Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217367 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 11.02.2014 г.
2  >  >>
Престолонаследникът - господин Чарлз и принцът - господин Хари правят изявление към света в защита на слоновете и носорозите.

Слонската мафия и носорожката мафия виждат изявлението и разбират, че работата е дебела, след като двама яки безработни са се хванали с тях. За всеки случай мафията нарежда на един от своите да се обади на Хари и да го заплаши, че ако продължава да се прави на честен и да спасява слонове, носорози и петнисти хиени, ще бъде застрелян.

Принцът веднага се обажда на Ми-6 и на Скотлънд ярд и дзверът слономафиот е задържан. Ако беше заплашил някакъв мангал, дошъл от Азия, никой нямаше и пръста си да помръдне, но службите са чувствителни към заплахи в посока на принца, защото без него, африканските слонове ще останат без бивни. И хоп, веднага е заловила заплашителя.

Ще бъда безкрайно убеден в приказките за равноправие, ако  всеки един гражданин и селянин на короната получи такова секюрити отношение от страна на държавата.
Категория: Политика
Прочетен: 532 Коментари: 0 Гласове: 0
Хем и не е под домашен арест, след като са го застреляли извън дома му. ЗНАЧИ ТОЙ НЕ Е БИЛ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ, А ПРЕДДОМАШЕН АРЕСТ. ТАКА Е ПРАВИЛНО ДА СЕ КАЗВА, СЛЕД КАТО СА ГО УТРЕПАЛИ ПРЕД ДОМА МУ.


Голям бъркоч нали? Сега ще има "неизвестен" извършител. Никого няма да хванат, както е по традиция.

Само какви служители има Столична община. Поздравления за кметицата и за системата за пресяване и подбор на кадрите.

НА СЪЩИЯТ ТОЗИ ЧОВЕК НИЕ СМЕ МУ ПЛАЩАЛИ ЗАПЛАТАТА., А ТОЙ Е ПРОДАВАЛ ДРОГА НА ДЕЦАТА НИ. ЗНАЧИ НИЕ СМЕ МУ ПЛАЩАЛИ ЗАПЛАТАТА, ЗА ДА МОЖЕ ТОЙ ДА ПРОДАВА ДРОГА НА ДЕЦАТА НИ. На колко ли още като този сме плащали и плащаме заплатите?

БАСИ И ПОЛИЦИЯТА ИМАМЕ И ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ И ДАНЪЧНИ И ПРОКУРАТУРА  И СЪД И СТОЛИЧНИ ЧИНОВНИЦИ И ВСИЧКО! КАК ДА ИМАШ ДОВЕРИЕ НА ВЛАСТТА? ДАЖЕ И 10% ДОВЕРИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВА.
Категория: Политика
Прочетен: 239 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 11.02.2014 19:03
То бяха емоции, то беше чудо.

Преди години Желю Желев скалъпи такъв цирк пред националната телевизия, като накара Йосиф Сърчаджиев да реве като магаре и три милиона българи видяха на какво безсрамие е готов човек, на който му е обещано нещо. Но същите тези милиони българи не реагираха по никакъв начин. Просто защото са българи. 

Както и сега.

Може ли някой да ми каже, дали тази сценка не беше предварително режисирана и договорена между "министър" Петров и "премиера" Бареков?

Трябва да сме наистина идиоти, ако повярваме, че това пошло представление е искрено и лично, както се казва в едно предаване.


Категория: Политика
Прочетен: 772 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 19.02.2014 09:23
АЗ СИ МИСЛЯ, ЧЕ НЯМАМЕ ПЪТ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КАРТА...

ВСИЧКО Е ЕДНО КЪМ ГЬОТЬОРЕ. ЛОЗУНГЪТ ДЕН ДА МИНЕ, ХЛЯБ ДА СВЪРШИ НАЙ-МНОГО ПОДХОЖДА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА, АДМИНИСТРАЦИЯ И УПРАВЛЕНИЕ ИЗОБЩО.

ДРУГИЯТ ЛОЗУНГ Е: КАКВОТО ЦАПНЕМ, ЦАПНЕМ, ЧЕ ВТОРИ ШАНС НЯМА ДА ИМАМЕ.

