Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3235006 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 03.11.2019 г.
 https://bg.wikisource.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_(1999)#%D0%94%D1%8F%D0%BB_%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8:_%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B8_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B8
Глава 3: Социални цели[редактиране] Член 41[редактиране]

1 Конфедерацията и кантоните полагат усилия в допълнение на индивидуалната отговорност и частната инициатива:

а. всички да се ползват от системата на социалната сигурност;

б. всички да се ползват от необходимите грижи за тяхното здраве;

в. семействата, както и общностите на възрастните и децата са защитени;

г. лицата, способни да се трудят, могат да разчитат на работа и справедливи условия за нейното упражняване;

д. всички, които търсят жилище, могат да намерят за себе си и за своята фамилия подходящо жилище при поносими условия;

е. децата и младежите, както и лицата в работна възраст могат да се образоват професионално и да продължават да се усъвършенстват според своите способности;

ж. децата и младежите разчитат на помощ в своето развитие, за да превърнат в независими и социално отговорни граждани, като са подпомагани в своята социална, културна и политическа интеграция.

2 Конфедерацията и кантоните полагат усилия, за да може всеки да бъде осигурен срещу икономическите последствия на възрастта, инвалидността, болестите, злополуките, безработицата, майчинството и от състоянието на сираците и вдовиците.

3 Конфедерацията и кантоните преследват социални цели в обхвата на техните конституционни компетенции и в зависимост от разполаганите от тях средства.

4 От социалните цели не могат пряко да се черпят или да произтичат каквито и да е било субективни права или престации.


Тук важното е отново и отново да се открои ИНДИВИДУАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ НА ВСЕКИ ЕДИН ГРАЖДАНИН, ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ ОБЩЕСТВОТО, ОТКЪДЕТО ПЪК ЩЕ ДОЙДАТ И СРЕДСТВАТА, ЗА ПОСТИГАНЕТО НА СОЦИАЛНИТЕ ЦЕЛИ.

Конфедерацията и кантоните само ДОПЪЛВАТ ИНДИВИДУАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ И ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА.
При нас държавата и общините се държат като дерибеи, на които ние служим. Държат се така, все едно ние сме им длъжни на тях, а не те на нас.



Следва статия.


Категория: Политика
Прочетен: 70 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.11.2019 11:23
 След като се говори първо за ОТГОВОРНОСТИТЕ, чак тогава започва да се говори за ПРАВАТА.
  1. За защита на човешкото достойнство;
  2. За правото на живот и лична свобода;
  3. За юридическото равенство;
  4. За защитата от произвол и за грижата за добросъвестността;
  5. За правото на живот и лична свобода;
  6. За защита на децата и младежите;
  7. За правото на помощ в ситуации на нужда;
  8. За защитата на частния живот;
  9. За правото на брак и семейство;
  10. За свободата на вярата и съвестта;
  11. За свободата на мненията и информацията;
  12. За свободата на медиите;
  13. За свободата на езика;
  14. За правото на основно образование;
  15. За свободата на науката;
  16. За свободата на изкуството;
  17. За свободата на сдруженията;
  18. За свободата на установяване;
  19. За защитата от експулсиране, екстрадация и принудително предаване;
  20. За гаранциите за собствеността;
  21. За икономическата свобода. Нещо, за което можем само да мечтаем в нашата Конститяция. Затова Швейцария е на първо място по икономическа свобода в Европа, а ние сме на койрука;
  22. За свободата на професионалните съюзи;
  23. За общите процесуални гаранции;
  24. За гаранцият за достъп до правосъдие;
  25. Наказателният процес в общи линие е като при нас, но има един текст, който фрапиращо задължава държавните служители да съдействат за упражняването на основните права. Представяте ли си, отивате в някаква служба и поставяте въпрос, на който служителят не може да отговори или казва:От мен нищо не зависи, началникът ми е в отпуск. Ще тряба да чакате да се върне, че да ви каже, дали имате право на това или не?
Следва нова статия.


