Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187120 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Декември, 2017 г.
2 3  >  >>
 Ние наистина сме прост народ. Уж сме най-бедните в Европа, а ИЗХВЪРЛЯМЕ ГОДИШНО ОКОЛО 700 000 000 КИЛОГРАМА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ!!!

МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ? Защо си даваме парите за храни, които след това изхвърляме? Уж сме бедни!!! Само не ми казвайте, че богатите изхвърлят храни, а бедните не. Преди месец видях със собствените си очи, как двама души станаха причина да се развалят 80 килограма месо, а и двамата се класират в графата "бедни", с малко над минималната пенсия доходи за страната. Немарливост, изключване на компютъра в главата, желание за свръхикономия или както искате го казвайте, но изключили фризера и след това забравили за го включат и 80 кила истинско натурално месо, отгледано на село, отиде по дяволите. Всъщност налазиха го червеите. Направо не мога да се побера в кожата си...


Уж сме бедни, а сме класирани на второ място в Европа след Гърция, по тютюнопушене. ЗАЩО СИ ДАВАМЕ ПАРИТЕ ЗА ЦИГАРИ, СЛЕД КАТО СМЕ БЕДНИ ИЛИ СМЕ БЕДНИ, ЗАЩОТО СИ ДАВАМЕ ПАРИТЕ ЗА ЦИГАРИ?


Уж сме бедни, а сме дебели. Вървя по улиците и се вглеждам - с много малки изключение, ние сме един бая дебел народ. Слагам и своя милост под този знаменател. Защо си даваме парите тогава за храни? Не можем ли да ги дадем за по-полезни неща, вместо да произвеждаме лайна и махмурлук?


При едно от моите интервюта се запознах с общински работник в "Чистота", в един от общинските ни центрове. Дори поработих с него. Заприказвай го и след около час разговор, АЗ ВЕЧЕ ЗНАЕХ КЪДЕ СЕ ПРОДАВАТ БЕЗБАНДЕРОЛНИ ЦИГАРИ ЗА ПО ЛЕВЧЕ ПАКЕТА. ТОГАВА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА БЕШЕ ПОД 400 ЛЕВА И  ЦИГАНИНЪТ Е ДАВАЛ ПО ОКОЛО 50 ЛЕВА МЕСЕЧНО ЗА ЦИГАРИ. АКО СИ БЕШЕ КУПУВАЛ БАНДЕРОЛНИ ЦИГАРИ, ЩЕШЕ ДА ПЛАТИ 250 ЛЕВА ЗА ТЯХ. Тогава първото нещо, което ми мина през ума е, защо беден човек пуши цигари? След това той ми каза, че обича вечерно време да си пие ракията с приятели. Втори въпрос - защо беден човек ще пие ракия? Трети въпрос - къде е МВР, че е оставила свободно да се продават безбандеролни цигари в центъра на града? Вероятно са замесени служители от МВР, за да се случва всичко това. След като аз, който не съм държавен служител, мога от едни приказки да разбера къде се продават тези цигари, защо МВР да не може да разбере? Тиня, блато, в това живеем ние, българските граждани. И всички сме в кюпа. Всички сме в далаверата. Или повечето от нас. Едните купуват безбандеролни цигари, а другите се правят, че не виждат и не знаят. И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СЕ ОПЛАКВАТ, ЧЕ СА БЕДНИ. И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ РЕВАТ ЗА ЗАПЛАТИ. КАК ДА ИМАТ ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, КАТО ВСИЧКИ СЕ САМОПРЕЦАКВАМЕ.


Друг пример: Как е възможно, родители за дадат хиляди левове за абитуриентска вечер на детето си или децата си? Как е възможно да вземат кредит, че да купят скъпа рокля, не знам си откъде си или костюм, от незнам си от къде си!!! Да се задължат и да плащат години, заради покупката на някаква дреха, която я някой облече втори път, я не. И на това му викаме беден народ!!! Кой беден народ би направил това или този народ е беден тъкмо заради такива необмислени харчове.


Знаете ли, бях в Швейцария и ми направи впечатление, че черчеветата на прозорците, пък и самите прозорци, бяха на повече от 100 години. Поинтересувах се, в Швейцари няма ли фирма, която произвежда и монтира дограма!!! Има, разбира се, но ми казаха, че било много скъпо и не могат да си го позволят на този етап. Спомних си, как българските власти са похарчили почти половин милион за нова дограма, като са я сложили на някои от жилищните постройки в разрушеното село Хитрино, а след няколко месеца тя е изхвърлена на боклука. Имаше репортаж на една от телевизиите по този въпрос. Онова швейцарско жилище беше почти в центъра на Женева, където квадратният метър струва по 10 000 евро, а хората не можеха да си позволят да си сменят дограмата. Като гледам в колко села  в България, хората си смениха дограмата, направо свят да ти се завие. И при положение, че същите тези села се обезлюдяват и в някои от тях, няма кой да те напсува през по-голямата част от денонощието.


И нека да кажа нещо за това, как изглежда София, няколко дни преди да поемем председателството на ЕС. София изглежда мръсна, както се пееше в една песен на Богдана Карадочева. Преди няколко дни имаше хубаво слънчево време. Че като излязоха онези поршета Панамер -и, онези Мердецеси, Ауди - та, БВМ - та... Откъде тези пари бре хора? Това са коли за шестцифрени суми. Само смяната на един амортисьор на Панамера е 8 хиляди лева!!! Как се поддържа такава кола. Че и последен модел!!! Да, ще кажете, това са измамниците или онези, които получават пари от обществени поръчки, онези, които са свързани със старите служби, политически играчи и т.н. Ами останалите какво дремят?  Защо не направят нещо? Защо не поискат сметка от управляващите, защо така се получава? Защото били бедни? Или тъкмо обратното, бедни са, защото не искат сметка, защото ако можеха и те щяха да натопят пръстите в обществената каца с меда.


Не мога да намеря хора за работа. Принуждавам се да търся чужденци. Това от бедност ли се получава? Има желаещи, но не за работа, а за заплати. Нямат трудови навици, нямат необходимото образование. А имат претенции.

