Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3236828 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 17.11.2015 г.
 Централизираната държава е като много пирамиди, като всички участници в тези пирамиди са подчинени на главата на пирамидата, а главите на пирамидите са подчинени на премиера. Значи една грешна заповед от страна на премиера и всичко надолу става батак. Батак, означава бъркотия.
Управляващият сега му пука за мнението на началника, защото той му дава хляба в ръцете и ще прави това, което му нареди началника. Изобщо не си мислете, че на управляващия му пука за закона или за избирателите. И двата фактора в нашето общество са ЗАОБИКОЛИМИ. 




Ако главите на тези пирамиди /разбирани като административни звена/ се избираха от избирателите, те щяха да зависят от вота на избирателите. Ако главата на пирамидата изпълни мандата си, като се съобразява с волята на избирателите, никой за нищо не може да го съди, защото е изпълнил волята на избирателите. От правна гледна точка може да възникне само проблем, от гледна точка на законодателството, защото в един момент главата на пирамидата може да изпълни волята на избирателите, но да се влезе в противоречие с конкретен закон, който е закон, одобрен от по-голямата част от избирателите в страната.

За да ви стане по-ясно, примерът с Банско е показателен. Жителите на града искат да има повече писти, защото бизнесът им зависи от това. Жителите на страната могат да решат друго обаче, запазвайки Пирин в настоящият си облик. Но както се казва, дай боже да се стигне до такива казуси и да имаме възможност да се занимаване с такива проблеми в бъдеще.


Сега обаче говоря за друго нещо. Всички тези организационни пирамиди, в това число - министерства, държавни агенции и ведомства, фирми с преобладаващо държавно и общинско участие имат ръководители, които са подчинени на премиера - пряко или непряко. Те имат право на мнение, когато това мнение отговаря или е сходно с мнението на премиера. Те са само изпълнители на волята на премиера. По тази схема, държавата ни прилича на едно кралство, в което абсолютната власт е дадена от бога на краля.


При това състояние, цялата държава зависи от мнението и волята на царя. Ако царят е свестен, което се е случвало в историята, всичко е ОК, централизацията увеличава размера на държавата, завоюват се нови територии, държавата просперира. Но ако царят излезе боклук, което по-често се случва, държавата отива по дяволите.


Промяната изисква тази система да се промени и да отпадне риска от идването на смотан владетел на власт.

Ако ние, избирателите избираме главите на всички тези ведомства и имаме право да ги сменяме и ако те не зависят от волята на премиера, а от нашата воля, тогава всичко ще е наред в държавата, няма да има концентрация на власт и ако стане някакъв проблем, то няма кого да обвиняваме - такива управители сме си избрали, не сме ги сменили навреме, те са ни излъгали и трябва да си носим последствията.


Това не можем да го кажем сега, при тази избирателна система, защото всичко е нагласено и фалшиво. Ние не сме дали пълномощно на тези хора да си играят със съдбата ни както сметнат за позволено в период от 4 години. Поне аз не съм дал такова първомощно.


СПОРЕД МЕН, ЗА ДА Е УПРАЖНЕНО КОНСТИТУЦИОННОТО НИ ПРАВО НА ГЛАС И ОТ НЕГО ДА ИМА НЯКАКВА ФАЙДА ИЛИ ПОЛЗА КАКТО СЕ КАЗВА, ЗА ВСИЧКИ НАС, НИЕ ТРЯБВА ДА УПРАЖНЯВАМЕ ТОВА ПРАВО ВСЯКА СЕДМИЦА. ТАКА ЛИ Е? НЕ Е РАЗБИРА СЕ. НИЕ УПРАЖНЯВАМЕ ТОВА ПРАВО НА 4 ГОДИНИ - ВЕДНЪЖ ЗА ПАРЛАМЕНТ И ВЕДНЪЖ ЗА КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И ВЕДНЪЖ НА 5 ГОДИНИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. КОЛКОТО ПО-РЯДКО СЕ УПРАЖНЯВА ТОВА ПРАВО, ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ Е ИДЕЯТА ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА ДА СЕ ОПОРОЧИ, КАКТО И СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ.


ЗАТОВА, ИЗИСКВАЙТЕ ОТ ВЛАСТТА - ВСЯКА СЕДМИЦА ДА ГЛАСУВАМЕ НА НЕЩО ВАЖНО - БИЛО ЗА ЛИЧНОСТИ, НА КОИТО ДА ИМ ВЪЗЛОЖИМ ДА РЪКОВОДЯТ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ СТРУКТУРИ, БИЛО ЗА РЕШЕНИЯ, КОИТО ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ ТРЯБВА ДА ПРИЛОЖАТ В ПРАКТИКАТА.

Категория: Политика
Прочетен: 517 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 17.11.2015 15:10
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3236828
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2015  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30