Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195575 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 19.10.2014 г.
 Сега на дневен ред бил увеличението на вноските за пенсии. Едни 7%-тни пункта щяло да компенсира недостига на социалната система.


Я нека пак да си помислим. Държавният бюджет харчи по 12 милиарда лева всяка година за здраве и пенсии нима тези пари не стигат?


Ако искате сегашната система да съществува, а тя е отвратително несправедлива, то направете средната възраст за пенсиониране 70 години и всичко ще се оправи. Ще има малко хора, които ще взема пенсия и дефицитът няма да го има.


А ако искате хората да имат собствен интерес от това да участват в шибания живот в шибаната България, направете така, че да имат здравани книжки, да си правят здравни вноски и да получават толкова по-добро и качествено обслужване, колкото повече плащат. Същото е и за пенсиите.

  1. Какво ми пука на мен, че имало хора, които трябвало да получат социална пенсия от 110 лева, като единственото основание е това, че не са работили цял живот и не са внасяли социални и здравни осигуровки. Това е безумие. Тези хора, ако нямат основателна причина - останали са без две ръце и без два крака или са им извадени очите, трябва да бъдат санкционирани от системата, а не поощрявани. Защо аз трябва да им плащам пенсията на тези хора? Те не са си направили усилия да допринесат за обществото с един лев, сега някой трябва да ги издържа. Кой е лудият и кой яде зелникът?
  2. Защо трябва данъкоплатецът да заделя едни 350 милиона лева за ранно пенсиониране на служители на МВР, тайните служби и армията? Тези хора не работят с работното време на престъпниците, за да ги поощряваме по този начин. Те работят с работното време на чиновниците. Защо тогава ще трябва да им плащаме 30 години високи пенсии, докато най-после умрат и се оттървем от този воденичен камък. С тази разлика, че на тяхно място системата ще произведе други като тях. Какво сме виновни, че да им плащаме толкова години? Какво са направили те за обществото? Предпазили са ни от крадци, разбойници, мародери, престъпници.... Хора, които имат почти нулево доверие от страна на обществото, се пенсионират на 50 години с оправданието, че били служили на същото това общество. Ако бяхте служили на него, това общество щеше да ви даде 80% доверие, както финландското общество дава на финландската полиция, а нямаше да ви дава 8% доверие и това доверие е заради гласувалите за вас колеги от същото това ведомство и техните семейства, роднини и приятели. Само такива като вас и като вашите семейства могат да гласуват за вас. Тези, които имате изгода да изпомпвате социалните фондове на това общество;
  3. В тази страна имало 1,5 милиона души, които не си плащат здравните осигуровки. Защо тогава получават медицинско обслужване? Тези, които не си плащали социалните също били над 1 милион. В някаква степен разбирам и едните и другите. Системата е така направена, че ни прецаква. Защо и ние да не я прецакаме. Но като постоянно караме едни и същи хора, тоест работещите, да плащат за грешките на системата, това тотално ще ги деморализира и демотивира. Какво искате да имаме - успяваща икономика или деморализирана икономика? Защото като че ли правим второто, като оставяме хиляди хора да лъжат системата, а натоварваме баламите да плащат;
  4. Кога ще престанете с източването на социалните фондове за инвалиди. Само Гърция може да се сравнява по брой на инвалиди в Европейския съюз с нас. Но всички видяхте какво се случи там. Цял остров и всички жители били инвалидизирани защото били слепи. Представяте ли си каква лъжа и какво източване. Вярвам, че и в България има такива случаи. Не е възможно в тази страна да има 900 000 инвалиди. Просто не мога да повярвам. Всеки 8-ми българин инвалид. Ако така продължаваме, трендът е всеки втори да стане инвалид или както се казва, ако ти дават, защо да не вземеш;

