Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187062 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Ноември, 2011 г.

Къде г-н Станишев управлява дясно правителство? Правителствата на Франция, Великобритания, САЩ, Италия, Испания, Португалия и други държави са ЛЕВИ правителства. Понятията „дясно” и „ляво” се използват от политиците по съвсем недобронамерен начин. Дали са републиканци или демократи, няма никакво значение за САЩ. И едните и другите харчат парите на данъкоплатците на поразия и изземват функциите на частните лица. Демократите в Конгреса на САЩ са по-богати от републиканците. За какви десни правителства става дума тук?

Дори и най-богатият човек на Апенините – Берлускони, управляваше като типичен социалист и затова Италия е затънала в дългове. Това е комунистическо отношение към бюджета.

 

 

Правителствата и на Костов и на царя и на Станишев и на Бойко са ЛЕВИ правителства.

30% от всички, които получават заплата в БГ, получават заплата от правителството. Над 4 000 000 души от общо 7 000 000 население получава пари от правителството под различна форма. И ако това не е ляво управление!!!

 

Дясно управление има в Хонг Конг. Там всеки сам се осигурява за старини и си плаща здравни застраховки в различни фондове. Там има ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА, която нашето ляво управление никога не ни е давало. Там има дясно правителство и затова са ДОБРЕ, за разлика от нас. Дясното правителство осигурява богатство и просперитет, защото се уповава на природни закони, а лявото правителство е дошло на власт за да краде, прикрито зад социални лозунги за справедливост в разпределението на благата.

 

Това г-н Станишев са фактите.  Социализмът в САЩ и Европа се провали, а не дясното управление. Дясно управление има Естония и Хонг Конг, които уверено вървят напред, за разлика от социалистическа Западна Европа.


Категория: Политика
Прочетен: 1290 Коментари: 6 Гласове: 2

Проблемът в МВР не са парите. Колкото и да са много МВР няма да свърши нищо повече от това, което върши сега – почти нищо.

При 1 000 000 000 лева бюджет на министерството, материалната база е в УЖАСНО състояние. Който не е ходил в МВР, той не знае. Колите им са гробници. Постоянно се оплакват, че няма достатъчно пари за дрехи и оборудване. Нямали пари за компютри, плащали сами за тях. Че за какво ви са компютри, г-да полицаи? От толкова много писане по районните управления от хора, които са били окрадени, да не би да сте им върнали имуществото? Компютри ви трябват само да водите статистическа отчетност за това колко се краде в БГ. ВМЕСТО ДА ПИШЕТЕ НА КОМПЮТРИТЕ, ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА, СРЕЩНЕТЕ СЕ С ХОРАТА, ГОВОРЕТЕ С ТЯХ – ТОВА ЩЕ ПРЕДОТВРАТИ ВЕРОЯТНОСТТА НАИСТИНА СЛЕД ТОВА ДА ПИШЕТЕ НА КОМПЮТРИТЕ ИЛИ ДА ЧЕТЕТЕ ЖАЛБИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ПОСЕГАТЕЛСТВА ВЪРХУ ИМУЩЕСТВАТА ИМ.

 

ЕСТЕСТВЕНО Е, КОГАТО НЕ СТЕ СИ СВЪРШИЛИ ДОБРЕ РАБОТАТА НА УЛИЦАТА, СЛЕД ТОВА ЩЕ СЕ НАЛАГА ДА ПИШЕТЕ. ВМЕСТО ДА БЪДЕТЕ ПОЛИЦАИ, ВИЕ СТЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ПИСАТЕЛИ! И ИСКАТЕ КОМПЮТРИ ЗА ТОВА, ЗА ДА УСЪВЪРШЕНСТВАТЕ ПИСАТЕЛСКИЯ СИ ТАЛАНТ, ВМЕСТО ДА РАЗДАВАТЕ ШАМАРИ НА БАНДИТИТЕ. АМИ ТОГАВА НЕКА ПИСАТЕЛИТЕ ПЪК СВЪРШАТ ВАШАТА РАБОТА – ТЕ ЩЕ РАЗДАВАТ ШАМАРИТЕ, А ПЪК ВИЕ ПИШЕТЕ РОМАНИ. ОБЪРКАНА РАБОТА Е ТОВА БЪЛГАРИЯ, ЕЙ!

 

 

ПРИ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ – СРЕДНО НА ЕДИН СЛУЖИТЕЛ В МИНИСТЕРСТВОТО СЕ ПАДАТ ПО 18 500 ЛЕВА НА ГОДИНА, ПОСТОЯННО СЛУШАМЕ, ЧЕ НЯМА ПАРИ.  Ако 12 000 лева отиват за заплати и обезщетения през годината, останалите 6 500 лева на човек не стигат ли? Правил съм толкова много планове за финансова година на различни фирми, но никоя от тях не харчи толкова пари за техническо оборудване, амортизации и други административни разходи, несвързани със заплати. И да си помисли човек, че при тези харчове служителите от министерството са оборудвани с последна дума на техниката – точно обратното, при толкова много пари, те ходят със скъсани кубинки и стари униформи.

СЕГА ЗА ПРОТЕСТА – Полицаите ще протестират. Хайде сега да видим срещу кого ще протестират и за какво.  Какво искат полицаите?

