Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3223008 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от 08.12.2015 г.
 Нещо много объркано става:
  1. Патриархът, заедно с десетки черноризци, всичките мазни и дебели, все едно са служители на КАТ, а не божи служители, отслужват литургия на улицата и влизат в съда, за да му повлияят, при вземането на решение, във връзка със собствеността върху храм паметника Александър Невски;
  2. Къде остана духовността на тези хора? Защо се борят за материалното, вместо да се съсредоточат на духовното? На какво ни учат, нас, материалистите, след като те самите са по-големи материалисти от нас?;
  3. Питам се, дали Христос се е борил затова, да създаде организация, която да монополизира връзката между човека и Бога и която да създаде материална основа на тази организация, каквато нито една друга институция по света, дори и мафията, няма? 
  4. Като погледнете нашите свещенници, дали ви изглеждат като хора, които спазват постите? На мен ми изглеждат като търбуси, които трябва да смотаят по едно малко агне на човек, като дойде Гергьовден. Изглеждат ми на хора, които се хранят преди всичко със шкембе чорба в големи количества или с курбан, гарниран с килограм пресен хляб на едно ядене.
Както е писано в Библията: Не ги слушай какво говорят, гледай какви ги вършат. На никой от тези хора не им пука за нас. Да сте видели някой от поповете да тръгне по къщите и да се опитва да помага на хората? Да сте видели църковен приют за бездомници в България, официално изграден и подпомаган от Патриаршията? Тях ги интересува колко свещи са продали. Даже имат назначени служители, които да ходят по кандилата да гасят токущо запалените свещи от хората и да ги продават втори път.

Ще ги призная, ако вършат това, за което говорят - да се отдадат на бога и да разчитат на паничка супа от нас, за да преживеят. Така, както правят тайландските и бирманските монаси, така, както правят истинските божи хора. Тези нашите са толупи. Или поне на мен така ми изглеждат. Не може охранен като мечка човек да ти казва, че трябва да постиш, нали? Нещо има сбъркано в нашата църква!!!

Категория: Политика
Прочетен: 558 Коментари: 1 Гласове: 2
 Защо икономиката се обърка. Защо развити държави стигат дотам, че общественото богатство да се преоценява с пъти, следствие на всевъзможни кризи.

Много хора са дали много обяснения.