Това са само някои неща, върху които да се съсредоточи държавата, за да подобри социалната система. Тук изобщо не говоря за реформа на тази система, съгласно която всеки ще получава толкова пенсия, колкото е изработил сам през живота си. Това е най-справедливата система, но тази система произвежда свободни хора. Държавата и политиците нямат сметка от такава система. Те имат сметка да ПОКВАРЯВАТ НАРОДА, КАТО МУ ДАВАТ ПОДАЯНИЯ, ОТКРАДНАТИ ОТ НЯКОЙ ДРУГ. ТАКА НАСТРОЙВАТ ТЕЗИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ, СРЕЩУ ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ. СЪЗДАВАТ НЕЧЕСТНА ИКОНОМИЧЕСКА И СОЦИАЛНА СРЕДА, ЗА ДА МОГАТ ТЕ ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ НЕЯ.  В КРАЙНА СМЕТКА ЧИНОВНИЧЕСТВОТ НИ СТРУВА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКАКВИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ПЕНСИИ, КОИТО ПЛАЩАМЕ НА КОЙ ЛИ НЕ - НА ЗАСЛУЖИЛИ И НА НЕ ТОЛКОВА ЗАСЛУЖИЛИ. АМА КАТО НЯМА КРИТЕРИИ КОЙ КОЛКО ЗАСЛУЖИЛ, КУЧЕ ВЛАЧИ, ДИРЯ НЯМА. ВСЕКИ АКО МОЖЕ ВЛАЧИ ОТ ДЪРЖАВАТА, А ПО ВЪЗМОЖНОСТ НЕ ДАВА НИЩО НА НЕЯ. БАСИ И СИСТЕМАТА Е ТАЗИ. НИКОЙ НЕ СИ ЗНАЕ СМЕТКАТА. ЧИНОВНИЦИТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ТОЗИ ХАОС, ЗАЩОТО В ТАКЪВ СЛУЧАЙ СЕ ОТВЛИЧАМЕ ОТ ГЛАВНИЯ ВЪПРОС - КОЛКО НИ СТРУВАТ ЧИНОВНИЦИТЕ. ТЕ СТРУВАТ ПО 6 МИЛИАРДА ЛЕВА ВСЯКА ГОДИНА, А КАТО ВКЛЮЧИМ В ТАЗИ СМЕТКА ОТКРАДНАТОТО И ПРОПУСНАТИТЕ ВРЕДИ, ЗАРАДИ ПРЯКА НАМЕСА В ЖИВОТА НИ, ТАЗИ СУМА СПОКОЙНО МОЖЕ ДА СЕ УМНОЖИ ПО ТРИ.


ЗАТОВА ДРАГИ ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ, СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА КАКВОТО И ДА Е УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВНОСКИТЕ, ЗА ДА НЕ ВИ "ИЗНОСНИМ" НАНЯКЪДЕ, КЪДЕТО НЕ СТЕ БИЛИ ДОСЕГА И ОТКЪДЕТО НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД.

Категория: Политика
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 20.10.2014 10:39
 http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/gerb-i-abv-nameriha-14-dopirni-tochki-ot-obshto-18-diskutirani-temi-182155/


Като видях снимката щях да падна. Добре, бе бях седнал и работех на ПС-то.

Не че не знаем, че тя е от комунистическо котило и това котило си го носи в душата си, но срещата с първия секретар на комунистическата партия  е донесла на другарката Цачева такива невиждани от никой от нас емоции, някакво смесено чувство, изчервена млада девица и любов, страшна и неотразима любов грее в очите на другарката Цачева, срещайки вождът на комунистите в България.



Ей, непризнателна работа е това любовта. Направихме я председател на народното събрание. Една толкова сладка и синекурна длъжност, с много власт и малко отговорности. И ПАК НЕ БЕШЕ ТОЛКОВА ЩАСТЛИВА. СЕГА Е ЕДИН ОБИКНОВЕН ДЕПУТАТ - ПОНЕ ЗАСЕГА - И ЕДИНСТВЕНО ЛЮБОВТА МОЖЕ ДА ИЗПИШЕ НА ЛИЦЕТО НА ЕДНА ЖЕНА ТАКОВА ИЗРАЖЕНИЕ. ДРУГАРКАТА ЦАЧЕВА  СЕ Е ВЪРНАЛА В МЛАДОСТТА, КОГАТО СЕ Е ВЛЮБВАЛА ЗА ПЪРВИ ПЪТ.