Тази страна се разпада. С държавна подкрепа, разбира се.
Категория: Политика
Прочетен: 941 Коментари: 2 Гласове: 7
Последна промяна: 01.01.2018 19:22
Този се родил, след това се жертвал за човечеството, все едно че някой го е молел...
И какво си въобразяват тези индуси, китайци и тибетци, че не знаят какви ги вършат евреите от хилядолетия насам!!! И как живеят без Коледа? 


Омръзна ми от блудкави тъпотии и дърти лъжи. Не стига че ни крадат парите, ами и душите ни искат да вземат.  Обградили се с пари, банки, фирми за обслужване на материалните им нужди, на никого реално не са помогнали с нищо, живеят в дворци и катедрали, а нас учат да бъдем идеалисти. Виждаме на куп, връх на човешкото лицемерие и тъпота в същото време. Лицемерието от тяхна страна, тъпотата от наша. Все пак трябва да има някаква размяна, макар и нечестна.
Категория: Политика
Прочетен: 393 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 27.12.2017 17:50
 https://www.dnevnik.bg/sviat/2017/12/25/3103577_papa_francisk_migrantite_biagat_ot_suvremenni_irodi/#comments-wrapper


Не става дума само за българския народ. Става дума за всички народи по света. Вижте какви ги плещи папата. Емигрантите бягали от съвременните Ироди. ПАПАТА КЬОРАВ ЛИ Е, НЕ ВИЖДА ЛИ, ЧЕ ТЕ БЯГАТ "КЪМ" НАС, А НЕ "ОТ" ТЯХ, както се изрази един съфорумец.


ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНИ КАЗАХ, ЧЕ ЩЕ ПОВЯРВАМ НА ПАПАТА, АКО СПРЕ ДА ДЪРДОРИ И ВЗЕМЕ, ЧЕ НАПРАВИ НЕЩО ЗА ПРОКЛЕТИТЕ ЕМИГРАНТИ. ДА ГИ ПРИЮТИ В ДВОРЕЦА СИ - ТАМ ИМА ТОЛКОВА МНОГО МЯСТО. ПЪК ОТЗАД ГРАДИНАТА МУ СЪЩО Е ГОЛЯМА. МОГАТ ДА СИ РАЗПЪНАТ ШАТРИТЕ ТАМ. АМА НЕ, ТРЯБВА ДА НИ ЗАБАЛАМОСВА, А ТОЙ ДА СИ ЖИВЕЕ НАШИРОКО.



НА ТОВА МУ ВИКАМ АЗ ИСТИНСКА РЕЛИГИЯ, НА ТОВА МУ ВИКАМ ИСТИНСКИ БОЖИ СЛУЖИТЕЛИ - ДА ВЗЕМАТ И ДА ПОМАГАТ И ДА СПРЯТ ДА ДЪРДОРЯТ. ТОЗИ КАЗАЛ ТОВА, ОНЗИ КАЗАЛ ОНОВА. ЧЕТЕТЕ БИБЛИЯТА БЕ ФАРИСЕИ ТАКИВА!!! "НЕ ГО СЛУШАЙ КАКВО ГОВОРИ, А ГО ГЛЕДАЙ КАКВО ВЪРШИ".

НО КАТО ТИ Е ТЪПО СТАДОТО, ТАКА ЩЕ БЪДЕ. ЩЕ СЛУШАТ КАКВО ИМ ГОВОРЯТ, А НЯМА ДА ГЛЕДАТ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ ИЛИ КАКВИ НЕ ГИ ВЪРШАТ.

Категория: Политика
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 01.01.2018 19:30
 http://bnr.bg/post/100913104


Вижте новините. В кризисния център в София пренощували 177 бездомници. Не казвам безделници, за да не обидя някого, ама си е така. Има всякакви закъсали хора. Хора, на които им е паднало пердето. Хора, които са се отписали от живота. Всякакви ги има. Трябва да се помага, за да не замръзнат някъде, че ще ни отворят още по-голяма работа, отколкото да им осигуриш храна и подслон.


Както и да е. Предвидено било и малко тържество. Няма лошо. Но последващата информация НАПРАВО МЕ ВБЕСИ.  АНКА, ТРАЯНКА И ФИДАНКА СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ДА ПОЧИСТЯТ ЦЕНТЪРА, ТЪЙ КАТО СПОРЕД ПРАВИЛНИКА, ТАМ МОЖЕ ДА СЕ ОСТАНЕ ЗА ВРЕМЕТО ОТ 18 ЧАСА ВЕЧЕРТА, ДО 10 СУТРИНТА.


НЕ СТИГА, ЧЕ ОБЩЕСТВОТО ИМ ОСИГУРЯВА ТОПЛА ХРАНА, ПОДСЛОН И ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ХИГИЕНИЗИРАТ, НЕ СТИГА, ЧЕ ИМ ОСИГУРЯВА И МЕДИЦИНСКИ ГРИЖИ, НО ТРЯБВА НЯКОЙ ДА ИМ ЧИСТИ И СЛЕД ТЯХ. ТЕ САКАТИ ЛИ СА И НЕ МОГАТ ЛИ ДА СИ ПОЧИСТЯТ СЛЕД СЕБЕ СИ? ТЕ НА ХОТЕЛ ЛИ СА ИЛИ КАКВО? ОБЩЕСТВОТО НЕ МУ ЛИ ПУКА, ЧЕ НИЩО НЯМА БЕЗПЛАТНО НА ТОЗИ СВЯТ, ОСОБЕНО, КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ХОРА, КОИТО НЕ СА ОСВИДЕТЕЛСТВЕНИ КАТО ЛУДИ И МОГАТ ДА ПОЛАГАТ НЯКАКВИ УСИЛИЯ?


