Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218297 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 28.12.2016 г.
 Дали сте си задали въпроса, колко бежанци от войните от Ирак и Сирия има в Дубай?

Опитайте се да гледате фактите и не се поддавайте на емоции.


Знаете ли, колко процента от населението на Дубай са местни жители? Само 10%. Какво си мислите ще стане, ако в Дубай започнат да процедират така, както се процедира в нашата стара Европа? Тук, при нас, всеки, който е дошъл отвън има права и колкото повече идват, толкова повече права искат и получават. Виждали ли сте новите квартали на Дуисбург и Дортмунд? Казвам новите, имайки предвид кварталите на новите заселници от юг и изток. Дали ви харесва гледката.


Като се возите на метрото в посока на летище Шарл де Гол в Париж, видяхте ли бордеите, които са по-зле от нашите цигански гета? Това харесва ли ви?

Харесва ли ви, че цели улици в германските градове са заети от налягани друговерци, на които не им пука дали ви пречат да се придвижвате или не?


Как си мислите, дали християнски заселници могат да направят в Дубай онова, което мюсюлмански заселници правят по улиците на Германия и Франция? Дали си мислите, че дубайската полиция ще бъде толкова толерантна, като полицията в Кьолн, на миналогодишната вечер срещу Нова година, когато жителки на града станаха обект на сексуални похождения от емигранти, без полицията да направи нищо, за да ги защити?


Отговорите на тези въпроси са лесни, но тъй като българските политици и журналисти според мен са или тъпи или поръчкови, ще го напиша с големи букви, белким им влезе нещо в главите:


ДУБАЙ ИМА НУЖДА ОТ РАБОТНА РЪКА И ТОЙ СИ ПАЗАРУВА ТАЗИ РАБОТНА РЪКА ОТ ИНДИЯ И ПАКИСТАН ОСНОВНО, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ИНТЕГРАЦИЯТА НА ТЕЗИ ХОРА, ОТ ТЕХНИТЕ НУЖДИ ИЛИ ОТ ТЕХНИТЕ РЕЛИГИОЗНИ ПРЕТЕНЦИИ. ДУБАЙ КУПУВА РАБОТНАТА ИМ СИЛА, КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-ЕВТИНО И КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ЗА ПО-ДЪЛГО ВРЕМЕ. АКО НЕ Е ТАЗИ ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА, НАЙ-ВИСОКАТА СГРАДА В СВЕТА НЯМАШЕ ДА СТРУВА 1,5 МИЛИАРДА ДОЛАРА, А ЩЕШЕ ДА СТРУВА С ПЪТИ ПО-СКЪПО. ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ РЕЛИГИОЗНИ ОБЩНОСТИ В ДУБАЙ, КОИТО СА РАЗЛИЧНИ ОТ МЮСЮЛМАНСКИТЕ, ЩЕ МОГАТ ДА СИ ПОСТРОЯТ СВОИТЕ ХРАМОВЕ ТАКА ,КАКТО МЮСЮЛМАНИТЕ ГО ПРАВЯТ В ЛОНДОН, БИРМИНГАМ, МАРСИЛИЯ ИЛИ В МОСКВА? ДАМИ И ГОСПОДА - ДУБАЙ ИНТЕГРИРА БОГАТИТЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ РЕЛИГИЯТА. БЕДНИТЕ ПРАВЯТ ПРОБЛЕМИ. ЕДИНСТВЕНИТЕ БОГАТИ ТЕРОРИСТИ СА ТЕЗИ, КОИТО СА ЗАБОГАТЕЛИ ОТ ТЕРОРИЗЪМ. ОСТАНАЛИТЕ СА БЕДНИ, НА КОИТО ИМ Е ДАДЕНО ПРАВО ДА УБИВАТ, ЗА ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА СТРАДАНИЕТО НА ДРУГИТЕ, БЕЗ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЯНИЯТА СИ.