И ИЗВЕДНЪЖ ЦЕЦКА ВОДИ ПРЕГОВОРИТЕ С ГЕОРГИ И СЕ УСТАНОВЯВА, ЧЕ ОТ 18 ДИСКУТИРАНИ ТЕМИ, ПО 14 ИМАЛИ ДОПИРНИ ТОЧКИ. ЕЙ, КАКВО НЕ ПРАВИ ЛЮБОВТА. ХА СЕГА ГИ РАЗБЕРИ, КОЙ Е ЛЯВ, КОЙ ДЕСЕН. МАЙ СА ЛЕВИ И ДЕСНИ ЗА ПРЕД НАС. КОТИЛОТО Е ЕДНО. И НА КОЙТО ПОПАДНЕМ, ТОЙ ЩЕ НИ ЧУКА, ЗА БЕЗ ПАРИ.




НЯМА ПРОБЛЕМ, НЕКА МЛАДИТЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ, САМО ЧЕ НЕ ИСКАМ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА ПЛАТЯТ СМЕТКАТА ОТ ТОЗИ БРАК. АЗ ЛИЧНО НЕ ВЯРВАМ НИТО НА МЛАДОЖЕНКАТА, НИТО НА МЛАДОЖЕНЕЦА. ЗАЩОТО НЕ ОБИЧАМ ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ НА ПЪРВИЧНИТЕ ПАРТИЙНИ ОРГАНИЗАЦИИ, НЕ ОБИЧАМ И ГЕНЕРАЛНИТЕ СЕКРЕТАРИ.

Днес видях и този ужас. Вижте го и вие: http://4.bp.blogspot.com/_B7T1KtUEzH8/TCJbbr7dW_I/AAAAAAAACGI/zHuJmU9TRRg/s1600/Desktop+Background.bmp

Категория: Политика
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.10.2014 17:11
 http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=13433


Населението на Каспичат трябва да реши, дали до крайните квартали да се построи завод за преработка на отпадъци от частна фирма.



Друг е въпросът, че в Ротердам, старата нефтена рафинерия граничи непосредствено с жилищните кооперации....


Може в един момент на някой манипулатор да не му се хареса, какво решение ще вземе населението, като отправи обвинение, че решението не е достатъчно "трезво", например. Имаше такива приказки, от една циганка от Пакистан, която е министър на междукултурните въпроси на Швеция, във връзка с решението на швейцарския народ да ограничи притока на емигранти в страната. Дори и така да е, никой няма право да поставя под съмнение авторитета на народа. В ШВЕЙЦАРИЯ Е ВЪЗПРИЕТО, ЧЕ ТОЗИ, КОЙТО ПОСТАВИ ПОД СЪМНЕНИЕ РЕШЕНИЕ НА СУВЕРЕНА, ТО ТОЙ ВЕЧЕ СИ Е НАПРАВИЛ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ХАРАКИРИ. Може едно решение да изглежда тъпо за някой, но това е положението - глас народен, глас божи.


Общинските референдуми, градските референдуми, че ако щете и кварталните референдуми, би трябвало да са част от демократизирането на страната ни. Явно е, че централните референдуми трудно "вървят" все още по нашите ширини, но така може да се направи пробив във възприятието на гражданите, по отношение на техните права.


В конкретният случай на думата, гражданите на Каспичат надали разсъждават толкова за техните демократични права да вземат едно или друго решение.