ТРЕТОТО Е: АКО СЕГА СЕ ПРЕЕБЕМ И НЕ КРАДЕМ, ДЕЦАТА НИ ЩЕ НИ ТЪРСЯТ СМЕТКА СЛЕД ГОДИНИ.
Категория: Политика
Прочетен: 275 Коментари: 0 Гласове: 0
Знаете ли кой е казал тези приятни думи?
Категория: Политика
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове: 0
Страхотна компилация, наречена регулиран банков пазар и банкиран държавен дълг.

Държавата дава лицензи на банките. Банките са благодарни и купуват ценни книжа, тоест дават живот на емитирания от държавата дълг.

Държавата не може да плаща, но политиците са лицемери и искат нови заеми, за да си купят властта. Банките с охота ги дават и дори и водят този дълг като безрисков. Нали си спомняте гръцкия дълг, който се водеше безрисков. Докато всичко отиде по дяволите, защото приказката за стомната с вода важи и в икономиката.

И така, време е след няколко години да платим дълга на Тодор Живков. Да, ама отново нямаме пари. Е, банките са насреща, няма страшно. Ще вземем нов дълг, за да платим стария и това продължава с години.

От друга страна, централната банка не гледа с добро око на предоговорените кредити, които вече не се водят като рискови активи и за тях не се заделят провизии.

Но как да има един и същ аршин? Как да кажем, че царят е гол и как да кажем, че банковите токсични активи не са 24, а примерно 50%? По същият начин как да кажем, че държавата е неплатежоспособна и затова трябва да се налива в нея ликвидност.


НА ТОВА МУ КАЗВАМ ОТСЪСТВИЕ НА ИСТИНСКИ ПАЗАР ПО СВЕТА. ДЪРЖАВИТЕ СА ИКОНОМИЧЕСКИ СУБЕКТИ, КОИТО ХАРЧАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ, ОТКОЛКОТО ИЗКАРВАТ. САМО ЗА ПРИМЕР - НАПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ, КОЛКО СТРУВА КЪЩАТА НА АЛ КАПОНЕ 70 ГОДИНИ СЛЕД КАТО Е БИЛА КУПЕНА ОТ ГАНГСТЕРА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЗА 40 ХИЛЯДИ ДОЛАРА? ДА, СТРУВА  200 ПЪТИ ПОВЕЧЕ.

КОЙ ВСЪЩНОСТ Е ГОЛЕМИЯТ ГАНГСТЕР - АЛ КАПОНЕ ИЛИ ДЪРЖАВАТА. КАК Е ВЪЗМОЖНО КЪЩА, КОЯТО СТАРЕЕ И Е ВЕЧЕ НА 100 ГОДИНИ, ДА СТРУВА 200 ПЪТИ ПОВЕЧЕ? АМИ ТАКА, КАТО ДОЛАРЪТ Е БИЛ ТОГАВА ПОВЕЧЕ ДОЛАР, ОТКОЛКОТО Е СЕГА. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ФЕДЕРЪЛ РЕЗЕРВ ПЕЧАТА ПАРИ, ТОЛКОВА НОМИНАЛНО ПО-СКЪПА ЩЕ СТАВА ТАЗИ КЪЩА. НЕЗАВИСИМО ОТ КРИЗИТЕ НА ПАЗАРА НА НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ.

