Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187031 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Ноември, 2016 г.
2 3 4 5  >  >>
 https://www.expert.bg/60-ot-mladite-visshisti-u-nas-rabotqt-neshto-koeto-ne-iziskva-visshe-obrazovanie-578232.html


Ето ви малко данни за бюджет 2016г.:
  1. 383 милиона лева за университетите
  2. 76 милиона лева за БАН
  3. 23 милиона за висше военно образование
Това са 483 милиона лева за 2016г. Към тази сума не са прибавени и онези трансфери, свързани с материалната база на университетите, така че, сумата е значително по-голяма.

Като изчислим какво представляват 60% от тази сума, ще се получат 291 милиона лева.


Ако 60% от завършилите висше образование работят "нещо, за което не се изисква висше образование", това означава, че парите на данъкоплатците са отишли на вятъра. Ако към тези пари се добавят и парите дадени от мама и тате, за да може синчето или щерката да получат "кетап", тристата милиона лева всяка година набъбват с още няколко стотин милиона лева. И за какво е всичко това? Заради пустият му кетап.

Това е показателен пример за безпаметно харчене на обществени пари.

Също е като свръхбогатата реколта от тикви за тази година. Защо толкова много тикви са произведени? Защото държавата дава субсидии. И накрая какво излезе, субсидиите са взети, а животните ядат цяла зима "евтини" тикви, които ни излизат както се казва, отзад.


Всяко нещо, което прави държавата в икономиката води до такива "резултати". Кипи безсмислен труд.


Така икономика не се прави, но важното е чиновниците да заработват пари от идиотските си програми, които ние плащаме.


Категория: Политика
Прочетен: 1301 Коментари: 6 Гласове: 2
Последна промяна: 29.11.2016 07:30
 Избирателите му казват: Искаме субсидията за партиите да е в размер на 1 лев годишно на подаден глас, а той ни казва, че днес е пуснал бул. Черни връх в София, един месец предсрочно.

Ние му казваме, че искаме мажоритарен вот, а той казва, че още не може да разбере, защо имаше наказателен вот срещу него.

Ние му казваме, че се е оял с власт, а той ни говори, че усвояването на евросредствата вървяло добре.

Все се надявах, че този човек най-после ще чуе това, което му казва избирателя, ама нейсе.

Говоря не за тези избиратели, които обикновено отиват на изборите. Говоря за онези, които не гласуват с такъв ентусиазъм за отделна партия, но гласуваха със "за" на референдума. Представете си, че една партия получи 2,5 милиона гласа за своята политическа платформа, естествено без насилия и нагласяне на изборите и резултатите. На това му викам убедителен вот. Да, ама не. Определени идеи могат да съберат голям брой почитатели.

Само ако партиите можеха да хванат тези послания или както някои казват, само ако можеха да ги "яхнат". Остава надеждата, че огънчето ще тлее в душите на избирателите и няма да угасне, покрито от ежедневните ни битовизми.
Категория: Политика
Прочетен: 996 Коментари: 2 Гласове: 5
Последна промяна: 04.05.2017 09:15
 Всяка година данъкоплатците дават огромна сума пари за държавните медии - БНТ, БНР и БТА. Нека да си зададем въпроса - какво ще се случи, ако тези медии спрат да ни информират? Знаете отговорът - НИЩО.
Не, не нищо - ще се освободят много пари, които да отидат за нещо по-полезно - примерно, за осигуряване на по-добър интернет достъп на населението, за технологизиране на българското образование и държавни институции, за подобряване на качеството на въздуха, водите, за профилактика на заболяванията, за образование и т.н. и т.н.

Спомняте ли си кога за последно, държавните медии са дискутирали нещо важно за обществото и кога са спомогнали за решаване на някакъв обществен проблем. Ако не е Ваня Ахчиева, няма кой да направи такова нещо там.

Следите ли частните медии колко репортажа имат за проблеми, свързани с управлението на държавата? Колко репортажа имат Нова,бТВ и Канал 3? На колко кметове им "олекна" мястото след техни репортажи? Колко корупционни схеми разкриха? Отговорът е - стотици.


И какво получиха те от обществото като директно финансиране? Нищо. Получават пари от рекламни договори, но директно от бюджета нищо не получават.


Защо в рамките на СЕМ да се се сформира звено за оценка на обществената полезност от едно предаване и съответните предавания да получават пари от бюджета за разкриване на нередности, корупция и далавери с обществени пари? Така ще бъде по-справедливо. Имаме нужда от разследваща журналистика, за да се подобри работата на държавната и общинските администрации. Нека да се отвори една дискусия за оценяването на такива продукции и за тяхното финансиране, независимо от това за коя медия става дума. Основен критерий да бъде така нареченото "затваряне" на проблема. Много медии могат да съобщават за проблем, повечето от които препредават тези съобщения, научени от други медии. Тук става дума за разследваща журналистика.

За какво ни е държавното радио? За какво ни е БТА? Тези допотопни структури, средище на комунистически протежета от десетилетия наред. Кой можеше да се уреди на работа в тези институции? Досещате се нали. В една интернет епоха какво радио и какъв телеграф ни трябват?

Потоци от пари отиват на вятъра в тази страна. Потоци от пари. И не само това. Хиляди хора получават заплата не само да не правят нищо, но и да ни заблуждават, да ни притъпяват гражданското чувство спрямо политическия живот, да ни манипулират и да ни вкарват в русло такова, каквото на политическата класа й е изгодно.