ТЕ ПРОСТО СА ПРЯКО ЗАСЕГНАТИ ДО ТАКАВА СТЕПЕН, ЧЕ НЯМА КАК ДА СИ ПРЕМЪЛЧАТ, ОСВЕН АКО НЕ ГИ ПИТАТ. НО СЛЕД КАТО НЯКОЙ ГИ ПИТА, ЗАЩО ДА НЕ СИ КАЖАТ ПРИКАЗКАТА, НАЛИ ТАКА.


Интересно нещо е демокрацията. Каспичанци не протестираха срещу правителството на Орешарски, нито срещу никое правителство. Удобно си мълчаха. Сега обаче искат референдум, защото заводът ще им пуши под носа. Нищо лошо. Все пак реагираха някак си. Това също е част от демокрацията. Днес ще реагират за нещо, което пряко ги засяга - заводът за отпадъци, а утре могат и да реагират за нещо, което има  национално значение - например пенсионната система, здравеопазването, системата на сигурността. ВСЕ ОТНЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ. Браво на каспичанци.

Категория: Политика
Прочетен: 299 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 20.10.2014 18:31
 Написах статия тази сутрин на тази тема. Какво натиснах, какво направих  - всичко изчезна. Половин час писах и всичко отиде по дяволите. Дано успея да пренапиша в някаква спетен този текст.

