Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187170 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Януари, 2014 г.
2 3 4 5  >  >>
Моето обяснение е, че през 2000г. държавният дълг на САЩ е в размер на 5,6 трилиона долара, а 13 години по-късно той е 17 трилиона.

Следствие на това, американците, които са били втори в класациите за "икономическа свобода" през 2000г., вече са на 17 - то място. Колкото повече "държава" демонстрираха те през това време, толкова повече се влошаваше показателя "икономическа свобода". Желанието на бюрократите за икономическо влияние е неудържимо, независимо от това дали става сума за СССР, САЩ или Франция. Въпросът опира до това, дали народът ще се поддаде на този популизъм.

На фона на тези негативни тенденции, според мен речта на Обама за състоянието на Съюза беше непремерено оптимистична. Официално в Чили има по-малко бедни, като процент от населението, отколкото в САЩ. Но Чили прилагат това, което са научили от Милтън Фридман повече, отколкото самите американци. А за приказката, че богатите ставали все по-богати, а бедните все повече, в сила остава приказката: Правителството произвежда много богати и увеличаващ се процент бедни. Ако пожелае да произведе нещо друго, не е проблем да го направи. Стига да иска. И нека да не обвиняваме богатите там, защото 5 % от американците плащат 60% от данъците. Можем наистина да ги обвиним, че не плащат всички данъци, че най-после социалистите да рахатясат. Истински грамотната икономическа политика би била не да намалиш броя на богатите, защото те на практика плащат по-голямата част от данъците на тази страна, а да не увеличаваш броя на бедните. Докато Хонг Конг и Сингапур привличат чужди инвестиции заради свободните си икономики, САЩ все още привличат инвеститори заради миналото си величие, политическия режим, защитата на правата на собствеността и заради силната си армия. Но всичко това е до време.



След повече от 6 години на власт като президент, Щатите продължават да плащат най-много за здраве в света /17% от БВП/, но в същото време кубинците живеят по-дълго от тях. Защо гражданите от Канада се страхуват да посетят САЩ? Защото там не им важат здравните осигуровки и страхът от евентуални здравни проблеми ги кара да бъдат твърде консервативни в оценката на риска при пътуването им в Щатите.
Това са на пръв поглед дребни доводи, че Америка е в криза. Ние нямаме сметка от това. Надяваме се политиците в САЩ да научат български и да четат нашите постинги. Нашите политици със сигурост не го правят.

Категория: Политика
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.02.2014 18:48
А също така каква работа вършат? Какъв е бюджетът за заплати?

Опитай се да поровя в сайтове на общини, но такава информация няма никъде. Не напразно, страната ни се намира на последно място в Европа по откритост на бюджета. Няма значение дали става дума държавен бюджет или общински.


И затова си позволявам да започна изречението с "Чух".

Чух, че в община Симитли, на общинска заплата са 525 служители!!! При община от 15 хиляди човека, как ви изглежда това?

Информацията ми е от банков служител. Това не е банкова тайна по смисъла на закона.

ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ ВИДЯЛ НИТО В ЕДНА ОБЩИНА ФИНАНСОВ ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА ЗА ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ.

Тази статия беше инспирирана и от набиващата се в очи активност на почистващите боклука фирми. В моя квартал всяка къща си има отделна кофа за боклук. В нашата кооперация сме 6 апартамента и имаме 6 кофи за боклук. Та гледам аз, как всяка сутрин фирмата минава и обръща празната кофа и пунктира активност.

Не може ли да минава веднъж седмично? Още повече, че времето сега е студено. Не, не може, защото тогава няма да може да взема толкова много пари.
Категория: Политика
Прочетен: 369 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 31.01.2014 17:07
Аз определено съм "за" електронното гласуване. Работата е там, че не искам да избирам говна, пък било то и по електронен път.


Ако имам право да избирам и да уволнявам всички началници, които получават пари от бюджета, тогава има смисъл от електронното гласуване.