Искат да продължават да не си вършат добре работата, за което да получата заплати, да получават по 20 заплати при уволнение, да се уволняват по-рано от другите служители, постоянно да са набъркани в корупционни скандали и схеми /та има ли далавера, в която да не са забъркани настоящи или бивши служители на МВР?/. За какво ще протестират полицаите – защото са ни опазили домовете и имуществото, защото сме сигурни на улицата, защото престъпниците са там, където им е мястото? За това, че доверието в полицията, ако изобщо има такова, е следствие на медийните напъни на специално платени драскачи.

 

БИ ТРЯБВАЛО НИЕ ДА СТАЧКУВАМЕ ПРОТИВ ПОЛИЦАИТЕ. НИЕ СМЕ ПОТЪРПЕВШИ ОТ ТЯХНАТА РАБОТА. РЕДОВИЯТ ПОЛИЦАЙ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ НЕ Е ПРЯКО ВИНОВЕН, ЗАТОВА ЧЕ РАБОТИ В ТАЗИ СИСТЕМА, ВСЕ ПАК Е НОСИТЕЛ НА ОНАЗИ НЕСВЪРШЕНА ЗА ОБЩЕСТВОТО РАБОТА И РОЛЯ, КОЯТО ТРЯБВА ДА ИГРАЕ.

КЪДЕ ЗА БОГА СА ОНЕЗИ ТОЛКОВА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ, КЪДЕ СА, ЧЕ НЕ МОГА ДА ГИ ВИДЯ. ДА НЕ СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В КАНЦЕЛАРСКИ ПЛЪХОВЕ В РАЗЛИЧНИ ВЕДОМСТВА ПОД ШАПКАТА НА МВР, КЪДЕТО СЛУЖИТЕЛИТЕ СПОКОЙНО СИ ЧАКАТ ГОДИНИТЕ ЗА ПЕНСИЯ?

Днес обиколих района между бул. Христо Ботев, бул. Тодор Александров, бул. Сливница и ул. Опълченска в столицата. После бях в Изгрев и Дървеница. Нямаше нито един полицай в тези квартали. Вероятно, защото неделята и за тях е почивен ден и те са като чиновниците, които имат нужда от почивни дни и то точно тези, които са почивни за всички нас. Ако през това време нищо лошо не ни се е случило, въпреки тяхното отсъствие, за какво всъщност са ни те? Да им плащаме заплатите и да слушаме колко важна била тяхната работа и на всичкото отгоре да ни заплашват с протести.

ГОСПОДА ПОЛИЦАИ – ПРОТЕСТИРАЙТЕ СРЕЩУ ВАШЕТО МИНИСТЕРСТВО /ЗАЩОТО ОТДАВНА НЕ ГО ПРИЕМАМ ЗА МОЕ/, ПРОТЕСТИРАЙТЕ ЗА ТОВА, ЧЕ ЧИНОВНИЦИТЕ ПРИ ВАС СА ПОВЕЧЕ ОТ РЕГУЛЯРНИТЕ ПОЛИЦАИ, ПРОТЕСТИРАЙТЕ ЗА ТОВА, ЧЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧИНОВНИЦИ СА НАПРАВИЛИ ТОЛКОВА ТРОМАВА И НЕЕФЕКТИВНА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА НА МВР, ЧЕ И ПО 10 000 ЛЕВА ЗАПЛАТИ ДА ВИ ДАДЕМ, ПАК НЯМА ДА РАБОТИТЕ ЕФЕКТИВНО. АКО ЩЕ И Нисан GTR – и да ви дадем за полицейски коли, пак качеството на вашата работа ще бъде същото, като със строшените Опели, с които сега работите. Защото системата не позволява да се работи по-ефективно, независимо от това какви пари се изливат в нея.

Нашето бедно общество ви е дало ДОСТАТЪЧНО ПАРИ, ДАЖЕ И ПРЕДОСТАТЪЧНО. СЪС СИГУРНОСТ СТЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ОНЕЗИ 250 000 ДУШИ, КОИТО СТОЯТ НА ШИВАЧНИТЕ МАШИНИ ИЛИ РАБОТЯТ В СЛАДКАРСКИТЕ ЦЕХОВЕ ЗА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА В ЧАСТНИЯ СЕКТОР. И ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТЕ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС, ВИЖДАТ КРАЙНИЯ ПРОДУКТ ОТ СВОЯ ТРУД. Също сте по-добре и от онези 700 000 души, които вземат средната за страната заплата и които със сигурност вършат повече работа от вас.  

 

 МИСЛЯ, ЧЕ ПОНЕ  500 000 000 ЛЕВА ОТИВАТ В ПОВЕЧЕ, ЕЙ ТАКА, ЗА БОГ ДА ПРОСТИ В КАЦАТА, НАРЕЧЕНА МВР. ПОИСКАЙТЕ СМЕТКА ОТ ВАШИТЕ НАЧАЛНИЦИ, ЗАЩО НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА И НАЙ-ПЛАТЕНАТА ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ ВИЕ, ВЪРШИТЕ НАЙ-НЕЕФЕКТИВНО СВОЯТА РАБОТА. ИЛИ МОЖЕ БИ ТОЧНО ТОВА Е ЦЕЛТА НА ЗАДАЧАТА. ЗАДАЧАТА, КОЯТО ВИЕ СЪЗНАТЕЛНО ИЛИ НЕСЪЗНАТЕЛНО ИЗПЪЛНЯВАТЕ.

