Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3235399 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 15.11.2013 г.
Страхотна свобода имахме по време на неговото управление. Страхотна свобода имахме и преди неговото управление и след това и сега пак по неговото управление. Няма що ОТ ТОЛКОВА МНОГО СВОБОДА, НА НАС БЪЛГАРИТЕ, НАПРАВО ПОЛУЧИХМЕ ГЛАВОЗАМАЙВАНЕ.



Когато човек като Станишев каже: "Да на свободата", аз си мисля, че наистина народната памет е твърде къса.

Станишев беше на власт в годините на световния икономически подем и неговата крадлива "Тройна коалиция" плащаеш кубик бетон по 2000 лева, от нашите пари.

По негово време така и не се облажихме от европейски пари.

Така и не бяхме готови да ни приемат в Шенген.

Така и не направи нито една смислена реформа - всичко си остана в границите на познатите ни структури и системи за управление от последните няколко десетилетия.

За какво свобода говори Станишев? Нима е лесно да се прави бизнес в България? Защо въпреки ниските данъци, които наложи по време на своето управление, така и нямаше бум на чуждите инвеститори. Дойдоха мръсни пари и построиха молове, купиха банките и електрическите компарии - тоест всичко, което може да контролира парите ни.

Колко завода се построиха по негово време и каква продукция се продаде от тези заводи по света?

И ТОЗИ ЧОВЕК ГОВОРИ ЗА СВОБОДА. И ИМА МИЛИОНИ, КОИТО ГО ГЛЕДАТ КАТО ДРОГИРАНИ И МУ ВЯРВАТ, ВМЕСТО ДА ПОИСКАТ СМЕТКА ОТ НЕГО ЗА ПРОПИЛЕНИТЕ СИ ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА, ЗА  КРАЖБИТЕ, КОИТО НЕГОВИТЕ МИНИСТРИ И ПРИБЛИЖЕНИ ОТКРАДНАХА ЗА МИЛИАРДИ, ЗА БЕЛЕНЕ, ЗА ЦАНКОВ КАМЪК И ЗА ВСИКИ ДРУГИ ПРОСТОТИИ.

ЖАЛКОТО Е, ЧЕ И ТЕЗИ ПРЕДИ НЕГО И ТЕЗИ СЛЕД НЕГО СА СЪЩИТЕ КАТО НЕГО. ЗАТОВА ПАК СТАНИШЕВ Е НА ВЛАСТ. ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА СИ ЛИКА ПРИЛИКА.
Категория: Политика
Прочетен: 497 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 15.11.2013 15:45
Да кажем, че няма да правим революционни промени в СИСТЕМАТА, а ще я подобрим и ще повишим многократно нейната ефективност, ако предоставим правото на гласоподавателите да вземат решения по важните въпроси на държавното управление.


Ето ви няколко примера затова:
  1. Всички виждат, че границите ни са като разграден двор, че следствие на това, законите ни се нарушават, че всеки може да влезе и да излезе от страната ни без документи и да използва какви ли не конвенции и какви ли не закони, само не и българските;
  2. Ние, данъкоплатците, които виждаме че има проблем си задаваме въпроса - къде е проблема. Виждаме, кого сме упълномощили да защитава границата ни. Това е вътрешният министър, който ръководи Гранична полиция. В края на месеца, сядаме на компютъра и го уволняваме, защото явно не си върши работата.
  3. Също в края на месеца ние си задаваме въпроса, колко нелегални емигранти са влезли в страната ни и срещу колко от тях са заведени дела за това нарушение. Ще установим, че такива дела няма и прокуратурата не си е свършила работата. Сядаме пред компютрите си и уволняваме главния прокурор и всички прокурори, които отговарят за териториите ни, през които влизат нелегални емигранти.
  4. Ако преценим, че шефът на агенцията по бежанците също не си върши работата, и него ще уволним;
  5. Ако преценим, че премиерът не си върши работата добре - и него ще уволним.
КОЛКО ПЪТИ СТЕ ЧУЛИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ МЪЖЕ ОТЧЕТИ ЗА СВЪРШЕНАТА ОТ ТЯХ РАБОТА? КОЛКО ПЪТИ СТЕ ЧУЛИ ЛОГИЧНИ ОПРАВДАНИЯ, ЗАЩО НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА И КАКВО ИМ Е ПОПРЕЧИЛО, ЗА ДА НЕ Я СВЪРШАТ - ПАРИЧНИ РЕСУРСИ, ОСТАРЯЛА НОРМАТИВНА БАЗА, ОРГАНИЗАЦИОННА БЪРКОТИЯ, КОЯТО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЯХ И Т.Н.

