Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187073 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Октомври, 2011 г.

ЖИВОТЪТ МИ МИНА В ЕДНА ДЪРЖАВА С НЕДОБРЕ РАБОТЕЩА, АЛЧНА, КОРУМПИРАНА И НЕЕФЕКТИВНА БЮРОКРАЦИЯ. Държава, в която обективните природни икономически закони са интерпретират в полза на политици и чиновници. Държава, в която богатството е свързано с властта. Държава, в която духовността се разпада. Държава, която в мирно време губи повече хора, отколкото по време на война.

 

Най-после направете нещо по въпроса.

 

ПРАВЕТЕ РЕФОРМИ!!!

2.       Социално дело – ЧИСТ КОМУНИЗЪМ. Куче влачи, диря няма. Кой плаща, колко плаща, колко получава – системата е едно към гьотьоре. Някои я наричат – СИСТЕМА ЗА СОЦИАЛНА СИГУРНОСТ. Аз и викам СИСТЕМА ЗА СОЦИАЛНА НЕСИГУРНОСТ.  Чиста форма на грабеж на тези които бачкат, от чиновниците и от тези, които не работят.

3.      
Здравеопазване – единствено забележимата част от реформата е немалкото доктори, които започнаха да вземат шестцифрена годишна сума като възнаграждение. Всичко друго е същият познат ни от миналото бъркоч.

4.  
Прекалена намеса на държавата в икономиката, комбинирано с неефективна система за контрол в секторите, където има лицензионни режими. Държавна и общинска администрация – все по-голяма и все по-неефективна и пречеща на бизнеса. И всичките тези служители са дошли на работа  с благородното намерение да се „грижат” за нас. Все едно някой е поискал от тях такова нещо.

5.     
Следствие на това, централизацията на държавата е твърде голяма и задушаваща – и финансова и административна. От друга страна, почти половината от общините налагат незаконни данъци и такси на гражданите, без да има последствие за тях.

6. 
Липсва съществена, ефективна и добре работеща система за защита от административен произвол.  

7.  
Системата за вътрешна сигурност и правосъдие. Е това няма защо да го коментираме. Влезте във всеки сайт за оценка на качеството на системите за сигурност в БГ и ще разберете за какво става дума. Стотици хиляди хора, ангажирани да ни осигурят сигурност – държавни служители, полицаи, военни, всякакви служби и цели частни армии и в резултат – много ниско ниво на сигурност. Тя горката не може да озапти комшията, който прави парти в малките часове на денонощите в жилищен блок,  да не говорим за нещо по-съществено.  България е заприличала на държавата на пазвантите, мутатните, стажантите и развейпантите.

8.      
Монополите – няма ефективна защита от тях.

 

НЕОБХОДИМО Е ДА ИМА ЯСНОТА ЗА ОБЩЕСТВОТО КАКВИ СА ПРИОРИТЕТИТЕ, ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ЦЕЛИ И  ТЕКУЩИТЕ ЗАДАЧИ НА ДЪРЖАВАТА. ПРИ ЯСНО ОПРЕДЕЛЕНИ ПРИОРИТЕТИ, ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ, НЯМА ПОСТОЯННО ДА СИ ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСА ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ХАРЧИ ПАРИ ЗА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ПРОЕКТ. ЩЕ СЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО ИМА ПРАВО ДА ХАРЧИ И ЗА КАКВО НЯМА ПРАВО ДА ХАРЧИ ПАРИ. ДРУГОТО СЪЩЕСТВЕНО НЕЩО Е КОСВЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ДА СЕ СМЕНИ С ПРЯКА. ЗА БОГА БЮРОКРАТИ, ВЕЧЕ ИМА ИНТЕРНЕТ!!! ПОНЕ НЯМА ТЕХНИЧЕСКИ ИЛИ ФИНАНСОВИ ПРЕЧКИ ДА УЧАСТВАМЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА СИ.




ВАЖНО Е ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ, ЧЕ ЗА ДА СЕ ПРАВЯТ РЕФОРМИ, НЕ СА НЕОБХОДИМИ ДОПЪЛНИТЕЛНО СРЕДСТВА.