КОЙ В ДУБАЙ ЩЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ БЕДНИТЕ? НИКОЙ, ЗАЩОТО АКО НЯКОЙ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЯХ, ТЕ ЩЕ СТАНАТ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО СА СЕГА. В ДУБАЙ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ САМО ОТ БОГАТИТЕ, ОТ ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ ДА ПЛАТЯТ 10 МИЛИОНА ЗА ОСТРОВ В ЗАЛИВА, ОТ ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ ДА КУПЯТ ЕТАЖ ОТ НОВОСТРОЯЩ СЕ НЕБОСТЪРГАЧ, ОТ ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА ИНВЕСТИРАТ ТАМ ПАРИТЕ СИ. ОТ ТАКИВА ХОРА СЕ ИНТЕРЕСУВА КРАЛСТВОТО. А НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ БЕДНИТЕ. И ЗАТОВА СМЕ НА ТАКОВА ДЕРЕДЖЕ.

АКО ИСКАТЕ ДА СИ КУПИТЕ ЖИЛИЩЕ ИЛИ ОФИС В ДУБАЙ, МОЛЯ ЗАПОВЯДАЙТЕ. НЯМА ПРОБЛЕМИ. АКО ИСКАТЕ ДА ХАРЧИТЕ ПАРИ - СЪЩО НЯМА ПРОБЛЕМИ. АКО ИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ ТАМ, НЯМА ПРОБЛЕМИ, РАБОТЕТЕ. ОСЪЩЕСТВЯВАЙТЕ МАТЕРИАЛНИТЕ СИ МЕЧТИ. НО АКО ИСКАТЕ ПРАВА, Е, ВЕЧЕ НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ МЯСТОТО. НАМЕРЕТЕ СИ ДРУГО МЯСТО. СЪЩОТО Е И В СИНГАПУР. САМО НАШИТЕ ШИБАНИ ПОЛИТИЦИ НЕ МОЖАХА ДА РАЗБЕРАТ ТОВА. КАЗВАМ НАШИТЕ ШИБАНИ ПОЛИТИЦИ, ВКЛЮЧВАЙКИ И ТАКИВА КАТО МЕРКЕЛ, ОЛАНД, РЕНЦИ И ЦЯЛАТА ТАЗИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАСМИНА, ЗАРАДИ КОЯТО ЕВРОПА СЕ НАПЪЛНИ С МРЪНКАЩИ ЗА ПРАВА МЮСЮЛМАНИ, НА КОИТО НИКОГА ПРАВАТА И ДЖАМИИТЕ НЕ ИМ СТИГАТ.


В Дубай никой не говори за интеграция и заради това няма това напрежение, което има в Европа. Замислете се и направете нещо, за да могат политиците ни да усетят, че техните роби, демек ние, искат от тях разумни решения, а не простотии, каквито гледаме в последните години.
Категория: Политика
Прочетен: 669 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.12.2016 10:44
 Надявам се разбирате за какво говоря още от заглавието. Но за тези, които не могат да вдянат, им давам още един шанс да разберат смисъла на това, което казвам.

Само ви моля преди това, да се абстрахирате от сегашното си житейско съществуване поне за миг. Ако сте пенсионер, забравете, че сте пенсионер. Ако "работите" някъде за жалка заплата, забравете за това. Опитайте се поне за миг да излезете от нещастното си състояние на парии и се опитайте да разберете общата, стратегическата гледна точка, която е в основата на една просперираща икономика. Помислете затова, че дори и "високите" пенсии, които ви обещават някои политици и "огромното" увеличение на минималната работна заплата, която всъщност вълнува само париите в тази страна, пък и по света, е твърде ниска позиция на материален статус, който заслужавате, ако се напънете малко и излезете от черупката, която ви предлага СОЛИДАРНАТА ИКОНОМИКА.

 Лидерите на ВМРО и така нареченият Патриотичен фронт ви обещават 300 лева минимална пенсия. Тънката политическа сметчица е да "хванат" онзи 1 милион пенсионери, които се "движат" в този икономически диапазон. Много е хубаво някой да ти предложи пенсия от 300 лева, ако дотогава си вземал 150 лева. Ей така, без да си мърдаш пръста. Чудесно, защо да не гласуваме за него. Какво ни пука, дали сме работили достатъчно този живот, защото това предложение засяга и тези, които никога нищо не са дали на социалните фондове - и изведнъж, ето ви 300 лева необлагаеми, защото единственото икономическо основание е това, че сте бедни. Мен какво ме интересува, че има стотици хиляди бедни? къде бяха тези бедни, когато съм осъмвал с книга в ръка или когато в 3 часа сутринта довършвахме семейната си ферма преди няколко десетилетия. Къде бяха те, когато баща ми и брат ми постъпиха в болница с остра форма на хепатит, заради мизерията, която бяхме принудени да дишаме, за да изкараме на пазара стока за стотици тонове? Къде бяха тези хора, да ни помогнат тогава? Защо аз трябва да мисля за тях, след като те не са мислили за мен? И на какво основание сега ще имат претенции за моите пари, след като не са дали и един лев на обществото под формата на преки данъци, социални или здравни осигуровки.