Ето едно съвсем простичко обяснение:
  1. Кредитът е като алкохола - не го ли контролираш, той те контролира;
  2. Всеки живее с илюзията, че някой друг трябва да му плати сметката - комунистите, социалистите, бандитите, бедните...На никой не му се плаща, но на всеки му се получава - я стоки, услуги или най-вече пари;
  3. Търпението е изчерпано качество в наше време. Отвсякъде те залъгват, че няма нужда да търпиш и да работиш 20 години, за да си купиш жилище. Че можеш да го имаш още сега. И простият обикновен гражданин се хваща на въдицата. И като с магическа пръчка, неговият проблем е решен. Той е на 24 години, токущо е завършил университет, постъпил е на работа и вече взема 800 лева заплата. Готов е за живота и животът е готов за него. Ако има и съпруга, още по-добре - заедно кредитът няма да тежи толкова много.
  4. Какво е неговото участие ли? Никакво. Поне такава е нашата практика. Жилището се ипотекира в полза на банката, клиентът получава жилище на 24 и семейното гнездо е уредено. Родителите помагат малко и ето ти оборудване и кола на старо. Какво друго му остава на младото семейство, освен да живее. И да си изплаща кредита. Ако всичко е ок с работата на младите, животът е песен. Всеки месец банката взема своето под форма на лихва и част от главницата /в зависимост от договора/, а младите получават предварително това, което ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ИЗРАБОТИЛИ.
  5. Но когато всички тези мераклии да имат и да живеят на кредит станат твърде много, настъпват проблеми. Икономическият цикъл се обърква, някой загубва работата си и изпада в невъзможност да си плаща кредита.
  6. Защо се обърква всичко ли? Защото огромното мнозинство на тези, които все още нямат нищо и искат да имат всичко, получава достъп до чужд ресурс /кредита/. Това спомага за натрупването на така наречения балон  в жилищния бизнес, който е следствие на изсипаното ненормално количество пари там, следствие на съсредоточване на банков ресурс. Създава се илюзия, че всеки може да си го позволи и на базата на тази еуфория, цените отиват до небесата, образно казано. Банките започвад да издават облигации и на база на тези облигации получават допълнително финансиране за операциите си в този бизнес. Цените продължават да растат, заради голямото търсене, породено от същото това свръхкредитно предлагане при това без никакво материално обезпечение, освен самото жилище, предмет на кредитирането.
  7. В един момент, цялото това дългосрочно кредитиране, съсредоточва в банките активи, които носят дохъд в далечното бъдеще от 20 и повече години. При най-малкият трус на паричните и стоковите пазари, се установява, че банките нямат достатъчно буфери, за да посрещнат тези предизвикателства. Простичко казано, ликвидността им "увисва", защото в активите има твърде много дългосрочни кредити и твърде малко пари, които да покрият евентуалните претенции към банките. Положението се усложнява, когато следствие на икономически неблагополучия, част от клиентите изпитат трудности да си погасяват лихвите и главницата по кредитите. Ако банката реши да си покрие бъдещите претенции от трети лица, като прекрати преждевременно кредитни експозиции, поради неплащане, силно намалените цени на обезпеченията, поради липсата на допълнителни обезпечения преди предоставянето на кредита, довеждат банките до големи загуби от преоценка на активи. Така те попадат в собствения си капан, залъгвайки клиентите си, че могат да получат кредити, без преди това да гарантират тези кредити с някакво имущество или бизнес.
  8. Как да се погаси един кредит, предоставен от Сити банк на кредитополучател от Детройт, след като ипотекирания в полза на банката имот /къща/ е на стойност 200 000 долара, а текущата му продажна цена е 20 000 долара? И защо се получава такава голяма разлика в цените на имотите?
  9. Защото свръхпредлагането на кредити вдига цените до равнища, които нямат нищо общо с нормалните нива. Защото алчността е повсеместно явление, което не прощава нито на банкерите, които се стремят към увеличение на активите на банките, за да реализират по-високи печалби, нито на тези обикновени хора, които си мислят, че на тях няма да им се случи да останат без работа и без възможности да си погасяват кредита.
  10. Кредитът е като храната - без него не може, но прекалиш ли, направо те убива. Как може да стане така, че кредитът да бъде използван в размери, които няма да убива тези, които се стремят към него? Простичко е - цялата икономика няма да познава всичките тези сътресения, ако младите получаваха жилищата си не на 24 години, а примерно на 35. Дотогава те щяха да са натрупали някакво състояние, което да участва в определянето на риска от тази толкова важна за всяко семейство инвестиция. Така и банката ще бъде значително по-сигурна в обезпечението си, а от друга страна, пазарът няма да е толкова рисков, защото ресурсите за кредитиране ще бъдат съществено намалени. Няма да има балони или ако има, те няма да са толкова страшни, като сегашните.
  11. Цялата тази система обаче, трябва да има законова регламентация. Някой със закон ТРЯБВА ДА ОГРАНИЧИ АЛЧНОСТТА НА БАНКЕРИТЕ И ПРИБЪРЗАНИТЕ ЖЕЛАНИЯ НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ. ЕДНА ПРОСТИЧКА ПРОМЯНА В БАНКОВОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ИЛИ В НАРЕДБИТЕ НА ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА МОЖЕ ДА РЕШИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ. НЯКОИ ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ ТОГАВА СЕ ЖЕРТВА РАСТЕЖА, НО АЗ БИХ ГИ АПОСТРОФИРАЛ, ЧЕ НИКАКЪВ РАСТЕЖ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА, АКО "ПАДАНЕТО" ЩЕ БОЛИ ТОЛКОВА МНОГО. Не е много удачно да се сравняваме със САЩ, но заради огромното натрупване на излишен кредит там, размерите на преоценката на активите на банките са толкова по-големи в сравнение с изостаналите балкански страни например. За пример ще ви посоча факта, че дори и в най-изостаналия областен град на България, Македония, Сърбия, Турция, че даже и Гърция, цените на недвижимите имоти не са паднали с повече от 50%, спрямо нивата от 2008г. Дори и 100% да са, това е два пъти обезценка. Какво ще кажете за обезценката на активите в Детройт - 1000%!!! Нали има разлика. 
  12. Преди години бях на обучение в САЩ, в Агенцията за защита на депозитите. Тогава ние се учехме на оценка на рисковете от американците. Въпреки нашата икономическа изостаналост и грешките, които допускахме през годините, пак не стигнахме до такива колосални обезценки на банковите активи, както това стана в САЩ, именно заради сравнително по-консервативната оценка на възможностите на банките да кредитират на всяка цена.
Категория: Политика
Прочетен: 329 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 08.12.2015 14:42
 Дойде време пак да ни плашат с грип. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5160971

