Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196274 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 20.01.2015 г.
Защото в тези държави се провежда процес на съзнателно лумпенизирана социализация, намеса във вътрешните работи на трети страни и на изкуствено създадено и прибързано смесване на култури.

Защото там няма истинска демокрация.

Защото там правителствата не се различават много от нашето правителство - управляват както намерят за добре, с актове, неоторизирани от гражданите на тези страни.

Разликата е, че тези държави са имали възможност да крадат от цял свят, в качеството им на колониални сили и богатството им е изградено върху страданията на милиони хора по света.

Швейцария е нямала откъде да краде. Пък и не е искала. Тя се е развивала като демокрация и е богата заради демокрацията, а не заради краденето.

Краденето и намесата в живота на трети страни предизвиква омраза. Омразата предизвиква противопоставяне. Понякога нещата излизат извън контрол и се стига до тероризъм.


Там където има повече демокрация, там няма тероризъм.



НЕКА ПРАВИТЕЛСТВАТА ПО СВЕТА ДА НАПРАВЯТ ТАКА, ЧЕ ДА НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ СЪЗНАТЕЛНО ПРЕДИЗВИКВАТ И ПРОИЗВЕЖДАТ ТЕРОРИСТИ, ЗА ДА ОПРАВДАЯТ ОГРОМНИТЕ РАЗХОДИ, КОИТО СЛЕД ТОВА ОТИВАТ ЗА "БОРБА" С "ТЕРОРИСТИТЕ". ИСКАМ ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЯ ДА ВЯРВАМ, ЧЕ ТЕРОРИЗМЪТ НЕ Е ИЗМИШЛЬОТИНА НА ПРАВИТЕЛСТВАТА НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ В ИКОНОМИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ МЕГАДЪРЖАВИ.
Категория: Политика
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове: 5
Без да вземам страна в конфликта, следя коя страна какво казва. Всяка една от страните в конфликта обвинява другата. Стигна се дотам, че украинската страна обвинява сепаратистите, че убийството на мирни жители и заравянето им в общи гробове е дело на сепаратистите. Дори и непредубедения читател може да постави под съмнение една такава теза. Руснаци да убиват руснаци е същото като украинци да убиват украинци. Това е възможно при гражданска война, когато една народност е разделена по религиозен признак или по политически признак. Руснаците са се избивали помежду си по време и след преврата, осъществен от комунистически лумпени през 1917г. Всички знаем за конфликта червена роза срещу бяла роза в Англия. Католици и протестанти са се избивали като пилци във Франция и преди и след Реформацията. Гражданската война в Германия, продължила десетилетие е също друг пример.


Но в случая руснаци воюват срещу украинци. В нета е пълно с кадри за разрушени жилищни постройки и трупове на мирни жители. Не би ли трябвало международни организации да отидат там, но не като OSСE, защото последните са продажници и да установят кой какви ги е вършил. Защо BBС го няма там? Защо АП задава въпросите си от Вашингтон? Къде е нашата упорита и безстрашна Елена Йончева, която не се уплаши нито от муджахедините в Афганистан, нито от Беркут в Киев и предаваше новини от всички горещи точки на планетата? Защо не отиде в Донбас и да интервюира мирните жители, да види със собствените си очи техните страдания и да установи чрез журналистическо разследване, кой всъщност избива тези хора - сепаратистите ли ги убиват или редовната украинска войска. Дотогава трябва да вярваме на тъпата тези, че руснаците избиват своите.


Както вече казвам, не защитавам нито една от страните. И нека да припомня нещо, което много често го казвам: И В КИЕВ ДА ОТИДЕТЕ И В МОСКВА, ЩЕ ВИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НЕЗАЧИТАНЕТО НА ЗАКОНА И В ДВЕТЕ СТОЛИЦИ. ЕДНО И СЪЩО ОТНОШЕНИЕ НА ЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. ЛИКА ПРИЛИКА СА СИ. И В КИЕВ И В МОСКВА Е ПЪЛНО БЕЗЗАКОНИЕ И ОРГАНИТЕ НА РЕДА НЕ ФУНКЦИОНИРАТ, ОСВЕН АКО НЕ ТРЯБВА ДА ШАМАРОСАТ НЯКОЕ ОПОЗИЦИОННО ДВИЖЕНИЕ. ТОГАВА СА МНОГО АКТИВНИ. ВЪПРОСЪТ МИ Е - ДОКОГА НАШИТЕ МЕДИИ ЩЕ СА ПОДЛОГА НА ОЛИГАРСИ, ТАЙНИ СЛУЖБИ, ПОКРОВИТЕЛИ ЗАД ГРАНИЦА И ПОЛИТИЧЕСКИ ПОКРОВИТЕЛИ В САМАТА БЪЛГАРИЯ? АКО ЕЛЕНА ОТИДЕ В ДОНБАС И НАПРАВИ ОБЕКТИВЕН РЕПОРТАЖ, ТОГАВА ЩЕ СИ ПОМИСЛЯ, ЧЕ НЕ Е ПОРЕДНАТА ПЛАТЕНА ПОЛИТИЧЕСКА КУЧКА, КОЯТО Е ИЗБРАНА ДА НИ ЗАЛИВА С ПОРЪЧКОВИ РЕПОРТАЖИ, ПОД "ГРАД ОТ КУРШУМИ". ДОРИ И НЕ ИСКАХ ДА СИ СПОМНЯ, С КОЙ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИЦЕМЕР СПОДЕЛЯШЕ КРЕВАТА СИ. ДАЛИ НЯКОЯ "ДЕМОКРАТКА" БИ ЛЕГНАЛА С КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИДЕР? ТОВА Е ВСЕ ЕДНО "РОЗА ЛИБКНЕХТ" ДА СИ ЛЕГНЕ С ХИТЛЕР. НО ЧУДНОТО В СЛУЧАЯ Е ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ И УГОДНИЧЕСКОТО ИМ ОТНОШЕНИЕ И ИЗВЪРТАНЕ В ПОСОКА НА ПАРИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 1017 Коментари: 2 Гласове: 8
Последна промяна: 21.01.2015 08:25
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196274
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Януари, 2015  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031