Какво биха казали лицемерите от ВМРО и Патриотичния фронт, на пенсионерите, които имат 35 години стаж и са блъскали по строежите на социализма и постсоциализма и сега вземат жалките 301 лева пенсия? Ако на един човек, който не е дал никакви пари на обществото през целия си живот и му дадеш 300 лева пенсия, като остарее, какво ще кажеш на някой, от който 35 години са отделяли от заплатата, за да се пълни някакъв прогнил социален фонд и същият този човек си е оставил здравето по строежите в продължение на същите тези шибани 35 години, какво ще му кажеш, не неговите нужди не са по-важни от нуждите на циганина, който ще получи с 1 лев по-малка пенсия, само защото има нужди и само защото е гласоподавател на същите тези политически интриганти?


Какво основание има Сидеров да каже, че иска 1000 лева минимална заплата? Тъпак ли е или какво? Сега в България има десетки хиляди незаети работни места за софтуеристи, шлосери, стругари, шофьори на тежки камиони, оксиженисти и електрозаварчици и т.н. и т.н. И знаете ли какви заплати предлагат за такива хора? От 2000лв. до над 4000лева. Да не кажа, че познавам много добри разработчици на софтуер, за които и тези пари са малко. ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОСТИТУЦИЯ НА ТАКИВА КАТО СИДЕРОВ - ВМЕСТО ДА МИСЛИ, ЗАЩО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ СКЪПОПЛАТЕНИ МЕСТА ОСТАВАТ НЕЗАЕТИ, ТОЙ МИСЛИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ МИНИМАЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ. АМИ КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА ДА ВЗЕМАТЕ МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА, НАПУСНЕТЕ БЕ, КАКВО ВИ ЗАДЪРЖА? АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА В БЪЛГАРИЯ, ИДЕТЕ В ГЕРМАНИЯ. ТАМ СЕ НАПЪЛНИ С ЧЕРНИЛКИ И ЦИГАНИ, ТА ЗА ВАС ЛИ НЯМА ДА ИМА МЯСТО.


Тук обаче прозира гадното лице на социалната солидарна икономика. За да ви стане още по-ясно, ще ви дам един пример. Беше преди години. Имах нужда от човек, който има много добър английски, а така също и да разбира малко от администрация, да изготвя писма до клиентите в чужбина, да може да прави проучвания в нета, да участва в преговорите и т.н. Обаждам се на познат на един мой роднина, от когото бях чувал за неговите качества, защото беше работил при него. В този момент работеше като учител по английски. Та обаждам се аз по телефона и той веднага разбра кой съм. Беше получавал информация за мен и моята работа от моя роднина. Казах му, че имам нужда от човек като него и му предлагам да работим по проект, който впоследствие се оказа особено успешен, но в това време бяхме още в началото. Казах му, че му предлагам възнаграждение два пъти по-голямо от това, което вземаше към момента. Простичко му казах - ти си учител, носиш ми фиша си от последната заплата и започваш при мен на два пъти повече пари. Имах да му казвам и за други привилегии и плащания, но той веднага ме прекъсна и ми каза, че не е заинтересован. Казах му, че ме е прекъснал и не е чул и за другите придобивки от работата, като безплатни купони за храна, които се дават всеки месец, годишна премия, която за него е гарантирана, независимо от финансовото състояние на фирмата в края на годината и че ще му осигуря безплатна квартира в София. Това никак не повлия на решението му. Отказа ми така, все едно го карах да работи на два пъти по-малка заплата, отколкото е сега и без никакви допълнителни социални придобивки. Признавам си, че бях шокиран. Но знаех, че 600-те лева, които взема като провинциален учител са много повече пари от 1200лева, които му предлагах аз като офис мениджър при мен. Забравих да кажа, че преди да стане учител, той е работил нещо като офис мениджър във фирмата на моя роднина, на по-ниска заплата от тази на учителя. Така е в провинцията. Бях шокиран дори и заради обстоятелството, че той не си направи труда да сметне какви са неговите окончателни бенефиции от моето предложение. Дори и не се поласка, че някой му предлага заплащане в размер на 2 средни заплати в страната, плюс безплатно жилище, храна и други придобивки!