Голяма част от икономическите проблеми на България са следствие на несигурната среда, която вие ни ОСИГУРЯВАТЕ С ВАШАТА РАБОТА.  И да ви припомня, че най-важните забележки на европейските институции към България са свързани с правосъдието, редът и сигурността. Вие си направете сметка срещу кого и за какво трябва да протестирате.


Категория: Политика
Прочетен: 633 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 22.01.2012 18:38

ОЩЕ ВЕДНЪЖ: ДА СЕ ПРЕМАХНЕ СВЕТОФАРА ЗА ТЕЗИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО, КОИТО СЕ ДВИЖАТ ПО СИМЕОНОВСКО ШОСЕ В СТОЛИЦАТА, ПРИ ИЗЛИЗАНЕТО НА ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ, В ПОСОКА ЗАПАД И ДА СЕ РАЗРЕШИ ИЗПОЛЗВАНЕТО И НА ДВЕТЕ ЛЕНТИ НА ЛОКАЛНИЯ ПЪТ, ПРИ ВЛИЗАНЕ КЪМ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ОТ ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ, КОГАТО СЕ ДВИЖИМ ОТ ЗАПАД КЪМ ИЗТОК.

Построяването на южната дъга е наистина предимство за всички участници в движението, които го ползват. Но при самото конструиране на кръстовището на Симеоновско шосе, още в самото начало се гледаше, че инженерите, които са го замислили или тези, които са им поставили задачата да направят това кръстовие, трябва да отидат на поправителен изпит. Толкова тъпо е направено влизането и излизането от София, че няма повече накъде. Все едно са проектирали някакво селско кръстовище, през което я премине някакъв автомобил за един час, я не.

Миналият петък станах свидетел на чудовищно задръстване по Симеоновско шосе, което започваше още от хотел Макси или от супермаркет Фантастико и продължаваше чак до околовръстното.

Да кажем – проектантите са сбъркали при планирането на това кръстовище. То се вижда и от непрофесионалисти. За разлика от кръстовището на Драгалевци, това е направено с гъза си. Но и при тези условия може съществено да се подобри пропускателния режим, ако на движещите се към Симеоново им се разреши да правят десен завой към локалното платно на Околовръстен път, в западна посока, без да чакат светофар. Всъщност за какво е сложен там тъпият светофар? Така и не разбирам. Освен да пречи, друго предназначение няма.

 

И още нещо. Влизането към София продължава да е проблематично на същото кръстовище, ако се идва от запад към изток на Околовръстен път. Има само една лента за влизане в София и сутрин или в края на работното време там е уникално задръстване. Виждал съм задръстване, което започва от гумаджийницата на Диана. Толкова е трудно, общината да купи 1 кило боя и да направи възможно завиването към центъра на София и от двете ленти за движение на локалния път!

 
Категория: Политика
Прочетен: 612 Коментари: 1 Гласове: 1
http://bulgaria.actualno.com/news_368200.html

Оставам тази снимка без коментар.

На кого служи днес българският полицай?

Отговорът е: На този, който го е назначил на работа. Редовият полицай е назначен от някакъв началник на отдел или регионален шеф. Ръководителите на МВР по места се назначават от главния секретар, той пък се назначава от министъра, той пък от премиера и т.н.

Създава се такава зависимост, че не можеш да му вържеш края.

И въпреки това, че имаме най-много полицаи на глава от населението в Съюза, нашата полиция е най-малко ефективна и напук на всички критики, продължава да се УВЕЛИЧАВА. Сега ще имаме и няколко стотин общински полицая, като доказателство за това, че другата полиция – държавната, не върши кой знае колко работа.

 

Вчера късно вечерта се разхождах из квартал Изгрев. Има големи блокове, в които живеят хора, колкото в едно средностатистическо село, ако не и повече. Има и такива, които са по-малки, но като цяло София не страда от липса на население, като други части на България. Много народ, струпан на едно място. И въпреки многобройността на българската полиция, не видях нито един полицай по това време на денонощието. Десетки хиляди граждани, струпани на едно място и никакво полицейско присъствие. Ако наистина на 300 души граждани имаме по един полицай, то пред всеки по-голям жилищен блок трябва да има дежурен полицай. Поне такава е статистиката. Да, ама не.

 

Къде другаде сте видели полиция, освен катаджии по пътищата? Потърсете ги за да отстраните неправилно паркиран автомобил, който ви пречи да си изкарате колата от гаража или от двора и ще видите за какво става дума. Да не говорим за това, когато ви отарашат апартамента или мазето. Или когато ги извикате, за да усмирят буйстваща компания в малките часове на денонощието. Ще разберете колко можете да разчитате на тях.

 

Полицията е станала толкова СТАТИЧНА, че е по-добре да излезе от МВР и да отиде да работи в ресора на СТАТИСТИЧЕСКИЯ ИНСТИТУТ.  

Именно защото полицаите служат на началниците си, а не на Суверена.  Служат на тези, от които формално ЗАВИСЯТ. И самите полицаи не са виновни. Те също са маша, като всички нас, маша на СИСТЕМАТА.