Да се продадат и парите да се вкарат в бюджета. Нека тези институции работят като всички други частни медии, освен ако не станат коректор на властта и не заработят за нашите интереси. Но всъщност това е сао една неосъществима мечта. Няма как телевизия, радио и телеграф да не са част от онази система, на която й казваме - ВЛАСТ. И няма как властта сама да се очисти и прероди. 
Категория: Политика
Прочетен: 384 Коментари: 0 Гласове: 2
 Снощи 24.11.2016г., гледах новините по телевизията. След това влязох в интернет. Видях неадекватния главен секретар на МВР, Георги Костов, да се опитва да подбира думи, за да опише какво се случва. Трудно му се отдаваше, както винаги, но този път беше комбинирано и с изтърване на нервите. Ако главният секретар си изтърве нервите заради 200 бунтуващи се емигранти, какво ще се случи, ако това се случи на няколко места в страната с участието на повече хора? АФГАНИСТАНКАТА РАЖДА СРЕДНО ПО 5 ДЕЦА, А БЪЛГАРКАТА ПО 1,4, КАТО В ТОЗИ ПОКАЗАТЕЛ СЕ ВКЛЮЧВА ЦИГАНСКАТА РАЖДАЕМОСТ И РАЖДАЕМОСТТА НА ДРУГИТЕ МАЛЦИНСТВЕНИ ГРУПИ. БЪЛГАРКАТА НЕ РАЖДА. СРЕДНИЯТ ПОКАЗАТЕЛ Е ПОД 1 ДЕТЕ НА ЖЕНА В ДЕТЕРОДНА ВЪЗРАСТ. КАКВО ОЧАКВАТЕ. ТАЗИ ХУБАВА ЗЕМЯ ДА ОСТАНЕ ПУСТА ЛИ? ПЪРВО ТУРЦИТЕ СА НАД 80 МИЛИОНА И СЕ МНОЖАТ КАТО ХЛЕБАРКИ. СЛЕД ТОВА АЗИАТЦИТЕ, АФРИКАНЦИТЕ. ВРЕМЕ Е ДА ПРЕОСМИСЛИМ ПОЛИТИКАТА СИ НА ТОЛЕРАНТНОСТ, ЗАЩОТО ДА НЕ СТАНЕ ТАКА, НАРОДЪТ НИ ДА ИЗЧЕЗНЕ ЕЙ ТАКА, ТОЛЕРАНТНО.



Да се върнем на това, което се случи снощи в Харманли.
Действията на полицията и жандармерията бяха жива пародия на намеса. Вместо да влязат там 200 жандармеристи и 200 полицаи и да им разкатаят играта, полицаите стоят на едно място, превърнали се в лесна мишена за камъните на емигрантите.

Идва отнази от агенцията по бежанците и казва през репортерите, че трябвало да се преговаря. КАКВО, ТИ ТЪПА ЛИ СИ МА ИЛИ ТИ ЛИЧИ? КАКВИ ПРЕГОВОРИ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА! ВЪТРЕ ИМА ЕДНА ТЪЛПА ПРИМАТИ ОТ АФГАНИСТАН, КОИТО РУШАТ ОБЩЕСТВЕНО ИМУЩЕСТВО - ТОВА ТАМ Е ПЛАТЕНО С МОИТЕ ПАРИ МА ПУТКО ТЪПА, И ТВОЯТА ЗАПЛАТА АЗ Я ПЛАЩАМ, А ТИ ЩЕ ПРЕГОВАРЯШ. НЕ ТИ ДАВАМ ЗАПЛАТА ДА ПРЕГОВАРЯШ, НИТО ДАВАМ ЗАПЛАТА НА ПОЛИЦАИТЕ ДА СТОЯТ КАТО ИЗТУКАНИ. ПЛАЩАМ ИМ ДА ВЛЯЗАТ ВЪТРЕ И ДА СЛОЖАТ БЕЛЕЗНИЦИ НА ТЕЗИ, КОИТО РАЗРУШИХА ВЧЕРА ЛАГЕРА, А СЛЕД ТОВА ДА ГИ НАКАРАТ ДА СИ ПЛАТЯТ СКЪПО И ПРЕСКЪПО ЗА ВАНДАЛЩИНАТА. СЪЩО ТАКА ПЛАЩАМ НА ГРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАИ ДА НЕ ГИ ПУСКАТ В СТРАНАТА. ВИНАТА Е НА МВР, ЧЕ ТЕЗИ СА СТИГНАЛИ ДО ХАРМАНЛИ, ЗАЩОТО АКО ГИ "НАСТЕЛЕШ" ОЩЕ НА ГРАНИЦАТА, ТОВА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ.



ДИНКО, ДИНКО И ПЕТЪР НИЗАМОВ ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ШЕРИФИ ПО ГРАНИЦИТЕ, А НЕ СЕГАШНИТЕ ПОЛИЦАИ, КОИТО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ПРЕД НАХЛУВАЩИТЕ ЕМИГРАНАТИ. ПОЛИЦАИТЕ СА ВИНОВНИ, ЗАТОВА, ЧЕ ИМА ЕМИГРАНТИ В СТРАНАТА. НЯМА ДРУГ ВИНОВЕН. КАКВО СТАНА С ОНЕЗИ ПОЛИЦАИ, КОИТО ПУСНАХА НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО ЕДНА ГРУПА ЕМИГРАНТИ? НЯКОЙ ДАЛИ БЕШЕ НАКАЗАН? ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИДЯ КАК 15 ЧОВЕКА МИНАХА ГРАНИЦАТА, БЕЗ НИКОЙ ОТ ПОЛИЦАИТЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО. И НА ТЕЗИ ДЕМБЕЛИ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ. И НЯМА ЛИ НЯКОЙ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ ДОСЕТИ ДА МАХНЕ ТОЗИ ТЪРБУХ, ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР. ПЕЛТЕК. СМЯТАЙТЕ - ЕДНА ФУСТА Е ПОЛИТИЧЕСКОТО РЪКОВОДСТВО НА МВР И ЕДИН ТЪРБУХ, С ОГРАНИЧЕН ИНТЕЛЕКТУАЛЕН РЕСУРС Е ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР.