КОЛКО ПЪТИ НЯКОЙ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ МЪЖЕ Е ПОПИТАЛ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗА КАКВОТО И ДА Е? НЯКОЙ ПИТАЛ ЛИ Е ЖИТЕЛИТЕ НА ХАРМАНЛИ ИСКАТ ЛИ В ГРАДА СИ ЛАГЕР ЗА БЕЖАНЦИ ИЛИ ЖИТЕЛИТЕ НА ТЕЛИШ ИЛИ ЖИТЕЛИТЕ НА КВАРТАЛ ГОРНА БАНЯ В СОФИЯ?

ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА ТЕЗИ, КОИТО ГИ ИЗБИРАТ И НАЗНАЧАВАТ И УВОЛНЯВАТ. ИЗБИРАТЕЛИТЕ НЕ ИЗБИРАТ НИТО ПРЕМИЕРА, НИТО ГО УВОЛНЯВАТ, НЕ ИЗБИРАТ МИНИСТРИТЕ, НИТО ШЕФОВЕТЕ НА АГЕНЦИИТЕ, НИТО ПРОКУРОРИТЕ НИТО СЪДИИТЕ.

ЧЕ ЗАЩО ТЕЗИ ХОРА ДА СЛУЖАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ, СЛЕД КАТО НЕ ЗАВИСЯТ ОТ ТЯХНАТА ВОЛЯ? И ОТГОВОРЪТ НА ТОЗИ ВЪПРОС Е ЛОГИЧЕН - ТЕ НЕ СЛУЖАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ, А НА ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ НАЗНАЧИЛИ ИЛИ НА ТЕЗИ, ОТ КОИТО ЗАВИСЯТ ДА НЕ ГИ УВОЛНЯТ. ЧЕ КАК ДА ВЪРВЯТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ДЕЛА ТОГАВА, КАТО САМАТА СИСТЕМА НЕ ВКЛЮЧВА ВОЛЯТА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ?


ПОЛИТИЦИТЕ И БЮРОКРАТИТЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ НЕВИДИМАТА ИЛИ ВИДИМАТА СЪПРОТИВА НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДАНЪКОПЛАТЦИ И ИЗБИРАТЕЛИ Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА АВТОРИТАРНАТА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА, НА ЛИПСАТА НА ДЕМОКРАЦИЯ И НА ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ. ТАКАВА ДЪРЖАВА Е ОБРЕЧЕНА ИЛИ НА ЧУЖДО РОБСТВО, КАКВОТО НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ЗНАЕМ ОТ ИСТОРИЯТА СИ, ЧЕ СМЕ ЗАСЛУЖИЛИ ТАКОВА РОБСТВО, ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СМЕ ДОПУСНАЛИ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И БЮРОКРАТИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ ДА НИ МАЧКАТ И ДА НИ ОТНЕМАТ ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ ИЛИ СМЕ ОБРЕЧЕНИ НА САМОРАЗПАД, КАКЪВТО Е СЛУЧАЯТ СЕГА.

ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА Е, ЧЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ЕДИНЕНИЕ, НО СЕ ПОДРАЗБИРА КАТО: ВИЖТЕ, МОЛЯ ОНОВА, КОЕТО НИЕ КАЖЕМ, ДА НЕ СЕ ПОДЛАГА НА СЪМНЕНИЕ, А ВЕДНАГА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВА. ТОВА УВАЖАЕМИ ПОЛИТИЦИ НЕ Е ЕДИНЕНИЕ НА НАЦИЯТА. ТОВА СИ Е ЧИСТА ФОРМА НА ДИКТАТ И НА НАЛАГАНЕ НА БЕЗАЛТЕРНАТИВНИ ЗАПОВЕДИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ.

ХАЙДЕ И ПО ДРУГ НАЧИН ДА СИ ГО КАЖЕМ: С КАКВО СЕГАШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА. И ТОГАВА ХОДЕХМЕ НА ИЗМИСЛЕНИ ИЗБОРИ НА ВСЕКИ 4 ГОДИНИ И ТОГАВА НИ УПРАВЛЯВАШЕ ЕДНОЛИЧНА ВЛАСТ И ТОГАВА НЯМАХМЕ НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВЛИЯЕМ НА ПРОЦЕСА НА ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ. И ТОГАВА И СЕГА - ВСЕ В ГЪЗ. И ТОГАВА И СЕГА НИ ЛЪЖЕХА, ЧЕ ИЛИ СМЕ БИЛИ СОБСТВЕНИЦИ НА НЯКАКВА ОБЩОНАРОДНА СОБСТВЕНОСТ ИЛИ НИ ЛЪЖЕХА, ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ ИЗПЪЛНЯВАЛИ ОБЩОНАРОДНАТА ВОЛЯ ИЛИ ВОЛЯТА НА МНОЗИНСТВОТО, СЛЕД КАТО СА ПОЛУЧИЛИ ГЛАСОВЕТЕ НА ЕДВА 25% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ.

