
  1. Отивам в централната сграда на агенцията на бул. Пенчо Славейков.
  2. Там първо ме изпратиха в една приемна, след това в друга. Казаха, че не могат да свършат работа и трябва да отида в Централната лаборатория.
  3. Помолих ги за адрес и телефон. Накрая намериха адреса - бул. Никола Мушанов 120. Дадоха ми и телефона, който беше записан на сайта на агенцията.
  4. Започнах да звъня, ама от умрял писмо. След това тръгнах да търся адреса. Отивам на бул. Никола Мушанов 122 и се оглеждам за номер 120, ама нейсе. Питах няколко човека и един на бензиностанцията на Шел ми каза, че се намира "ей там отзад". Казвам му: Човече, това не е бул. Никола Мушанов, а "Житница", а том ми отговаря: Няма значение откъде е входа, лабораторията се води на Никола Мушанов.
  5. Отивам аз на кръстовището на бул. Никола Мушанов и бул. Житница и тръгвам по Житница. След около 200 метра е входът на лабораторията. Влизам и започвам моята приказка отначало. Казаха ми, че не могат да ми помогнат. Тогава обаче цитирам "Хартата", която е официално качена на сайта на Агенцията по безопасност на храните, според която, ако проблемът не е от компетенциите на агенцията, служителите трябва поне да ме упътят. Тогава се размърдаха и намериха една служителка, която звънна няколко телефона и ме упъти към друго звено на същата тази агенция, но на другия край на София - бул. Данаил Николаев, в сградата, където се помещаваше ДВСК. Каза ми да побързам, защото лабораторията приемала проби до 16 часа. На излизане от паркинга на агенцията се натресох в такава дупка, обилно покрита с вода, че удари яко някъде под двигателя. Настръхнах, да не ми излезе прекалено скъпа гражданската ми съвест, че търча като изоглавен, да проверявам кой лъже и кол не.
  6. Отидох веднага на новия адрес и връчих двете проби. Написаха ми фактура за 72 лева и след като се позаинтересувах, защо при всяко наше съмнение като потребители трябва сами да си плащаме изследванията, ми отговориха, че има вариант да не се плаща, но трябва да се подаде сигнал срещу търговец или производител - което означава, че е желателно да се даде неразпечатана проба, касова бележка, адрес на производителя или търговеца и да се попълнят някакви формуляри. Значи да се подаде СИГНАЛ.  Прецених, че става твърде сложно, защото трябва да си поръчам втора опаковка, която в случая беше 55 лева общо за двете проби, а и исках да се абстрахирам изцяло от субективизма на оценката на изследванията, защото ако бях дал координатите на търговеца, знам ли какво щеше да стане. Просто се съмнявам, че някой няма да предупреди търговеца, да вземе от него някакви пари, срещу което да напише каквото той поиска в изследването.
  7. Предпочетох да платя и да сведа до минимум субективизма в оценката от страна на служителите на агенцията.
  8. За всеки случай зададох един контролен въпрос на служителите от агенцията, които взеха пробите от мен, дали белтъкът от растителен произход, ако е в голяма концентрация, се пресича по същия начин, както, ако той е от животински произход. Например, когато се залее с вряла вода. Нямаха отговор и се наложи да питат друг служител, който явно беше "от стара коза яре" и който отговори, че белтъкът си е белтък и той трябва да се пресича, независимо от произхода му.
  9. Засега постигнах: ЗАГУБИХ ПОЛОВИНАТА ДЕН, ЗА МАЛКО ДА СЧУПЯ КОЛАТА В СОФИЙСКИТЕ ДУПКИ, ВИДЯХ БЪРКОТИЯТА В ПОРЕДНОТО ДЪРЖАВНО УЧРЕЖДЕНИЕ И РАЗБРАХ, ЧЕ ТОВА, КОЕТО ПИШЕ В ИНТЕРНЕТ КАТО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНО УЧРЕЖДЕНИЕ - НЕ БИВА ДА МУ СЕ ВЯРВА. А СЪЩО РАЗБРАХ НЕЩО, КОЕТО СИ ГО ЗНАМ ОТ ГОДИНИТЕ НА ТАТО: ТЕЛЕФОН РАБОТА НЕ ВЪРШИ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ КОНТРОЛИРА КОЙ СЕ ОБАЖДА, КАКВО ИСКА, КОЙ КОРЕСПОНДИРА С НЕГО И ТАКА РАБОТАТА СИ ВЪРВИ НА ПРИНЦИПА ЕДНО КЪМ ГЬОТЬОРЕ.
  10. Тези дни ще взема резултатите и ще ги коментирам по-долу.
Категория: Политика
Прочетен: 748 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 07.01.2013 17:32
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222351
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Януари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031