НА ХОД СА ДИНКО И ПЕТЪР И ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ ПО СЕЛАТА И ГРАДОВЕТЕ ПО ГРАНИЦАТА. ТАКА И ТАКА ДИВЕЧЪТ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ ПРИВЪРШВА. ДЪРЖАВАТА НИ ОКОНЧАТЕЛНО АБДИКИРА. ПОДЧИНЕНИ СМЕ НА СМОТАНИ ЧИНОВНИЦИ, КОИТО СА ПОСТАВИЛИ ЛИЧНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ НАД НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ. СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА НАУЧИ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕМИНАВА БЕЗНАКАЗАНО И ЧАК ТОГАВА ПОТОКЪТ ЩЕ СПРЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 803 Коментари: 3 Гласове: 5
Последна промяна: 28.11.2016 10:47
На първо място е Лесото. Там мрат като по време на чума, а ние мрем като пилци.
http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Balgariia-e-vtora-v-sveta-po-izmirane-na-naselenieto_640653.html





 Европа ще почернее след няколко десетилетия. Африка ражда повече, отколкото може да издържа и изхранва. Никой там не мисли за семейно планиране и тем подобни глупости. След като се научиха, че ООН раздава безплатно храна, под формата на хуманитални помощи, започнаха да раждат като за световно. И манджата им осигурена, нямат нужда от отопление, какво им остава друго, освен да се размножават като хлебарките.


И да престанем да вярваме на сълзливи истории. Само в Нигерия щели да умрат десетки хиляди деца тази година, защото виждате ли Боко Харам се развихрил там и сеел страх и ужас и хуманитарните пратки не стигали до нуждаещите се. Дами и господа журналисти, на Африка не й трябват хуманитарна помощ, под формата на брашно, ваксини, макарони, захар и т.н. Трябват й презервативи и то много. Давайте й презарвативи и ги учете как да ги ползват. Че няма в света държава, която в естествена среда да може да издържа средно по 8 деца на една жена. Това е абсурд. Това може да се случи само в една антиприродна толераскна среда, каквато Западът създаде в Африка. Не ви ли прави впечатления, че колкото повече се увеличава помощта за Африка, толкова повече се увеличава населението. Толкова ли са тъпи американските и френските бюрократи, че не могат да видят това?


А ние, затънали в дребнотемие и пустословие, не виждаме как изчезваме от лицето на земята. Какво си мислите, че онези от Африка няма да плъзнат на талази към Европа? То процесът е започнал и ако не сложим край на процесът на толерастията, не само България, целият континент ще отиде по дяволите и ще почернее. И нека да сме наясно - от Африка няма да дойде нито новият Айнщайн, нито новият Микеланджело. Оттам идват само проблеми. Ще дойдат тълпи и изобщо няма да се интересуват дали ги искаме или не. Затова нека да се стегнем и да си оправим държавата, да започнем да раждаме и да си организираме живота така, че да гарантираме на бъдещото си поколение, че няма да се налага да бяга на Север или на Запад, за да се спаси от скакалците.
Категория: Политика
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.11.2016 10:08
 Че като ги гледам, за нищо не стават.


Преди 8 години те самите приеха плоския данък върху доходите на физическите лица в размер на 10%. Това беше най-умното нещо, което трябваше десницата да приеме, но в тази страна не се знае кой е ляв и кой е десен, толкова е объркано. Сега искат да дадат на задна скорост, защото "той си бил изпълнил мисията".

Интересно е, комунистите откъде са направили този извод. Да дадат някакви анализи. Какво означава "изпълнил мисията си". Нима има намаление на приходите от този данък или какво? Точно обратното. Приходите от него растат. Но не, КОМУНИСТИТЕ ИСКАТ ДА СЕ СЛОЖАТ НА БЕДНИТЕ, ЧЕ ТЕ СА МНОГО, ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ. Това е висшата форма на патернализма, такава, каквато е била в тяхната идеология, за да се случи датата 9-ти септември 1944г. Когато на лумпени им казваш, че може и без да работят, че може и без да спестяват, че може да станат нещо използвайки насилие, все ще се намерят гамени, които да убиват /такива като Главинчев и Газдов/, нямащи нищо общо с чистите идеали на социалистите утописти, само и само за да получат власт и пари. Убивали са с наслада и по много. Така комунистическата шайка получава предимство пред онези, които са искали чрез демократически методи да се управлява тази държава. 

Сега е същото - главното ядро на комунистите са онези заблудени пенсионерски общности на село, в главите на които не са останали здрави мозъчни клетки. Познавам много такива хора. Знаете ли като се съберем на маса какво говорят? За това, как преди 30 или 40 години животът как бил хубав, как са ходели на лагери по планините и морето, как са яли безплатна манджа от ученическия стол и как не са им трябвали лекаства. И когато им кажеш, че тогава са били младежи, за какви лекарства говорят, пак не могат да вдянат със старите си кратуни, че тъгуват не по социализма, а по младостта им, която е съвпаднала със социализма. Тъгуват за онова време, в което не трябваше много да мислиш, просто да си изкюташ времето на работното място някак си и след това да седнеш на масата със салатката и ракийката. Това са хора, които не са се вълнували толкова, дали границите ни са оградени с телени огради и се стреля по всеки, който иска да излезе от страната. Това са хора роби, идеалната маша в ръцете на комунистическите идиоти, които са си правили каквото си поискат, подкрепяни явно или косвено от тази немалка част от народа, лапнал по тяхната пропаганда.

Сега говорят за пропорционален данък, че само тол бил справедлив. 

КАКВО РАЗБИРАТ КОМУНИСТИТЕ ОТ СПРАВЕДЛИВОСТ? ТЯХНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ Я ЗНАЕМ. АРЕСТ, КОНФИСКАЦИЯ И СЛЕД ТОВА В БЕЛЕНЕ. ОТТАМ АКО ИЗЛЕЗЕШ НЯКОГА, ТЕСЛАТА И В КАНАВКАТА. ТОВА Е ТО, КОМУНИСТИЧЕСКА СПРАВЕДЛИВОСТ. НАСИЛИЕ, НАСИЛИЕ, НАСИЛИЕ. ТОВА Е КОМУНИЗМА В НЕГОВАТА ПРАКТИЧЕСКА РЕАЛИЗАЦИЯ. НИЩО ДОБРОВОЛНО НЯМА. ВСИЧКО Е С НАСИЛИЕ. 


Има три политики на облагане на населението и всяка една политическа паритя трябва да избере едната от тях, за да се види кой за какво се бори.


Прогресивно облагане            Пропорционално облагане              Еднакъв данък за всеки



Комунистите са за прогресивно облагане, за да не може някой да забогатее случайно без тяхно позволение.