 

СИСТЕМАТА, В КОЯТО СА НИ ВКАРАЛИ ПОЛИТИЦИТЕ, ЗА ДА МОГАТ ПО-ЛЕСНО ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.
Категория: Политика
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 22.01.2012 18:41

1.       Лошото обаче не е в смъртта. Лошото е това, което ще последва след нея. За всички нас.

2.     

      
Историята помни такъв случай. След разпада на Римската империя, старият свят или ходи назад или тъпче на едно място в продължение на повече от 1000 години.

3.     Някои казват, че всичко е в ръцете на политиците – да, благодарение на политиците, Рим запада.

4.        Други казват, че всичко е в ръцете на Суверена – тоест на народа. Ама ако е можел да се справи с политиците, би го направил и по времето на Рим. Народът обича да му дават безплатен хляб и да виси в новата спортна зала, разбирай Колизеума. Който пък е построен с откраднатите от евреите пари, след потушаване на възстанието им срещу Рим.

5.           Така че, очаква ни едно...

 

Старата ценностна система на капитализма се изразява с няколко послания. Защо Швейцарците устояват на кризата, въпреки огромните загуби, които претърпяха банките им, които са купували американски облигации от частни лица и от държавата? Оцеляват, защото се придържат към принципите на Калвинизма от столетия насам. А те са прости та прости.

РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА. Дори и да нямаш работа, пак си намираш някаква работа, само и само да не стоиш без работа.

КОНТРОЛ НАД УПРАВЛЕНИЕТО, КОНТРОЛ НАД УПРАВЛЕНИЕТО, КОНТРОЛ НАД УПРАВЛЕНИЕТО.

Пак ви питам: Да знаете кой е президента на Швейцария. Ами откъде да знаете? Няма да знаете естествено. В държава, в която Суверенът е по-важен от президента, последният е нищо, той е слуга на Суверена. Ясно е при този случай, че никой няма да го познава. Никой не помни СЛУГИТЕ.

Я попитайте кой е президента на Франция или на САЩ. Попитайте кой е канцлера на Германия или премиера на Русия. Всяка държава, в която премиерът е по-важен от Суверена е обречена на разпад или в най-добрия случай – на застой.  Премиерът е звездата. Народът е заврян в дупката. Него за нищо не го питат.

Е затова швейцарците ще успеят. Още преди две години тихомълком ОГРАНИЧИХА ДЪРЖАВНИТЕ РАЗХОДИ И НИКОЙ НЕ РАЗБРА. По цяла Европа се вдигна гюрултия за това, че държавата трябва да ореже социалните разходи. НЯКОЙ ДА ЧУ НЕЩО ПОДОБНО ЗА ШВЕЙЦАРИЯ?

ВСИЧКИ НИЕ СМЕ МУХЛЬОВЦИ И БЪРБОРКОВЦИ. ШВЕЙЦАРЦИТЕ ЗДРАВО РАБОТЯТ И НЕ РЕВАТ КАТО ВСИЧКИ НАС. НЯМАЛИ СМЕ РАБОТА. ТА КАКВО ОЧАКВАТЕ – ДЪРЖАВАТА ДА ВИ ДАДЕ РАБОТА ЛИ? Така е, като не ви дава свобода и ви пречи да работите, очаквате да ви даде някой лев, за да си купите хляб.

ХОРА, ПОСТУЛАТИТЕ НА КЕЙНС СА УМРЕЛИ.  СЕГА ЖИВЕЕМ В ТЕХНОЛОГИЧНА ЕРА И ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С ТОЗИ ФАКТ. ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО ПРЕДЛОЖАТ НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ЩЕ БЪДАТ ВОДЕЩИ В БЪДЕЩЕ. ВСИЧКИ ДРУГИ ЩЕ БЪДАТ ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ – КАТО БЪЛГАРИТЕ, ТАЙЛАНДЦИТЕ, ЕГИПТЯНИТЕ, ГЪРЦИТЕ И Т.Н.

 

ИКОНОМИЧЕСКИЯТ КОЛАПС В ЗАПАДНИТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СТРАНИ Е СЛЕДСТВИЕ НА ПРЕКОМЕРНАТА ВЛАСТ НА ПОЛИТИЦИТЕ И БЮРОКРАЦИЯТА И ОТСЪСТВИЕТО НА РЕАЛНА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА СУВЕРЕНА. ИЗЗЕМВАНЕТО НА ФУНКЦИИТЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ДОВЕДЕ ДО НАРАСТВАНЕ НА ДЪЛГОВЕТЕ КАКТО НА НАЦИОНАЛНО НИВО, ТАКА И НА МЕЖДУФИРМЕНО НИВО. ДЪРЖАВАТА ВМЕСТО ДА БЪДЕ ГАРАНТ ЗА СПРАВЕДЛИВА ИКОНОМИКА СЕ ПРЕВЪРНА В ГЛАВЕН ФАКТОР НА ИКОНОМИКАТА. ДА, АМА КАТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КАКВО СТАВА? ВСИЧКО СЕ РАЗПАДА, ЕСТЕСТВЕНО. АКО ДЪРЖАВАТА МОЖЕШЕ ДА ПРАВИ РЕАЛНА ИКОНОМИКА, НЯМАШЕ ВСИЧКО ДА СЕ РАЗПАДНЕ. ВСИЧКО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ДЪРЖАВНО И ВСИЧКИ ЩЯХМЕ ДА СМЕ РОБИ НА ДЪРЖАВАТА.