Категория: Политика
Прочетен: 75 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.11.2019 12:51
 

Член 5а Субсидиарност[редактиране]

При разпределението и изпълнението на държавните задачи ще се спазва принципа на субсидиарността.

Какво иска да ни каже този текст? Всяка институция ще трябва да действа сравнително самостоятелно и да носи отговорност, във връзка с предоставените й права, до определена степен. Това означава, че никой няма да се крие зад колективната безотговорност, визирайки например решенията на Министерски съвет.

 

Член 6 Индивидуална и социална отговорност[редактиране]

Всеки ще поема своите отговорности и ще допринася според силите си за изпълнението на задачите на държавата и на обществото.

Вижте смисъла на член. Помислете си, дали ние българите, допринасяме според силите си, за изпълнението на задачите на държавата и на обществото? Кога за последно сме свършили нещо за държавата и обществото? Кога сме се навели, да вдигнем от земята изхвърлено от някой друг пластмасово шише и да го хвърлим в определеното за целта място? Кога за последно сме почистили тротоара пред жилището си? Когато онези няколко японци, преселили се в село Шипка, Казанлъшко, излязоха с метлите да почистят стълбите, които водят от селото към храм паметника Шипка, колко от нас, българите, се включиха в тази инициатива? Да ви отговоря ли? Николко! За каква отговорност говорим!!!

 

Категория: Политика
Прочетен: 69 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.11.2019 12:50
 И сега внимание. Член 5 гласи:

Принципи на дейността на държавата, основани на правото[редактиране]

1 Правото е основа и ограничение на дейността на държавата.

2 Дейността на държавата трябва да отговаря на публичния интерес и да бъде пропорционална на целта.

3 Органите на държавата и частните лица трябва да действат добросъвестно.

4 Конфедерацията и кантоните уважават международното право.


Преди да започнат да говорят кой какви права има, швейцарците казват, че ПРАВОТО Е ОСНОВА И ОГРАНИЧЕНИЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА. Сега разбрахте ли? Те знаят, че най-големият им враг, това е държавата, в нейната абсолютна форма и съществуване и още в началото на Конституцията правят така, че ОГРАНИЧАВАТ НЕЙНАТА ДЕЙНОСТ. Те знаят, че слонът върши много полезна работа, но не бива да бъде пускан в стъкларски магазин, независимо от добрите намерения.

Второто нещо - каквото и да правят държавните органи, трябва да го правят заради публичния интерес и да не преиграват. Какъв пример можем да дадем за преиграване с публичния интерес у нас, за да ни стане ясно. "Изпълнението на транспортната задача в София" е пример за непропорционалност. От една страна, всички са съгласни, че трябва да има обществен транспорт, но никой не казва на каква цена да бъде постигнат. Да, автобусите могат да бъдат и златни, стига да има глупаци, които да ги финансират.

Вижте нещо интересно. Терминът "ДОБРОСЪВЕСТНО" важи и за частните лица и за държавата. Няма мърдане. Ако имаше такъв принцип и у нас, държавата нямаше да санкционира онзи младеж, който се хвърли да регулира движението, рискувайки живота и здравето си, за да регулира движението на кръстовището "Петте кьошета" в София, след спирането на светофарната уредба. Нито пък тези, които извършват граждански арести, ще бъдат санкционирани от властите, защото изземват техните функции.

Следва текст:
Категория: Политика
Прочетен: 75 Коментари: 0 Гласове: 1
 Представяте ли си, нашата конституция да продължи със следното изречение: Българският народ и шестте области / изброяват се областите/ и София град, съставят Република България.

Държавността както вече казах, при нас включва институциите и отношенията - институции - личност, докато в Швейцария, държавността е НАРОДЪТ И КАНТОНИТЕ. Тук за разлика от нас, няма противопоставяне, а симбиоза между народ и местните общности, които изграждат самата държавност.


Ясно е посочена целта на Швейцарската конфедерация - да защитава свободата и правата на народа, вътрешното сцепление и културното многообразие на страната. ДОКОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО, конфедерацията ще осигури равни възможности на гражданите, ще се грижи за съхранение на природата и за справедлив световен мир.

