Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195638 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 11.01.2017 г.
 https://www.24chasa.bg/novini/article/5988360

Всички партии дадоха голям коз в ръцете на ГЕРБ. След това да не се чудят, защо ГЕРБ ще спечели следващите избори и то безапелационно.

Само си помислете. над два милиона и половина българи казаха "да" на мажоритарния вот и на намялаване на партийната субдисия от 11 на 1 лев и партиите се ослужват като прасе сред тикви или като мишки в брашно, вместо да си плюят в пазвата и да направят това, което народът иска, та да могат след няколко месеца да разчитат да влязат в парламента.


НЕ ЗНАМ КАКВИ ГИ МИСЛЯТ ЛИДЕРИТЕ НА ПАРТИИТЕ, НО НАПРАВИХА ТАКАВА ГОЛЯМА УСЛУГА НА ГЕРБ, КАТО ОТКАЗАХА ИЗОБЩО ДА ДИСКУТИРАТ ЗА МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ И ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА СУБСИДИЯТА. ГЕРБ КОНТРИРА С ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ ЩЕ ВНЕСЕ ИЗЦЯЛО НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС. И АКО НАПРАВЯ ТОВА И ОСТАНАЛИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ БОЙКОТИРАТ ТЕХНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, ДА  ЗНАЕТЕ, ЧЕ СИГУРНИЯТ ПОБЕДИТЕЛ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДЕ ИМЕННО ГЕРБ. НЯКАК СИ ПОЛИТИЦИТЕ НЕ УСЕТИХА ТОВА НОВО НАСТРОЕНИЕ В ИЗБИРАТЕЛИТЕ, НА КОИТО, ОБРАЗНО КАЗАНО "ИМ ПУКНА ФИЛМА" И ИСКАТ ПРОМЯНА. ТЪПОТО Е ОБАЧЕ, ЧЕ ПАК ГЕРБ ЩЕ ЯХНЕ ТОВА НЕДОВОЛСТВО И НА НИКОГО НЯМА ДА МУ ПУКА ОТ ФАКТА, ЧЕ 6 ГОДИНИ НЕ БЯХА ДОСТАТЪЧНИ НА БОЙКО И КОМПАНИЯ ДА НАПРАВЯТ НЕОБХОДИМИТЕ РЕФОРМИ, ЧЕ ДА "СЕ ОПРАВИМ" НАЙ-ПОСЛЕ И НИЕ КАТО НАРОД И НАЦИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 282 Коментари: 0 Гласове: 0
 Та Джеръми Корбин предлага да се сложи таван на заплатите в Британия. Не се казва, дали става дума за заплати, давани от държавата или общините, от което се подразбира, че става дума за заплати изобщо.


Как ще се регулират заплатите в частния сектор? Когато обаче попиташ солидарни "бойци" като Джеръми Корбин, какъв да бъде размерът на заплатата и на какво основание той ще бъде 10 хиляди паунда или 11 хиляди паунда или 6 хиляди паунда и какъв ще бъде критерият за нейното определяне, тогава се получава конфузна ситуация. Социалистите не се интересуват от подробности. Те гледат за замъглят главата на простите избиратели, че да се докопат до властта, а там какво ще стане, е отделен въпрос.


Не остава назад и Корнелия Нинова. Тя обещава, БСП да управлява така, че да има по-малко бедни!!! БОЖЕ ОПАЗИ ОТ УПРАВЛЕНИЕ НА БСП. СПОМНЯМ СИ ЖАН ВИДЕНОВОТО УПРАВЛЕНИЕ. ТОВА БЕШЕ КЛАСИЧЕСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БСП. СТИГНА СЕ ДОТАМ, ЧЕ ДА ПЛАЩАМ 110 ДОЛАРА НАЕМ И ДА ПОЛУЧАВАМ 8 ДОЛАРА ЗАПЛАТА И ТО АЗ, КОЙТО БЯХ ОТ СКЪПО ПЛАТЕНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА. ЕТО НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ГРИЖА ЗА БЕДНИТЕ. Който не знае как изглеждаше София през зимата на 1996-1997г., той нищо не знае. Имах усещането, че може да се снима филм на ужасите в сградите, които бяха на мястото на новопостроения булевард "Тодор Александров", който започва от площад "Независимост" и отива към кварталите на Люлин. Това е управлението на комунистите. Пълен бъркоч и мизерия, празни магазини, купонна система и един куп бедни.


Затова уважаеми солидарни икономисти или накратко наречени - социалисти и комунисти. Давайте точни числа - наслушахме се на празни приказки от ваша страна. Жалкото обаче е в това, че всички политически партии, които сега съществуват в България, са ваши производни.




Категория: Политика
Прочетен: 253 Коментари: 0 Гласове: 0
 Ето ви два примера от великата Британия.


Първият случай е със стачката на метрото. Преди година бях в Лондон и тогава също имаше стачка. Да не ви казвам, какво ставаше в града. Въпреки много добрата организация на градските власти, които пускаха автобусите едва ли не на всяка минута, хаосът беше огромен. Самият град в центъра не е предвиден за такова голямо количество хора и без метрото градът е загубен. Един ден преди да си тръгнем, онези спряха стачката, та се повозихме на метро.