Пропорционалното облагане се прилага сега в България, Македония, Естония, Русия и други страни. В тези страни, данъкът се определя с равен процент към доходите. Тези, които получават 2000 лева заплата, плащат 200 лева данък, простичко казано, а тези, които получават 500 лева заплата, плащат 50 лева данък. въпреки, че по-заможният плаща 4 пъти повече данък от по-малко заможния, на господата комунисти това не е достатъчно и твърдят, че данъкът е несправедлив. Аз също твърдя, че този данък е несправедлив. Защо един данъкоплатец трябва да плати 200 лева данък, а друг трябва да плати 50 лева данък? Защо единият да е длъжен на другия, още повече, че няма да получи повече права от държавата затова. Но на комунистите това не е достатъчно. Те всъщност не знаят къде е границата и всичко се върти около това, което Ленин е споменал за съотношение в доходите 1:3, нещо, което сифилистикът е видял в Швейцария, когато става дума за пенсионното осигуряване. Там в Швейцария, в това отношение е най-големият комунизъм, какъвто може някъде да има и разпределението на пенсиите е 1:2, независимо кой колко е внасял в обществените фондове. Дори и в Лениновата Русия, Ленин и Сталин не са посмели да направят това, което са направили швейцарците. Но когато става дума за заплати, швейцарците са върли противници на комунистическото разпределение, защото знаят, че това рефлектира върху крайния продук, а оттам и на благоденствието на нацията. Затова швейцарската икономика е най-конкурентната икономика на света.

Та да се върнем на нашия пример. Комунистите искат този, който плаща 200 лева данък да плаща повече. Колко повече? Колкото се може повече. А ако взема 5000 лева заплата и плаща сега 500 лева данък, да плаща още повече от този който взема 2000 лева заплата. Колко да плаща? Колкото може повече. Ненаситна комунистическа ламя. Не стига, че практиката изцяло отхвърли комунистическата икономика като неефективно, независимо от това, че Съветският съюз и всичките му сателити се провалиха с гръм и трясък в съревнованието с капитализма, атаките срещу капитализма не спират. Стигна се дори и до социализацията на Америка и Западна Европа и за да се спаси този свят, трябва да дойдат такива политици като Рейгън и Тръмп. Иначе комунистическата зараза ще убие всичко ефективно на тази земя и пок ще ни накарат да караме москвичи и уазки.


Моето предложение е всеки един данъкоплатец да плаща единен данък за издръжка на държавата. Сега от подоходния данък се получават малко по-малко от 3 милиарда лева. Ако приемем, че данъкоплатците са около 3 милиона души / толкова работят официално/, това означава, че за една година, всеки трябва да даде на държавата по 1000 лева данък. Това е справедливо. Няма значение кой колко доходи има, всеки поравно трябва да се погрижи за държавата си.. Защо един трябва да се грижи повече за нея, като й плаща повече пари, а друг да се грижи по-малко, като плаща по-малко. А, бил беден! Че кой му е виновен, че е беден? Ами да работи повече и по-качествено и да изкарва пари, вместо да мрънка и да се прави на социално слаб. Ако не е сакат или луд, няма основание да кръшка от това свое задължение. Всички получаваме еднакви услуги от държавата и трябва да плащаме еднакъв данък, за да се издържа тя. Това е справедливо. Иначе на основата на каква справедливост един ще плаща 2000 лева на държавата за година, а друг ще плаща 500 лева, а трети няма да плаща нито един лев и тримата ще имат еднакви права, съгласно законите. За какви еднакви права говорим тук, след като имаме различни задължения?

Ето това другарки и другари комунисти е справедливо. Като отидете в магазина, хлябът не е с различна цена за този, който взема 1000 лева заплата и този, който взема 500 лева заплата. Същото е и с останалите цени. Само в главите на такива комунисти като президента на Венецуела може да има различни цени за различните слоеве от населението и затова там няма дори и тоалетна хартия, при положение, че става дума за държавата с доказани най-много петролни залежи в цялото Западно полукълбо. Това е комунизмът - вода гази, жаден ходи. 
Категория: Политика
Прочетен: 514 Коментари: 1 Гласове: 0
 http://www.bgonair.bg/bulgaria/2016-11-23/detsa-ot-stolichno-shkolo-glasuvaha-na-parviya-uchenicheski-referendum-dnes


Нека да има раздвижване. Нека да чуем и какво мислят децата. Засега въпросите са по-скоро неутрални - дали да има химн на училището, дали да има  система за контрол на достъпа до училището.


Ще стане интересно, когато питат учениците за системите за обучение, затова дали са доволни от учебния материал и начина на преподаване и дали искат нещо да се промени в училището. Ех, разбира се, че има и капани, но нека да не се плашим да влезем в гората, защото там има мечки.

Категория: Политика
Прочетен: 420 Коментари: 1 Гласове: 1
 Всички знаят за случая. От месеци наред се говори за замяна на турски ваксини за такива срещу туберкулоза. След това се изясни, че турските ваксини ги няма в списъка на ЕС. Но това са технически подробности.


Има решение за тази сделка и тук искам само да концентрирам вашето внимание върху механизма на вземане на това решение.


На база на експертна оценка / не дай си боже на база на личен интерес на министъра на здравепогазването/, министърът внася в МС проекторешение. Там то се гласува от МС и след това се изпълнява.

Сега всички министри са привикани от прокуратурата за разпит. Наистина комични ситуации. Питат министъра на екологията за ваксините и тя горката се чуди какво да каже. Тя не разбира от тези неща, но административната уредия или бъркотия в тази държава я задължава да гласува на заседание на МС, независимо от това, че тя не разбира от тази материя. Какви нелепи изявления сава и Вежди Рашидов, в качеството му на министър на културата. Всички, с изключение на Москов, бъкел не разбират от тази материя, но са се разписали като селски кметове и сега се чудят какви обяснения да дадат. Защото такива са правилата и документ от такъв ранг трябва да се разгледа от МС в неговата цялост, а не само от здравното министерство.