Разбирате нали? Свободата е преди правата, а осигуряването на възможности и в рамките на ВЪЗМОЖНОТО към даден момент. Простичко и гениално.

Нова статия.
Категория: Политика
Прочетен: 74 Коментари: 0 Гласове: 0
 Боже Господи, първоначално си казах, да намеря най-силните текстове и да ги коментирам, ама тук няма слаб текст и се чудя кое да цитирам по-рано и по напред в градацията от написани волеизлеяния. И все пак
  1. Осъзнавайки тяхната / на швейцарските граждани и кантоните/ отговорност пред Сътворението;
  2. Решени да възобновят конфедералния съюз;
  3. И да консолидират вътрешното сцеплени;
  4. С цел да укрепят свободата, демокрацията, независимостта и мира;
  5. В дух на солидарност и отвореност към света;
  6. Решени да живеят своето многообразие в единство;
  7. Във взаимно уважение и загриженост;
  8. Съзнавайки общите достижения;
  9. Както и тяхната отговорност пред бъдещите поколения;
  10. Съзнавайки, че е свободен само онзи, който се възползва от своята свобода;
  11. И че силата на един народ се измерва с доброто състояние на най-слабите от неговите членове;
  12. Си представиха следната Конституция.
Ако Жан Жак беше жив, щях да кажа, че той е писал този текст. Толкова е разтърсващ, толкова е велик! Виждате ли, как и аз попадам в капана на издигането на култове, попаднал под еуфоричното въздействие на идеите. ТЪРСЯ, КОЙ ВСЕ ПАК Е НАПИСАЛ ТОВА. УВИ, КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ПИШЕ. ПИШЕ, ЧЕ ТЯ Е НАПИСАНА ОТ ШВЕЙЦАРСКИЯ НАРОД И ОТ КАНТОНИТЕ. ТУК НЯМА ДЖЕФЕРСЪН, ВАШИНГТОН, АДАМС, ЛЕНИН, СТАЛИН, МАО, ХИТЛЕР, МУСОЛИНИ. ВИЖДАМЕ ДЪРЖАВА, КОЯТО КАТО ЧЕ ЛИ НЯМА ГЕРОИ, ЗАЩОТО ТАМ ХОРАТА ЗНАЯТ, ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ГЕРОИТЕ СЕ ИЗДЪНВАТ И ЛЕСНО МОГАТ ДА СТАНАТ ДИКТАТОРИ. ДОРИ И ВИЛХЕМ ТЕЛ Е ПОСТАВЕН ПОД СЪМНЕНИЕ, ЧЕ НЯКОГА Е СЪЩЕСТВУВАЛ, ЗА ДА НЕ БЪДЕ ИЗДИГНАТ В КУМИР. ХОРАТА ТАМ СЕ СТРАХУВАТ ДА ХВАЛЯТ ДРУГ, ОСВЕН ГРАЖДАНИТЕ КАТО ЦЯЛО И КАНТОНИТЕ. ПРОСТО, ПРОСТО И В СЪЩОТО ВРЕМЕ - НЕВЕРОЯТНО СЛОЖНА КОМПОЗИЦИЯ НА ОТРИЧАНЕ НА ЛИЧНОТО, В ПОЛЗА НА ОБЩОТО. Е НА ТОВА МУ ВИКАМ СОЦИАЛЕН СТРОЙ. НЯМА КЛАСИ И БОРБА. ИМА ОТГОВОРНОСТ ОТ ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ОБЩЕСТВОТО, НЕЗАВИСИМО ОТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ИМ, НЕЗАВИСИМО ОТ УБЕЖДЕНИЯТА ИМ, НЕЗАВИСИМО ОТ ПАРТИЙНАТА ИМ ПРИНАДЛЕЖНОСТ, КЪМ ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ОБЩЕСТВОТО. ЗВУЧИ АБСУРДНО И НАИВИСТИЧНО, ВСЕ ЕДНО Е НАПИСАНО ОТ ТОМАС МОР. ИЛИ ТОМАЗО КАМПАНЕЛА. ЗВУЧИ АБСУРДНО, ПОЗНАВАЙКИ РАЗВРАТЕНИЯ СВЯТ, В КОЙТО ЖИВЕЕМ, БЕЗ ОСТАНАЛ МОРАЛ, БЕЗ ЦЕЛ И ПОСОКА, БЕЗ СМИСЪЛ И ОТГОВОРНОСТИ.

