Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3223517 Постинги: 6931 Коментари: 4323
Постинги в блога от 28.01.2017 г.
 В превод:

Задачата на медицината е тройна: да пази, да предупреждава, да лекува.

Няма значение колко си умен - ако си хванал грешния път...

Пътят г-н Москов, пътят е грешен. Ръководите система за милиарди, която не й пука за първите две най-важни задачи: ДА ПАЗИ И ДА ПРЕДУПРЕЖДАВА.

Да не навлизам в подробности, защото като им знам пазенето и предупрежденията, се досещам за предупрежденията, че грипът "идва" и че трябва да се ваксинираме.

Хипократе, Хипократе, клетвата ти не струва! Някак си е отвлечена и остава най-важното от медицината неспоменато. Всъщност най-слабото твое писание е тъкмо клетвата. Ако беше завършил един курс по управление на писането за 1000 долара, щеше да разбереш. Ама с тази гръцка криза, откъде пари за такива подробности. А може да не си я питал ти, пък аз те пустосвам неоснователно. Но както и да е. И следствие на всичко това, съвременната медицина го е ударила през просото. Гледат да се докопат до мангизите и майната му на пациента. Да живеят Фрайзър и Фармахим. Резултатът е нито ПАЗЕНЕ. нито ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, нито ЛЕЧЕНИЕ, без да забравят да вземат от нас едни 6 милиарда на година. Хипократе, видя ли как се вземат пари, без да се върши работа и не само това - тровейки тези, от които "лекуват". И всичко това го правят в "рамките на закона". Убиват ни законно. Не като теб, да измъчваш пациентите с диети и разни треволяци. Но пък като гледам пациентите как се държат, да ти имам пациентите. Нищо в тази държава не е както трябва. На докторът не му пука за пациента. На самият пациент не му пука за него. На всички им пука за парите. На докторите повече. На пациентите по-малко. Защо на пациентите не им пука за парите? Защото ако им пукаше, щяха да четат, да питат, да разпитват, да експериментират и да търсят друго решение. Да научат как функционира тялото, какво трябва и какво не трябва да правят и накрая да разберат, основния извод: ДОКТОРИТЕ НЕ ДОСТИГАТ, ЗАЩОТО НИКОЙ МЕДИЦИНСКИ РАБОТНИК НЕ ПОЛУЧАВА ПАРИ ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНЕ, А ЗА СПОРНО ЛЕЧЕНИЕ. ЗАЩОТО АКО ВСЕ ПАК ИМА ТАКИВА, КОИТО СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ КАЛЪПА НА АЛОПАТИЯТА И СА ПРОГЛЕДНАЛИ, НИКОЙ НЕ ГИ ЧУВА. ЗАТОВА ИМАМЕ НУЖДА ОТ ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ ДОКТОРИ, ЗАЩОТО СИСТЕМАТА Е ПОЗВОЛИЛА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ. АКО СИСТЕМАТА НЕ ПОЗВОЛИ ТОВА, НЯМА ДА ИМА НУЖДА ОТ ТОЛКОВА МНОГО ДОКТОРИ. НУЖДАТА Е ИЗМИСЛЕНА, ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА. ТОВА Е МАШИНА ЗА ПАРИ, ПОДКРЕПЕНА И ОТ САМИТЕ ПАЦИЕНТИ, КОИТО ВЯРВАТ НА КАЗИОННАТА МЕДИЦИНА, НЕЗАВИСИМО ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ.

Финландците направиха реформа в медицината, дори и без да излизат извън рамките на алопатичната медицина. Просто съществено ограничиха сърдечно-съдобите заболявания с масирана просветителска кампания и профилактика на цялото население. Нищо кой знае колко сложно. Ама как да се краде при такава система?

Четивото е забранено за хора без въображение.
Категория: Политика
Прочетен: 395 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.01.2017 08:53
И нищо друго!
Нищо!

Хареса ли ви?
Хареса ли ви да ви се мазнят царски подлоги и тъпократи, мижитурки и подлизурки?

А тъмнината остава. 
Свободата я няма.
Животът все някак си продължава,
в таз тъпа държава.

Суверенът иска промяна. Глухи ли сте, слепи ли сте? Не искаме да продължаваме да живеем "някак" си. Искаме си властта обратно! Вие сте нашите слуги, а не ние вашите! Вие сте служители, а не ние! 
Толкова ли силно желаете да ви замерят с камъни?

За една седмица Тръмп изпълни 20% от обещанията си, дадени на американския народ. Вие какво направихте? Направихте избор на правителство, без да се консултирате със Суверена! Мислите ли, че той ще ви прости това незачитане на неговото мнение?

Г-н президент, ако не знаете, живеем в 21-ви век. Можете да питате народа си и той ще ви отговори в рамките на 24 часа, кого иска да вижда и кого не иска да вижда във властта. Просто го попитайте. 
Категория: Политика
Прочетен: 803 Коментари: 3 Гласове: 3
Последна промяна: 16.11.2017 22:25
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223517
Постинги: 6931
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Януари, 2017  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031