Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196518 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 20.02.2011 г.

Нашият министър на образованието без съмнение е учен човек. Доцент, ръководител на катедра, ръководител на факултет, ректор... Не стига, че знае английски, руски и френски, ами знае и египетски и коптски /каквото и да значи това/, старовавилонски и старогръцки.

 

Ето искахме учени хора за министри – има ги вече. Толкова са учени, че мозъкът им тече вече от ушите, защото главата не го побира. Напира да излиза навън!

 

След всичко това се питам: Достатъчно условие за успешен мандат ли е един министър да е учен?

 

Министърът дава интервю за в-к Стандарт. Въпрос и отговор:

Като египтолог как ще коментирате ставащото в Египет?

 Министър Игнатов:

Сърцето ме боли, като гледам какво се случва там. Много е  лошо това, което се чува за разграбени паметници, защото наследството на Египет  е част от културата на съвременния свят. Това, което се случва, е описано в  текстове от края на 3 хилядолетие пр. Хр., когато отслабва централната власт и  Египет изпада в ситуация, където бродещи тълпи от мародери плячкосват богати  райони. Историята се повтаря. Не съм оптимист, че в близките дни ще се прекрати  целият този процес. Притеснен съм от демона на разрушението...

Какво разбираме от казаното от министъра:

  1. Централната власт отслабва, също като преди 5000 години;
  2. Следствие на което тълпи МАРОДЕРИ плячкосват богатите райони на Египет;
  3. Министърът е притеснен от „демона на разрушението”;
  4. Всичко това вече е "описано" в текстове от преди 5000 години!

На практика нашият образователен министър се притеснява от факта, че египетския народ поиска от своя диктатор онова, което му принадлежи по право – СВОБОДАТА. Имам чувството, че министър Игнатов направи аналогия с миналото, като нарече събралите се хора на площад Тахрир – мародери.

 

И сега питам: За какъв к.р му са на министъра и познанията по езици и дипломите и специализацията в Оксфорд, като поставя под съмнение правото на човек да живее в свободна политическа и икономическа среда? Само си представям как този човек ще изнесе лекция на моите деца, като нарече народа на Египет – мародери и ги обрисува като хора, обладани от демона на разрушението! И то само защото са поискали от своя корумпиран и престарял диктатор да подаде оставка! Само защото покрай протестите, някакви лумпени откраднали някакви „камънаци” от преди 3000 или повече години. Много важно!

 

Не е важно колко езика знаеш г-н Министре, важното е дали в твоята глава някога е минавала идеята да признаеш правото на хората да живеят и творят свободно.

МИНИСТЪРЪТ НИ Е ПОКАЗАТЕЛЕН ПРИМЕР ЗА ТОВА, КАК „УЧЕН” НЕ ОЗНАЧАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО „УМЕН”.

Според мен по-добре е да назначим за министър Хитър Петър. Поне няма да ги „треска” такива глупости.
Категория: Политика
Прочетен: 1615 Коментари: 5 Гласове: 3
Последна промяна: 20.02.2011 23:40
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196518
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Февруари, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28