Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196041 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 09.12.2015 г.
 Тук за първи път се съгласявам на 100% с Лютви Местан, който вчера направи изявление, че трябва да се свика ВНС, което да обяви прекратяване на съществуването си, защото така е по конституция.


Великото народно събрание е една от пречките за развитието на нашето общество. Каквото и да искаме да направим в тази политическа система, всяка важна промяна се прави по конституция от Велико народно събрание. А неговото свикване е толкова тежък и муден процес, че на практика бетонира статуквото. 


Второто решение, което трябва да се вземе от ВНС е, че промените в конституцията могат да се правят и от обикновеното народно събрание. Само трябва да се уточни какъв ще бъде процентът от народните пратеници, чиито гласове трябва да бъдат събрани. Примерно 60, 70 или повече.


Аз за пореден път се произнасям ПРОТИВ съществуващата конституция, като ретроградна и ограничаваща правата и свободите ни. Конституцията не е нищо друго, освен делегиращ към съответните закони акт. За какво тогава ни е конституцията, след като в нея не се споменава за защита на основните човешки права и свободи?

Ако конституцията не може да гарантира свободата на отделната личност от правителството, за какво ни е тогава?

Затова казвам, че без коренна промяна на сега съществуващата социалистическа система на законодателство, организация на работата на политическата систма и механизъм за вземане на решения, отчетност и носене на отговорност от страна на оторизираните с власт институции и уточняване правата и ролята на гласоподавателите, да могат да коригират тази система във всеки един момент, когато те преценят, че са настъпили съответните условия, нищо съществено няма да постигнем като общество в бъдеще.

Трябва да вземат мерки, защото не сме в обикновена криза. НАШАТА КРИЗА Е НЕОБИКНОВЕНА И ЗАПЛАШВА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАТО ЦЯЛО - И КАТО КОЛИЧЕСТВО И КАТО КАЧЕСТВО.
Категория: Политика
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.12.2015 06:29
 И не само на сръбския княз Обренович. За ваше сведение, намира се близо до входа на Южния парк в София. Имаме паметник и на руския цар. На най-централното място в София. Срещу парламента. Снощи бях на "коня", както му казваме и видях лавровия венец, в основата на паметника. Там пък беше посланието на или към румънския крал, Карол.

Имаме толкова ханове и царе, а като потърсиш къде са погребани, удряш на камък. Аспарух загинал в битка в земите на сегашна Украйна. Не знаем къде и как.

С останалите е същото. 


Някак си не можем да оценим своето. Чуждопоклонници сме и това си е.


ЕТО МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:

НА МЯСТОТО НА НАЙ-ГРОЗНИЯ ПАМЕТНИК В СВЕТА, ТОЗИ "1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ" СРЕЩУ НДК В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ, ДА СЕ НАПРАВИ ПАМЕТНИК НА ОСНОВАТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. АКО ПРИЕМЕМ, ЧЕ ТОВА Е ХАН АСПАРУХ, ТАКА ДА БЪДЕ. НЕКА ИСТОРИЦИТЕ ДА СЕ ПРОИЗНЕСАТ, А СЛЕД ТОВА ДА ГО ПОДЛОЖИМ НА ГЛАСУВАНЕ. НЕКА ДА ОТВОРЯТ ЕДИН САЙТ И ДА СИ КАЖЕМ МНЕНИЕТО. НЕКА ДА ГЛАСУВАМЕ И СЛЕД ТОВА ДА СЕ НАПРАВИМ ТАКЪВ ПАМЕТНИК.


ИМАМЕ В СОФИЯ ПАМЕТНИЦИ НА СУЛЬО И ПУЛЬО, НО НЯМАМЕ ПАМЕТНИК НА ОСНОВАТЕЛЯ НА НАШАТА ДЪРЖАВА. ТА НИЕ САМИТЕ НЕ СЕ УВАЖАВАМЕ, А ИСКАМЕ СЛЕД ТОВА СВЕТЪТ ДА НИ УВАЖАВА. ВИЖТЕ УЗБЕКИТЕ - НАПРАВИЛИ СА ПАМЕТНИК НА ТИМЕРЛАН, ТОЗИ САТРАП, МАСОВ УБИЕЦ И НАСИЛНИК. НО СИ Е ТЕХЕН И ТЕ СИ ГО ПОЧИТАТ И УВАЖАВАТ. 



Категория: Политика
Прочетен: 439 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.02.2018 11:34
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196041
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Декември, 2015  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031