Ако трябва да избирам между Станишев, Борисов, Първанов, Местан, Сидеров, Бареков, Кънев, Кунева и Каракачанов, както се очертават работите, предпочитам да отида в изборната секция и да си запазя правото да напиша на бюлетината, която пускам в урната, моето: Fack You.


Няма да позволя моят глас да се преразпределя между негодяи, които няма да мога да контролирам и които ще правят каквото си поискат, без да се интересуват от моето мнение.

Електронното гласуване има много предимства и точно сега Плевнелиев играе на тази игра, защото разчита на част от гласовете на онези, които или работят с компютри или имат такива у дома. Разчита, че някой ще се излъже и ще  гласува все пак за него или неговата партия.  Вероятно хората с компютри има повече вероятност да гласуват за ГЕРБ отколкото за ДПС. Но това нищо съществено няма да промени. Нито сегашната партийна система, нито статуквото личностите да се "пласират" от партийните елити, нито нищо...

Електронно гласуване има в Швейцария от 2004г. Но там процедурата за свикване на референдум е много по-проста от нашата, а и резултатът от вота не зависи от това колко хора са отишли да гласуват, както е у нас. Плюс това хората там гласуват поне по 10 пъти в годината по важни за страната въпроси. Нашата система е порочна. Тя трябва да бъде променена принципно и от дъно, а не да се наглася така, както на политиците им е угодно. Мая си написа изборен кодекс за целите на собствената си партия. Плевнелиев пък от своя страна дава тези предложения от името на собствената си партия. Която за пред хората се направи на ощипана и вчера от ГЕРБ заявиха, че не били запознати предварително с предложението на президента. Стига някой да им вярва.

Предложението за задължително гласуване още повече засилва ПОДОЗРЕНИЕТО В МЕН, че Плевнелиев иска да вземе чрез принуда част от гласовете. Въпреки, че не е ясен механизмът за наказание, как ще постъпи един български гастербайтер в Англия или Германия, където му осигуряват секция за гласуване на 150 километра и в същото време му казват, че е задължително да гласува? Ще седне на компютъра човекът и ще гласува за статуквото. Това иска президентът.

Категория: Политика
Прочетен: 814 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 30.01.2014 18:03
 Това е предположение. Ще коментирам след като чуя изявлението.

Започна добре. Но с настоящото законодателство референдумът е обречен още от сега.
После се осра с идеята за задължителното гласуване и показа, че е човек на статуквото.
Ако имаш задължително гласуване, нямаш възможно да гласуваш с недействителна бюлетина от компютъра си. Фучик е казал: Хора бдете!
Категория: Политика
Прочетен: 382 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.01.2014 17:42
 Защото не съм гласувал за него. На всички български граждани им е отнето правото да избират или да свалят правителството. Че как да го харесваме тогава? 
Категория: Политика
Прочетен: 383 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 29.01.2014 17:17
 Боже колко ни е крехка държавата!
И на тази държава ние плащаме по 30 милиарда всяка година. Ей наистина сме много смотани, след като даваме пари на такава държава!
Категория: Политика
Прочетен: 346 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 29.01.2014 17:12
Порових доста, но не успях да намеря данни.

Приблизително приходите на застрахователите се изчисляват на 1 400 000 000 лева. Според оценки, делът на ГО достига до 60% от брутният им приход. Ако се приложат тези проценти към общите приходи, от гражданска отговорност застрахователите би трябвало да прибират около 840 000 000 лева приходи.

И сега въпросите:
  1. Каква е логиката, държавата да наложи някакво задължително плащане, от което не можеш да избягаш, да отсъства каквото и да е пазарно отношение по този въпрос и да те накарат да внасяш тези задължителни осигуровки в частни компании?
  2. Кой определи каква да е цената на тази застраховка и как така стана, че 60% от приходите на тези "пазарни" застрахователи се формират насилствено, със силата на закон от страна на държавата?
  3. Ако е така, защо да не плащаме парите във специален фонд, който се управлява от Комисията за финансов контрол и ако има някакви проблеми, комисията да разполага с не повече от 10 агенти оценители, които на основата на предварително заложени в закона критерии да определят нивото на обезщетенията? Ако в България има всяка година по 650 загинали от ПТП и около 4 000 ранени, срещу тях стои армия от застрахователни агенти, които ни прибират парите и се издържат от това, че държавата държи в ръката си тояга и ни заплашва с нея.

