Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3228160 Постинги: 6933 Коментари: 4323
Постинги в блога от 24.10.2012 г.
Никой от тези, които са на държавна заплата, реално не участва в истинска конкуренция за работно място. Веднъж спечелил позицията, тя трудно се отстъпва. Няма истински пазар.

В икономически план това води до инфлационни процеси. Какво очаквате, ако се вдигнат бюджетните заплати, дали частният сектор ще остане безучастен? За някои не е възможна промяна - примерно, преди 20 години шивачките вземаха колкото държавните служители. Сега обаче държавните служител "дръпнаха" сериозно напред и вземат средно 3 пъти повече пари от шивачките. По-лесно стана да получаваш пари като служител на държавата, отколкото да работиш в частен обект. И въпреки това, услугите, които ни предлага нашата държава продължават да са нискокачествени и спиращи икономическото развитие на страната.


От друга страна, политическото влияние при формирането на възнагражденията води до промяна и по отношение на спечелването на изборите.

Как стана така, че на 4-тата години се обещава вдигане на пенсии, заплати на военни и полицаи, на учители и т.н.?

Друго освен патернализъм не може да се очаква от такъв подход. Този извод важи за всички правителства управлявали България. Да печелиш политически дивиденти, като обещаваш да дадеш пари на бюджетни служители, без да питаш дали данъкоплатците са съгласни затова или да дадеш на пенсионери или социални помощи за циганите без пак да поискаш съгласието на данъкоплатците, си е ЧИСТО КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ.

ГОЛЯМО ЛИЦЕМЕРИЕ Е ЗАКОНЪТ ДА ПРЕСЛЕДВА НЯКОЙ КОЙТО Е ПРЕДЛОЖИЛ 30 ЛЕВА ЗА ГЛАС И ДРУГ, КОЙТО ГИ Е ВЗЕЛ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА СЪВСЕМ ЗАКОННО КУПУВА ГЛАСОВЕ С НАШИТЕ ПАРИ.
Категория: Политика
Прочетен: 269 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.10.2012 20:54
Ако имам време, ще кача снимки.

Сега накратко.

Капаоник - струва се да се види. Гейзера, Марков камък, връх Панчевичев - планината е уникална. Опитах се да я сравня с Витоша, Родопите, но всяка си има своя красота.
  1. Ако искате да посетите Гейзера и параклиса на св. Методи, ще трябва да оставите колите на един от десните завои и да отидете пеш дотам. Ще се ориентирате лесно, като след влизането в националния парк и минаването под дървената арка, след няколко километра има един десен завой, в посока на изкачване на билото, на който има много място за спиране на кола, че даже и автобус може да спре там. От другия край на пътя има табела, на която сочи знак за параклис и пише Методи. За около половин час ще стигнете до един мост над река и след това хващате пътеката вляво надолу. Няма обозначение и не бива да го пропускате. На около 50 метра се виждат беседки. След около 5-7 минути ще видете гейзера отдясно на реката. Водата е ледена и мястото е прекрасно. След около 15 минути можете да стигнете по пътеката до параклиса на Методи.
  2. Ако искате да посетите Марков камък, ще трябва да оставите колата си на паркинг в центъра на курортния комплекс. Ще се ориентирате лесно, защото паркингът отдясно е обикновено празен, а отляво са хотелите и там е пълно с коли. Има една дървена стълба, по която се качвате от паркинга и потегляте в гората. Струва си да се види. Има прекрасна панорама оттам в посока на планините на Босна, след като се качите на единия от камъните.
  3. Ако искате да посетите най-високият връх, можете да го направите и с кола. Пътят е черен и на втора предавка се качва без проблеми. Другият вариант е да хванете трасето на четириседалковият лифт от центъра на курорта и да отидете до върха пеш. Не е далеко. А отгоре панорамата е чудесна. Естествено е, ако не гледате в посока юг, където е зейнала огромната дупка на рудника. Признавам си, че такава простотия, да се разкопае тази прекрасна планина по такъв грозен начин, не съм виждал дори и в БГ. Имало и по-смотани политици и от нашите.
  4. Има доста голям избор на сувенири, сладко от горски плодове, плетени ръчно вълнени чорапи и какви ли не други работи.