Следва нова статия.

Категория: Политика
Прочетен: 76 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.11.2019 10:35
 В раздел Общи разпоредби е казано:

В името на Всемогъщия Бог,

швейцарският народ и кантони,

Осъзнавайки тяхната отговорност пред сътворението,

Решени да възобновят конфедералния съюз и да консолидират вътрешното сцепление с цел да укрепят свободата и демокрацията, независимостта и мира, в дух на солидарност и отвореност към света,

Решени да живеят своето многообразие в единство, във взаимно уважение и загриженост,

Съзнавайки общите достижения, както тяхната отговорност пред бъдещите поколения,

Съзнавайки, че е свободен само онзи, който се възползва от своята свобода и че силата на един народ се измерва с доброто състояние на най-слабите от неговите членове,

си предоставиха следната Конституция,


От всичко казано, най-важното е да забележите края на изречението, а именно: "СИ ПРЕДСТАВИХА СЛЕДНАТА КОНСТИТУЦИЯ".

Разбирате ли колко хората там са "напред", КАТО СА СЪЗДАЛИ ТАКЪВ СТРАХ В ГЛАВИТЕ НА СВОИТЕ ЛИДЕРИ, УПРАВЛЯВАЩИ ИЛИ ВОДАЧИ, ЧЕ ТЕЗИ, КОИТО СА НАПИСАЛИ ТОЗИ ТЕКСТ, ГО ПИШАТ ОТ ИМЕТО НА ШВЕЙЦАРСКИЯ НАРОД И КАНТОНИ, А НЕ ОТ СВОЕ ИМЕ, КОЙТО ТЕКСТ СЛЕД ТОВА ДА ПРЕДСТАВЯТ ТАКА, ЧЕ ВСЕ ЕДНО ИЗРАЗЯВАТ МНЕНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ И КАНТОНИТЕ. ТОВА Е ОТКРИТИЕ, КОЕТО СЕ СЪМ ПРАВИЛ В НИКОЙ ДРУГ ПРОЧЕТЕН ОТ МЕН ТЕКСТ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МИ ЖИВОТ.

Всички знаем, кои са "бащите" на американската конституция. Всички знаем, кои са "бащите" на онова недоразумение, наречено българска конституция. КОИ СА БАЩИТЕ НА ШВЕЙЦАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ? ТОВА СА ШВЕЙЦАРСКИЯТ НАРОД И КАНТОНИТЕ.

ОЩЕ В ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ СТАВА ДУМА ЗА О Т Г О В О Р Н О С Т, А НЕ ЗА ПРАВА. А ЦЕЛИТЕ СА ТОЛКОВА ЯСНИ: ДА СЕ УКРЕПЯТ СВОБОДАТА, ДЕМОКРАЦИЯТА, НЕЗАВИСИМОСТТА И МИРА, В ДУХ НА СОЛИДАРНОСТ И ОТВОРЕНОСТ КЪМ СВЕТА. ПРОСТО И НЕВЕРОЯТНО ТОЧНО ОПИСАНО.

Нова статия.
Категория: Политика
Прочетен: 71 Коментари: 0 Гласове: 0
 Преди години бях прочел Конституцията на Швейцария и още тогава ми направи впечатление, че има текстове, които трябва да се прочетат няколко пъти, за да вникне читателя в тях. Тогава бях млад и зелен и повече възторжен, отколкото сега и не виждах какво толкова отличава една конституция от друга, но след всяко следващо прочитане през годините разбирах огромните разлики, които съществуват например, между конституцията на РБ и тази на Конфедерацията.