Аз съм "за", всеки закъсал по някаква причина гражданин на тази страна, да има право поне на подслон през нощта, топла храна в студените дни и възможност да се хигиенизира. С двете ръце гласувам и с голямо "ЗА". Но съм против потокът на информация да е ЕДНОСТРАНЕН. Всеки граждани трябва да знае, че нито улиците, нито тротоарите, нито детските градини и училищата, нито цялата съществуваща икономическа и социална инфраструктура в тази страна НЕ Е СЪЗДАДЕНА ОТ БЕЗДОМНИЦИ, ЛЕНТЯИ, ХАЛОГЪЗНИЦИ И МЪРЗЕЛИВЦИ. АКО ОТ МОИТЕ РЪЦЕ Е ТЕКЛА КРЪВ, КОГАТО СЪМ РАБОТИЛ ПО СТРОЕЖИТЕ ИЛИ СЪМ КОПАЛ НИВИТЕ НА СЕЛО, ЗАЩО ДА НЕ НАКАРАМЕ ТЕЗИ ХОРА, НА КОИТО ПРАВИМ ЖЕСТОВЕ, ЗА ДА НЕ УМРАТ НА УЛИЦАТА КАТО КУЧЕТА, ЗАЩО ДА НЕ ИЗИСКВАМЕ ОТ ТЕЗИ ХОРА ДА БЪДАТ СЪПРИЧАСТНИ ЗА ФОРМИРАНЕТО НА ТОВА ОБЩЕСТВЕНО БОГАТСТВО. А ние назначаваме чистачки, че да чистят след тях, след доброто, което обществото им е направило!!! Ето това не го приемам за нормално. Очаквам от тях да почистят след себе си, да подредят, че даже и да окопаят градината на центъра и да съберат боклука в квартала. Ето това очаквам.


НИЩО НЕ РАЗВАЛЯ ПОВЕЧЕ ДУХА НА ЕДИН ЧОВЕК, ОСВЕН ПОДАРЪЦИТЕ И ГОТОВИТЕ ПАРИ, ЗА КОИТО ТОЙ НЕ Е ПОЛОЖИЛ УСИЛИЯ. Постоянно давам за пример, как се разпадна Либия. ЗАРАДИ ПОДАРЪЦИТЕ, КОИТО ЛИБИЙЦИТЕ ПОЛУЧАВАХА ОТ КАДАФИ. ТОЙ СЪЗДАДЕ ЕДНО БЕЗДАРНО ОБЩЕСТВО, КОЕТО КРУШКАТА СИ НЕ МОЖЕ ДА ЗАВЪРТИ И ПЛАШАШЕ ПО 5 ДОЛАРА НА ЧУЖДЕНЦИ, ДА СВЪРШАТ ТАЗИ РАБОТА. А КАКВО ОЧАКВАШ ОТ БЕЗДАРНИЦИТЕ? НАЙ-МНОГО ДА ТИ НАПРАВЯТ ПРОБЛЕМ. ТАКА СЕ СЛУЧВА, КОГАТО НЯМАШ РАБОТА И НЕ ПОЛАГАШ УСИЛИЯ. ВЗЕМАШ АВТОМАТА И ПРАВИШ ПРОСТОТИИ.


Надявам се, правилно да сте ме разбрали.

Послепис: Искам от държавата или от общината, да даде някаква информация, какви са тези хора, защо са останали бездомни, защо са станали аутсайдери, кои са причините, как може да им се помогне да станат производителни и да дават принос за обществото? Вижте в какъв несправедлив свят живеем - ако някой е укрил данъци, държавата може да го изпрати в затвора, А АКО ОТКАЗВА ИЗОБЩО ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ, НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ ГО ТЪРСИ. Да ти имам справедливостта.





Категория: Политика
Прочетен: 167 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 27.12.2017 17:56
 http://dnes.dir.bg/news/avstria-intervu-kantzler-bezhanskiat-natisk-26720662?nt=13


Консерватизмът е на мода в Австрия. Идеите, които новите управляващи в Австрия споделят, много приличат на идеите на Орбан и на лидерите от Вишеградската четворка. Нека да си го кажем, че и румънци и българи, също споделят тези виждания. Отново се оформя католическият пакт, както е било едно време. Риториката е антиемигрантска и антитурска. Типично за империята. Враждата между немци и австрийци на религиозна тематика не е затихнала. Кръвопролитията между протестанти и католици през изминалите столетия, не могат да бъдат заличени с наличието на общ език. Нека да видим как ще продължи всичко това. Диктатът на Брюксел не се приема така с лека ръка от австрийците, както например от нас, българите. Защото нека да си го кажем - диктатът на Европа е диктат на Германия. Ние слушаме какво казва Германия, за разлика от Австрия. Те не се харесват от столетия насам, въпреки, че говорят на един и същ език. До появата на Бисмарк, Виена е имала претенции да бъде европейската столица и там да бъде седалището на европейския император, но след като немците са отупали австрийците, нещата са се променили. Неприязънта обаче остава. Немските католици, за разлика от немските протестанти, не са така отворени на тема "емигранти". Искаме да сме с Германия, но не искаме емигранти, както настоява Меркел. Как ще го отиграят нашите политици, ще видим в бъдеще време.
Категория: Политика
Прочетен: 199 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.01.2018 19:35
 https://www.24chasa.bg/novini/article/6628028


Бедността е следствие на няколко неща.

  1. Физическа и психическа невъзможност отделният човек да работи;
  2. Неравноправие, следствие на политическа система. Оценката на извършените от индивида усилия се прави не обективно, а чисто субективно, което деморализира както отделния човек, така и обществото;
  3. Насилие над лице или група лица по различен принцип, осъществено от отделен индивид, група хора или държавна или друга обществена институция;
  4. Мързел. Когато човек го мързи, пък и не му функционира мозъка както трябва и още повече, ако няма наследство, няма как да е нещо друго, освен беден.
Путин подчерта, че тази ситуация е "просто унизителна за хората". "Ситуацията трябва да е нетърпима, когато човек с търсена професия и с добра квалификация, за своя труд получава мизерна заплата, буквално едва свързва двата края".


И СЕГА АКО КАЖЕ КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА И ЗАЩО АКО ИМА ТАКИВА ХОРА С "ТЪРСЕНИ" ПРОФЕСИИ И С "ДОБРА КВАЛИФИКАЦИЯ", КОИТО ПОЛУЧАВАТ "МИЗЕРНА" ЗАПЛАТА, КАКЪВ ГО ДИРЯТ ОЩЕ В РУСИЯ. Милиони руснаци се изнесоха във Флорида, в Лос Анжелис, в Испания, Италия, Британските острови, Черна гора, по българското Черномория, Турция и Гърция, че даже има цели селища с руснаци на остров Бали, Индонезия и Австралия. Какво правят онези с "търсената професия" и с "добрата квалификация" в Русия?