Ненапразно е практически невъзможно да се установи, колко пари компаниите са взели чрез застраховката ГО и какво са изплатили. Със сигурност ще се установи, че разликата между взето и платено е огромна и в голяма част тази разлика издържа десетки хиляди посредници, което ни натоварва с излишни плащания.  Как някой ще ме убеди, че има пазарни отношения в застраховането, след като 60% от всички приходи са следствие на административно определено задължително застраховане.                                                                                                                                                   

Е НА ТОВА МУ ВИКАМ АНТИПАЗАРНА ИКОНОМИКА.
Категория: Политика
Прочетен: 446 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 28.01.2014 11:14
Все пак какво очаквате от бюрократи, избрани по същия начин, по който се избират нашите бюрократи. Какво очаквате - да предложат пряка демокрация. Не, няма да отсекат клона, на който седят.


Ето някои забележки:
  1. Независимостта на съдебната система била уязвима. Според мен, съдебната система трябва да бъде много зависима - от нас, гласоподавателите. Трябва да си избираме ние съдиите по кварталите и тогава ще видим дали и кой може да им влияе;
  2. Назначението на Делян Пеевски било скандално! Ами ако хората не бяха излезли на улицата дали комисията щеше да определи това назначение като "скандално"? Не разбира се. Затова предлагам, чиновници от този ранг, да се избират пряко от избирателите. Сядаме на компютрите и гласуваме "за" или "против". Ако гласовете "да" са повече от тези "против" - човекът е назначен. Тогава няма как комисията да ни критикува, защото ще критикува народния вот. Ще бъде тъпо нали?;
  3. Изборът на Венета Марковска през 2012г. също не бил подминат в Доклада. Ако избирахме върховните съдии, нямаше да има скандали;
  4. В Доклада се казва, че в България имало гласове, които искали реформи и те трябвало да бъдат чути. Как бе другари да чуем тези гласове, ако не ги питаме. Защо не препоръчате да сме в постоянен избор на тези гласове и тогава нека народът да преценява накъде да върви страната. Но не го препоръчвате, нали, защото и вас не ви избират по този начин и защото и вие сте партийни назначения;
  5. За да успеели реформите, трябвало да има обществен консенсус. Как бе другари да има такъв консенсус, като изборите са купени, нагласени и натъкмени и половината българи не гласуват, защото знаят, че политиците ги набутват в калта и ги използват.  С този избирателен кодекс и с тази разкапана политическа система не може да има консенсус.
И така нататък и така нататък. Въртят го, сучат го, все опира въпрос до избора на хора и до контрола. Всички знаят, че сегашната система е това и ако не променим самата система, никога и нищо няма да е прозрачно и ясно в тази страна. Политиците ще вземат решенията на тъмно и без наше знание и съгласие и проблемите ще си останат.


Затова: ПЕРМАНЕНТНИ ИЗБОРИ НА ВАЖНИТЕ ХОРА В ДЪРЖАВАТА - ПРЕМИЕР, МИНИСТРИ, ПРЕЗИДЕНТ, ШЕФОВЕ НА АГЕНЦИИ, ТАЙНИ СЛУЖБИ, ДЕПУТАТИ, ШЕФОВЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, КМЕТОВЕ И СЪВЕТНИЦИ, СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, ШЕФОВЕ НА ПОЛИЦИЯТА - ЦЕНТРАЛНА И ПО МЕСТА.

ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ СЛУЖАТ НА СУВЕРЕНА И ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ ТОЙ МОЖЕ ДА СВАЛИ ДОВЕРИЕТО ОТ ТЯХ. КОЛКОТО И ДА СТРУВА НАШИЯТ ВОТ ПРЕЗ ГОДИНАТА, ЩЕ БЪДЕ МНОГО ПО-ЕВТИНО ОТ ЗАГУБАТА, КОЯТО ТЪРПИМ, ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ НИ ДЪРЖАТ НАСТРАНИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ.
Категория: Политика
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.01.2014 12:38
Не разбрах само, дали е разпоредил на банката на Ватикана да отпусне средства затова. Не разбрах дали е разпоредил на своите католически свещеници да се задействат и да приемат в църковните имоти бежанци и да им помагат кой както може. Не разбрах защо папата не отпусне градината зад папската резиденция за палатков лагер на бежанците от Африка.

Отново ни взеха за мезе. Вместо да ни призовава да направим някакво добро, нека първо да даде пример. Ватиканът има твърде голяма сграда - нека я превърне в лагер за бежанци. Тогава аз лично ще предоставя 10 000 лева помощ за папската институция, защото ще видя с очите си, че срещу мен няма лицемери и лъжци, а хора, които наистина искат и помагат на страдащите. Дотогава ще приема, че това са нечистоплътни хора, които се борят за власт и пари, а нас ни правят на будали.

Всеки такъв призив ще бъде тълкуван от нас умните и интелигентните като: ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ! Искаме примери господин ПАПА, а не призиви.

Категория: Политика
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 24.01.2014 09:40
Къде е маститият Георги Лозанов? То не са кървища, то не е насилие. Излиза Севда Шишманова и казва, че филмът бил единственото българско нещо, което било конвертируемо и познаваемо.
АМИ ТО ЕДИНСТВЕОТО НЕЩО, КОЕТО Е КОНВЕРТИРУЕМО ЗА КОЛУМБИЯ Е КОКАТА. ЧРЕЗ КОКАТА, КОЛУМБИЯ Е ПРИПОЗНАТА В СВЕТА. СТРАХОТЕН АРГУМЕНТ Г-ЖА ШИШМАНОВА НАЛИ? Не може ли България да е припозната в света като производител на електроника, машини и софтуер, а не на ганстерски филми?

Защо не изразходвахте нашите пари за нещо по-градивно? При разпадаща се държава, държава, в която нищо не работи както трябва, ще харчим десетки милиони левове от парите на данъкоплатците, за да показваме различни начини на убиване на човешки същества.

ФИЛМЪТ Е РЕКЛАМА НА МАФИОТСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ. ТОЙ ПОКАЗВА, ЧЕ МАФИЯТА Е НЕДОСЕГАЕМА, А НИЕ СИ ДАВАМЕ ПАРИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА НАПРАЗНО, ЗАЩОТО НЯМА НИКАКВА ФАЙДА ОТ НЕЙНИТЕ ДЕЙСТВИЯ. МАФИЯТА Е ВЕЧНА. ЗАЩО ТОГАВА ДА ПЛАЩАМЕ НА ПОЛИЦИЯТА Е ВЪПРОСЪТ? ЯВНО Е, ЧЕ НЕ ВЪРШИ РАБОТА. НО ПОСЛАНИЕТО НА ФИЛМА НЕ Е ТАКОВА И МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ ИМА ЗА ПРИМЕР В ЖИВОТА ТАКИВА КАТО ДЖАРО, КУКАТА ИЛИ КОЙТО И ДА Е ОТ ОНЕЗИ МАФИОТИ. ТОВА ЛИ ИСКАМЕ?

В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЕ ЗНАЕМ НИЩО ЗА ХОРАТА, КОИТО ДАВАТ ПАРИ НА ТАКИВА КАТО ВЯРА АНКОВА И НА СЕВДА ШИШМАНОВА, ЗА ДА ПРАВЯТ ТОЗИ КИЧ И ДА НИ ГО ПРОБУТВАТ КАТО ПСЕВДОКАЧЕСТВЕНА ПРОДУКЦИЯ.