Нужна е смелост и решителност, познания и убеденост, че трябва да се реформират всички сектори, където държавата изсипва пари.

 

Така че, много работа има, а не виждам как може да се свърши тя в системата на косвената демокрация. Само се сменят едни играчи с други и това е.  

 
Категория: Политика
Прочетен: 517 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 31.10.2011 12:15

РАБОТАТА НА БЮДЖЕТА Е ДА СЛУЖИ ЗА ИЗДРЪЖКА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА, ДА ГАРАНТИРА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ И ДА ОСИГУРЯВА СРЕДСТВА ЗА ЗНАЧИМИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ОБЕКТИ.


ВСЯКА ДЪРЖАВА, КОЯТО СИ ПОЗВОЛИ ДА БЪДЕ ПРЯК ИКОНОМИЧЕСКИ ИГРАЧ НА ПАЗАРА, УЗАКОНЯВА ЛИПСАТА НА СПРАВЕДЛИВОСТ И НОРМАЛНА КОНКУРЕНЦИЯ И РАНО ИЛИ КЪСНО СЕ СТИГА ДО ДЕСТРУКЦИЯ.

Кажете ми едно нещо, което е държавно и което работи добре!!! Всяко нещо, което се управлява от държавата е неефективно и неконкурентноспособно.

Светът е в криза и кризата е заради ПРЕКАЛЕНАТА РОЛЯ НА ДЪРЖАВАТА В ИКОНОМИКАТА. ДЪРЖАВАТА ХАРЧИ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПАРИ, КОИТО ЗАЕМА ОТ ЧАСТНИ ЛИЦА ИЛИ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ. БЪРКА СЕ В ПАЗАРА НА ТРУДА И ГО ДЕФОРМИРА. НАМЕСВА СЕ ПРЯКО В ИКОНОМИКАТА И СЪЩО Я ДЕФОРМИРА. ВЗЕМА ОТ ЕДНИ И ДАВА НА ДРУГИ, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН КОМУНИЗИРА МИСЛЕНЕТО НА ХОРАТА. ПЪРВО РАЗДАВА ЛИЦЕНЗИ НА БАНКИТЕ, СЛЕД ТОВА НЕ СИ ВЪРШИ ДОБРЕ РАБОТАТА, КАТО НЕ ГИ НАДЗИРАВА КАКТО ТРЯБВА И НЕ НАЛАГА ПРАВИЛА, КОИТО ДА ОГРАНИЧАТ ПРЕГРЯВАНЕТО НА ИКОНОМИКАТА И НАКРАЯ ИЗПОЛЗВА ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА ГИ СПАСЯВА. ПОДОБНА Е И РОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА И В СФЕРАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, СОЦИАЛНОТО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО И ДРУГИ СФЕРИ. НА ВСЯКА МАНДЖА ДЪРЖАВАТА Е МЕРУДИЯ. И ЗАТОВА НЯМА ПРОКОПСИЯ.

 

ПОМИСЛЕТЕ СИ ПО ЕДИН ТАКЪВ ВЪПРОС. ИМАЛИ ЛИ СТЕ КОТКА НА СЕЛО? АКО Й ОСИГУРЯВАТЕ РЕДОВНО ХРАНА ОТ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ТРАПЕЗАТА ВИ, МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ТЯ ЩЕ СЕ НАПЪВА ДА ХВАЩА МИШКИ? ТОЧНО ТОВА ПРАВИ ДЪРЖАВАТА СЕГА. ТОЛКОВА МНОГО ДЕФОРМИРА ПРЕДСТАВИТЕ НА ХОРАТА, ЧЕ ТЕ ЧАКАТ НАГОТОВО, СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА  ДА ИМ „ПУСНЕ” НЕЩО, ВМЕСТО ДА СЕ НАПЪНАТ И ДА СЕ ПОГРИЖАТ САМИ ЗА СЕБЕ СИ. ПРОЦЕСЪТ СТАВА ОЩЕ ПО-СЛОЖЕН, ЗАЩОТО СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА ПЪК Е ХВАНАЛА ИНИЦИАТИВНИТЕ ЗА ГУШАТА, ЗАЩОТО ТЯ ИМА НУЖДА ОТ  ПОСЛУШНИ, А НЕ ОТ СВОБОДНИ ХОРА. И НА НАС КАКВО ДРУГО НИ ОСТАВА - ОСВЕН ДА СЕ ПРИМИРИМ С РОБСКОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ. ТОГАВА НАИСТИНА ЩЕ ПОВЯРВАМЕ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ МОЖЕ И ТРЯБВА ДА СЪЗДАВА РАБОТНИ МЕСТА.