  1. Имаме 30 000 лекари в България или по един лекар на 240 души. Също като полицаите. Имаме полицаи - нямаме сигурност. Имаме лекари - нямаме здравеопазване. 
  2. Какво представлява здравната реформа. Това е реформа, някои лекари, някои специалности, някои болници и т.н. да получат пари - много пари. Останалите кучета ги яли. Пациентите - че кой прави реформа заради пациентите?;
  3. Лекарите са полезни - спор няма. Ако някой пострада по време на катастрофа, те са хората, които ще ни "закърпят", за да продължим безплодното си съществуване;
  4. Да, какво е основното нещо в нашия живот? Здравето. Нека сега да видим каква е държавната политика в това отношение. Още от раждането ни, ние сме обект на внимание на системата. Ще ни вкарат в организма какви ли не гадости още няколко дни след раждането ни. Ще продължават да ни тровят цял живот с химикали, клетки, взети от умрели свине и други животни, като ни обясняват, че това е за наше добро. ТЕ НЕ НИ ОБРАЗОВАТ. ТЕ НИ ТРЕТИРАТ КАТО ЖИВОТНИ, КАТО БРОЙЛЕРИ, КОИТО ЗАПОЧВАТ ХИМИОТЕРАПИЯТА ОЩЕ НА ВТОРИЯ ДЕН СЛЕД ИЗЛЮПВАНЕТО. НИКОЙ НЕ ПИТА ДАЛИ ИСКАМЕ ДА СМЕ БРОЙЛЕРИ ИЛИ НЕ. СИСТЕМАТА ТРЯБВА ДА РАБОТИ. ФАРМАЦЕВТИКАТА СЪЩО. ДОКТОРИТЕ, АКО ТОВА СА ДОКТОРИ - СЪЩО. И подлостта е в това, че казват на родителите, че ваксините, например, които бият на децата им, е превантивна медицина, която ще ги спаси от бъдещи заболявания. Медицината е бизнес, един от големите бизнеси на съвремието. А този бизнес трябва да се поддържа всеки ден с покупки и продажби;
  5. Каква е личната ни политика, политиката на нашето семейство в това отношение? Никаква. Ако пушачите, пиячите на алкохол, тези, които се дрогират всекидневно или отвреме на време, тези които преяждат и носят излишъци по телата си, тези, които постоянно изразяват на показ връхлитащите ги лоши чувства, със сигурност българското население ще бъде не 7 милиона, а повече от 20 милиона. Толкова много сме замърсени и физически и духовно, че няма повече накъде. След това търчим при докторите, за да ни решават проблемите. То ние самите си ги създаваме и не искаме да ги решим, какво очакваме, докторите да ни ги решат. Та те не могат собствените си проблеми да решат, че нашите ли. Ако бяха толкова добри, щяха да живеят над средното за страната, а те всъщност живеят по-малко от нас - техните пациенти. Случайно ли е това или не?
  6. Докторите се кълнат в Хипократ. Какво лицемерие. ТЕ НЕ СА УЧИЛИ НИЩО ОТ ХИПОКРАТ,  И НЕ СА НАУЧИЛИ НИЩО ОТ ХИПОКРАТ, ЗА ДА СЕ КЪЛНАТ В НЕГО. И нищо не показват в практиката си от това, което е казал или написал Хипократ. За докторите, лечението се осъществява с най-добрите възможно химикали, произведени от Пфайзер или Монсанто. И естествено, ножът помага навсякъде. Хващат се за ножа, химиотерапията или фармакологията. Това са учили. ТОВА СА ГИ УЧИЛИ. А после се кълнат в Хипократ. Човекът едно е казвал, докторите друго правят. Затова казвам, че са лицемери. Лицемерно е цялото общество, начело с държавата, която би трябвало да знае повече и да може повече от нас;
  7. Не би ли трябвало здравето да е най-важното нещо? Да, всички си го казваме, даже се и поздравяваме на нова година с това. Пожелаваме си здраве и сядаме на масата и се натряскваме като прасета. После търчим при докторите за помощ. Те горките, като ни видят, какво си казват. Дали са ги учили да спасяват самоубийци? Те също са хора и не искат цял живот да поправят нашите грешки. Искат нещо хубаво да видят в практиката си. Някой, който иска да знае повече. Някой който иска да сътрудничи. Някой който се интересува. И те са хора, въпреки, че са доктори!!! А ние отиваме при тях, с надеждата те да изчистят лайната, които сме произвели с неразумния си начин на живот;