Например, самата конституция на конфедерацията, НЕ НАБЛЯГА ТОЛКОВА НА ОРГАНИТЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ, А САМО МИМОХОДОМ ГИ СПОМЕНАВА. В НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ, ДЪРЖАВАТА Е ГОЛЯМОТО НЕЩО, С КОЕТО НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ, ПОЧИТАМЕ И УВАЖАВАМЕ. НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ Е ПОСВЕТЕНА НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ШВЕЙЦАРСКАТА. ТАМ, КОНСТИТУЦИЯТА Е СЪЗДАДЕНА, ДА ОГРАНИЧАВА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ. РАЗБИРАТЕ ЛИ РАЗЛИКАТА?
Нека да караме по същество.

Следваща статия.
Категория: Политика
Прочетен: 77 Коментари: 0 Гласове: 0
 Честните хора не правят така. Честните хора наказват тарикатите и крадците, като не ги допускат до управлението на страната или общината.


В МОЯ РАЙОН ОТНОВО ЩЕ ИЗБЕРАТ ЕДИН КРАДЕЦ И ТАРИКАТ ЗА КМЕТ.

ТАРИКАТЪТ И КРАДЕЦЪТ СА "ЗАКОНЕН" ТАРИКАТ И КМЕТ.

ПРАВИ ТАКА, ЧЕ МАЙКА МУ ДА КУПУВА ОБЩИНСКО ИМУЩЕСТВО НА ДАНЪЧНА ОЦЕНКА И ДА ГО ПРОДАВА СЛЕД ТОВА НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ, РАЗБИРА СЕ МНОГО ПО-ВИСОКИ И ДА ПРАВИ ПАРИ ОТ ТОВА СИ ОБЩЕСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ. ЗАКОННО ЛИ Е ТОВА? ДА, ЗАКОННО Е. МОРАЛНО ЛИ Е? САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ.


ПРИЛИЧА МИ НА ОНЗИ СЛУЧАЙ С КМЕТА НА ЕДИН КРАЙМОРСКИ ГРАДЕЦ, КОЙТО БЕШЕ ПОХАРЧИЛ НАД 150 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА НОВА КОЛА, ПЛАТЕНА ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ И НА ВЪПРОСА ЗАЩО ГО Е НАПРАВИЛ, ТОЙ ОТГОВОРИ: А ЗАЩО ОБАМА ИМА САМОЛЕТ?

И НАРОДЪТ ПАК ГО ИЗБРА ЗА КМЕТ.

БИХ СЕ ОТКАЗАЛ ОКОНЧАТЕЛНО ОТ ТОЗИ НАРОД, НО ВСЕ ОЩЕ ИМАМ СЪМНЕНИЕ ЗА ТОВА, КАК СЕ ФОРМИРА ВОТЪТ В БГ. АКО ИМАХМЕ ЕЛЕКТРОНЕН ВОТ И ПРЕДВАРИТЕЛНО МОЖЕХМЕ ДА СЕ ИНФОРМИРАМЕ ОТ СТРАНИЦАТА НА ВСЕКИ КАНДИДАТ В ЦИК, КОЙ Е ВСЪЩНОСТ ТОЙ, ЗА КАКВО СЕ БОРИ И КАКВИ КУСУРИ ИМА И ТОГАВА, АКО ПРОДЪЛЖАВАХМЕ ДА ИЗБИРАМЕ КРАДЦИ И ТАРИКАТИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ, ЩЯХ ДА КАЖА МАЙНАТА ТИ НАРОДЕ И ЩЯХ ДА ОТИДА ДА ЖИВЕЯ В НЯКОЯ ПО-УРЕДЕНА ДЪРЖАВА, А НЕ В КОЧИНАТА, НАРЕЧЕНА БГ.