ТАКА ЧЕ, БАНКИТЕ И ДЪРЖАВАТА СА ГАРВАНИТЕ, КОИТО НЕ ВАДЯТ ОКО ЕДИН ДРУГ. И ВСИЧКО ТОВА Е ЗА СМЕТКА НА НАС - ТЪПИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ И ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, КОИТО ПЛАЩАМЕ ЛИХВИ ПО 11% ГОДИШНО И КОИТО ВЯРВАМЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ Е ФАЛИРАЛА. ЯКО СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ, А НА ДЪРЖАВАТА ВСЕ НЕ Й СТИГА. ЗАЩОТО ГЛУПОСТИТЕ, КОИТО ПРАВИ ИЗИСКВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ РЕСУРС ОТ ТОВА, КОЕТО Й ДАВАМЕ. ЗА ДА ГО ВЗЕМЕ, НА НЕЯ Й ОСТАВАТ ДВА ИЗБОРА - ИЛИ ДА НИ ЗАСТРЕЛЯ И ДА КОНФИСКУВА ИМУЩЕСТВОТО НИ, ЗА ДА СИ ОСИГУРИ ЛИКВИДНОСТ ИЛИ ДА ЗАЕМА ПАРИ ОТ БАНКИТЕ, НА КОИТО ДАВА ЛИЦЕНЗИ. ВСИЧКО Е ТОЛКОВА ОПЛЕТЕНО, КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА СА.
Категория: Политика
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 11.02.2014 12:36
Направо си е СВЪРТАЛИЩЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАСМИНА.

Институт който произвел много минали и настоящи провалили се министри.

Няма какво друго да очаквам, че и в бъдеще ще го прави, като гледам Орешарски как управлява държавата. За повечео от половин година - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. Също като предходното правителство, също като още по-предходното и така нататък.



Ако един провалил се министър води лекция на детето ми, веднага ще го изкарам от този университет.о На какво ще го научи? Как да се провали или как да не се провали?

Вчера минах през същия университет. Видях двама провалили се министри. Николай Цонев - прочу се с хляба, който продаваше на същата тази войска, която управляваше.

Петър Димитров - министър на икономиката в правителството на Станишев. След неговото управление, икономиката на България продължаваше да бъде несвободна, неконкурентна, енергоемка и нископроизводителна. Сега този човек ще чете лекции на децата ни. Какво всъщност ще чете партиецът Димитров на децата? За лявата политическа платформа, която не е нищо друго, освен яко крадене от партийните другари.

Каква лекция по икономика би чел Иван Костов? За нашите провалени икономически и политически надежди? Или за безкрайните скандали, свързани с приватизацията по негово време. И той също иска да дава акъл на децата ни. А те горките, едвам са прескочили средното образование, достатъчно са ги шлайфали, че да не възприемат нищо друго, освен дъртите лъжи на провалили се политици.

Върхът на икономическата мисъл обаче е Румен Речев, бивш зам. премиер в правителството на Виденов. Който е преживял Виденовата зима и 8-те долара месечна заплата знае за какво говоря. И този човек обучава децата ни на икономика.

Родители, поинтересувайте се от тези факти, кой на какво учи децата ви. Освен ако и на вас не ви пука от нищо, стига да вземат диплома. Пък ако ще и Хитлер да учи децата ви.
Категория: Политика
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 11.02.2014 13:06
Разбирате асоциацията нали? Полицията се провали. Жандармерията ще я последва. Армията я няма никаква.

МАЙ Е ВРЕМЕ ДА ВЗЕМЕМ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 233 Коментари: 0 Гласове: 1
Швейцарците за пореден път натриха носа на бюрократите от Брюксел.
Преди време някаква чернилка, която по случайност е станала министър в шведското правителство, направи забележка на швейцарския народ, затова, че гласувал да не вижда повече минарета в своите градове и села. Та същата тази кака се пеняви известно време. Брюкселските бюрократи също мрънкаха нещо. НОМЕРЪТ не мина.

На швейцарците не им пука нито за шведската министърка, нито за брюкселските бюрократи. Просто си правят това, което смятат за редно. И си живеят добре.