Сега е същата работа. Има стачка и хаосът се завърна по улиците на Лондон. Какви са причините за стачката? Управата на метрото решило да уволни 900 служители /такава беше първоначалната заявка/, за да рационализира разходите. Освен автоматизираните мотриси, управителите са решили да СМЕНЯТ КАСИЕРКИТЕ С АВТОМАТИ ЗА ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИ. И стана една, каквато стана. Синдикатите надават вой и стачката започва.
Дори и демократичният пакистански градоначалник на Лондон се беше възмутил, заради създадения транспортен хаос.

СОЛИДАРНАТА ИКОНОМИКА КАЗВА, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВОЛНЯВАТ ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ. ТЕ ИМАТ СЕМЕЙСТВА И НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗДЪРЖА.

Какво решение да се вземе.. ОТ ЕДНА СТРАНА, ПРАВИТЕЛСТВОТО КАЗВА, ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ПЛАЩАШ ЗАПЛАТИ ПОД 1000 ПАУНДА НА МЕСЕЦ. УТРЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ПЛАЩАШ ЗАПЛАТИ ПОД 2000 ПАУНДА, за да се гарантират ДОСТОЙНИ доходи за осигуряване на нормален живот. Тогава какво правим? Или увеличаваш билетите и правиш седмичната карта по 70 паунда и месечната карта по 240 паунда /сега за зона 3 е 148,70 паунда/ или приемаш специален закон, че жителите на Йоркшир, Ливерпул или Бирмингам, ще трябва да работят допълнително, за да платят субсидираните билети на жителите на Лондон, така, както жителите на Исперих, Тервел, Карлово, Сандански или Кюстендил, са задължени да го правят, за да могат да имат софиянци субсидиран транспорт. ТОВА ИКОНОМИЧЕСКО РЕШЕНИЕ ЛИ Е ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКО И КАК СЕ ПРАВИ ИКОНМИКА С ПОЛИТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ?

На всички трябва да ни е ясно, че прогресът изисква от нас да четем, да работим усилено за собственото си подобрение и усъвършенстване и да не разчитаме, че цял живот някой ще ни осигури работното място продавач на билети в метрото, разчитайки на солидарността на обществото, а не на икономическите потребности. Да разчитаме, че някой по-будала от нас ще ни плаща заплатата, ЗАЩОТО НИЕ ИМАМЕ НУЖДА, е най-лошото нещо, което може да се случи на една икономика, на една политика и на една държава.


Така че, нека не подготвяме децата си да бъдат продавачи на билети. Да не ги подготвяме за работа, която може да се извърши от една машина. Нека да ги подготвяме да бъдат творчески личности, които създават голяма принадена стойност. Това е бъдещето на света. Още от студентските си години знам, че да се готвиш да работиш с лопата и кирка, не е най-доброто решение, защото умните хора са измислили багери за тази работа. Същото е и билетопродавачите. Има машини за тази работа. Хвани се за нещо, което е творческо, градивно и вдъхновяващо. Така ще получиш и много повече пари. НО ХОРАТА В ЕДНА СОЛИДАРНА ИКОНОМИКА СА СВИКНАЛИ НЯКОЙ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ТЯХ. ДА ИМ ОПРЕДЕЛЯТ МИНИМАЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, КОЕТО ОТ СВОЯ СТРАНА ЩЕ ИМ ОСИГУРИ ДОБЪР ЖИВОТ. ТАКА ХЕМ НЯМА ДА СИ ДАВАТ ЗОР, ХЕМ И ЩЕ СИ ПОЛУЧАВАТ ДОСТАТЪЧНО ПАРИЧКИ, ЗА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ. БАХ ТИ И ИКОНОМИКАТА Е ТОВА НАИСТИНА. АКО Е ТАКА, МИЛИОНИ ХОРА ПО СВЕТА ЩЕ ИСКАТ ДА СТАНАТ БИЛЕТОПРОДАВАЧИ, КОПАЧИ, ХАМАЛИ И ЧИСТАЧИ. НЕ ЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ ТАКИВА ХОРА, НО ТЯХНОТО "ПРЕДЛАГАНЕ" ОТ СТРАНА НА СОЛИДАРНАТА ИКОНОМИКА, НАДМИНАВА ВСЯКАКВИ НОРМАЛНИ ПРЕДСТАВИ ЗА КОЛИЧЕСТВЕНИ ПРОПОРЦИИ. И ОТТАМ, ЕТО ВИ ПРОБЛЕМ. 


И тук социалистите започват да крещят: Какво правим с хората. Те имат семейства за хранене!!! Лумпените са на върха на политическата активност и поради всеобщото избирателно право, могат наистина да върнат колелото на историята назад, така, както комунистите направиха за кратък исторически период от време, експериментирайки своито солидарни ценности.


Вторият пример е с предложението на Джеръми Корбин, да се сложи ограничение на максималната работна заплата.

Следваща статия.
Категория: Политика
Прочетен: 264 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 11.01.2017 09:48
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195638
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Януари, 2017  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031