Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3220407 Постинги: 6921 Коментари: 4321
Постинги в блога от 05.12.2010 г.

1.     Сегашното правителство приема че думата „управление” е синоним на думата „строителство” и то за сметка на данъкоплатците. В идеята няма нищо лошо – също като в Швейцария. Там държавата е направила чудеса в инфаструктурното строителство.

2.     За целта ще има много парадност, ще има много показвания по телевизията, много ленти за прерязване – детски площадки, отсечки от регионални пътища, магистрали, та чак до частни строителни обекти.

3.     Жилищното строителство е в колапс, от нещо трябва да живеят строителните фирми. Или поне тези, които са обичани от властта. Щом частното финансиране секва, на помощ идва държавата с парите на данъкоплатците. Сега тя ще плаща.

4.     Поразмърда се магистралното строителство, приключи се една 2.5 километрова отсечка на околовръстното на София и се пораздвижиха турците на магистрала Люлин. И това е всичко, с което може да се запомни близо 18 месечното управление на правителството. А, да не забравя, строи се и зала в София, от която основна полза ще имат двама генерали от запаса. А и едно разумно решение, вместо да наливат пари в тази продънена фирма БДЖ, част от парите се пренасочват към метрото – поне да отидат за нещо по-стойностно.

5.     Нещо друго да се е променило? Нищо съществено. Защо не се е променило?

6.     Концепцията за модерното държавно управление изисква да се създадат ЗАКОНОДАТЕЛНИ СТИМУЛИ ЗА БИЗНЕСА, ДА ПРОИЗВЕЖДА И ПРОДАВА ПОВЕЧЕ СТОКИ И УСЛУГИ. А ТОВА НЕ СЕ ПРАВИ И НИКОГА НЕ СЕ Е ПРАВИЛО В ТАЗИ СТРАНА.

7.     Правителството в някаква степен е насочило своята активност само и единствено в инвестициите в инфраструктурата, като тотално е зарязало законодателството. В резултат, може и да построим магистрали, което е все пак някакво положително явление, пред нищото, но ще си останем на икономическото дъно на Европа, без законодателство, което да дава повече проявления на свободната воля на гражданите сами да градят съдбата си.

8.     Българският политик продължава да се държи като държавник, от който ВСИЧКО ЗАВИСИ и се взема много насериозно. Муха да пръдне, трябва да иска разрешение от премиера. Идеята за царя е дълбоко вкаменена в главата на българина. Той има нужда от нея, защото е страхлив и прост и не разчита на себе си. Разчита на добрия владетел, който да му сложи в ръцете крина с жито. Това народът разбира като добър водач – да дава пари, материални блага и подаръци.

9.     Народът ни не може да разбере, че най-важното нещо, което трябва да прави националния водач е да ПРЕДОСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТИ И РАВЕН СТАРТ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В БИЗНЕС ПРОЦЕСА, ДА ПРЕМАХНЕ ПРИВИЛЕГИИТЕ, ДА СЕ ПРЕБОРИ С МОНОПОЛИТЕ, А НЕ ДА СЕ ПРАВИ НА БАЩИЦА И РАЗДАВАЧ НА ПОМОЩИ.

10.                        Така за правителството се оформят две направления за действия.

11.                        Едното е координираща и възлагаща, посредническа и финансираща роля по отношение на изграждането на инфраструктурни обекти в страната. В това направление трябва още много да се работи, имайки предвид липсата на достатъчна прозрачност при избора на изпълнители и измислените проекти с надписани разходи, на които сме свидетели през последните 20 години. Затова е необходимо наличието на контролен орган, независим от държавната власт, който да гарантира на обществото, че изграждането на инфраструктурата на страната ще бъде основано на честната игра от страна на правителството и фирмите.

12.                        Второто, по-важно нещо е, промяната на законодателството, което да гарантират повече икономическа и политическа свобода на гражданите и ограничаване до минимум на финансирането на заплати с пари от държавния бюджет. Държавата е най-лошият работодател в цялата история на България. Как пък нито едно правителство не разбра това? Разпродадоха на безценица държавната индустрия, но оставиха на спокойствие държавната бюрокрация. И така нито индустрията ни е индустрия, нито администрацията ни е администрация.

13.                        Животът ни продължава да представлява „куп хартия” с която търчим насам натам. За толкова години един регистър на длъжниците не направиха, пък камо ли и електронно правителство. А платихме 500 000 000 лева. Затова казвам, че държавата е лош стопанин. Защо оставихме държавата да взема решенията, вместо нас? Защо с мълчаливото си съгласие допринесохме за влошаване на икономическата ситуация?

