Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3228942 Постинги: 6935 Коментари: 4324
Постинги в блога от 27.11.2011 г.

Къде г-н Станишев управлява дясно правителство? Правителствата на Франция, Великобритания, САЩ, Италия, Испания, Португалия и други държави са ЛЕВИ правителства. Понятията „дясно” и „ляво” се използват от политиците по съвсем недобронамерен начин. Дали са републиканци или демократи, няма никакво значение за САЩ. И едните и другите харчат парите на данъкоплатците на поразия и изземват функциите на частните лица. Демократите в Конгреса на САЩ са по-богати от републиканците. За какви десни правителства става дума тук?

Дори и най-богатият човек на Апенините – Берлускони, управляваше като типичен социалист и затова Италия е затънала в дългове. Това е комунистическо отношение към бюджета.

 

 

Правителствата и на Костов и на царя и на Станишев и на Бойко са ЛЕВИ правителства.

30% от всички, които получават заплата в БГ, получават заплата от правителството. Над 4 000 000 души от общо 7 000 000 население получава пари от правителството под различна форма. И ако това не е ляво управление!!!

 

Дясно управление има в Хонг Конг. Там всеки сам се осигурява за старини и си плаща здравни застраховки в различни фондове. Там има ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА, която нашето ляво управление никога не ни е давало. Там има дясно правителство и затова са ДОБРЕ, за разлика от нас. Дясното правителство осигурява богатство и просперитет, защото се уповава на природни закони, а лявото правителство е дошло на власт за да краде, прикрито зад социални лозунги за справедливост в разпределението на благата.

 

Това г-н Станишев са фактите.  Социализмът в САЩ и Европа се провали, а не дясното управление. Дясно управление има Естония и Хонг Конг, които уверено вървят напред, за разлика от социалистическа Западна Европа.


Категория: Политика
Прочетен: 1292 Коментари: 6 Гласове: 2

Проблемът в МВР не са парите. Колкото и да са много МВР няма да свърши нищо повече от това, което върши сега – почти нищо.

При 1 000 000 000 лева бюджет на министерството, материалната база е в УЖАСНО състояние. Който не е ходил в МВР, той не знае. Колите им са гробници. Постоянно се оплакват, че няма достатъчно пари за дрехи и оборудване. Нямали пари за компютри, плащали сами за тях. Че за какво ви са компютри, г-да полицаи? От толкова много писане по районните управления от хора, които са били окрадени, да не би да сте им върнали имуществото? Компютри ви трябват само да водите статистическа отчетност за това колко се краде в БГ. ВМЕСТО ДА ПИШЕТЕ НА КОМПЮТРИТЕ, ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА, СРЕЩНЕТЕ СЕ С ХОРАТА, ГОВОРЕТЕ С ТЯХ – ТОВА ЩЕ ПРЕДОТВРАТИ ВЕРОЯТНОСТТА НАИСТИНА СЛЕД ТОВА ДА ПИШЕТЕ НА КОМПЮТРИТЕ ИЛИ ДА ЧЕТЕТЕ ЖАЛБИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ПОСЕГАТЕЛСТВА ВЪРХУ ИМУЩЕСТВАТА ИМ.

 

ЕСТЕСТВЕНО Е, КОГАТО НЕ СТЕ СИ СВЪРШИЛИ ДОБРЕ РАБОТАТА НА УЛИЦАТА, СЛЕД ТОВА ЩЕ СЕ НАЛАГА ДА ПИШЕТЕ. ВМЕСТО ДА БЪДЕТЕ ПОЛИЦАИ, ВИЕ СТЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ПИСАТЕЛИ! И ИСКАТЕ КОМПЮТРИ ЗА ТОВА, ЗА ДА УСЪВЪРШЕНСТВАТЕ ПИСАТЕЛСКИЯ СИ ТАЛАНТ, ВМЕСТО ДА РАЗДАВАТЕ ШАМАРИ НА БАНДИТИТЕ. АМИ ТОГАВА НЕКА ПИСАТЕЛИТЕ ПЪК СВЪРШАТ ВАШАТА РАБОТА – ТЕ ЩЕ РАЗДАВАТ ШАМАРИТЕ, А ПЪК ВИЕ ПИШЕТЕ РОМАНИ. ОБЪРКАНА РАБОТА Е ТОВА БЪЛГАРИЯ, ЕЙ!