В СЪЩОТО ВРЕМЕ, В СОФИЯ ИМА 15 ХИЛЯДИ ДЕЦА, ЗА КОИТО НЯМА ДЕТСКА ГРАДИНА. ОЩЕТЯВАМЕ БЪДЕЩЕТО СИ, ЗА ДА ПОКАЖЕМ КАК ДОБРЕ СИ ЖИВЕЯТ МАФИОТИТЕ.

ПРЕДИ ГОДИНИ ЕЛИН ПЕЛИН Е ИЗРАЗЯВАЛ ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ ОТ КИНОТЕАТРИТЕ, ЧРЕЗ ЕДИН ОТ ГЕРОИТЕ СИ. ИСКАЛ Е ДА ГИ ПОДПАЛИ. ДА КАЖЕМ, ЧЕ Е НЕЩО КРАЙНО. НО МОЖЕ ТОЗИ ФИЛМ ДА СЕ ПРОЖЕКТИРА ИМЕННО В КИНАТА. НЯКОЙ ДРУГ ДА ГО ФИНАНСИРА И КОЙТО ИСКА, НЕКА ДА СИ ГО ГЛЕДА. ДА ИЗВАДИ ПАРИ И ДА СИ ПЛАТИ БИЛЕТА. ЗАЩО АЗ КАТО ДАНЪКОПЛАТЕЦ ТРЯБВА ДА ФИНАНСИРАМ ТОВА. НЯКОЙ ДА МЕ Е ПИТАЛ?

Категория: Политика
Прочетен: 685 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 22.01.2014 13:47
Това пролича и вчера, когато оставиха Станишев да си развява байряка. Същото в голяма степен се случи и когато се опитваха да "настъпят" Мая Манолова преди около месец.

Господа сценаристи, не е ли по-лесно вместо да импровизирате, да си подготвите предварително въпросите. БСП има програма. Ами отворете програмата и писаните предизборни обещания и задавайте въпроси:
  1. Какво стана с предизборното обещание за откриване на нови работни места?;
  2. Какво стана с предизборното обещание за намаляване на бюрократичната тежест върху бизнеса;
  3. Какво стана с предизборното обещание за прозрачност на управлението - могат да се дадат десетки примери за непрозрачно управление - като се започне от избора на всеки един висш служител на държавата и се стигне до непрозрачния начин на формиране и разпределение на парите на данъкоплатците;
  4. По отношение на бюджета - задайте му въпрос с какво бюджетът за 2014г. се различава като принцип на формиране и разпределение, от бюджета за 1989г.?
  5. Задайте му въпрос дали знае кои са най-големите данъкоплатци в страната. Дали познава поне първите 10 от тях, защото именно заради такива хора, Станишев и компания могат да финансират социалистическите си глупости и могат да купуват гласове за изборите;
  6. След като свършите с глобалните въпроси задайте му въпроси от лично естество, като например, колко дни трудов стаж има, изключвам годините, в които е бил партиен номенклатурчик, колко данъци е платил на държавата преди да стане политик, как сегашната му жена получава от държавата пари за неясни мероприятия и то тогава, когато той е бил премиер. Как се получава подкрепа от лидери на ПЕС? Всички знаят, че преди това българския данъкоплатец е плащал вересиите на такива негови началници като Свобода, които сега търгат наровете в австрийски затвор.
Не виждам нищо положително, което това управление да е направило за изминалите 7 месеца. Дори и имаха наглостта да кажат, че електронното правителство не е приоритет. Може би защото то няма да им докара гласовете на пенсионерите или майките с деца или циганските гласове.
Сценаристите на Слави пропуснаха да наврат Станишев на "кучето в гъза", което означава, че или не са професионалисти или предварително са инструктирани, да не задават неудобни въпроси. Все пак и Слави е човек и нищо човешко не му е чуждо.