Как трябва да се процедира според мен?
  1. Министърът на здравеопазването се избира от всички избиратели така, както се избира всеки един министър - по процедура, многократно описана от мен. Чрез сайта на ЦИК, кандидатите за този пост си подават заявления, като ЦИК преглежда основанията и ако те са основателни, всяко едно лице може да бъде вписано като кандидат за министър или заместник министър на здравеопазването. След това сядаме на компютрите и гласуваме. Който получи най-много гласове, той става министър. Същото важи и за заместниците му. След като ЦИК обяви кой ще бъде министър, той, заедно с неговите заместници поемат министерството. И ето конкретен случай - случаят с ваксините. Събират се министъра и неговите заместници и гласуват за сделката. Ако всички са съгласни, сделката се извършва. Ако не са съгласни, тя не се извършва. За определени сделки над примерно 10 милиона лева, в сайта на министерството нека да има раздел за обсъждане, така че обществеността да е на ясно за какво става дума и всеки да може да получи необходимата конкретна информация. Ако нещо стане, че следствените органи започнат разследване, нека да отговаря министъра и неговите заместници. Смешно е министърът на екологията да бъде привикан за ваксини. По-логично е министърът на здравеопазването да бъде привикан заради пречиствателна станция, отколкото министъра на екологията да отговаря за ваксините.
  2. Заместниците на министъра няма да са подчинени на самия министър, защото са избрани чрез гласуване от всички нас. Само ние можем да ги свалим от власт, така че те ще бъдат коректив на министъра и нека в условията на конкурентност и съревнование, тези избранници да се състезават за нашия вот. Ако нещо заподозрем някой от тях, че играе своя игра или те са в някаква комбина, било във връзка с даване на лизензи за медицинска практика, за покупки, подобни на случая с ваксините и т.н., във всеки един момент можем да отидем на избори, да седнем на компютрите и в рамките на един ден да свалим министъра или неговите заместници и да сложим други. Толкова е лесно. Какво разбира избирателят от медицина, че да определи кой да е министър ли? Ами какво разбира от президентство, че да избира президент? Нали разбирате заигравката. Избирателят няма задължение да разбира от нещо, за да го избере. Да не би да разбира от компютри, когато си купува компютър или разбира от софтуер, когато си купува софтуер за компютъра? Нима разбира от технология за приготвяне на сиренето, когато избира сирене или разбира от оперно пеене, когато разбира кой пее фалшиво и кой не? Избирателят може да е пълен музикален инвалид, но много добре разбира, ако някой пее фалшиво. 
Сегашният начин на вземане на решения е колективната безотговорност. Всеки се крие зад общото решение, а министрите хабер си нямат какво подписват. Това е социализъм в действие. Трябва да накараме всеки политик да носи отговорност за взетите решения лично, без да се крием зад колективен орган и ако все пак има съвет, който да взема тези решения, нека да е съвет от професионалисти и тези разходи да са в неговите компетенции, в зависимост от годишния бюджет, с който могат да оперират. От така направените изявления никой не разбра за какви пари става дума, кои са замесените фирми в тази сделка, можело ли е да се мине и без тези ваксини, защото всички знаем, дори и докторите, че ваксините не работят и не са спасили никого по света. Това са медицински лайна, произведени от животински лайна. Една отвратителна отрова, която нарушава цялостния ни организъм, че и на ДНК ниво. Но както и  да е, целта на тази статия не е да разсъждава за целесъобразността на сделката, а за механизма на нейното реализиране. и конфузните ситуации, които настанаха, след проверка на прокуратурата.

Ако прокуратурата реши да провери всички решения на МС, ще се хване за главата, защото всичките решения са взети по този начин, от некомпетентни министри, като изключим тези, които внасят в МС съответните решения за гласуване. Така МС се е превърнал в съвет на селските кметове, където всички гласуват за решения, които пряко не ги засягат и за работи, от които мнозинството не разбира.


Единственото нещо, което трябва да гласува МС, това е държавният бюджет - нищо повече. И той трябва да се приеме с просто мнозинство, защото недоволни винаги ще има. Рано или късно, трябва да се научим на демокрация.

Категория: Политика
Прочетен: 429 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.11.2016 18:16
 Какво представлява българската държавност? Не може да се даде еднозначен отговор, но предвид това, което се случва в Гърмен и Никола Козлево, може всеки сам да прецени. http://shumen.topnovini.bg/node/738169 

В Гърмен кметицата спечели изборите, давайки обещания да премахте незаконната циганска махала с помпозното име Кремиковци. Държавата също се намеси преди година и строителното министерство изпрати багери, да съборят десетина бараки. Изпрати и полицията да охранява събърянето.


Какво стана след това. НИЩО. ТОВА Е КАТО РЕФОРМИТЕ В БЪЛГАРИЯ. МНОГО ПУШИЛКА, МЕДИЕН ШУМ И СЛЕД ТОВА ВСИЧКО ЗАМИРА И ДЪРЖАВАТА НЕ СИ СВЪРШВА КАКТО ВИНАГИ СВОЯТА РАБОТА.


Сега кметицата се е скрила в дън земя и не прави нищо по въпроса. Строителното министрество - също. Полицията - също. Не само, че не се премахват незаконните постройки, но се строят и нови сгради, разбира се без никакви строителни разрешителни. Строителният надзор също се е скрил някъде по канцелариите. А проблемът се задълбочава и колкото повече време минава, толкова повече ще боли, за да се реши.



В Никола Козлево Герб застава зад Ешреф Реджеб, за да "вземе" общината от ръцете на предишния кмет, който беше от Герб. Какво са му обещавали какво не, но Нова телевизия излъчи репортаж, как общински работници биват извозвани всеки ден в продължение на дълъг период от време, за да работят на магазина на кмета в Шумен. Когато го интервюираха, той сумтеше като прасе и все едно беше глътнал бастун. Та каква е ролята тук на държавата. Ако беше на място, досега трябваше да е с повдигнато обвинение и да е задържан и да са поискали от съда сваляне на кметските пълномощия.