След няколко дни размишления, разбрах защо е всичко това. ЗАРАДИ СОЛИДАРНАТА ИКОНОМИКА, В КОЯТО ТОЙ УЧАСТВАШЕ. Да, той вземаше ниска заплата, като на учител. Но той работеше на половин работен ден, което автоматически удвояваше заплатата му. Всъщност, според българското социално законодателство, дори и да работиш на 4 часа работен ден, на теб ти се полагат също толкова дни отпуск, както ако работиш на 8 часа и ти се признава прослужено време, също като на 8 часа. В свободното си време обаче, нашето момче дава частни уроци, всеки от който е по 20 лева, по цени на онова време, отпреди 10 години. Сега за 20 лева не искат да те погледнат, че да те учат на английски. Всъщност, без да си дава много зор, използвайки солидарната ни законодателна база, той си докарва дори и повече доходи, отколкото аз му предлагах. Та как да дойде да работи, още повече, че при мен се работи, а не си бъркаме в носа, както той може да си позволи, учейки невръстните дечица на английски.


Втори пример - как е възможно, при заплата от 900 лева месечно, брутната сума в края да излезе едни 3400 лева? Това се случва в институция, която е на бюджетна издръжка. Към основното месечно трудово възнаграждение се прибават какви ли не работи - часове, пари за длъжност, висок коефициент за прослужено време и т.н. След това ти предлагай двойни заплати, с надеждата някой от тези бюджетари да ти дойде, че да работи за теб.


Трябва най-после да изрезем от тази солидарна икономика. На политиците трябва да им се забрани да ОБЕЩАВАТ ПАРИ. ОБЕЩАНИЕТО ЗА ПАРИ, КОИТО ТРЯБВА НЯКОЙ ДРУГ ДА ОСИГУРИ, ТОВА Е ГАДНАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА СОЛИДАРНА ИКОНОМИКА. НИКОЙ ПОЛИТИК НЕ ОБЕЩАВА ДА ДАДЕ СВОИТЕ ПАРИ. ТЕ ОБЕЩАВАТ ДА ДАДАТ НАШИТЕ ПАРИ, ЧУЖДИТЕ НА ТЯХ ПАРИ, КОИТО ТЕ ВЕЧЕ ПРИЕМАТ ЗА СВОИ, В КАЧЕСТВОТО ИМ НА ПОЛИТИЦИ. ЗАЩОТО ТАКА СМЕ ГИ НАУЧИЛИ ИЛИ ДОПУСНАЛИ ДА СИ МИСЛЯТ.


ТРЯБВА ДА ДАДЕМ ШАНС НА ПОЛИТИЦИ, КОИТО НИ ПРЕДОСТАВЯТ ВЪЗМОЖНОСТИ. СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО Е. ВЪЗМОЖНОСТИ, ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ДА ПОКАЖЕ КАКВО СТРУВА В ЕДНА ЧЕСТНА БИТКА НА ПАЗАРА НА ТРУДА. САМО ТОВА МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА ЕФЕКТИВНА ИКОНОМИКА, КАКВАТО ДОСЕГА НЕ СМЕ ВИЖДАЛИ, ЗАРАДИ ОБСТОЯТЕЛСТВОТО, ЧЕ ПРОИЗВЕДЕНИТЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ДУХОМ И МАТЕРИАЛНО НИЩИ И БЕДНИ ХОРА, ПОДКРЕПЯТ ОНОВА ИКОНОМИЧЕСКО ЗЛО, КОЕТО ТЕ СИ МИСЛЯТ ЗА СПРАВЕДЛИВО, А ВСЪЩНОСТ НЕ Е. ИКОНОМИКА В КОЯТО ЦВЕТЪТ НА НАРОДА БЯГА НАВЪН, Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН СОЛИДАРНА ИКОНОМИКА. ЗА ПОНЯТИЕТО "СОЛИДАРНА" , ТРЯБВА ДА МИСЛИМ САМО И ЕДИНСТВЕНО В НЕГАТИВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ СМИСЪЛ.



Категория: Политика
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.12.2016 10:52
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218297
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Декември, 2016  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031