Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195259 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 18.10.2017 г.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/radev-za-men-e-mnogo-vazhno-da-se-izchistim-ot-gnilite-iabylki-v-mvr-2055225


"По думите на Радев два от инструментите за справяне с корупцията в МВР са: двете служби - Инспекторат на МВР и отдел "Вътрешна сигурност", както и повишаването на заплащането, което според Радев към момента е постигнато."


От този текст, стигаме до заключение, че не би трябвало да има повече корупция в МВР, след като са налице инспекторатът и отделът "Вътрешна сигурност", както и че е постигнато увеличение на заплатите.

Едно такова изказване ми изглежда толкова наивно, толкова детинско, че наистина си мисля, дали мозъкът на този, който го е изрекъл, е достатъчно развит, за да бъде редови служител на МВР, пък камо ли и министър.


Ето и моето мнение: Колкото и служби за контрол да създадете в МВР, институцията ще продължава да захранва с престъпници, организираните и неорганизираните престъпни групи, защото така е било досега и така ще бъде и занапред. Заради централизираната система на МВР. Тя не работи в други условия, освен в условията на тоталитарен режим, подобен на този на Живков, със затворени граници, оградени с кльонове, развита мрежа на информатори, доносници, доброволни и зорноволни сътрудници на МВР и т.н. и т.н. Нищо не може да се направи в една система, която е подчинена на началника, а не на закона.

Ако наистина искаме да живеем в демократична държава, тогава правата да назначаваме полицаите по места трябва да бъде наша, на гражданите, а не на министъра, който е политическо лице и ще прави, това, което му каже премиерът, ако не иска за го изхвърли като мръсно коте на улицата. В тази обстановка, министърът е зависимо лице, но не от нас, избирателите, а премиера или от друг мастит политик, на когото министърът трябва да се подмазма, ако иска да е министър. Той не се подмазва на нас, нито неговата заплата и назначение зависят от нас. Затова МВР е неефективна структура и каквото и да прави министъра, ако не се промени системата, нищо съществено няма да се постигне. Системата трябва да бъде подобна на американската - местните общности да си избират шерифите и да ги уволняват, ако не са доволни от тяхната работа, а централизираната система да поддържа нещо подобно на ФБР, което да се занимава с престъпниците на национално ниво, така да се каже. Това е пътят г-н министър, няма друг път.
Категория: Политика
Прочетен: 109 Коментари: 0 Гласове: 1
Не ми е приятно да говоря за ограничаване на свободата. Първо обаче трябва да си поговорим за това, какво е свободата.