За разлика от нашите планини, няма много възможности за пиене на вода. Чешми отсъстват, като изключим маршрута до Гейзера и параклиса на Методи. Там по средата на маршрута има една чешма.

Също има проблем с презастрояването на планината, но като че ли е по-контролиран процеса от нашия курорт Пампорово. Там си е чисто варварство, мен ако питате.


Цените са малко по-високи от нашите. Прехвалените плескавици са вече мит за по-малките населени места. В няколко кафани питахме за тяхната телешка чорба, но никъде нямаше, дори и в град Рашка, който се намира в западното подножие на Капаоник. Не ви препоръчвам да купувате плескавици от сандвичарите, защото са по-зле и от нашите като качество.

Ако искате да опитате хубава храна, ще трябва да потърсите нещо в Белград. Кризата така е хванала сърбите, че и прословутия с плескавиците си Лесковац ми изглеждаше жалко подобие на това, което видях преди 10 години. Като гледам нашите крайпътни заведения от Благоевград до Дупница имат повече стока за продан от тези в Лесковац.

Власинското езеро - нищо особено - гьол като гьол. Батак е по-добър избор.
Категория: Политика
Прочетен: 887 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.10.2012 12:40
Докато правителството отчита постоянно положителни резултати от дейността си и строи ли строи, България продължава да е на 124 място по свобода на получаване на строителни разрешения.

ИРОНИЯ, НАЛИ? ЯВНО Е, ЧЕ БОЙКО ИСКА САМО ТОЙ ДА СТРОИ, А НЕ НИЕ.

НЕ ЗНАМ ЗАЩО!!!

В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПО-ТРУДНО СЕ ПРАВИ БИЗНЕС. КЛАСАЦИИТЕ ГО ПОКАЗВАТ. ДА НЕ ЗАБРАВЯ,

ВСЕ ПО-ЛЕСНО ПРАВИ БИЗНЕС ДЪРЖАВАТА НИ. И В ТОВА Е ПРОБЛЕМА. ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ НА НАС БЪЛГАРИТЕ Е СОБСТВЕНОТО НИ ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ, КОЕТО Е ТОЛКОВА АЛЧНО ДА ПРАВИ БИЗНЕС И Е ЗАБРАВИЛО, ЧЕ БИЗНЕС ТРЯБВА ДА ПРАВИМ НИЕ - ГРАЖДАНИТЕ И ФИРМИТЕ.

ДА, АМА АКО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ СА СЛУГИ, КАКТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ, ЩЕ ТРЯБВА ДА КАРАТ САМО НА ЗАПЛАТА? А КОЙ ТИ ГЛЕДА ТАМ ЗАПЛАТИТЕ? НИКОЙ. АКО ТРЯБВАШЕ ДА МИНАТ САМО С ТЕЗИ ПАРИ, ДАЛИ ТАКИВА КАТО МИЛЕН ВЕЛЧЕВ, НИКОТО ВАСИЛЕВ, ДЯНКОВ ИЛИ КАТЕВ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В БЪЛГАРИЯ ЗА ТЕЗИ МИЗЕРНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ. В НИКОЯ БАНКА НА ЗАПАД НЯМА ДА ИМАТ ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КРАДЕНЕ, КАКТО Е ПРИ НАС.  СТАВА ДУМА ЗА ВЪПРОСНИТЕ 30 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТ КОИТО ТАКИВА КАТО ТЯХ ЩЕ ОТКРАДНАТ ПОНЕ ЧАСТ ОТ ТЯХ. И ТРОШИЧКИ ДА СА, ПАК СА ДОСТАТЪЧНИ. ТРОШИЧКИ ОТ МИЛИАРДИ.
Категория: Политика
Прочетен: 344 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 24.10.2012 21:42
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3228160
Постинги: 6933
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2012  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031