Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218764 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 02.10.2019 г.
 Всеки ден медиите ни заливат с информация за протести за пари. Протестират служителите, които получават пари от обществените фондове.

ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ? ЗАЩОТО ТЕХНИТЕ ЗАПЛАТИ СЕ ФОРМИРАТ НА ПРИНЦИПА "ЕДНО КЪМ ГЬОТЬОРЕ", БЕЗ НИКАКВО ОБЯСНЕНИЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, ЗАЩО ЗА ЕДНА ДЛЪЖНОСТ, ЗА КОЯТО БЮДЖЕТЪТ ПЛАЩА ПАРИ, СЕ ДАВАТ ЕДИ КОЛКО СИ ПАРИ, А ЗА ДРУГА - РАЗЛИЧНА СУМА ПАРИ.


Така, както я караме сега, доникъде няма да я докараме. Трябва да се зададе основният въпрос: КОЯ Е ОНАЗИ ПРОФЕСИЯ, НА КОЯТО СЕ ПЛАЩА ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ, КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ КАТО НАЙ-ВАЖНА ИЛИ НАЙ-ПРИЗНАТА ОТ ОБЩЕСТВОТО?

Ако кажете на един полицай, че трябва да взема по-малко пари от медицинските сестри в обществените болници или от учителите, надали той ще бъде доволен. Така е конструиран човешкият мозък. Същото важи и в обратния случай - ако кажете на един учител, че докторът трябва да взема повече пари от него и той няма да е съгласен. ЗАТОВА Е ВАЖНО ДА СЕ ЧУЕ ГЛАСЪТ НА НАРОДА, ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ, КАК САМИЯТ НАРОД ОЦЕНЯВА ВАЖНОСТТА НА ВСЯКА ЕДНА ПРОФЕСИЯ.


Сега какво се случва. Правителството вижда, че няма достатъчно учители или тези, които ги има са стари и не знаят да работят на компютри.  И министерството на образованието "натиска" премиера и министерския съвет, да се отпуснат повече пари от бюджета за заплати на учителите. Колко повече? Колкото повече, толкова. Няма никакъв механизъм за определяне И НА НИКОЙ НЕ МУ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ СЪЩЕСТВЕНО УВЕЛИЧЕНИТЕ ЗАПЛАТИ НА УЧИТЕЛИТЕ, ЩЕ НАКАРАТ И ДРУГИТЕ ГИЛДИИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА, ДА ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ И ДА СЕ ЧУВСТВАТ ПРЕНЕБРЕГНАТИ. След това ще последват протести на докторите и медицинските сестри, след това на полицаите, на музейните работници и на служителите от държавните и общинските ведомства. И ТОВА НАДЛЪГВАНЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ВЕЧНО. ВЕЧНО, ЗАЩОТО НЯМА ОБЕКТИВНИ КРИТЕРИИ И СХЕМА, ПО КОЯТО ТЕЗИ УВЕЛИЧЕНИЯ ДА СЕ СЛУЧВАТ.

Какво трябва да се направи? Да се предложи на обществото за обсъждане, РЕГИСТЪР НА ДЛЪЖНОСТИТЕ, КОИТО СЕ ФИНАНСИРАТ ЗА СМЕТКА НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ. Ето ви пример:
  1. Премиер
  2. Зам. премиер
  3. Министър
  4. Зам. министър
  5. Президент
  6. Вицепрезидент
  7. Председател на НС
  8. Председател на комисия в НС
  9. Шеф на парламентарна група
  10. Депутат
  11. Кмет на населено място с население над 1 милион
  12. Кмет на населено място с население над 100 хил. души
  13. Кмет на населено място с население и т.н.
  14. Председател на общински съвет
  15. Изпълнителен директор на държавно предприятие
  16. Изпълнителен директор на общинско предприятие
  17. Директор на болница
  18. Директор на отделение
  19. Лекар 1 клас
  20. Лекар 2 клас
  21. Лекар 3 клас
  22. Медицинска сестра
  23. Директор на училище
  24. Учител
  25. Директор на РДВР
  26. Шеф на пожарната
  27. Полицай или пожарникар
и т.н. и т.н.

Този списък е примерен и той може да бъде допълнен с хиляди длъжности, които са платени от обществените фондове. И когато се знае каква длъжност на колко пари е оценена, всеки, който иска да прави някакви планове в живота и паричната оценка му е важна, да има достъп и да знае, че ако постигне някакво ниво в някаква обществена професия, то той ще получи съответното възнаграждение и никой няма право на протести, несъгласия и т.н. Да се смята, че е бил информиран предварително. Ако се стигне до разбиране за увеличение на заплатите, ТО ТОВА ЩЕ СТАНЕ СЛЕД ОДОБРЕНИЕ ОТ НАРОДА, ЧРЕЗ ГЛАСУВАНЕ И ЩЕ ЗАСЕГНЕ ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ СЛУЖБИ, А НЕ КАКТО Е СЕГА - КОЙТО СЕ ПРЕБОРИ, ПРЕБОРИ, А ДРУГИТЕ - ДА ГО ДУХАТ.

Категория: Политика
Прочетен: 147 Коментари: 1 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218764
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Октомври, 2019  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031