Ето и моите въпроси:
  1. Свобода ли е кръчми и дискотеки да работят цяла нощ, че чак до сутринта?
  2. Свобода ли е да си построиш работилница за поправка на бензинопили в жилищен район и цял ден околните да слушат стърженето на машините, дошли за проба и поправка?
  3. Свобода ли е, вместо да си в леглото в полунощ, да гледаш някакъв тъп филм или други подобни глупости?
  4. Свобода ли е, в качеството си на производител, да забъркваш какви ли не чудни отровни смески и да ги продаваш в супермаркетите на зарибените потребители? Свобода ли е да ги лъжеш с различни подобрители, за да можеш да им продадеш боклуците си?
  5. Свобода ли е да се тъпчеш с вредни храни, да пишеш алкохол, да пушиш цигари, да се дрогираш или да провиш други подобни простотии и след това да разчиташ на здравната и социалната система, да поправят онова, което сам си си причинил?
  6. Свобода ли е да влезеш в гората и да си насечеш дърва за огрев, а след като горския ти поиска сметка за това деяние, просто да му хвърлиш един бой и да му счупиш я ръка, а крак, та друг път да не те закача?
  7. Свобода ли е да оставиш кучето си да се изсере на тротоара и след това да се направиш на ударен, като не почистиш след него?
  8. Свобода ли е да вдигаш шум и да не оставяш хората наоколо да спят, без да се съобразяваш с тях?
  9. Свобода ли е да използваш връзки, за да натикаш конкуренцията в миша дупка?
  10. Свобода ли е да живееш против законите на природата?
  11. Могат да бъдат задавани много още въпроси.
Нека сега да ви предложа забрани, които явно ще ограничат свободата на отделни индивиди, но ще допринесат за цялостния успех на обществото:
  1. Заведенията - ресторанти, барове, дискотеки и т.н. да затваря в 23 часа вечерта. До 24 часа всички да са се изнесли оттам - и клиенти и персонал. Да ходят да почиват. Знаете ли какво ми казва мой приятел. Имам такова хубаво дете. Младеж на 18 години, приет в 4 европейски университета, заради отличен успех. В най-хубавата си възраст. След завършването на 12 - ти клас, няколко месеца моят приятел се видял в чудо със сина си. Връща се всеки ден на сутринта и спи до 14 часа. Ходи насам натам, като изоглавен, подстрекаван от младежи на неговата възраст. За тях свободата е да си губят времето по заведенията, да дрънкат глупости и да вършат глупости. Сега е в Мюнхен и се обажда на баща си, че там след 23 часа нищо не работи и какво друго му остава, освен да се прибира в квартирата и да си почива, защото на другия ден трябва да учи и да полага усилия. Така нацията става богата - като работи през деня и почива през нощта. Нашата криворазбрана свобода превърнаха дните в нощи и нощите в дни. Тук не става дума за специалните туристически места, където има обособени зони, в които да правиш простотии - да отидеш на публичен дом, да залагаш пари на хазарт, да дрънкаш глупости до зори и т.н. и т.н. Нещо като Лас Вегас или като онзи квартал в Солун, който е специализиран и е застроен само с таверни и нощни заведения. Става дума за нормалните ни градове и села. Само си представете - субсидираме градския транспорт, да пътува в малките часове на денонощието или в 5 часа сутринта, за да осигури на пияниците и пройдохите транспорт!  И какво се предлага в тези заведения - съмнителна храна, алкохол, цигари, дрога и каква ли още не простотия. НИЩО ГРАДИВНО. Място, където нещастни хора се правят на велики и спрягат глагола "мотам се".
  2. Нали всички твърдят, че най-важното нещо в живота на човека това е здравето?Тогава защо толкова масово то не се зачита? Имаме нужда от чист въздух, чиста вода и чиста храна. Какво да направим? Да избягаме в някое село и да си произвеждаме сами храната ли? Дотам ни докараха. ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ДОБАВЯНЕТО НА ВСЯКАКВИ КОНСЕРВАНТИ В ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ, ЗАХАР, СОЛ И ВСЯКАКВИ "Е"-та, както и да се забрани производството и използването на всякакви технологични измислици, като например процесът на хидрогенизация на растителни масла, които убиват ензимите в маслата и допринасят по този начин за значително увеличаване на срока на "годност", което се разбира като срок не "неразваляемост" на продуктите. Националнатателевизия ни мъти главата с глупости, вместо всеки ден да бие тревога по тези теми. ДА ВИДИМ КАКВО ТОГАВА ЩЕ ПРОДАВАТ ТЪПИТЕ СУПЕРМАРКЕТИ. Ако някой толкова иска да си направи бял хляб, моля - да отиде в магазина, да си купи зърно, да го смели на брашно, да го омеси, да го подкваси и да си го изпече. Ама така наготово да отиде и срещу 80 стотинки да си купи хляб и да се натъпче - прекалено лесно даваме възможност на хората да се самоубиват. А ние, българите, както се вижда, постоянно намаляваме. И при това не по време на война, а по време, в което нашата цивилизация процъфтява. А НИЕ СЕ САМОУБИВАМЕ. Хиляди тонове ценни храни се изхвърлят всяка година, а народът ни купува онези химикали, които му пробутват в магазините. Защото го мързи вече да гледа. Мързи го та не се трае. Мързи го един хляб да си омеси и една манджа да си направи.

Само тези двете неща да направим, страната ни икономически ще се "взриви" и 10% растеж на БВП няма да са никакъв проблем. А нали всички за това говорим - за пари и затова, че сме бедни. Е, бедни сме, защото сме прости и глупави и тъпи и ограничени. Защото не държим на здравето си и се самоубиваме. Такива хора не могат и няма да са богати. От нас зависи.

Категория: Политика
Прочетен: 224 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 21.10.2017 10:27
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195259
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Октомври, 2017  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031