Да не говорим за сделката на предишни кмет, който си беше купил стар мерцедес за 54 хиляди лева. Тогава гледах репортажа и си казах, че тази кола не може да струва толкова. Някой да провери? Някой да разследва случая? И когато в общественото пространство се чуват приказки, че прокуратурата работи за ДПС, как да не се вслушаш в тях, като практиката показва, че няма нищо случайно в тази държава. Ха сега ми кажете, дали предишният кмет ще си плати заради далаверата с колата, като всички знаят, че е платил с общински пари много повече, отколкото струва тази кола и дали г-н Реджеб, настоящият кмет на общината ще влязат в кауша. В същото време, опаднизват някой, който имал 0,006 грама наркотик в джоба. Странно правосъдие, българско правосъдие. Един злоупотребил с власт, крал, та се накрал, карайки служителите си, на които ние плащаме заплати, да му работят месеци наред в частния обект и на него ще му се размине, а някой, който е откраднал 105 лева ще търка месеци наред наровете на затвора. Това е българската държава - ИЗБИРАТЕЛНО ПРАВОСЪДИЕ СПОРЕД СЛУЧАЯ.

Ако държавните органи не предприемат нещо, което да доведе до справедливост, за каква държава говорим. А те са тежки като гемии. 

Мисля си за онези простички хора, някои от които даже не знаеха и български. Как вкупом се качваха на буса на общината и отиваха да работят на обекта на кмета и като ги попиташ дали това е правилно, сумтят като някакви неграмотници и тъпаци и се чудят как да се скрият от камерата. ОТ ТАКЪВ НАРОД КАКВО ВСЪЩНОСТ ОЧАКВАМЕ. ТОВА НЕ СА ХОРА, ТОВА СА ОВЦЕ ЗА СТРИГАНЕ. НАРОДЕН БОКЛУК, СТАДО, КОЕТО СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА.


Вижте обаче как реагира държавата, ако някой й оспори властта. Не ми излиза от главата случаят с бай Петко от Лясковец и онзи, който МВР го гръмна, използвайки гранатомет. Дори и малко да оспориш властта на държавата, тя те убива - изпраща специалните части и стреля - стреля и изобщо не се замисля. Та това е българската държава. Затова всеки ден трябва да си задаваме въпроса - Те или Ние. Те, това е властта, която използва такива като онези служители от Никола Козлево, което работят ангария на кмета, за да ни държат в неведение и страх, за да не си поискаме властта обратно, защото може да се случи на някои това, което се случи с бай Петко от Лясковец, когото бяха заповядали да убият, защото имал пушка и онзи, който се беше скрил в една барака и за по-лесно му пуснаха една реактивна граната, за да приключат с него.

Страх, властта има нужда от това да се страхуваме. Затова и не прави нищо за да се спазва законността в страната. Защото тогава можем да поискаме нещо друго, което властта няма да иска да ни даде, а това е самата власт.
Категория: Политика
Прочетен: 615 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 23.11.2016 17:03
 На всеки, който пътува често из страната тази констатация не му е чужда. Вчера се върнах от провинцията. Бях в централната част на северна България. Там минах през села, където няма кой да те напсува. В някои от тях, освен цигани, друго население не видях. И разруха - голяма разруха. Стари текезесарски постройки в процес на  разруха, прашни селски улици, дръгливи псета и тук там по двама трима селски пияници, които се увъртат като жадни смоци около единствената селска бакалия. Раздвижване има само около обяд, когато бусът от града им докарва хляб. Вече и хляб не произвежда българското село. Ако бусчето пропусне да дойде някой ден, бабите се възмущават, че нямат хляб.

Единственото нещо, което работи в българското село, това са арендаторите на зърно, но тъй като те обработват земята механизирано и кампанийно, не могат да задържат работна ръка на село. Наистина уникално състояние за зрителя. Пътуваш и гледаш, разорани хиляди и стотици хиляди декари земи, а селата пустеят. Вчера се видях с една известна публична личност, която се занимава със земеделие. Време е да се "загърлят" лозичките. Тази личност има стотици декари лозя. Та сега се окопава и се слага малко повече пръст около корена на младите лозички, за да изкарат по-лесно зимата. За тази площ са необходими десетки работници. По селата няма. Казаха ми, че организират превоз на работници от малките градчета, които са наоколо. И то доста трудно. Както ми казаха - по цял ден висят в кръчмите и не искат да работят. Чакат - някой да им даде нещо. И се оплакват и пустосват. Преди десетилетия, когато тялото ми пращеше от енергия, много пъти съм се прибирал с ръце, по които ясно си личеха следите от скъсани мазоли. Това е вече минало. Народът ни се изтарикати. Социалистите направиха така, че никой да не си знае сметката и след няколко десетилетия на ентусиазъм, най-после хората разбраха, че всичко е една добре скалъпена лъжа и че те не са станали нищо друго, освен евтино платени роби на партийните секретари.


Към 17,30 часа се прибрах в София. Колкото повече наближавай към столицата, толкова лудницата ставаше все по-голяма и голяма. Невероятно стълпкновение на превозни средства. Улиците изведнъж станаха тесни та тесни. И отново си зададох въпроса - Какво направи голяма столична община за последните 26 години, за строителството на нови пътища, за поддръжката на старите, за строителството на обществени паргинзи и за облекчаване на съществуващото положение в пътната инфраструктура изобщо. Не знам някъде в широкия център, общината  да е построила обществен паркинг. В същото време, в общината се регистрираха стотици хиляди автомобили, камиони, мотори. Пътната инфраструктура с много малки изключение е от времето на Тодор Живков. С много малки изключение, разбира се. Тази сутрин беше отново автомобилен ад. И в двете посоки - от центъра към крайните квартали и обратно. Коли, бусове за зареждане на търговски обекти, градски транспорт - лудница.