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВА, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ИКОНОМИКА. ИСТИНАТА Е, ЧЕ ГОЛЕМИЯТ ФИНАНСОВ СРИВ В АМЕРИКА СЕ ДЪЛЖИ ИМЕННО НА НАМЕСАТА НА ДЪРЖАВАТА. ТЯ Е ТВЪРДЕ ГОЛЯМА, ХАРЧИ ТВЪРДЕ МНОГО, МЕСИ СЕ В ИКОНОМИКАТА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕЯ МОНОПОЛИТЕ СА СТАНАЛИ ТОЛКОВА ГОЛЕМИ, ЧЕ ВЛИЯЯТ НЕ САМО НА ПОЛИТИКАТА, НО И ВЕЧЕ Е ФОРМИРАНО И МНЕНИЕТО, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ФАЛИРАНИ, А ТРЯБВА ДА СЕ ПОДПОМАГАТ С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. ТОВА Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. ВМЕСТО ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИГРАЧИ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАТ ПОМЕЖДУ СИ И НОРМАЛНО Е НЯКОЙ ОТ ТЯХ ДА ЗАГИНЕ, ДЪРЖАВАТА СЕ НАМЕСВА И КАЗВА КОЙ ДА ЖИВЕЕ И КОЙ НЕ.

 

НЕНОРМАЛНОТО Е, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ИЗЗЕМВА ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ В ИКОНОМИКАТА И ГИ ЗАМЕНЯ С ИЗКУСТВЕНИ.

 

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ – ВСИЧКИ ЧАКАТ НА ДЪРЖАВАТА ДА ОСИГУРИ РАБОТА. ТОВА Е ТОЛКОВА ТЪПО И НЕЛЕПО, ЧЕ НЕ МИ СЕ КОМЕНТИРА. ВСИЧКИ ЧАКАТ НА ДЪРЖАВАТА ДА ОСИГУРИ ПЕНСИИ, ДА ОСИГУРИ ПОМОЩИ.

 

КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТАЗИ ИКОНОМИКА?  ОТТУК НАТАТЪК – ЧАКА НИ САМО КУПОННА СИСТЕМА. ЕТО ЗАТОВА КАЗВАМ, ЧЕ КАПИТАЛИЗМА ЗАГУБИ ЛИЦЕТО СИ И СЕ КОМУНИЗИРА.


Категория: Политика
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 22.01.2012 18:44
Минавам често по "Симеоновско шосе" в столицата. На кръстовището с бул. "Вапцаров", идвайки от Симеоново и пътувайки за центъра, светофарът свети зелено за тези, които карат направо, а в същото време ти забранява да правиш десен завой. Идиотска работа. Вероятно е заради трамвая, който се движи от семинарията в посока руското посолство, ама това не е проблем да се регулира. Няма смисъл трамвай да пътува към руското посолство, когато там има спирка на метрото. Нека си стигне до семинарията, а тези които искат да ходят към парк хотел Москва, да си хванат метрото от стадион Юнак. Така и ще се спестят малко разходи на общината. В резултат на това, може да се направи и още едно платно след кръстовището, в посока към хотел Хемус, покрай семинарията и да се избегнат постоянните задръствания там.

Общината също така трябва да ремонтира следващото кръстовище /това до семинарията/, където преминаването през трамвайните релси, комбинирани с изместени павета, си е живо приключение.


Категория: Политика
Прочетен: 644 Коментари: 1 Гласове: 3

Нека сега да видим какво свърши нашето правителство за последните близо 30 месеца „работа”.

Видимо функиционираше само министерството на регионалното развитие. Затова и слогана на кампанията на ГЕРБ беше „Строим ...” Какво друго функционираше сравнително добре?

Кажете ми поне едно друго министерство, което може да се похвали с успехите на МРРБ. Нито едно. Не сме станали по-сигурна държава. Икономическата свобода си е на същото дередже, както по времето на Станишев. Правенето на бизнес не е станало много по-лесно. Бюджетът се формира по един и същи начин от времето на Живков. Реформи няма, дори и успешното министерство на регионалното развитие също не се реформира и батакът в областта на частното строителство продължава да е същия. Направо хаос и административен бъркоч, което се вижда и от незавидното място, което заема България в това отношение – дори и не влизаме в класацията на първите 100 държави, оценени по добро регулиране на всички отношения, свързани със строителството. Нищо не се направи и по въпроса за електронното правителство. През това време правителството като че ли пазеше повече монополите от нас, отколкото нас от монополите.  Не стига друго, ами се заговори и за монопол в областта на информацията, който моделира общественото мнение както си поиска. За образование, здравеопазване и социално дело изобщо не говоря, че вече се преповтарям.  Там нищо не се случва.

 

И въпреки всичко, хората вярват на приказки.  Но най-лошото е, че НИКОЙ НЕ ИСКА ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИТЕ ОБЕЩАНИЯ. ВСЕ ЕДНО НЕ СА ОТНЕЛИ ПОРЕДНИТЕ ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА НИ.