Сега какво да очакваме, Путин да се разправи в качеството си на добрия цар, с лошите капиталисти, които плащат мизерни заплати на руснаците. Само че някои говорят за НЯКОЙ, който вече има повече от 200 милиарда долара. Да не би случайно този НЯКОЙ да е пооткраднал някой долар от онези с "търсените професии" и от онези с "добрата квалификация", които вземат "мизерни заплати". НАИСТИНА ПОЛИТИЧЕСКОТО БЕЗОЧИЕ И АРОГАНТНОСТ НЯМАТ МЯРКА.

АМИ ЕТО ГО ОТГОВОРА - РУСНАЦИ ИЗНЕСОХА ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ В ЧУЖБИНА И СИ НАКУПИХА БИЗНЕС И ИМОТИ ТАМ, А НЕ В РУСИЯ. ЗАЩО ЛИ? И КОЙ ЛИ? Който даде отговор на тези въпроси, ще знае, защо Русия е бедна. Между впрочем, ние сме по-зле и от тях.







Категория: Политика
Прочетен: 179 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.12.2017 18:55
 https://www.24chasa.bg/novini/article/6624005

КОГА ОБАЧЕ ИЗСТРЕЛИТЕ СРЕЩУ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ЩЕ БЪДАТ КЛАСИФИЦИРАНИ КАТО ИЗСТРЕЛИ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА? КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЧОВЕК, СЛУЖИТЕЛ НА НАП И ЧОВЕК, НЕСЛУЖИТЕЛ НА НАП, АКО СЪДБАТА ИМ Е ОТРЕДИЛА ДА БЪДАТ ЗАСТРЕЛЯНИ? ЗАЩО ВЛАСТТА ДЕЛИ ХОРАТА НА СЛУЖИТЕЛИ И ОСТАНАЛИ?





Не искам никой да бъде убиван преждевременно. Нека всеки да си умре по естествен път.


Но ако се абстрахираме от тези общи приказки, ПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ДЕЛЕНИЕТО НА "ТЕ" И "НИЕ", ЧЕТЕЙКИ ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР. ЗНАЧИ, КОГАТО ЗАСТРЕЛЯТ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ, ТОВА СА ИЗСТРЕЛИ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА. А КОГАТО ПРЕТРЕПЯТ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК, КУЧЕТА ГО ЯЛИ. ТОВА НЕ СА ИЗСТРЕЛИ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА. Захранваш я, отглеждаш я, а след това: Храни куче, да те лае или "Пази боже, сляпо да прогледа".


ТОЛКОВА ПРОЗРАЧНО И ГАДНО Е ДА КОНСТАТИРАШ, ЧЕ СИ БУРМА В МАШИНАТА, НАРЕЧЕНА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 166 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.12.2017 08:04
 Групата, появила се на момента, сега, навреме и за кратко време, до решаването на проблема.


Не да чакаме на институциите да свършат работата, защото те НЕ ИСКАТ И НЕ МОГАТ ДА СВЪРШАТ РАБОТАТА. Стихийно възникналите групи, основани на идеята за установяване на справедливост, водена от обединени личностни общоповеденчески мотиви и желания - ето това е пътят на едно свободно от ИНСТИТУЦИОНАЛИЗИРАНЕ ОБЩЕСТВО.


Както вече казах в предишната статия, колективистичното общество се опитва да подчинява ИНДИВИДА, НА ГРУПАТА. Тънкостта тук е, че нещата не са такива, както изглеждат на пръв поглед. Всяко колективистично общество убива личността, изявявайки, че личността ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЧИНЯВА НА ГРУПАТА.   И ТО Е ТАКА, НАИСТИНА. НО КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА ТОГАВА, КОГАТО ГРУПАТА Е СЪЗДАДЕНА НА НА БАЗАТА НА ИНДИВИДУАЛНИТЕ ИЗЯВИ И Е ПОДЧИНЕНА НА ИДЕЯТА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ, А Е ИЗГРАДЕНА НА БАЗАТА ОТНОВО НА ИНДИВИДУАЛНИТЕ УБЕЖДЕНИЯ, ПОДПЛАТЕНИ С НАСИЛИЕ НАД ИНДИВИДА, ДО НЕГОВОТО СМАЧКВАНЕ И ПОСТАВЯНЕ В СЪОТВЕТНИТЕ РАМКИ, УСТАНОВЕНИ ОТ ГРУПАТА.


А нима в обществото за което аз бленувам не е същото? Нима, ако някой види някаква несправедливост, някой насилва някой друг и ако този някой се намеси за предотвратяване на насилието и към него се прикрепи друг и друг и друг, нима тогава личността не се поставя на подчинение на групата? Да, поставя се на подчинение на групата, НО ТОГАВА ГРУПАТА Е СПОНТАННО СЪЗДАДЕНА, А НЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО УСТАНОВЕНА ПАРТИЯ ИЛИ МАФИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА МОДИФИЦИРА ПРЕДСТАВИТЕ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ И ДА НАЛАГА НА ОБЩЕСТВОТО ЧРЕЗ НАСИЛИЕ, СВОИТЕ ПРЕДСТАВИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ, КОИТО ЗА ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ МОГАТ СЪЩЕСТВЕНО ДА СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ ОБЩОПРИЕТИТЕ, НО ВЪПРЕКИ ТОВА ДА СЪЩЕСТВУВАТ, НА БАЗА НА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ НА ХОРАТА, ТАКА, КАКТО СА ГО ПРАВИЛИ КОМУНИСТИТЕ И ФАШИСТИТЕ.