Категория: Политика
Прочетен: 630 Коментари: 0 Гласове: 0
ТЕЗИ ДНИ СЛУШАХ МНОГО ИЗКАЗВАНИЯ НА ОБИКНОВЕНИ ХОРА, СВЪРЗАНИ С ТЮТЮНА:
  1. ИМАШЕ ИНТЕРВЮТА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИ;
  2. ИНТЕРВЮТА НА ДЕЦА, КОИТО НЕ ХОДЕЛИ НА УЧИЛИЩЕ, ЗАЩОТО ТРЯБВАЛО ДА САДЯТ, ОБРАБОТВАТ И ПРИБИРАТ ТЮТЮНА;
  3. ВСЕКИ ОТ ТЯХ КАЗВА, КОЛКО ТЕЖКО Е ДА СЕ ГЛЕДА ТЮТЮН, КОЛКО РАНО СЕ СТАВА, И КАК НАКРАЯ ИЗКУПВАЧИТЕ ИМ ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ, КАТО ИМ ПРЕДЛАГАТ НИСКИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ.
ДА, СЪГЛАСЕН СЪМ, ЧЕ Е ТЕЖКО. АЗ СЪЩО СЪМ УЧАСТВАЛ В ТОВА ПРОИЗВОДСТВО КАТО ДЕТЕ. СТАВАХМЕ КЪМ 3 ЧАСА И В 4 ЧАСА БЯХМЕ НА НИВАТА. НЯКЪДЕ КЪМ 10 ЧАСА ВЕЧЕ БЯХМЕ ЦЕЛИТЕ ОЦАПАНИ В КАТРАН. А КОГАТО ЗАПОЧВАХМЕ ДА НИЖЕМ ТЮТЮНА ДА НЕ ВИ КАЗВАМ КОЛКО МИ БЯХА НАДУПЧЕНИ РЪЦЕТЕ ОТ ИГЛАТА. ТАКА РАНО СУТРИН БЕРЯХМЕ НАШИЯ ТЮТЮН, НИЖЕХМЕ ГО, А КАТО НИ ОСТАНЕ МАЛКО ВРЕМЕ РАБОТЕХМЕ В СЕЛСКИТЕ СУШИЛНИ, КЪДЕТО НА ОГРОМНИ ШИПОВЕ НАБУЧВАХМЕ ЕДРИТЕ ЛИСТА НА СОРТА "ВИРДЖИНИЯ" И ТАКА ПО 15 ЧАСА НА ДЕН. РАБОТЕХМЕ НА НОРМА И НЕ СИ СПОМНЯМ ДА Е ИМАЛО ТАКИВА ГЛУПОСТИ КАТО ПРОФСЪЮЗИ И ДРУГИ ПОДОБНИ. НИЕ САМИ СЕ ЕКСПЛОАТИРАХМЕ. ЗАЕДНО С ТОВА ИМАХМЕ И ЛИЧНО ПРОИЗВОДСТВО НА ЗЕЛЕНЧУЦИ В ГРАДИНИТЕ ОКОЛО КЪЩИТЕ, А ТЕ ПО НАШИЯ КРАЙ СА ОКОЛО 2 ДЕКАРА ОБРАБОТВАЕМА ЗЕМЯ. ТАКА ЧЕ ДЕТСТВОТО МИ Е МИНАЛО В ТАКОВА НАПРЕГНАТО РАБОТНО СЪСТОЯНИЕ, ЧЕ СЕГАШНИТЕ ДЕЦА МИ ИЗГЛЕЖДАТ РАЗГЛЕЗЕНИ И МРЪНКАЩИ МЛАДИ ХОРА, КОИТО НЕ СА СТОЯЛИ НИТО ГЛАДНИ И ЖАДНИ.

НО, С ГОДИНИТЕ РАЗБРАХ, ЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ПРАВЯ ТОВА ЦЯЛ ЖИВОТ. НЕ ЧЕ СЕ СРАМУВАХ ОТ ТАЗИ РАБОТА. ЗНАЕХ, ЧЕ ИСКАМ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА И ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН СВОБОДЕН МОМЕНТ СЕ ХВАЩАХ ЗА КНИГИТЕ. ТОВА БЕШЕ МОЯТ ИЗБОР, ЗАЩОТО ЗНАЕХ, ЧЕ ТЮТЮНЪТ НЯМА ДА МИ ДАДЕ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ КЪШЕЙ ХЛЯБ.