ОВЧЕДУШИЕТО И КЪСОПАМЕТНОСТТА Е ХАРАКТЕРНА ЧАСТ НА БЕДНИТЕ НАРОДИ. ТЕ И ЗАТОВА СА БЕДНИ.


Категория: Политика
Прочетен: 670 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 13.11.2011 09:31

1.       Дотук добре, ама не позна, че благодарение на тази победа те са пред разпад.

2.     
 
Не позна също така, че социализмът ще бъде установен чрез диктатура на пролетариата. Истината е, че бюрократите на Запада установиха комунизма, тоест „течението” беше отгоре надолу, а не обратно, както предполагаше Маркс. Много хора си мислят, че организираното работническо движение, такова, каквото го познаваме от практиката на САЩ, Италия, Франция и други страни са принудили бюрократите да социализират страните си. Истината обаче е друга. Бюрократите намират „себе си” в това да социализират обществото, защото получават все повече и повече възможности да „помагат” на „обикновените” хора, вместо да се хванат и да работят нещо полезно за обществото.

3.      
Обикновените хора пък свикнаха така с тези „грижи”, като забравиха, че трудът е в основата на богатството. Мнозина разбраха, че могат да живеят и без да се трудят. Максимата на Августин – „Който не работи няма да яде” вече не работеше. Имаше достатъчно хляб за всички. Не беше нужно да се напъват и да работят.

4.      
Цялата тази демотивация роди поколения хрантутници, които разчитат за всичко на държавната помощ – от здравеопазване до образование, разкриване на работни места, че даже и помощи за построяване на къщи за „бедните” по примера на програмата за помощ на британското правителство през последното десетилетие.

5.      
Позагубиха се истинските ценности на капитализма – предприемаческия дух и упоритата работа. Последното поколение на Запад е поколение на NEET –ите. Нито работят нито учат. Нивото на младежката безработица е сравнима с безработицата на хората над 55 години. А това е много силен сигнал към държавата и образователната система изобщо. Младежите са неподготвени за работа – нито професионално, нито психически, духовно и физически. Те са развратени от чиновниците, рекламите, филмите и всякакви такива глупости. Последното поколение е поколение на ШМАТКИТЕ. Липса на амбиция, деца с претенции, но без покритие. Но най-важното е, че тези млади хора нямат и съществени желания, освен това, някой да ги издържа и те да не работят. Десетилетия наред френски, италиански и немски студенти изявяваха открито исканията си и се бориха за тях. Преди 20 години китайските студенти застанаха с телата си пред танковете и отпушиха политически решения, които доведоха дотам, че Китай се превърна в супер сила по отношение на индустриалното си производство. Сега обаче новото младо поколение стигна дотам, че да плячкосва Лондон. Те нямаха политически искания като техните предшественици. Те просто КРАДЯХА на поразия, като се оправдаваха с това, че са БЕДНИ.

6.      
Комунизирайки се, капитализмът загуби окончателно СМЕТКАТА СИ. Както частните лица, така и държавите не успяваха да КОНТРОЛИРАТ харчовете си, а наличието на книжните и виртуалните пари засили усещането, че можеш да ядеш и пиеш без да плащаш. Да, ама не. Какъв по-показателен пример за създалата се абсурдна ситуация от този, една държава като Гърция, например, да търси заеми, за да плати заплати на държавните си служители и пенсиите на пенсионерите. Като в същото време, не може да събере пари от пътниците в атинското метро. И то поради „социални” причини. ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ И ЗАКОНИТЕ ЗА ЕСТЕСТВЕНОТО РАЗВИТИЕ БЯХА ЗАМЕНЕНИ ОТ ЗАКОНИТЕ, ИЗМИСЛЕНИ ОТ БЮРОКРАТИТЕ, КОИТО СЕ ПРЕСТАРАВАХА ДА "МИСЛЯТ" В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО. ПЪЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ.

7.      
Комунизирайки се, капиталистическите страни показаха по безпардонен начин как в името на собственото си добруване, натоварват с дългове бъдещите си поколения. И като че ли не се срамуват от това. Също като комунистите.

 
Категория: Политика
Прочетен: 809 Коментари: 2 Гласове: 1

Важни условия, при които ще се извършва реформата: Не се променя щата на МВР нито размера на финансирането.

Цел: Полицията да стане най-ефективната полиция в Европейския съюз

Второстепенна цел: Всяка държава, която има висока степен на физическа сигурност и сигурност на имуществото и собствеността на гражданите е високо котирана в класациите за свобода на икономиката и по принцип това са страни с голям икономически просперитет. Така че, като оправим дейността на полицията, при абсолютно други равни условия, България ще стане по-богата, защото тази физическа сигурност и сигурността на имуществото ще привличе повече туристи, гости и изобщо хора, които ще искат да правят бизнес в България. /Само си представете – ще имаме в същото време неработещи добре здравеопазване, образование и социална дейност, съдилищата ще продължават да работят неефективно и дори и при тези условия, България има шанс да просперира икономически, ако реформира полицията си/.