Наричат го по различен начин, но това няма значение. ВАЖНОТО Е, ДАЛИ ЩЕ УСПЕЯТ ДА НИ УПЛАШАТ И ДА НИ ВТЪЛПЯТ, ЧЕ БЕЗ ТЯХ, НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ. КОИ СА ТЕ. ТОВА СА ОФИЦИАЛНИТЕ ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ, КОИТО ОТОРИЗИРАТ ОФИЦИАЛНИ ДОКТОРИ, КОИТО ДА СЕ "ГРИЖАТ" ЗА НАС.


КАКТО ВИЖДАТЕ ОБАЧЕ, МНОГО ФАЙДА ОТ ТЕХНИТЕ ГРИЖИ НЯМА, ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА СМЕТКА НИЕ ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ГРИПА. ИМАТ СМЕТКА ДА СЕ "ЛЕКУВАМЕ" ОТ НЕГО. ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА ДА ПЛАТИ НА ДОКТОРИТЕ ЗАТОВА, ЧЕ СА ПРЕДПАЗИЛИ НАСЕЛЕНИЕТО ОТ ЗАБОЛЯВАНЕ. ПРИ НАШАТА МЕДИЦИНСКА СИСТЕМА ДОКТОРИТЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ САМО ТОГАВА, КОГАТО БОЛЕСТТА ВЕЧЕ СЕ Е РАЗПРОСТРАНИЛА.

САМО НЕ МИ КАЗВАЙТЕ, ЧЕ ВАКСИНИТЕ СА НЯКАКЪВ ВИД ПРОФИЛАКТИКА. АКО БЕШЕ ТАКА, САМИТЕ ДОКТОРИ ЩЯХА ДА СИ СЛАГАТ ВАКСИНИ ПРОТИВ ГРИП. ВИЕ КОЛКО ДОКТОРИ ПОЗНАВАТЕ, КОИТО СЕ ТЪПЧАТ С ВАКСИНИ ПРОТИВ ГРИП? АКО ИМА 1000 ГРИПНИ ВИРУСИ, КАК СИ МИСЛИТЕ, КОЛКО ВАКСИНИ ТРЯБВА ДА СИ БИЕТЕ, ЗА ДА ПРЕДОТВРАТИТЕ ГРИПА? И ДАЛИ ИМУННАТА ВИ СИСТЕМА НЯМА ДА БЪДЕ ДОСТАТЪЧНО ОМАЛОМОЩЕНА ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ОТРОВИ И ДА СЕ ОСТАВИ НА ПРОИЗВОЛА НА СЪДБАТА И ВИРУСИТЕ?