ПРЕЗ РЪЦЕТЕ МИ СА МИНАЛИ СТОТИЦИ ТОНОВЕ СЕЛСКОСТОПАНСКА ПРОДУКЦИЯ. ОТ ТОВА ГЛАДЕН НЕ СЕ ОСТАВА, НО И НЕ СЕ ЗАБОГАТЯВА. ИЗКЛЮЧВАМ ОТДЕЛНИ СЛУЧАИ НА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ И СУБСИДИРАНЕ НА ТОВА ПРОИЗВОДСТВО.

КАТО РАЗБЕРЕШ, ЧЕ НЕЩО НЕ ТЕ УДОВЛЕТВОРЯВА, СМЕНЯШ ГО С ДРУГО. ОПРАВДАНИЕТО, ЧЕ ТАКА БИЛИ СВИКНАЛИ, ЧЕ ТОВА ИМ БИЛ НАЧИНЪТ НА ЖИВОТ Е ДОСТА ТЪПО ОПРАВДАНИЕ. ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА СЕ ОПРАВДАВАШ, ЧЕ СИ ТЪП И НЕ МОЖЕШ НИЩО ДА ПРОМЕНИШ В ТОЗИ ЖИВОТ.


И СЕГА ДА КАЖА НЕЩО НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ. УВАЖАЕМИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ. ЗНАМ, ЧЕ ВИ Е ТЕЖКО. НО В СЪЩОТО ВРЕМЕ Е ТЕЖКО И НА МИНЬОРИТЕ, КОИТО БЪХТАТ ПО ЦЯЛ ДЕН В МИНАТА ЗА 500 ЛЕВА ЗАПЛАТА. ТЕЖКО Е И НА ОНЕЗИ ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДИТЕЛИ, КОИТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ФАЛИРАЛИ ЗАРАДИ ЕВТИНАТА МАКЕДОНСКА, ТУРСКА И ГРЪЦКА ПРОДУКЦИЯ, ЗАЩОТО ПО ПАЗАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ САМО 10% ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО. НА ТЯХ СЪЩО ИМ Е ТЕЖКО. НА МЕН СЪЩО Е ТЕЖКО, ЧЕ ОТДАВНА СЕ Е СТЪМНИЛО, А АЗ НЕ СЪМ СЕ ПРИБРАЛ У ДОМА И МИНАЛАТА ГОДИНА БЕШЕ ПОРЕДНАТА ГОДИНА В МОЯ ЖИВОТ, В КОЯТО НЕ СЪМ БИЛ В ОТПУСК. АКО ВИ Е ТЕЖКО ДА РАБОТИТЕ С РЪЦЕТЕ И КРАКАТА СИ, РАБОТЕТЕ С ГЛАВАТА СИ. ПРОМЕНЕТЕ НЕЩО В ЖИВОТА СИ. ДОРИ И ДА ПРЕДПОЛОЖИМ, ЧЕ ПАЗАРЪТ В БЪЛГАРИЯ Е МАНИПУЛИРАН ОТ ИЗКУПВАЧИТЕ, 2 ИЛИ 3 ЛЕВА В ПОВЕЧЕ ЗА КИЛОГРАМ НЯМА ДА РЕШИ СЪЩНОСТНИЯ ВИ ПРОБЛЕМ. А ТОЙ Е, ЧЕ ОТ ТЮТЮН НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ, ОСВЕН АКО НЕ СТЕ ИГРАЧ НА ГОЛЯМО И НЯМАТЕ ФАБРИКА. ПАЗАРЪТ ИМА НУЖДА НЕ ОТ ТЮТЮНДЖИИ, ДА МЕ ИЗВИНЯВАТЕ ЗА ИЗРАЗА И ЗАТОВА АЗ НАВРЕМЕ ПРЕСТАНАХ ДА БЪДА ТЮТЮНДЖИЯ, КРАСТАВИЧАР ИЛИ ПИЛЧАР /ПТИЧАР/ И ДОРИ И ТОГАВА, КОГАТО ПРАВЕХ ТОЗИ БИЗНЕС, ВИНАГИ ДАВАХ ПРИОРИТЕТ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО СИ РАЗВИТИЕ, ЗАЩОТО ЗНАЕХ, ЧЕ ОТ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ХАЙР НЯМА ДА ВИДЯ, ОСВЕН, ЧЕ ЩЕ СЕ ПРЕБИЯ ОТ РАБОТА.