 

 

ПРИ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ – СРЕДНО НА ЕДИН СЛУЖИТЕЛ В МИНИСТЕРСТВОТО СЕ ПАДАТ ПО 18 500 ЛЕВА НА ГОДИНА, ПОСТОЯННО СЛУШАМЕ, ЧЕ НЯМА ПАРИ.  Ако 12 000 лева отиват за заплати и обезщетения през годината, останалите 6 500 лева на човек не стигат ли? Правил съм толкова много планове за финансова година на различни фирми, но никоя от тях не харчи толкова пари за техническо оборудване, амортизации и други административни разходи, несвързани със заплати. И да си помисли човек, че при тези харчове служителите от министерството са оборудвани с последна дума на техниката – точно обратното, при толкова много пари, те ходят със скъсани кубинки и стари униформи.

СЕГА ЗА ПРОТЕСТА – Полицаите ще протестират. Хайде сега да видим срещу кого ще протестират и за какво.  Какво искат полицаите?

Искат да продължават да не си вършат добре работата, за което да получата заплати, да получават по 20 заплати при уволнение, да се уволняват по-рано от другите служители, постоянно да са набъркани в корупционни скандали и схеми /та има ли далавера, в която да не са забъркани настоящи или бивши служители на МВР?/. За какво ще протестират полицаите – защото са ни опазили домовете и имуществото, защото сме сигурни на улицата, защото престъпниците са там, където им е мястото? За това, че доверието в полицията, ако изобщо има такова, е следствие на медийните напъни на специално платени драскачи.

 

БИ ТРЯБВАЛО НИЕ ДА СТАЧКУВАМЕ ПРОТИВ ПОЛИЦАИТЕ. НИЕ СМЕ ПОТЪРПЕВШИ ОТ ТЯХНАТА РАБОТА. РЕДОВИЯТ ПОЛИЦАЙ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ НЕ Е ПРЯКО ВИНОВЕН, ЗАТОВА ЧЕ РАБОТИ В ТАЗИ СИСТЕМА, ВСЕ ПАК Е НОСИТЕЛ НА ОНАЗИ НЕСВЪРШЕНА ЗА ОБЩЕСТВОТО РАБОТА И РОЛЯ, КОЯТО ТРЯБВА ДА ИГРАЕ.

КЪДЕ ЗА БОГА СА ОНЕЗИ ТОЛКОВА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ, КЪДЕ СА, ЧЕ НЕ МОГА ДА ГИ ВИДЯ. ДА НЕ СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В КАНЦЕЛАРСКИ ПЛЪХОВЕ В РАЗЛИЧНИ ВЕДОМСТВА ПОД ШАПКАТА НА МВР, КЪДЕТО СЛУЖИТЕЛИТЕ СПОКОЙНО СИ ЧАКАТ ГОДИНИТЕ ЗА ПЕНСИЯ?

Днес обиколих района между бул. Христо Ботев, бул. Тодор Александров, бул. Сливница и ул. Опълченска в столицата. После бях в Изгрев и Дървеница. Нямаше нито един полицай в тези квартали. Вероятно, защото неделята и за тях е почивен ден и те са като чиновниците, които имат нужда от почивни дни и то точно тези, които са почивни за всички нас. Ако през това време нищо лошо не ни се е случило, въпреки тяхното отсъствие, за какво всъщност са ни те? Да им плащаме заплатите и да слушаме колко важна била тяхната работа и на всичкото отгоре да ни заплашват с протести.

ГОСПОДА ПОЛИЦАИ – ПРОТЕСТИРАЙТЕ СРЕЩУ ВАШЕТО МИНИСТЕРСТВО /ЗАЩОТО ОТДАВНА НЕ ГО ПРИЕМАМ ЗА МОЕ/, ПРОТЕСТИРАЙТЕ ЗА ТОВА, ЧЕ ЧИНОВНИЦИТЕ ПРИ ВАС СА ПОВЕЧЕ ОТ РЕГУЛЯРНИТЕ ПОЛИЦАИ, ПРОТЕСТИРАЙТЕ ЗА ТОВА, ЧЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧИНОВНИЦИ СА НАПРАВИЛИ ТОЛКОВА ТРОМАВА И НЕЕФЕКТИВНА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА НА МВР, ЧЕ И ПО 10 000 ЛЕВА ЗАПЛАТИ ДА ВИ ДАДЕМ, ПАК НЯМА ДА РАБОТИТЕ ЕФЕКТИВНО. АКО ЩЕ И Нисан GTR – и да ви дадем за полицейски коли, пак качеството на вашата работа ще бъде същото, като със строшените Опели, с които сега работите. Защото системата не позволява да се работи по-ефективно, независимо от това какви пари се изливат в нея.