Значи СПОНТАННОСТТА на групата е от особено важно значение за установяването на волята на ЛИЧНОСТТА и оттам за стигането до по-висока степен на понятието справедливост. Когато тази група е предварително организирана, както е в нашето общество, няма как тази група да не бъде манипулирана от лидерите, които плащат на свои подчинени да смачкат всякаква индивидуална съпротива срещу техни действия, политика или програма.
Категория: Политика
Прочетен: 328 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 21.12.2017 17:49
 
Предварително предупреждавам, че настоящото четиво НЕ Е ЧЕТИВО ЗА ТЪПАЦИ. ТРЯБВА ДА СТЕ НА НИВО, ЗА ДА "УСЕТИТЕ" ИДЕИТЕ, КОИТО СЕ ЛАНСИРАТ ТУК. АКО НЕ УСПЕЕТЕ ДА ХВАНЕТЕ СЪЩНОСТТА ОЩЕ ОТ ПЪРВИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ, МОЛЯ, ИЗЛЕЗТЕ ОТ ТОЗИ БЛОГ И ИДЕТЕ НЯКЪДЕ ДРУГЪДЕ, КЪДЕТО СЕ РАЗПРАВЯТ ПО-РАЗБИРАЕМИ ЗА ВАШИЯ УМ ИСТОРИИ. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!


Отново и отново цитирам Вапцаров, но нека да внимаваме в какъв контекст го използваме: КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ! ЩЕ ПАДНА АЗ, ДРУГ ЩЕ МЕ СМЕНИ. 


НО ПАРТИЯТА ДРАГИ МОЙ, ЩЕ БЪДЕ СЪДНИК ТВОЙ! Е, това си е моя измислица.


Къде е личността в нашия живот? Личността в нашиия живот е едно НИЩО. Някаква отломка, минимална, минималистична...Някаква тресчица, песъчинка...Нещо незначително... ЗАЩО Е ТАКА?


ЗАЩОТО, АКО СЪЗДАДЕМ ОБЩЕСТВО, В КОЕТО ЛИЧНОСТТА Е ЛИЧНОСТ И Е ВОДЕЩА ИНСТИТУЦИЯ В ОБЩЕСТВОТО, ТОГАВА СЕГАШНИТЕ "ЛИДЕРИ" КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ, ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТИДАТ ДА СЕЯТ ДОМАТИ НА СЕЛО ИЛИ ДА СЕ ЗАХВАНАТ С НЯКОЯ ПО-ПОЛЕЗНА РАБОТА ОТ СЕГАШНАТА. ЗАЩОТО В ЕДНО КОЛЕКТИВИСТИЧНО ОБЩЕСТВО, УПРАВЛЯВА НЕКАДЪРНОСТТА, ИНТРИГАТА, ДАЛАВЕРАТА, ИЗБУЯВАТ ЛОШИТЕ ПРИМЕРИ, ПРАКТИКИ И СТРАСТИ. В ЕДНО КОЛЕКТИВИСТИЧНО ОБЩЕСТВО, ИЗГРАДЕНО ПО ВОЛЯТА И ЖЕЛАНИЯТА НА МАФИЯТА, НЯМА МЯСТО ЗА МОРАЛ И ДОБРИ ПРАКТИКИ. ЗАСЕГА ЗЛОТО ПОБЕЖДАВА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА, НО ЗА НАША РАДОСТ, ДОБРОТО УСПЯВА ДА ОЦЕЛЕЕ, ВЪПРЕКИ УСИЛИЯТА НА ЗЛОТО.

Без спор, институцията си е институция. Мачка, взема решения без да й пука за личността, криейки се зад лозунги и измислена флазеология, представяйки черното за бяло и бялото за черно.

Може ли личността да бъде институция?


Казвам, че личността може да бъде ИНСТИТУЦИЯ. Да, може да бъде институция само тогава, когато критично мнозинство от личности, без да е организирано в някакво сдружение, партия, организация или МАФИЯ, все е тази как ще го наречете, успее да се пребори в условията на конкурентно състезание с много участници, да бъде водач на сборът от личности, които не се представят от организации, а от самите себе си.
 Забележете, представят се от свое, собствено име!


Някои ще кажат, а демокрацията? Да, в колективистичните общество може да има и демокрация, като форма на управление на обществото, но нека да отбележим - МОЖЕ, а не че има. Това е като тотото - рекламите обикновено акцентират върху възможността за печалба, макар и тя да е 0,00000000002% възможност. А за останалите 99,999999998% кой ще ни каже, защо рекламодателите не съобщават, за НЕВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПЕЧАЛБА? ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е В ИНДИВИДУАЛИСТИЧЕСКОТО ОБЩЕСТВО, КЪДЕТО ИНДИВИДЪТ Е ВОДЕЩ, А НЕ ГРУПАТА. ОБРАЗНО МОЖЕ ДА СИ ГО ПРЕДСТАВИТЕ КАТО ТЕРМИНАТОРЪТ. СПОМНЯТЕ ЛИ СИ КАК ЧАСТИЦИТЕ МЕТАЛ, ОФОРМЕНИ КАТО ТЕЧНИ ИНДИВИДУАЛНИ СЪСТОЯНИЯ СЕ СЪБИРАХА НА ЕДНО МЯСТО И ОФОРМЯХА ТЕРМИНАТОРА ОТ НОВ ТИП. Така ще бъде и в идеалното общество. Политическият терминатор ще бъде един и това ще бъде СУВЕРЕНЪТ на тази страна - множество личности, обединени от цели и идеи, представяйки само себе си и непредставяйки се от името на каквато и да е организация, партия, система...

И ето ти практическия въпрос, който ни връща в действителността - а как отделната личност, да вземе властта? Няма как, освен по традиционен начин - платформа - хора - партия - власт. Целта на това занятие обаче ще бъде, премахване на партийната система и премахване на всяка една организирана форма в това общество, която няма чисто икономическо значение - формирането на фирма, хора, капитали и т.н. Не може да съществува нищо друго в каквато и да е институционализирана, организирана форма. Нищо друго, освен икономически субекти и СЪВЕТ НА МЪДРЕЦИТЕ, който да определя правилата на играта и който се избира пряко и без каквото и да е влияние наобществена организация при самия избор на отделни членове. Не бива да се допуска формирането на никакво друго обществено формирование, пък дори и под благовидни форми за защита на НЕЩОТО, каквото и да е то, защото така се формира мафията - масонски ложи, разни поръчкови НПО-та, политически партии, обединения за защита на интереси и други такива мафиотски структури. 

ЛИЧНОСТТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВОДЕЩА В ОБЩЕСТВОТО. НО НЕ ЛИЧНОСТТА, ДОКОПАЛА СЕ ДО УПРАВЛЕНИЕТО НА КОЛЕКТИВИСТИЧНИ ОБЩНОСТИ. КОГАТО НЯМА КОЛЕКТИВИСТИЧНИ ОБЩНОСТИ, НЯМА ДА ИМА И "ДОКОПАЛИ" СЕ ДО РЪКОВОДСТВОТО ЛИЧНОСТИ.

Във всеки един от нас има заложено и добро и зло. Колективистичните общности правят така, че злото да избуява и да властва.


Как на практика се формира ИНДИВИДУАЛИСТИЧНОТО ОБЩЕСТВО. Тук линията е много тънка и обикновено грешим.

Ако видим някоя очебийна несправедливост и всички се съберем, за да РЕШИМ ОБЩ ПРОБЛЕМ, СЪС СИЛАТА НА СВОИТЕ ИНДИВИДУАЛНОСТИ, ето за това говоря. Или както казва поетът, "Елате да се съберем, с крака да й строшим главата, свободни да се назовем. Не, това не е както някои казват, КОЛЕКТИВИСТИЧНА ВОЛЯ. ТОВА Е ИНДИВИДУАЛНА ВОЛЯ, КОЯТО ТРЕПТИ НА ЕДНИ И СЪЩИ ЧЕСТОТИ В МНОГО ХОРА. От това най-много се плаши властта, но рядко се получава. То е мимолетно и скоро отминава. Това чувство. Обикновено тънките сметки, страхът и мързелът са по-силните ни качества като политически животни, ако изобщо сме политически и ако изобщо сме животни.


КОГАТО СИ КАЖЕМ, "ОТ МЕН НИЩО НЕ ЗАВИСИ" И ОСТАВИМ НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА ДА ШЕСТВА, БЕЗ ДА Й СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ, ЕТО ТОВА Е ЦЕЛТА НА КОЛЕКТИВИСТИЧНОТО ОБЩЕСТВО, ОБЩЕСТВО, В КОЕТО ЖИВЕЕМ И СЕГА. ЖИВЕЕМ? ДОСТА СИЛНА ДУМА, НЕ МИСЛИТЕ ЛИ?


Категория: Политика
Прочетен: 308 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 21.12.2017 17:53
http://www.bitelevision.com/sadat-otlozhi-deloto-za-falita-na-ktb/

Това са 210 хиляди страници!!! Кой ще ги чете? Вие представяте ли си как се четат 210 хиляди страници обвинителен акт? Спомням си, че за аспирантския си изпит прочетох 60 хиляди страници литература, а това за 6 месеца време прави по 330 страници на ден, без почивен ден. Това е лудост!!!


Обвинителен акт не трябва да бъде по-дълъг от ЕДНА СТРАНИЦА.
Аз пиша доклад за състоянието на банка, с цялата сложност на тази материя и в този доклад, първата страница е най-важна. Който разбира от оценка на рисковете на банките, на него му е достатъчна първата страница от доклада, ако е грамотно написана. Останалите страници след това са за конкретни подробности, ако някой се интересува.


Какво толкова сложно има тук? Директорите на банката, които отговарят по Закона за кредитните институции и по Закона за БНБ, спазили ли са законите и вътрешните правила? На този този въпрос може да се отговори в рамките на не повече от една седмица.

Има ли неравнения на касата? Може да се установи в рамките на един ден.


Това с КТБ ще продължи десетилетие в най-добрия случай, когато много от ищците няма да са живи. Ако това е целта, да умрат тези, които имат претенции за защита на правата им, явно целта ще бъде достигната.

Категория: Политика
Прочетен: 186 Коментари: 0 Гласове: 0
От няколко дни пак слушам изтърканите коледни песнички, които искаш или не искаш "летят" от ефира на радиата и те преследват навсякъде, където и да отидеш - в магазините, в учебните заведения, в държавните и общински служби, в заведенията за хранене, във фирмите, в които работим, та дори и на улицата...

Джингъл белс, джингъл мелс, джингълс полуделс....Изтъркани до втръсване песни и песнички, изградени върху съмнителни исторически сюжети.


И като се започнат едни приказки за "благотворителност". Пусни СМС еди къде си, купи си еди каква си картичка, купи еди каква си стока, защото еди колко си процента от продажната цена отивали за преоткриване на вселената, дай пари за това, дай пари за онова, бъдете добри и т.н. и т.н.




Първо трябва да се уточни понятието "благотворителност". Защо ли това понятие се свързва само с даването на пари за нещо, без да се търси отчет за харчовете? Благотворителност за мен означава, да изискваш от държавата и общината отчет, как харчат парите ти. Благотворителност е да не съсиспваш излишно ресурсите на планетата. Благотворителност е да учиш, да се развиваш и да правиш добро и да устоиш на глупостите, които ни заобикалят - алкохол, цигари, наркотици, преяждане, фобии и т.н. Благотворителност е да убедиш колкото се може повече хора, че не трябва да разчитат на подаяния от държавата, общината или частни лица и трябва да полагат УСИЛИЯ и да открият своето място в живота, със собствени сили и средства. Благотворителност е имаш силите да кажеш на първия държавен чиновник, който ти се прави на велик и ти пречи да живееш свободно, че ти му плащаш заплатата и искаш от него качествена услуга и уважение.