ВРЕМЕ Е НАИСТИНА ДА СЕ ПОМИСЛИ НЕ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА АВТОМОБИЛНОТО ДВИЖЕНИЕ, А ЗА ФИНАНСИРАНЕТО МУ И ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ОПТИМАЛНА СРЕДА, ЗА ДА СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМА С АВТОМОБИЛНАТА ЛУДНИЦА В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ. ОСВЕН СОФИЯ, ТАКИВА ПРОБЛЕМИ ВИЖДАМ И В ПЛОВДИВ, ВАРНА, БУРГАС И ДРУГИТЕ ПО-ГОЛЕМИ ОБЛАСТНИ ЦЕНТРОВЕ. ПРАЗНИТЕ СЕЛА КОНТРАСТИРАТ С ПРЕТЪПКАНИТЕ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ.


Време е вече всички да разберем, че да живееш в големите градове на България и да караш кола там, не е евтино. След това е време кметовете и главните архитекти да разберат, че не може да дават строителни разрешителни на всеки който поиска и за всичко, което поиска. Ако в центъра на града сега е лудница, кой е този архитект, който разреши строителството на 30 етажна сграда, почти небостъргач, с десетки хиляди кватдарти метра офисна площ? Става дума за новия строеж до КНСБ в София, на площад Македония. Кой е този тъп архитект на София, който е преценил, че тази голяма сграда е обезпечена със съответната подземна и надземна инфраструктура? Кой е да му знаем името. В случая е Диков, разбира се, заради което София е пренаселена, презастроена и с толкова мръсен въздух, с липса на паркоместа и изобщо - лудница.

Време е и община и граждани да разберат, че за да се осигури нормална среда за живот в София са необходими милиарди инвестиции. Откъде да се вземат тези милиарди - ами от тези, които живеят вече в София и имат жилища и автомобили и тези, които искат да строят нови жилища и офиси и купуват нови автомобили. Няма други източници. Това означава, че парите от регистрацията на колите в София трябва да постъпват в общината. Данъците върху автомобилите трябва да се вдигат постепенно и за дълъг период от време. Трябва да се наложи допълнителна комунална такса за новото строителство и временно да се преустанови даването на строителни разрешения в центъра на София, пък и извън него, ако предварително не се обезпечи съответната инфраструктура. Сегашният бюджет на столицата от 1 милиард лева е направо нищожен спрямо нуждите на града. Но също така е много важно, това увеличение на данъците върху колите и таксите за строителни разрешения да бъдат използване целево за подобряване на инфраструктурата, а не да отиват както е сега - в кюпа и след това - куче влачи, диря няма. София има нужда от три пъти по-голям бюджет, от този, който има сега. Част от този бюджет трябва да отиде за формиране и поддържане на истински пешеходни зони, за да може част от населението да ги използва, когато ходи и се връща от работа. Като изключим няколкото стотин метра по Витошка, такива зони засега няма. В някои от парковете трябва да имаш специални обувки за придвижване през сезоните, различни от лятото. Тротоарите в целия град са в плачевно състояние. Само да питам Софиянци - като изключим парковете и бул. Витошка, на колко места в София сте видели майки с детски колички. Това е толкова рядко явление, че няма как да не ви направи впечатление. Разходете се или пеша или с кола в така наречените южни райони на столицата. Отвратителни междуквартални улички, някои от които нямат никакво покритие, освен чакъл или направо земя. Голяма част от тези райони все още няма отходна канализация и много от къщите са със септични ями. Какво повече да говоря.


Та ето предложението ми накратко. В София има 1 милион автомобили. Като се обложат с по 500 лева местен данък, това са 500 милиона лева. Ако някой си мисли, че може да заобиколи този данък, като се регистрира в друга община, в която този данък е по-малък, той ще трябва да живее в тази малка община, а не в София. Затова няма да стане - ако искаш да работиш и да живееш в София и да караш кола в София - ще плащаш. Иначе ходи на село. София не е евтино и не е за всеки. Нека всеки да си знае мястото в този живот. Не всеки може да живее и да кара кола в Лондон например. Защо да не е така и в София? При издаване на строителни разрешения, може да се наложи средна такса в размер на 100 лева на квадратен метър, което може да донесе още няколко стотин милиона допълнително в бюджета на общината. С тези пари, които допълнително ще се вложат в инфраструктурата на София има много по-големи шансове градът да заприлича на европейска столица, отколкото е сега. И нека най-после българската столица да заприлича на уреден град. Аман от дупки по кварталните улички, от липсата на тротоари, от липсата на отходна канализация и от презастрояване.
Категория: Политика
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.11.2016 11:47
 Всички знаем, че първият проблем на малките населени места е обезлюдяването. Вторият проблем е циганизацията и третият проблем, свързан с първите два проблема е битовата престъпност.


Правил съм много интервюта по села. От какво се интересуват хората и какво най-много ги е страх. Колкото е по-беден един човек, той се интересува от по-простички неща и толкова неговите очаквания, че държавата ще му осигури спокойствие са по-големи. 

Като изключим финансовата издръжка, която държавата и данъкоплатците му осигуряват, възрастният човек на село се вълнува много от това, някой да не му влезе непоканен в двора, да не го окрадат, да не пострада физически и т.н. Това са отговорите, които в масовия случай получавам от пенсионерите на село. Казвам от пенсионерите, защото е цяло чудо в малките населени места да видиш хора, различни от пенсионери.

Моето предложение е да се промени законодателството и на кметовете на малките населени места да им се вмени задължението да носят оръжие и да има право да арестуват провинили се лица, като след това ги предават на полицията.

В България има около 5000 села. Аз лично не се сещам в някое малко село да има полицай. То в по-големите села няма полиция, та в малките ли. Оръжието на кмета ще се полага, ако той отговаря на всички изисквания според закона за съхранение и носене на оръжие, като то му се зачислява служебно, без да се налага да прави лични разходи в тази посока. Вярно е, че в случая с такива кметове като Ценко Цеков, може да се стигне и до комични ситуации, да дадеш правото на мафиота хем да има властта, която му дава кметството, хем и да има властта, която му дава права да бъде полицай. Но нека от единичния случай да не правим заключение, защото такива като Ценко не са мнозинството от българските кметове на населените места. Аз познавам няколко селски кмета и всички без изключения са добри и отговорни хора. Някои от тях са и ловци в местните дружинки и дори няма нужда да им се зачислява оръжие - те си имат оръжие. Кметът трябва да има право да сформира и местен отряд за самозащита от доброволци, за който е необходимо да се приеме специален закон. Дори и не е необходимо държавата да харчи пари за оборудване и оръжие. Обикновено ловците по селата могат да свършат тази работа и само в краен случай кметът може да бъде оборудван с оръжие и да бъде обучен да задържа лица.