НО ВСЕ ОЩЕ НЯМАМЕ ИСТИНСКО ПРАВО НА ГЛАС, НЯМАМЕ ПРАВО ДА НАКАЗВАМЕ СВОИТЕ УПРАВНИЦИ, КАТО ГИ СВАЛЯМЕ ОТ ВЛАСТ, ТОГАВА, КОГАТО ПРЕЦЕНИМ, ЧЕ ИГРАЯТ СРЕЩУ ИНТЕРЕСИТЕ НИ...ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЕМ ВЪВ ВРЕМЕ НА МЕКА ДИКТАТУРА И НА НЕИНФОРМИРАН И НЕПРОСВЕТЕН ДОСТАТЪЧНО ИЗБИРАТЕЛ. ВСЕ ОЩЕ. КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ЛИ? АМИ ЩЕ СЕ МЪЧИМ ОЩЕ МАЛКО, ЩЕ ВДИГАМЕ "ДЖАНГЪР", БЕЛКИМ НИ ЧУЕ ИЗБИРАТЕЛЯ. АКО ЛИ НЕ, ЩЕ СИ ТЪРСИМ ДРУГО МЯССТО, КЪДЕТО ГЛАСЪТ НИ ЩЕ ИМА НЯКАКЪВ СМИСЪЛ.
Категория: Политика
Прочетен: 73 Коментари: 0 Гласове: 1
 Така, както се разпределя властта в общинските съвети, подобно да бъде разпределението и на властта в един кметски съвет. 

Какво всъщност може да представлява един кметски съвет?

Ето ви пример. Да кажем, че Фандъкова спечели кметската надпревара в София и стане кмет. Какво става с Мая Манолова. Ако зад нея има 100 000 гласа, пък може и повече, защо тези гласове да останат непредставени в изпълнителната власт на София. Защо само Фандъкова да "коли и беси"?

Мая трябва да получи например мандат за кмет, с отговорност "финанси" и да ни даде отговор на всички въпроси, които постави пред нас по време на избирателната кампания, като защо за 10 години има толкова много натрупан дълг в баланса на Топлофикация, какви далавери се извършват в Градска мобилност и в Паркинги и гаражи, какво се случва с изпълнението на договора със Софийска вода и как работят Софийски имоти и т.н.

Борис Бонев може да е чудесен кмет, с отговорност "Качество при изпълнението на обществените поръчки". Вместо сега да ходи по улиците и да ни показва обърнати и неправилно сложени плочки и надписани сметки за детски градинки, нека да носи той тази отговорност. Десетките хиляди софиянци, които са гласували за него му дават право да бъде в изпълнителната властс в кметството.

Игнатов може да бъде кмет с ресор "Градоустройство на територията" и да контролира пряко това, което прави главния архитект на София.

Така и голяма част от обществената енергия няма да отиде напразно.

Какво стана в Пловдив - Дани Каназирева може да поеме финансите на общината и на общинските фирми. Тя е толкова нахъсана да разкрива далавери и постоянно говори за ефективност на всеки един проект и за отговорност пред избирателите, че една такава длъжност би й подхождало много. А сега ще бъде само общински съветник, без да може да повлияе кой знае колко много върху политиката на община Пловдив. Имаме ли сметка от това тя да бъде самотен трубадур, който разкрива далаверите на кмета или самата тя да има оперативна възможност в някое направление на дейността на общината, да покаже на какво е способна.


СЕГАШНАТА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА КМЕТА Е В ПРЯКО ПРОТИВОРЕЧИЕ С ИНТЕРЕСИТЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ И НА ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗБИРАТЕЛИ, АМА ГИ МЪРЗИ ДА ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ. КОЛКОТО ТАЗИ КОНЦЕНТРАЦИЯ Е ПО-МАЛКА И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЕДИН НА ДРУГ НАШИТЕ ИЗБРАННИЦИ СИ ГЛЕДАТ В КАНЧЕТО, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ДАЛАВЕРИ ЩЕ ПРАВЯТ И ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ РАБОТЯТ ЗА БЛАГОТО НА ОБЩИНАТА И ИЗБИРАТЕЛИТЕ.



Категория: Политика
Прочетен: 74 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3235006
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Ноември, 2019  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930