КАКВО ИЗЛИЗА ОТ МАШИНАТА ЗА МАСОВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО НИ ЗАЛИВА С КАКВА ЛИ НЕ ПОМИЯ ВСЕКИ ДЕН, ЧЕ ТОЗИ КОЙТО ДАВА ПАРИ ЗА РАЗЛИЧНИ КАУЗИ Е БЛАГОТВОРИТЕЛ, А ТОЗИ, КОЙТО НЕ ДАВА ПАРИ ТОЧНО ЗА ТАКИВА КАУЗИ Е НЕБЛАГОТВОРИТЕЛ!!! КАКВО ИЗЛИЗА, ТОЗИ, КОЙТО НЕ РАБОТИ И НЕ Е ДАЛ НИКАКВИ ПАРИ НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ, НО В КРАЯ НА ЖИВОТА СИ Е РЕШИЛ ДА ПРОСИ И ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ПАРИ ДАВА НА ЦЪРКВАТА, ЗНАЧИ ТОЙ Е СВЯТ ЧОВЕК И ЗА НЕГО ЖУРНАЛИСТИТЕ СЕ УБИХА ДА ПИШАТ РЕПОРТАЖИ, А ТОЗИ, КОЙТО Е ДАЛ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ НА ТЪПАТА ДЪРЖАВА, ПОД ФОРМАТА НА ДАНЪЦИ, ЗА НЕГО НИЩО....КОЙ Е БЛАГОТВОРИТЕЛЯТ ТУК, ПИТАМ АЗ?


Ето ви няколко примера:
  1. Институцията "Българската Коледа", например. Казвам "институция", защото наистина политиците го превърнаха институция. И правилно пита колегата Апостолов, къде е отчетът на тази институция? Кой и по какви критерии определя къде, колко и защо да се харчат парите? ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТВЪРДЯ, ЧЕ ВСЯКО НАБИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ СРЕДСТВА Е СВЪРЗАНО С ПРАХОСНИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ ПРИ ХАРЧЕНЕТО ИМ И ТО ЗАЩОТО СЕ НАРУШАВА ОСНОВЕН ПРИНЦИП В ИКОНОМИКАТА - ТОЗИ КОЙТО ИЗКАРВА ПАРИТЕ, НЕ Е ТОЗИ, КОЙТО ГИ ХАРЧИ. Никога няма да има ефективен контрол върху харченето на обществен ресурс. Никога. Дори и в държави като Норвегия или Дания, не може да се каже, че съществува такъв механизъм. Има ли такива пари, винаги се появява мафията, която да ги усвои. Дори, когато става дума за събрани пари под такива благовидни поводи, като НУЖДАЕЩИТЕ се български деца или по-скоро някои от тях. Абе какво означаваше НУЖДАЕЩ се индивид? То всички са нуждаещи се. Няма ли най-после да се освободим от тези социалистически понятия, от които полза имат търтеите, нехранимайковците и мързеливците. Започнеш ли да доказваш нужди, че да получиш пари от държавата или общината, значи си на ПРАВ СОЦИАЛИТИЧЕСКИ път за деморализация на обществото.
  2. Истинските благотворители в тази държава са тези, които плащат данъци. А истинските неблаготворители са тези, които ги харчат за щяло и нещяло. Колкото повече данъци плащаш на обществото, ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМ БЛАГОТВОРИТЕЛ СИ. Да сте чули, финансовият министър да награди първите 10 данъкоплатци в страната, дори и с една формална грамота? Или пък да им поради той от своя страна, някаква ПРИВИЛЕГИЯ, защото това са единствените хора, които наистина имат нужда да се чувстват ПРИВИЛЕГИРОВАНИ - примерно, да не чакат на опашка на границата, безплатно паркиране или нещо подобно. Някой ще каже, че тези хора нямат нужда от това, защото могат да си позволят частен самолет, който да прелети границата без да чакат или че си имат шофьори, които ги чакат в колите и нямат нужда от безплатен паркинг. Няма значение какво, просто финансовият министър да измисли нещо, с които да благодари на тези хора и да ги прдстави на обществото като първенците сред БЛАГОДЕТЕЛИТЕ. Знам какво ще кажат някои - тук всеки се съмнява в механизма на забогатяване, така че идеята може да се опорочи още в самия зародиш. Нали казват, че човек бил толкова голям, колкото са големи мечтите му. Аз си мечтая за общество, в което като видиш някой много богат, да кажеш: Този човек е избран от Всевишния, той е по-умен от нас, по-предприемчив, има повече късмет, има повече знания и никога не се е възползвал от политическа подкрепа, за да стане богат. Сега обаче народът обикновено казва: "Мамка му и мошеник" и в немалка степен ще бъде прав. Но все отнакъде трябва да се започне. Затова, нека да подкрепим тези, които плащат на държавата и общината пари, защото ще подкрепим самите себе си в признанието си като данъкоплатци. Нека да кажем, които СА НАИСТИНА ВАЖНИТЕ ХОРА В ТАЗИ СТРАНА - ТЕЗИ, КОИТО ВНАСЯТ ПАРИ В ХАЗНАТА, А НЕ ТЕЗИ, КОИТО ГИ ХАРЧАТ, както е сега;
  3. Ако има създадени обществени настроения, че пари могат да се правят и без да се работи, тогава обществото здравата е загазило. То не са томболи, то не са лесни печалби за баламите, то не са реклами за лесен живот...Хиляди и хиляди бездарници са се хвърлили в това да излъжат баламите и да им вземат парите. В обръщение са включени цял набор от измамни подходи - то не са телефонни измамници, то не са рекламни агенти, то не са "благотворителни" организации, създадени с цел "спасяване" на децата, на младите, на старите, на беззащитните, на земята и вселената, като цяло. НИКОЙ ЗА НИЩО ДРУГО НЕ ГОВОРИ, ОСВЕН ЗА ПАРИ. НАЧИНИТЕ НЕ СА ВАЖНИ. ВАЖНОТО Е ДА СТИГНЕШ ДО ПАРИТЕ. ДЕМОРАЛИЗАЦИЯТА Е ПЪЛНА. Бъркат ти в главата и ти създават комплекси. Нарочно. Преднамерено. Трудът е вече нещо второстепенно. Трудолюбието на българина? Стига вицове. Няма такова. Или поне вече няма такова. Обществото ни има нужда от нов смисъл, нова цел, която да направи живота ни СМИСЛЕН. Живеем в пустословие, което произвежда пари. Уж парите бяха следствие на труда. Колко жалко е да цитирам комунистически или фашистки лозунги, след като изпитвам органическа ненавист и към комунисти и към фашисти и разбира се към майка им и баща им, които са едни и същи. Две деца, на едни и същи родители: "Трудът краси човека, а мързелът го грози" или "Работата ще ви освободи". Между другото, преди години този надпис е бил откраднат от входа на концлагера. Явно на някого много му е харесал. Дори повече, отколкото на мен.http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/12/18/832279_otkradnaha_nadpisa_arbeit_macht_frei_ot_konclagera_v/
Често се питам: ЗА КАКВО ВСЪЩНОСТ СМЕ ДОШЛИ НА ТОЗИ СВЯТ? Дишаме мръсен въздух, ядем боклуци, пушим цигари, дрогираме се, наливаме се с алкохол, преяждаме, главите ни са пълни с лоши мисли...Не е ли благотворителност, ДА ПРАВИМ ТОЧНО ОБРАТНОТО - ДА НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ МРЪСЕН ВЪЗДУХ, ДОКОЛКОТО НИ ПОЗВОЛЯВАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-МАЛКО БОКЛУК ИЛИ НАЙ-ОБЩО КАЗАНО, ДА ОСТАВЯМЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-МАЛЪК ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК ОТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ, ДА НЕ ЖИВЕЕМ ТАКА, ВСЕ ЕДНО ТРЯБВА ДА ИЗЯДЕМ И ИЗПИЕМ ПЛАНЕТАТА ЗА НЯКОЛКО ДНИ И ТО В ДНИТЕ НА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА. КАКВА ИРОНИЯ. Вършим глупости и си мислим, че ще ни се размине. Преди поне се криехме, като ги вършехме. Сега ги вършим открито, защото глупостите станаха критерий за добра оценка на съществуването ни. Живеем в блато. Физическо и духовно блато. Плуваме в лайната, които ние самите сме изсрали. Заприличахме на домашните прасета. Те така се въргалят в собствените си лайна, благодарейки на съдбата, че им е изпратила ТОПЛИНА с тях. Толкова за благотворителността.