Нашето бедно общество ви е дало ДОСТАТЪЧНО ПАРИ, ДАЖЕ И ПРЕДОСТАТЪЧНО. СЪС СИГУРНОСТ СТЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ОНЕЗИ 250 000 ДУШИ, КОИТО СТОЯТ НА ШИВАЧНИТЕ МАШИНИ ИЛИ РАБОТЯТ В СЛАДКАРСКИТЕ ЦЕХОВЕ ЗА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА В ЧАСТНИЯ СЕКТОР. И ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТЕ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС, ВИЖДАТ КРАЙНИЯ ПРОДУКТ ОТ СВОЯ ТРУД. Също сте по-добре и от онези 700 000 души, които вземат средната за страната заплата и които със сигурност вършат повече работа от вас.  

 

 МИСЛЯ, ЧЕ ПОНЕ  500 000 000 ЛЕВА ОТИВАТ В ПОВЕЧЕ, ЕЙ ТАКА, ЗА БОГ ДА ПРОСТИ В КАЦАТА, НАРЕЧЕНА МВР. ПОИСКАЙТЕ СМЕТКА ОТ ВАШИТЕ НАЧАЛНИЦИ, ЗАЩО НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА И НАЙ-ПЛАТЕНАТА ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ ВИЕ, ВЪРШИТЕ НАЙ-НЕЕФЕКТИВНО СВОЯТА РАБОТА. ИЛИ МОЖЕ БИ ТОЧНО ТОВА Е ЦЕЛТА НА ЗАДАЧАТА. ЗАДАЧАТА, КОЯТО ВИЕ СЪЗНАТЕЛНО ИЛИ НЕСЪЗНАТЕЛНО ИЗПЪЛНЯВАТЕ.

Голяма част от икономическите проблеми на България са следствие на несигурната среда, която вие ни ОСИГУРЯВАТЕ С ВАШАТА РАБОТА.  И да ви припомня, че най-важните забележки на европейските институции към България са свързани с правосъдието, редът и сигурността. Вие си направете сметка срещу кого и за какво трябва да протестирате.


Категория: Политика
Прочетен: 633 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 22.01.2012 18:38

ОЩЕ ВЕДНЪЖ: ДА СЕ ПРЕМАХНЕ СВЕТОФАРА ЗА ТЕЗИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО, КОИТО СЕ ДВИЖАТ ПО СИМЕОНОВСКО ШОСЕ В СТОЛИЦАТА, ПРИ ИЗЛИЗАНЕТО НА ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ, В ПОСОКА ЗАПАД И ДА СЕ РАЗРЕШИ ИЗПОЛЗВАНЕТО И НА ДВЕТЕ ЛЕНТИ НА ЛОКАЛНИЯ ПЪТ, ПРИ ВЛИЗАНЕ КЪМ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ОТ ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ, КОГАТО СЕ ДВИЖИМ ОТ ЗАПАД КЪМ ИЗТОК.

Построяването на южната дъга е наистина предимство за всички участници в движението, които го ползват. Но при самото конструиране на кръстовището на Симеоновско шосе, още в самото начало се гледаше, че инженерите, които са го замислили или тези, които са им поставили задачата да направят това кръстовие, трябва да отидат на поправителен изпит. Толкова тъпо е направено влизането и излизането от София, че няма повече накъде. Все едно са проектирали някакво селско кръстовище, през което я премине някакъв автомобил за един час, я не.

Миналият петък станах свидетел на чудовищно задръстване по Симеоновско шосе, което започваше още от хотел Макси или от супермаркет Фантастико и продължаваше чак до околовръстното.

Да кажем – проектантите са сбъркали при планирането на това кръстовище. То се вижда и от непрофесионалисти. За разлика от кръстовището на Драгалевци, това е направено с гъза си. Но и при тези условия може съществено да се подобри пропускателния режим, ако на движещите се към Симеоново им се разреши да правят десен завой към локалното платно на Околовръстен път, в западна посока, без да чакат светофар. Всъщност за какво е сложен там тъпият светофар? Така и не разбирам. Освен да пречи, друго предназначение няма.

 

И още нещо. Влизането към София продължава да е проблематично на същото кръстовище, ако се идва от запад към изток на Околовръстен път. Има само една лента за влизане в София и сутрин или в края на работното време там е уникално задръстване. Виждал съм задръстване, което започва от гумаджийницата на Диана. Толкова е трудно, общината да купи 1 кило боя и да направи възможно завиването към центъра на София и от двете ленти за движение на локалния път!

 
Категория: Политика
Прочетен: 616 Коментари: 1 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3228942
Постинги: 6935
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930