Категория: Политика
Прочетен: 1747 Коментари: 6 Гласове: 3
Последна промяна: 29.11.2013 18:48
Това е политическата манджа, която ни поднасят. Едните хвалят „Добруджа”, другите – „Стара Загора”. Само че, пропускат да ни уведомят, че и от двата хляба се пълнее и трудно може да се ограничи количеството на приема, защото политическата система толкова много ни е обработила МОЗЪЦИТЕ, че в съзнанието ни няма други ценности, освен осигуряването на хляба. А както е известно, многократното обработване на един продукт /в примера пшеницата/, докато стигне до крайния продукт /хляба/ създава ЗАВИСИМОСТИ, ОТ КОИТО НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОСВОБОДИМ. С ТОВА НИ ХРАНЯТ ПОЛИТИЦИТЕ – СЪС ЗАВИСИМОСТИ. А НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ИМ ВЯРВАМЕ, ЧЕ ТЕ РАБОТЯТ ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове: 1

Без много да мисля отговарям – ЗА ТЯХ.

Отново подкрепихме статуквото. Пак ни излъгаха. Пак се прекарахме и дадохме властта на някой, когото няма да можем да контролираме. Не дадохме ни никого пълномощно да ни представлява и в следващите 4 години не ни остава нищо друго, освен пак да мърморим и да недоволстваме. Изпуснахме момента, в който да кажем на управляващите, че не ни харесва повече тази политическа система, система, която „ не ни ебава” за нищо. Или може би ”ни ебава” по всеки един важен за държавата въпрос.

 

Нека да спомена и онези милиони избиратели, които НЕ гласуваха и тези, които гласуваха с недействителна бюлетина. Може би с времето тези хора ще стават все повече и повече, докато най-накрая се стигне до промяна на тази тъпа политическа система, която държи Суверена настрани от вземането на решенията в държавата. Именно затова много хора са деморализирани и обезверени. Защото виждат че тази псевдодемократична система ги лъжи на всеки 4 години, че нещо ще се промени.

 

Светът е в криза заради ДЪРЖАВАТА и нейната повсеместна роля в живота, заради нейното желание да управлява парите ни, душите ни, мислите ни. Заради нейното желание да контролира постъпките ни, гласът ни, бъдещето ни.

Решението е простичко. ДОКАТО ПОЛИТИЦИТЕ, АДМИНИСТРАЦИЯТА ИЛИ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ИЗОБЩО СЕ ДЪРЖАТ КАТО ГОСПОДАРИ ПРЕД СУВЕРЕНА, СЪЩИЯТ ТОЗИ СУВЕРЕН ТРЯБВА ДА НЕ УЧАСТВА В ТОЗИ ЦИРК, КОЙТО МУ Е СПРЕТНАЛА ДЪРЖАВАТА. САМО ТОВА Е НАЧИНЪТ ТАЗИ ПОРОЧНА СИСТЕМА ДА СЕ СМЕНИ С ДРУГА, В КОЯТО ДЪРЖАВАТА ДА Е СЛУГА НА СУВЕРЕНА.

Докато съществува косвената демокрация, която не е нищо повече от една лъжедемокрация, нищо съществено няма да се промени в живота ни. Имаме нужда от пряка демокрация, имаме нужда всички ние да сме част от управлението на страната и да поемем своята отговорност. Само тогава няма да имаме право да мрънкаме, както го правим сега и ще работим здраво за просперитета си, защото бъдещето ще зависи повече от нас, отколкото от политиците ни.