А ТОВА, КОЕТО СЕГА СЕ СЛУЧВА ПО СОФИЙСКИТЕ УЛИЦИ СИ Е ЧИСТА ПРОБА ПАРОДИЯ. ЕДНИ ПЛАЩАТ, ЗА ДА СЕ ПРОТЕСТИРА. ДРУГИ ПЛАЩАТ, ЗА ДА СЕ ЗАЩИТАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО. И ЕДНИТЕ ПРАВЯТ ГЮРУЛТИЯ И ДРУГИТЕ СЪЩО. ЦИРКЪТ Е ВСЕОБЩ И ПАЗАРЪТ В РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО Е В ЗАБЪРЗАН ХОД.
Категория: Политика
Прочетен: 296 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 15.11.2013 14:29
Няма друг народ или етност в Европа, който да се "похвали" с постижението, че зад себе си не остава нищо градивно.

Всякакви приказки за сегрегация или за расова дискриминация тук са излишни. Цинанската общност нито може нито иска да зачита правата на собственост и правата на личността. Необразовани, със специфични културни традиции, които са коренно различни от културните традиции на европейските народи, тази общност трябва да бъде отделена от системата на общественото финансиране, до доказване на техния принос към същото това обществено финансиране. Обществените ресурси трябва да бъдет използвани за обществено значими теми, а не за лично облагодетелстване на цяла една общност. Бедността не е оправдание за подпомагане.

Природата на естествената икономика изисква от всички нас усърдно и с грижата на добри стопани да възпроизвеждаме материални блага, които да подобряват живота ни. Новият свят изисква от всички нас всеки ден да полагаме усилия, да се образоваме, да се възпитаваме и да произвеждаме качествени стоки и услуги на света. В нито един аспект на циганския живот не виждам нито усилие за образоване и възпитание, нито производство на качествени услуги и стоки. Циганската общност трябва или да бъде разпръсната и да бъде прекъсната пъпната връв на всеки циганин с общността, ако искаме той да се подобри или да бъдат обособени в гета и там сами да намират решение както на личните си, така и на обществените си проблеми. Политиката на давене, без съответно да има нещо в замяна, което да е полезно на обществото е обречена на провал. Самият факт, че циганите получават помощи под всякаква форма, а дори и не си правят усилията да си почистят боклуците, в които са затънали гетата им говорят показателно за тези мои думи. Идете и вижте какво представляват гетата в Мъглиж, Казанлък, Пловдив, София, Варна. Циганите са като тополите. От тях свирка не става. Въпросът е как да се ограничи вредното им въздействие върху финансите икономиката и морала на обществото.

Спомням си как преди години Тодор Живков се опита да интегрира циганите, като им даваше за сметка на държавата апартаменти в блокове, населени с българи. Този експеримент завърши трагикомично. Нищо не става насила. Да отглеждаш кон на терасата на жилищен блок или коза, на която да осигуриш слама на същата тази тераса или да откраднеш и да изгориш в печката дървената дограма или парапета за стълбите са деяния, с които не може да се гордее нито един българин. Но това се случва в блоковете, населени с цигански семейства. При този етност чувството за обществена отговорност и лична отговорност никога не са съществували нито са били възпитавани, за да разчитаме на обществено приемливи реакции от тяхна страна. Каквото и да говорят организациите за защита на човешките права, на всички ни е ясно, че първо трябва да има организации за защита и упражняване на ЧОВЕШКИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ОБЩНОСТТА и едва след това да се говори за защита на човешките права.

Тези дни, районният съд в Русе се произнася, че 12 годишно дете от цигански произход може да съжителства с друго дете, да бъдат като мъж и жена и че това отговаряло на традициите на циганската общност. Самият съд признава, че няма да спазва българските закони, защото те не са подходящи за циганите. Но тогава възниква резонният въпрос - защо българите да издържат циганите, след като циганите се подчиняват само на циганските закони. Не може ли да се издържат самостоятелно? И след като вече живеят заедно като мъж и жена, не би трябвало да се третират  като деца, а като пълнолетни. Тези деца ще правят деца, без да имат задълженията на възрастните и без да отговарят пред българските закони за постъпките си. Голяма бъркотия наистина. Нека да им спрем финансирането, а те да правят каквото си поискат, а ако искат да се женят и на 8 години. Ако българският съд е абдикирал от задълженията си по отношение на циганската общност, защо и държавата да не вдигне ръце и да ги оставят да живеят според техните си куртурни и морални представи за живота, както и прави, с тази разлика, че финансира с нашите пари тези представи. И вместо България да се българизира, тя се циганизира. С помощта на парите на българските данъкоплатци.
Категория: Политика
Прочетен: 274 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 15.11.2013 13:59
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3235399
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930