 

Как работи сега системата? Май не работи много добре. Всички го виждаме и усещаме. Много полиция , много администрация, много припокриващите се звена, прекалена централизация, липса на адекватна връзка и отношения с хората по места, ниска ефективност и т.н. Хората се чувстват физически застрашени, да не говорим за имуществата им. Сегашната оценка на България в системата „сигурност и защита на собствеността” е на равнището на централно африканската държава Руанда, в която десетки хиляди души загубиха живота си преди 10-на години в жестока гражданска война. А това не е добър атестат за работата на българската полиция.

 

Нека да отбележа, полицаите не са виновни – те работят в тази система.  И именно системата не им дава възможност да се изяват.

 

Има две групи престъпления в страната. Първата е тази битовата – кой на кого откраднал нещо, кой кого бил или изнасилил, кой вдигал шум или влязъл в имота на друг. Кой на кого ударил шамар или напсувал някого.  И втората група престъпления са тези, които имат федерален обхват – мафиотски структури, свързани с властта престъпници – с едно изречение, тогава, когато става дума за много пари, власт и интереси. Нека сега да видим как действа МВР.

 

1.       Има някакъв по-дребен проблем – комшията вдига врява в 1 часа след полунощ. Събрал е приятели и здравата купонясва. Нищо против това, ама нека да го направи там, където му е мястото – в някой ресторант или хотел, където има такива условия и няма да пречи на останалите. Сега отиваш на вратата му и му се молиш да престане, защото вече е твърде късно и е време за сън. Той обаче продължава и ако не сте в добри отношения звъниш на 112. Ако изобщо дойде някаква полицейска кола след час или два, ти стоиш дотогава, след което описваш проблема на дошлия полицай. Има случаи, когато полицейската кола дотолкова закъснява, че купонът вече е свършил, а ти продължаваш да чакаш полицията. Ако обаче не е свършил виждаш колко е безсилна полицията да установи ред и да накара комшията да млъкне. Ако все пак млъкне, то е до момента, в който полицейската кола си е тръгнала. Следва ново звънене и така нататък. Започва да те обзема чувство, че ти си натрапника, а не някой друг.

2.       Втори случай – някой ти е спрял пред гаража и няма мърдане с колата. На кого да звъниш – обаждаш се на „Градска мобилност”, а оттам те изпращат да звъниш в полицията, защото това не била тяхна работа. От полицията пък те препращат да звъниш в градска мобилност. Няма управия.

3.       Това са дребни случаи, но са показателни за това, как действа полицията в такива случаи. А щом не може да реши тези елементарни случаи, как очакваме да реши по сложните.

И сега предложенията:

1.       В страната има 25 000 служители „на улицата” и 30 000 хиляди чиновници. Бюджетът от 1 000 000 000 000 лева се разделя по равно между местната полиция, която трябва да следи за тези дребни посегателства върху личността и имуществата и федералната полиция, която трябва да следи за контрол и превенция на тези престъпления, които имат федерален мащаб.

2.       Значи за „полевите” полицаи се полагат 500 000 000 лева от бюджета. Или издръжката на 1 полицай ще струва по 20 000 лева на данъкоплатците. В тази бройка са включени и граничните полицаи и пожарната. Ако отделим за граничарите и пожарникарите 100 000 000 лева и 5 000 човека, за останалите полицаи остават 400 000 000 на 20 000 униформени или по 20 000 лева издръжка на 1 полицай.

3.       Страната ни има 7 200 000 граждани. Тоест на всеки 288 човека се пада по 1 полицай. Ето каква картинка се оформя в практичен план. Аз живея в квартал, в който има 10 000 човека. И няма нито 1 полицай. Полицейското управление, което отговаря за моя регион се намира в другия квартал. И така, по тази схема в моя квартал трябва да има 35! Полицая!!! Да кажем, че при тази схема ги има. Значи във всеки един момент ще има в квартала 10 полицейски коли! 24 часа в денонощието!!!

4.       Знаете ли какво ще се случи тогава? НЯМА ДА МОЖЕ ПИЛЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ, КАМО ЛИ РАЗБОЙНИК ДА СТЪПИ В КВАРТАЛА. НЯМА ДА ИМА НУЖДА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА СОТ, МОТ ИЛИ КАКЪВТО И ДА Е ДРУГ „ОТ”. ЩЕ ПЛАЩАМЕ САМО НА ПОЛИЦИЯТА „ДА НИ ПАЗИ”.

5.       И сега следващото предложение.  Законово ще има задължение да се поддържа приблизително състав от полицаи на база на население. Тоест искаме или не, ако законодателят прецени ще имаме задължително примерно по 1 полицай на 288 човека или както той определи. Бюджетът на всяко местно полицейско управление ще бъде отделен – ще си наеме сграда в квартала, ще се купят коли, ще се оборудват както трябва, ще им се осигури ресурс и т.н. за сметка на държавна субсидия.

6.       За да бъде обаче системата ефективна, полицейският шериф и заместникът му няма да се назначават от МВР шефа или от някой друг чиновник. Ще си ги избират хората от квартала и всяка година ще гласуват доверие или недоверие за тях. Така, тези хора ще бъдат отговорни пред населението, а не пред различни бюрократи, от които да зависят.