За малките населени места е особено важно кметът да има власт и да я прилага. Иначе кражбите и насилието по селата няма да престане, особено където има циганска общност. Ако държавата не може да се справи с битовата престъпност, редно е поне да не пречи хората сами да си решат проблемите, като се самоорганизират за тази дейност. Най-важното е, че със сигурност ще има съществени резултати в подобрение на криминалната обстановка и това няма да струва нищо на държавата. Какво по-хубаво от това. Права, права ни трябват. Ние знаем какво да правим с бандитите. След приключване на кметския мандат, ако лицето отговаря на всички изисквания за закона за носене и съхранение на оръжие, то да остава под негово разпореждане, ако той прояви съответното желание. Така, правата и оръжието трябва да вървят ръка за ръка, до изкореняване на този проблем в България. 
Категория: Политика
Прочетен: 579 Коментари: 3 Гласове: 1
Последна промяна: 21.11.2016 11:36
 Откъде накъде президентът ще избира служебен кабинет! И какво е това служебен кабинет? Кабинетът винаги е служебен, не може да е друг.

Защо се оставяме на някой друг да определя кой да ни управлява и за колко време ни управлява? Не може ли ние да си изберем премиер и министри такива, каквито искаме. Тогава, ако те не отговарят на нашите разбирания за управление, ще се сърдим само на себе си. Нямаме нужда от партийни посредници, да ни казват кой ще ни е премиер и кой ще бъде министър.

Как да стане ли? Простичко. Сядаме пред компютрите, отваряме сайта на ЦИК и виждаме, кои са кандидатите за всяка една важна държавническа позиция, подредени по азбучен ред. Влизаме в подсайта на всеки един кандидат и се запознаваме с неговите идеи, виждания и разбирания. Влизаме във форума, където можем да видим и да прочетем неща, които ги няма в официалната биография. Там няма да има тролове, защото всеки ще влиза само с името си и ще оставя коментари само с името си. Няма да има политическа агитация и никоя партия няма да ни каже зад кого застава. Така можем сами да си изберем кой да ни е премиера и кой да е министър.


Ако в рамките на 100 дни не ни харесва как работи съответният министър или премиера, сядаме на компютрите и го сменяме с друг. Нямаме време за шикалкавене. Евтино и бързо. Тогава да видим кон боб яде ли и на кого ще служат министрите и премиера. При най-малкото съмнение за далавера ще сменяме министри. Няма корупция, няма морупция. Няма централизация. Премиерът няма да е слънцето, без което не можем. Той има само председателски функции в министерския съвет и няма да има власт над министрите. Над министрите ще има власт само избирателят.

Единствено за финансовият министър трябва да има по-дълъг срок на избор, например, не по-кратко време от 1 години. Бюджетът  е най-деликатното нещо в управлението на страната, там има най-много интереси и е възможно в определени моменти популистите да вземат връх и да се стигне до финансово напрежение. Затова и заместниците на финансовия министър трябва да се избират от избирателите и бюджетът да е акт на преподписване от страна не само на финансовия министър,  а и от неговите заместници. Ако има мнозинство в подписите, бюджетът минава, ако няма - не минава. Това е демокрацията и контролът от страна на избирателите, които имат право да изберат финансов съвет, който да отговаря на бюджета.


ТОЗИ МЕСЕЦ ГЛАСУВАХМЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. И КАКВО ОТ ТОВА. БЯХМЕ СВОБОДНИ САМО В СЕКУНДАТА, В КОЯТО ПУСНАХМЕ БЮЛЕТИНАТА И НИЩО ПОВЕЧЕ. СЕГА ПАК СМЕ НЕСВОБОДНИ. ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМЕ ВСЕКИ ДЕН, ЗА ДА СМЕ СВОБОДНИ. СВОБОДАТА НЕ Е НЕЩО, КОЕТО Е ЗАМРЪЗНАЛО И ЗАСТОЯЛО ВЪВ ВРЕМЕТО СИ И ИЗИСКВА НАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ ЕЖЕДНЕВНО, А НЕ ВЕДНЪЖ НА 2 ИЛИ 4 ГОДИНИ. ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДЕН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗБОР. ДНЕС ЩЕ ИЗБЕРЕМ ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР, А УТРЕ ИКОНОМИЧЕСКИЯТ. ДНЕС ЩЕ ИЗБЕРЕМ ШЕФА НА АГЕНЦИЯТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ, А УТРЕ ШЕФА НА АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ. ДНЕС ЩЕ ИЗБЕРЕМ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И НЕГОВИТЕ ЗАМЕСТНИЦИ, А УТРЕ ЩЕ ИЗБЕРЕМ СЪДИЯТА В ОБЩИНАТА, В КОЯТО НИЕ ЖИВЕЕМ. НА ДРУГИЯ ДЕН ПЪК ЩЕ СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ, ПРИМЕРНО МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА, ЗАЩОТО НЕ НИ ХАРЕСВА. ЩЕ ОТЗОВЕМ ДЕПУТАТА, КОЙТО СПИ НА ДЕПУТАТСКАТА БАНКА И НЕ СМЕ МУ ЧУВАЛИ ГЛАСА ОТ МНОГО ВРЕМЕ. АКО ЧУЕМ, ЧЕ НЯКОЙ ОТ НАШИТЕ ИЗБРАННИЦИ ВЪРШИ ГЛУПОСТИ, СЛУЖИ НА МАФИЯТА ИЛИ ГЛЕДА ПЪРВО НЕГО СИ, ВМЕСТО ДА ЗАЩИТАВА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ, СЯДАМЕ НА КОМПЮТРИТЕ И ГО СВАЛЯМЕ ОТ ВЛАСТ. ТОЛКОВА Е ПРОСТО. СТИГА ДА ГО ИСКАМЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187031
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Ноември, 2016  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930