Категория: Политика
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 31.10.2011 00:23

Америка издържа 50 000 000 хора, които били на границите на бедността. Хайде сега да позная! Колко от тези хора:

1.     Не пушат цигари или не вземат наркотици;

2.     Стават сутрин рано и след като нямат работа, отиват в градската библиотека и безплатно се дообразоват;

3.     Почистват района в който живеят, независимо от това, че не им се плаща;

4.     Са в добра физическа кондиция;

Какво излиза? Че американските данъкоплатци плащат на 50 000 000 души да пушат цигари, да пият алкохол, да гледат тъпата телевизия, да лющят пуканки и да получават купони за храна, с която ще станат още по-дебели и още по-зависими от същата тази американска държава. Омагьосан кръг.

 

Това, че там има толкова много бедни е проблем на администрацията на САЩ. Комунистическият вирус по такъв начин се е внедрил в политическата система на Америка, че я разяжда малко по малко.

 

Сега прочетох, че в продължение на години, английските правителства субсидирали производството на къщи за бедни. Става дума за десетки и стотици хиляди домови, финансирани от данъкоплатците. После Британия била много задлъжняла. Дори и повече от Америка.

 

Банките в Ирландия закъсаха, защото банковият наздор през последните 10 години там е получавал заплати, за да не работи и следствие на това, правителството е финансирало с 80 милиарда евро затъналите банки – естествено от бюджета. Създавайки един проблем с немарливото си отношение, правителството създава втори, още по-голям, като харчи парите на данъкоплатците, за да замете говната, които е изсрало.

 

Правителствата в Гърция са ухажвали обикновените граждани, като са ги подлъгали да консумират повече, отколкото може да си позволят за момента. И като резултат на всичко това, натрупаните дългове ще има да ги изплащат неродените още поколения гърци. Пълно безобразие и комунистическо отношение към собствеността.

 

Същата работа е и в Италия. Там профсъюзите и държавните предприятия са толкова много, колкото не са били в комунистическа България отпреди повече от 20 години. И затова имат 2 000 000 000 правителствен дълг.

 

Правителствата по света трябва да разберат, че с открито ПАТЕРНАЛИСТИЧЕСКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ УБИВАТ ЕСТЕСТВЕНИЯ СТРЕМЕЖ НА ИНДИВИДА ДА СЕ ГРИЖИ САМ ЗА СЕБЕ СИ И ЗА СВОЕТО БЪДЕЩЕ И СА ПРЕВЪРНАЛИ СЪЩИЯТ ТОЗИ ИНДИВИД В ТЪП ПЛУЖЕК, КОЙТО РАЗЧИТА НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ. ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПРЕРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ПРОЦЕСИ СЪЗДАВАТ ОТРИЦАТЕЛНА НАГЛАСА В ОБЩЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО И В ТЕЗИ СЛОЕВЕ, ПО-СПЕЦИАЛНО, КОИТО СА ПРОИЗВОДИТЕЛНИ И ПОЛАГАТ УСИЛИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗРАСТВАНЕ. ГУБИ СЕ ИНТЕРЕСА ОТ УСИЛИЕТО. РАБОТАТА СТАВА ЗАНИМАНИЕ, В КОЕТО ИНДИВИДА „ПРЕКАРВА” ЧАСТ ОТ ЖИВОТА СИ. НЯМА ГО ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИЯ ДУХ, ДЪРЖАВАТА ГО УБИВА СЪС СОЦИАЛНИТЕ ПРОГРАМИ И „ПОСТОЯННИТЕ ГРИЖИ” ЗА БЕДНИТЕ.

 Тези програми обаче изискват все повече и повече чиновници, които също висят на врата на бюджета. Един нескончаем и неефективен процес на прахосване на средства.

ЗАЩО ЛИ ОБАЧЕ БЕДНИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ, ВЪПРЕКИ ГРИЖИТЕ НА ДЪРЖАВАТА? ИЛИ МОЖЕ БИ ИМЕННО ЗАРАДИ ТЯХ.


Категория: Политика
Прочетен: 1326 Коментари: 3 Гласове: 3
Последна промяна: 05.10.2011 11:55
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187073
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Октомври, 2011  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31