ПРАВЕТЕ НЕЩО, КОЕТО ПАЗАРЪТ ИСКА. ПРОИЗВЕЖДАЙТЕ КОМПЮТРИ, ЧИПОВЕ, РЕМОНТИРАЙТЕ ТЕХНИКА И ВЪРШЕТЕ НЕЩО С ПО-ГОЛЯМА ПРИНАДЕНА СТОЙНОСТ. АКО НЕ СЕ ОТКЪСНЕТЕ ОТ ТАЗИ ЗЕМЯ, НИЩО СЪЩЕСТВЕНО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ В ЖИВОТА ВИ. С ГОДИНИТЕ ВСЕ ПО-МАЛКО ЩЕ СЕ ПЕЧЕЛИ ОТ ТЮТЮНА И ВИЕ ТРЯБВА ДА СТЕ ГО РАЗБРАЛИ. НЕ СЕ ПОДЛЪГВАЙТЕ НА ПРИКАЗКИТЕ НА НЯКОИ ПАРТИИ, КОИТО СЕ БОРЯТ ЗА ГЛАСОВЕТЕ ВИ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ДАВА ПО 110 МИЛИОНА ЛЕВА СУБСИДИИ ЗА ВАШИЯ ТЮТЮН, ЗАЩОТО С ТЮТЮНА НЯМА ДА ВЛЕЗЕМ В БЪДЕЩЕТО, А САМО ЩЕ ДОПРИНЕСЕ ЗА УПАДЪКА НА ОБЩЕСТВОТО НИ. МОЛЯ ВИ НЕ ПРОИЗВЕЖДАЙТЕ ТАЗИ ОТРОВА И СЕ НАСОЧЕТЕ КЪМ НЕЩО ПО-ДОБРО КАКТО ЗА ВАС, ТАКА И ЗА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО. ЗНАМ, ЧЕ СТЕ ПЕЧЕЛИЛИ ДОБРЕ ГОДИНИ НАРЕД, НО ТОВА ВРЕМЕ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НИКОГА. НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА СПИРАТЕ ВРЕМЕТО, ЗАЩОТО НЯМА ДА УСПЕЕТЕ. И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРЕХВЪРЛЯТЕ ЛИЧНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ ВЪРХУ ОБЩЕСТВОТО. АЗ ЛИЧНО НЕ БИХ ПЛАТИЛ И СТОТИНКА ЗА ВАШИЯ ТЮТЮН. АКО МИ ПРЕДЛОЖИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ, НЯМА ПРОБЛЕМ. ДОРИ БИХ ПЛАТИЛ И ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ЗА ТУРСКИТЕ И ГРЪЦКИТЕ БОКЛУЦИ, С КОИТО Е ЗАЛЯТ НАШИЯ ПАЗАР. НО ЗА ТЮТЮН ПАРИ НЕ ДАВАМ. РАЗБЕРЕТЕ ТОВА НАЙ-ПОСЛЕ И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ЦИРКОВЕ КАТО ТОВА ДА ИЗГОРИТЕ ЕДНА БАЛА ТЮТЮН ИЛИ ДА ВДИГАТЕ ГЮРУЛТИЯ И ДА БЛОКИРАТЕ ПЪТИЩА.
Категория: Политика
Прочетен: 1221 Коментари: 5 Гласове: 3
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187170
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Януари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031