ЗАТОВА ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА СЕБЕ СИ, ЗА ДА НЕ СТАНЕТЕ ПАЦИЕНТИ ПРИ ДОКТОРИТЕ. ОГРАНИЧЕТЕ ДО МИНИМУМ ПРОСТОТИИТЕ, КОИТО ВСЕКИ ДЕН ПРАВИТЕ, КАТО ЯДЕТЕ МНОГО И ОТ НЕПРАВИЛНИТЕ ХРАНИ И В НЕПОДХОДЯЩО ВРЕМЕ И КОМБИНАЦИЯ. ОГРАНИЧЕТЕ ДО МИНИМУМ ОНЕЗИ НАПИТКИ И ДРОГА, КОИТО Е ДОКАЗАНО, ЧЕ ПРЕЧАТ НА ИМУННАТА ВИ СИСТЕМА. И ТОГАВА НЯМА ДА ИМА НУЖДА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ ОТ ГРИПА.

ТОГАВА ДОКТОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ, ДА НЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА.
Категория: Политика
Прочетен: 242 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 08.12.2015 11:33
Ако не харесвате някой или нещо, но не го игнорирате, значи в този случай няма разлика в действието на двата закона. Привличате лошото и го захранвате с енергия.

Ако не харесвате някого или нещо и го игнорирате, отново няма разлика между действието на двата закона. Освобождавате се от лошото, защото не го захранвате с нергия. 
Законът за отблъскването е другото име на Закона за привличането в определени обстоятелства.



 Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 351 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 08.12.2015 11:05
 Изглежда ще трябва да се пренапишат много учебници по света, в това число тези за военното дело, политическите науки, народопсихология, философия, етика и морал, държавна организация и т.н.


Според мен, ние разчитаме на тези, които нямат интерес всичко да приключи. Спомняте ли си първата Пустиння Буря, в началото на 90-те. Американците влязоха в Кувейт и смачкаха армията на Садам. След това се изтеглиха.



Какво им пречи да направят това и сега? Още повече, че тогава иракската армия беше наистина впечатляващо голяма и въоръжена. Сега даже не знаят колко "щика" имат ислямистите. ИЗГЛЕЖДА МИ ТОЛКОВА СМЕШНО И НАИВНО. ПОЛИТИЧЕСКОТО РЪКОВОДСТВО НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ИЛИ Е ПРЯКО СВЪРЗАНО КАТО ИНТЕРЕСИ С ВОЕННОТО И НИ ТОЧИ ПАРИТЕ ГОДИНИ НАРЕД ИЛИ НЯМА ДОСТАТЪЧНО СИЛЕН КОНТРОЛ НАД СЪЩИТЕ ТЕЗИ ВОЕННИ.
ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, ЧЕ НА ОБАМА МУ ИЗТИЧА МАНДАТА И НЕ ИСКА ДА СЕ ЗАБЪРКВА В АВАНТЮРИ, ЗАЩОТО ЧОВЕКЪТ СИ Е ТАКЪВ. ОБЪРКА ВСИЧКО, КОЕТО МОЖЕШЕ ДА СЕ ОБЪРКА В АМЕРИКА, ДЪРЖАВНИЯТ ДЪЛГ НАРАСНА НА 19 ТРИЛИОНА, А БЕДНИТЕ ПРЕХВЪРЛИХА 50 МИЛИОНА ДУШИ, ВЪПРЕКИ НЕГОВИТЕ УСИЛИЯ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА БЕДНОСТТА ИЛИ ТОЧНО ЗАРАДИ ТЯХ. НАВЪН СЪЩО НЕ ГО ЗАПОМНИХМЕ С НИЩО СЪЩЕСТВЕНО. ЩОМ ЕДИН ДЪРЖАВНИК КАТО ПУТИН, КОЙТО РЪКОВОДИ ЕДНА ИКОНОМИКА, КОЯТО Е 9 ПЪТИ ПО-МАЛКА ОТ АМЕРИКАНСКАТА, ГО ПРАВИ ЗА СМЯХ, КАКВО ПОВЕЧЕ ДА КОМЕНТИРАМ.



Следва текст.
Категория: Политика
Прочетен: 469 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 08.12.2015 11:09
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223008
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2015  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031