14.                        Пак продължавам да твърдя, че всички правителства през последните 65 години имат вина за икономическата ситуация на България. Но най-голяма вина има правителството, което е на власт. То е на власт именно заради вината на предишните правителства. В противен случай нямаше да е на власт. В ЖЕЛАНИЕТО СИ ДА СЕ ОПРАВДАВА С МИНАЛИ ГРЕШКИ, СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРОПУСНА /МИСЛЯ СИ, ЧЕ НАИСТИНА ВЕЧЕ ПРОПУСНА/, СВОЯ ШАНС ДА ИЗВЕДЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАЗИ ИКОНОМИЧЕСКА И СОЦИАЛНА РАЗРУХА.

15.                        ЕНЕРГИЯ ХВЪРЛЕНА В ГРЕШНА ПОСОКА. ЕНЕРГИЯ, ХВЪРЛЕНА ДА СЕ ТЪРСИ ОТМЪЩЕНИЕ И ИЗМИСЛЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ. ТЪРСИМ НАКАЗАНИЯ ЗА КРАЖБИТЕ В МИНАЛОТО, А НЕ ВИЖДАМЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАДЕ НА ЕДРО И В НАСТОЯЩЕТО И ПРОПИЛЯВА БЪДЕЩЕТО НА ПОКОЛЕНИЯТА НИ.

16.                        МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ОТ СЕГАШНИЯ БЮДЖЕТ СА ПРЕДВИДЕНИ ЗА ЗАПЛАТИ НА НИЩО НЕПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИЦИ, АРМИЯ, ПОЛИЦИЯ, СЛУЖБИ И ОХРАНИТЕЛИ, АГЕНЦИИ, ВЕДОМСТВА, МИНИСТЕРСТВА, ПАРЛАМЕНТ, КОРУМПИРАНИ УНИВЕРСИТЕТИ, ЛОШО РАБОТЕЩИ ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИЩА, НЕДОВОЛНИ ЛЕКАРИ И ТРАНСПОРТНИ РАБОТНИЦИ. СТОТИЦИ МИЛИОНИ ОТИВАТ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ВИСОКАТА РАЖДАЕМОСТ НА МАЛЦИНСТВАТА, ОТ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ВЗЕМЕМ И ЛЕВ ДАНЪЦИ, СТОТИЦИ МИЛИОНИ ОТИВАТ ЗА РАННОТО ПЕНСИОНИРАНЕ НА ХОРА С ИЗМИСЛЕНИ ЗДРАВНИ ПРОБЛЕМИ И „ПРЕТРЕПАЛИ” СЕ ОТ РАБОТА ПОЛИЦАИ И ВОЕННИ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВСЕ ПО-ТРУДНО И ПО-ТРУДНО Е ДА СЕ ПРАВИ БИЗНЕС В ТАЗИ ДЪРЖАВА. ДОКАЗАХА ГО И ЧУЖДЕНЦИТЕ. ИНВЕСТИРАХА САМО В БАНКИТЕ И МОЛОВЕТЕ. В НИЩО ДРУГО. ЗАЩОТО ДРУГО НА ПРАКТИКА НЯМА. ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ДОБРИ И СПРАВЕДЛИВИ ЗАКОНИ. НЕКА ПОВЕЧЕ НИКОЙ ДА НЕ ТВЪРДИ, ЧЕ СМЕ ИМАЛИ ДОБРИ ЗАКОНИ, АМА НИКОЙ НЕ ГИ СПАЗВАЛ. АКО ИМАХМЕ ДОБРИ ЗАКОНИ, НЯМАШЕ ДА СМЕ НА 40-ТО МЯСТО ПО ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА, А ЕСТОНИЯ ДА Е НА 12-ТО. КОЙ КАКВИ ЗАКОНИ ИМА СЕ ДОКАЗВА ОТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ КЛАСАЦИИ, А НЕ ОТ ПЛЯМПАЛАТА, ЧИЯТО ОСНОВНА ЗАДАЧА Е ДА ПРИСПЯТ В НАС ГРАЖДАНСКОТО ЧУВСТВО, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ ЛЪЖЕ И МАМИ.

17.                        Е, КАК ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗИ ДЪРЖАВА В ТОЗИ СЛУЧАЙ, КАТО ПИЯВИЦИТЕ ПОКРИВАТ ЦЯЛОТО ТЯЛО? ТО РЕКА ОТ КРЪВ ДА ТЕЧЕ, ЩЕ Я ИЗСМУЧАТ И ПАК НЯМА ДА ИМ СТИГНЕ!

Категория: Политика
Прочетен: 2315 Коментари: 5 Гласове: 2
Последна промяна: 05.12.2010 03:04
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3220407
Постинги: 6921
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2010  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031