Категория: Политика
Прочетен: 183 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.12.2017 10:22
 Абе вие, не се ли научихте най-после.

  1. Националната полиция трябва да се разформирова и всеки полицай, ако иска да продължава да е полицай, нека да кандидатства за работа в квартала, в града, в който живее. Нека да се кандидатира за полицай и ако гражданите искат той да бъде полицай, той ще бъде полицай и това е.
  2. Нека заплатата на полицая в квартала да се определя от броя на жителите, за които той отговаря и това да е константна величина за заплащане за цялата страна. Ако съответната община иска да си назначи някой като Уайт Ърп, може да се заделят допълнително пари от общинския бюджет, по съответния ред. Няма лошо. Тези работи ще се решават от общината и държавата няма никакво основание да се меси в този процес. Заплащането в някаква степен над определеното от закона, ще бъде в зависимост и от търсенето и предлагането, като на всеки друг труд в тази страна.
  3. Няма категория труд, няма макегория. Има работно време и заплащане за него. Ако се полага нощен труд, то си има тарифи за него според закона. Няма 20 заплати, 30 заплати. Общината е длъжна да намери полицаи, за да свършат определена работа, свързана със сигурността на населението. Ако не може да намери кандидати при определени ценови нива и с определени качества, нека да предложи допълнително пари под формата на бонуси. Все някъде интересите ще се срещнат. Какво е това колективно договаряне? Какви са тези централизирани бюджети? И накрая дори и присъствие няма. Само пукнтиране на дейност.
  4. Курортите се охраняват на същия принцип. Институцията, управляваща курорта, трябва да осигури необходимия брой полиция, на база на заетостта на легловата база и според сезона. Там също трябва всеки курорт да се договаря за заплати и други условия на полицаите или охранителите, както искате ги наричайте.
  5. БДЖ да си плаща за охрана. Не стига, че стотици милиони от нашите пари отиват в крадливото БДЖ, но и за охраната му трябва да плащаме от нашия джоб. Какво ми пука лично на мен за БДЖ? Аз не пътувам с влак, защото е смрадливо, несигурно, бавно и размотаващо. На БДЖ дали му пука за мен? Нека всеки да си гледа работата и да си плаща сметките. Не дължа нищо на БДЖ, че да плащам за горивото, което всяка вечер някой от служителите на железницата точат и след това продават на черния пазар;
  6. Нека да си има централизирана полицейска институция, която да е към министерството на правосъдието, подобно на САЩ. Тя да се занимава с федералните престъпления и престъпници. Какво толкова сложно има, че не мога да разбера. Щели да сключват колективни трудови договори. СЕГАШНИЯ КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР В МВР Е ЗА КОЛЕКТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ КЪМ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. ВИЖТЕ КАКВО Е ОДОБРЕНИЕТО НА МВР В ОБЩЕСТВОТО. НИМА СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ТАЗИ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СИСТЕМА ЩЕ НАПРАВИ ПОЛИЦИЯТА ЕФЕКТИВНА, А ГРАЖДАНИТЕ - ДОВОЛНИ?
  7. Поток от пари в посока осигуряване на сигурност. Поток от пари. И накрая нищо или почти нищо. Десетки хиляди, попаднали в тази система с едничката мисъл, да не работят, да си осигурят живуркане, за сметка на обществото, ранно пенсиониране и 20 заплати на куп. Това е тяхната мечта. ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ НИТО ДУША, НИТО СЪРЦЕ ЗА ТАЗИ РАБОТА. КОЛЕКТИВНО ДОГОВАРЯНЕ НА ЗАПЛАТИ. КОЛЕКТИВЕН РЕКЕТ СПРЯМО ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ.
  8. Ние, избирателите, не сме казали дали ИСКАМЕ ДА СЕ СКЛЮЧВА ТАКЪВ КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР СЪС СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР. АЗ ПОНЕ НЕ ЗНАМ ДА СЪМ УПЪЛНОМОЩАВАЛ НЯКОЙ, ОТ МОЕ ИМЕ, ДА СКЛЮЧВА ТАКЪВ ДОГОВОР. В ТАЗИ СИСТЕМА, КОЛЕКТИВНИЯ ТРУДОВ ДОГОВОР БЕТОНИРА НЕПУКИЗМА НА СИСТЕМАТА, НЕЙНАТА КОРУМПИРАНОСТ И ВРЪЗКИТЕ Й С МАФИЯТА.
Категория: Политика
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.12.2017 11:05
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187120
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Декември, 2017  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031