7.       При това положение 20 000 лева на служител са страшно много пари. Полицаите ще могат да разчитат на първо време на 1000 лева чиста месечна заплата, социални и здравни осигуровки и данъци, всичко това платено от бюджета, автомобил и технически средства, много по-солидни от сегашните. Нека не забравяме, че една полицейска кола заедно с оборудването, облеклото и дрехите на 1 полицай няма да струва повече от 10 000 лева еднократен разход.  Само си помислете – 1000 лева чиста заплата, социално и здравно осигуряване и платени данъци за сметка на бюджета,  дрехи, обувки, оборудване, кола и достатъчно средства за гориво и поддръжка – това може да се осигури веднага на всеки един български полицай. При това положение и аз бих работил като полицай.

8.       Останалите  500 000 000 нека да бъдат за федералната полиция и за чиновниците от МВР, които трябва да координират процеса на превенция и борба с престъпността.

По този начин ние ще забравим поне за битовата престъпност, ще има сигурност за имуществото и живота ни. А там където има сигурност има и инвестиции и прилив на капитали. Да не забравяме, че и в Япония има мафия, но сигурността на гражданите и имуществото им е на много високо ниво и страната процъфтява.


Категория: Политика
Прочетен: 850 Коментари: 3 Гласове: 2

От всички 6 910 491 имащи право на глас в БГ са гласували с действителна бюлетина само 3 229 329 души или 47%.

 

Президентът е избран с гласовете на 25% от гласоподавателите. Няма да е съществена разликата, ако беше избран неговият опонент.

 

Това са много тревожни данни. Изводи може всеки сам да си направи. Според мен обаче, това е жълт картон за политическата класа. Жълто, отиващо към оранжево.

 

Повече от половината избиратели не виждат смисъл да гласуват. Ако към тях добавим тези, които са продали гласовете си, тези, които са били обработени от партиите, в това число чрез системата за масовата реклама, въздействието, което са оказали работодатели, професионални организации, както и тези, които са се облажили от властта и гласуват именно заради това, ще останат някакви 10% избиратели, които искрено вярват, че СИСТЕМАТА РАБОТИ за всички нас.

 

Какво всъщност очаква от нас политическата класа при това положение?

Нима очаква, че всички ние ще се втурнем и с хъс ще реализираме ТЕХНИТЕ МЕЧТИ, като пренебрегнем СВОИТЕ?

 

 ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ ВЯРВАТ В ТАЗИ СИСТЕМА, НО ЖИВОТЪТ СИ ТЕЧЕ, ЗАЩОТО НЯМА ОРГАНИЗИРАНА СИЛА, КОЯТО ДА Я ПРЕМАХНЕ. ОБИКНОВЕНО ТАЗИ СИЛА СА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ, НО ТЕ НЯМА ДА СЕДНАТ ДА РЕЖАТ КЛОНА, ВЪРХУ КОЙТО СЕДЯТ, КАТО ДАДАТ ПРАВА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ДА УЧАСТВАТ ПО-ЕФЕКТИВНО В УПРАВЛЕНИЕТО.

КОСВЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ВЕЧЕ НЕ РАБОТИ. И ТЯ НЕ РАБОТИ НЕ САМО В БГ. ТЯ НЕ РАБОТИ В ЦЯЛ СВЯТ. НЯКАКВО ИЗКЛЮЧЕНИЕ ОТ ТОВА ПРАВИЛО СА САМО СТРАНИТЕ, В КОИТО ПОЛИТИЦИТЕ СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ НА НАРОДА ДА МУ ДАДАТ ПОВЕЧЕ ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА, ЗА ДА НЯМА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕТЕНЦИИ. НО ЗА ТОВА СЕ ИЗИСКВА И КЪСМЕТ И ДРУГ ТИП МИСЛЕНЕ И ДРУГА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА. 

ТОВА ЧЕ НИЕ НЕ СМЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СВОБОДНИ НЕ Е СТРАШНО. АВСТРАЛИЙЦИТЕ СЪЩО НЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ СВОБОДНИ. ДА КАЖЕМ, ЧЕ СА МАЛКО ПО-СВОБОДНИ ОТ НАС, НО НЯМА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА. И ТЕ ИЗБИРАТ СВОИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ КАТО НАС И НА ТЕЗИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СЪЩО НЕ ИМ СЕ ДАВА ПЪЛНОМОЩНО ДА ТВОРЯТ ЗАКОНИ. ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА Е КОНСТИТУИРАНА С НЯКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ РАЗБИРА СЕ, СРАВНИТЕЛНО ПО ПОДОБЕН  НАЧИН.

ГОЛЯМОТО ПРЕДИМСТВО НА АВСТРАЛИЯ ПРЕД БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА ИЛИ СТЕПЕНТА НА ПОЛИТИЧЕСКА СВОБОДА. ГОЛЯМОТО ПРЕДИМСТВО Е ИКОНОМИЧЕСКАТА СВОБОДА. ДАНО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ГО РАЗБЕРАТ. ПО-ДОБРЕ Е ДА ДАДАТ ТАКАВА СВОБОДА, ЗА ДА НЕ СЕ СТИГНЕ ДО ПОЛОЖЕНИЕ ДА ДАВАТ И ПОЛИТИЧЕСКА СВОБОДА. ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ИНТЕРЕСНО...


Категория: Политика
Прочетен: 531 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 01.11.2011 18:37
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187062
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Ноември, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930