  8. Не е ли здравето най-важното нещо? Ако да, защо не го учим още от детската ясла, градина, училище, университет? Не е ли по-важно да си здрав, а след това да си архитект, икономист, инженер, шофьор, земеделец или нещо друго? Защо не се учи това, защо не е държавна политика да обучават децата на това, кое е полезно и кое не за тяхното здраве? Защо животът ни е така построен, че корпорациите, бизнесът, държавта, че и ние самите, първо доста усърдно се стремим да унищожим здравето си и след това правим допълнителни усилия да запазим малкото, което ни е останало?
  9. Защо след като всички са съгласни, че 1 лев даден за правилна профилактика предотвратява даването на 8 лева за лечение, държавата не прави нищо по въпроса? Защо трябва да дава 3 милиарда за лечение и те постоянно недостигат, а не дава пари за профилактика? Каква е тази държавна политика? Държавата изглежда има сметка, ние да сме болни, но не чак дотам, защото умрелият не плаща.
  10. Защо след като си плащал години наред максимални осигурителни вноски, отиваш при личния лекар за някакво изследване и той ти казва, че няма направление. За какво си плащал тогава. Къде е личният мотив в тази система? Плащал си за някой, който самият не си е платил, а когато се наложи ти да ползваш системата, за теб няма направление. Да, някои от нас са истински глупаци, защото само глупаците плащат за едно и също нещо по два пъти. А суперглупаците плащат по няколко пъти за едно и също нещо. Много от нас са суперглупаци. Преди години разчитах на живковското безплатно образование и останах без зъби. Ако съм разчитал на сегашното безплатно образование, щях да си ходя цял живот без зъби. Нищо в нашия социалистически живот, няма точно определена цена. И при Живков плащахме осигуровки и рушвети на докторите и сега е същото, с тази разлика, че сумите станаха и по-големи. Докторите гледат на нас като "подвижни портфейли", както се изрази сестрата на Боко преди години. НА ПРАКТИКА ТИ КАЗВАТ, АКО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ, ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАШ. НО ЛИПСАТА НА ИСТИНСКИ ПАЗАР И НАМЕСАТА НА ДЪРЖАВАТА ТОЛКОВА ДЕФОРМИРА ОЦЕНКАТА НА ЛЕКАРСКИЯ ТРУД И ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ ПАЦИЕНТА, ЧЕ В НАС ОСТАВА СЪМНЕНИЕТО, ЧЕ РАБОТАТА Е СЪЩАТА КАТО С ТОКА - ПЛАЩАШ, ПЛАЩАШ И НЯМА КРАЙ ТОВА ПЛАЩАНЕ, А КАТО СЕ ПРИБЕРЕШ В КЪЩИ И ПУСНЕШ КОНТАКТА - НЯМА И 180 ВОЛТА, А СИ ПЛАТИЛ ПРЕСКЪПО ЗА 220 ВОЛТА;
  11. Къде е отчетът на здравната каса за пред обществото? Нали ние плащаме, къде са отчетите. Кои болници, колко пари са взели от касата, за какви операции са ги взели? Имали надписано лечение? С колко? Има ли касата отговори на тези въпроси? Колко милиарда от всичките, дадени за здравната система са откраднати или просто изписани за неефективни лечения, за отбиване на номера? Това, че държавата ни е сива, икономиката ни е сива, достатъчно основание ли е да приемем, че и здравната каса и здравната система ни е сива?
  12. РЕЗУЛТАТИТЕ: ВСЯКА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ СИ ОТИВАТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ОКОЛО 100 000 ЧОВЕКА, ЗАРАДИ БОЛЕСТИ. ЗНАЧИ НЯМАМЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, А ЗДРАВЕУБИВАНЕ. ТОВА ЛИ Е ДЪРЖАВНАТА НИ ПОЛИТИКА? ДА ГУБИМ ПО ЕДИН ГРАД КАТО ДОБРИЧ ВСЯКА ГОДИНА? И НЕКА ДА НАПРАВЯ ЕДНА ТАКАВА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ НА ФАКТА, ЧЕ МЕЖДУ 70 И 80% ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ ХАРЕСВАЛИ ИДЕЯТА ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА. АМИ НАПУСНЕТЕ, ЗАЩОТО ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ВИЦА: "ПАЦИЕНТЪТ ОЖИВЯЛ, ВЪПРЕКИ УСИЛИЯТА НА ЛЕКАРИТЕ".
  13. ПРЕДИ ГОДИНИ В ИЗРАЕЛ ИМАЛО 58 ДНИ СТАЧКА НА ЛЕКАРИТЕ. ВСЛЕСТВИЕ НА ТОВА, СМЪРТНОСТТА РЯЗКО СПАДНАЛА!!! И ТОВА Е В ДЪРЖАВА, КЪДЕТО ПО СВЕТОВНИТЕ СТАНДАРТИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е НА ВИСОКО НИВО.
ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС В ТАЗИ СТРАНА Е КОЙ ЩЕ ИЗЛЕКУВА БЪЛГАРИЯ. НИТО ПАЦИЕНТИТЕ СА ПАЦИЕНТИ, НИТО ЛЕКАРИТЕ СА ЛЕКАРИ, А АРБИТЪРЪТ - ДЪРЖАВАТА Е НАЙ-СМОТАНОТО НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА В ЦЯЛА ЕВРОПА. Е НА ТАКАВА КОМБИНАЦИЯ КОЙ ЩЕ ИЗДЪРЖИ?

САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ, ИМАМЕ ЛИ РЕШЕНИЕ? РЕШЕНИЕ, БЕЗ ДА ЗАСЯГА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ПРОГРАМА, ВЪЗПИТАНИЕТО И ОБРАЗОВАНИЕТО НА ДЕЦАТА НИ, ЧЕ И НА НАС САМИТЕ, БЕЗ ДА СЕ ПРОМЕНИ КОРЕННО КАКТО НАШЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС САМИТЕ, КЪМ ДЪРЖАВАТА И КЪМ СВЕТА И ОТНОШЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА КЪМ НАС, ГРАЖДАНИТЕ? -НЯМА ТАКОВА РЕШЕНИЕ.

ЗА ТОВА СЕ ИСКА ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОСТАВЕНА ЦЕЛ, ОКОЛО КОЯТО ДА СЕ ОБЕДИНИМ ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. ЦЕЛТА Е ПОДОБРЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ. НА ОСНОВАТА НА ТАЗИ ЦЕЛ, ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ ПРОГРАМА, В КОЯТО ДА БЪДАТ ПОСОЧЕНИ СРЕДСТВАТА, МЕТОДИТЕ, ИНСТИТУЦИИТЕ И МЯСТОТО НА ВСИЧКИ НАС, ЗА ПОСТИГАНЕТО НА ТАЗИ ЦЕЛ. НЯМА ДА СТАНЕ ПО СЕГАШНАТА МЕТОДИКА, КОЯТО ОБРАЗНО КАЗАНО ПРЕДСТАВЛЯВА "ЕДНО КЪМ ГЬОТЬОРЕ" ИЛИ "ХАЙДЕ ДА ОТКРАДНЕМ ЕДНИ ПАРИ". И ПАЦИЕНТИ И ЛЕКАРИ И ДЪРЖАВА, ВСИЧКИ СМЕ В КЮПА И НЯМА РЕШЕНИЕ, КОЕТО ДА ИЗКЛЮЧВА КОЯТО И ДА Е ОТ ТЕЗИ СТРАНИ В ПРОЦЕСА. ДОСЕГА ВИДЯХМЕ "РЕФОРМИ", КОИТО ОСИГУРИХА НА ОТДЕЛНИ ЛЕКАРСКИ ПРОФЕСИИ И БОЛНИЦИ ПО-ГОЛЯМО ЗАПЛАЩАНЕ, ОТКОЛКОТО ИМАТ ТЕХНИТЕ КОЛЕТИ В БРИТАНИЯ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДРУГИ ТЕХНИ КОЛЕГИ ЕМИГРИРАТ В ГЕРМАНИЯ. ДЪРЖАВАТА НЕХАЕ, ЗАЩОТО КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ БЕЗХАБЕРНИ ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ, ЧИИТО ЗАПЛАТИ НЕ ЗАВИСЯТ ПРЯКО ОТ НАШИТЕ ГЛАСОВЕ.

БЕЗ ПРОМЯНА В ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА, ПРИ КОЯТО ДА НАКАРАМЕ ПОЛИТИЦИТЕ ДА РАБОТЯТ ЗА НАС И КОЯТО СИСТЕМА ДА НАКАРА МИЛИАРДИТЕ, КОИТО ВСЯКА ГОДИНА ДАВАМЕ НА БЮДЖЕТА, ДА РАБОТЯТ ЗА НАС, НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИМ. НИТО В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, НИТО В СИГУРНОСТТА, НИТО В ОБРАЗОВАНИЕТО, НИТО В СОЦИАЛНОТО НИ ОБЕЗПЕЧАВАНЕ, НИТО НИКЪДЕ. НО ТРЯБВА И НИЕ ДА СИ ДАДЕМ СМЕТКА, ЧЕ РАБОТИМ СРЕЩУ СЕБЕ СИ. НИТО ПОЗНАВАМЕ ТЯЛОТО СИ, НИТО СИ ДАВАМЕ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ЗОР, ЧЕ ДА ЗАЖИВЕЕМ В МИР СЪС СЕБЕ СИ. НЯМА КАК ДА НАКАРАМЕ ПОЛИТИЦИЕТ ДА РАБОТЯТ ЗА НАС, АКО НЕ НАКАРАМЕ СВОЕТО "АЗ" ДА РАБОТИ ЗА НАС.


Категория: Политика
Прочетен: 267 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.10.2014 13:25
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195575
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Октомври, 2014  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031