Същото се получи и сега. Преди два дни, с малко мнозинство, швейцарците гласуваха да се върнат квотите за емигрантите. Ами разбира се, че ще го направят. Бях в Швейцария и видях по улиците доста неприятни личности. Защо да не ги подбират? Имат право хората. Имат си и парите. Ще правят каквото си поискат. За ужас на бюрократите от Брюксел.
Категория: Политика
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове: 3
Защо ли? Ами не знам точно, но имам няколко прости аргумента.
  1. Там е по-чисто и по-спокойно;
  2. Явно е по-богато;
  3. Всеки месец ще гласувам на референдум - отвътре ми идва демокрацията и ако я няма, това ме тормози;
  4. Там ще имам възможност да кажа на брюкселската бюрокрация - Fack you и местните бюрократи да се съобразят с моята псувня;
  5. Ще имам картечница в библиотеката и ако някой мангал реши да влезе в двора ми, ще го нашаря като детска рисунка. За награда ще ми дадат оръдие, което да монтирам на първия етаж в къщата си;
  6. Няма да знам кой ми е Премиера или Президента или шефа на парламента, но на кой ли му пука. Нали искам да живея в държава, в която никой не знае кои са тези хора?;
  7. Имам подготвени и други бъзици, но нямам време сега...
Категория: Политика
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове: 0
Логично, ама не.
  1. Какво е справедливото на държавата, когато някой плаща повече данъци от друг, но в същото време не получава повече права от него? Справедливо е, всеки от нас да плаща единна такса на държавата. Също като в супермаркета. Там няма цена за бедни и богати.
  2. Какво е справедливото на държавтаа, ако някой цял живот не е дал нищо на държавата? В същото време десетилетия получава подаръци от нея - социални плащания, помощи за бедни под различна форма, че и цигарите и алкохолът - също държавата му плаща;
  3. Справедливо ли е, държавата да прави така, че едни да живеят за сметка на други?
  4. Справедливо ли е, държавата да ни харчи парите, без да ни пита? Колко пъти вас държавата ви е питала за нещо?
  5. Справедливо ли е, ако откажеш да плащаш данъците, върху теб да се стовари целият репресивен държавен механизъм, а тогава, когато трябва да получиш отчет за изхарчените пари, държавата да ти покаже среден пръст?
  6. Справедливо ли е взаимоотношението народ - държава, когато единият е въоръжен и в правото си да убива и насилва, а другият е задължен да плаща масрафа на държавата, без да има права на защита?
Според мен, логично е да си плащаме данъците тогава, когато се убедим, че държавата е наша. Ако е чужда, защо да го правим.

Монетата има две страни. За жалост, нашата монета е с лика на държавата, откъдето и да я погледнеш. Нас ни няма. Собствениците ги няма. Управителите са всемогъщи.

Категория: Политика
Прочетен: 301 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 11.02.2014 13:07
Ленин - завършил право, но практикувал само няколко месеца - разбира се - неуспешно. След това се захванал със селско стопанство, но поради липса на европейско финансиране от Брюксел, работата не тръгнала и той се провалил. Още повече, че не е дал никакви пари за колхоза, който майка му е подарила. И въпреки очевидните предимства, които той е имал пред останалите селско-стопански производители, некадърникът си е некадърен и това си е. Човекът гледа да "цапне" нещо чуждо, а не да работи. След провала си като адвокат и колхозник, решил да стане журналист и драскач - харесало му идеята на Маркс, да "чопне" чуждо имущество и е преценил, че ако играе на мащаб, вместо да се обявява за индивидуален крадец, може и да успее в начинанието си. Още повече, ако го облече в политическа окраска, може и да мине за герой. През 1900 година заминава за Швейцария. Живее също в Мюнхен, Лондон, Женева, Париж, Виена, Берн.. Как пък идиотчето му с идиотче не е избрало някакъв беден град, където да ръси гадните си идеи, ами е избрало най-хубавите и богати европейски градове? Примерно Никопол или Летница и Угърчин.И никой не си задава въпроса, как този непрокопсаник може да си позволи лукса да пътува из Европа и да си живурка сладко сладко, след като нищо не работи? А за непосветените да кажа: той е организирал банкови обири. Това как ви звучи - ръководителят на международния пролетарият - обикновен банков обирджия. И този човек е управлявал най-голямата държава в света!


Мусолини - също. Бачкал е и като общ работник. Да не си мислите, че е плащал социални осигуровки и данъци. Ами, да не е луд. Опитал е да стане даскал, но не му тръгнала професията. И той като другарят Сталин се насочил към журналистиката. Страшно нещо е журналистиката - колко фашисти и комунисти са тръгнали оттам...
Хитлер какъв е бил? И той и Мусолини са едни обикновени ефрейтори. Как са омагьосали милиони хора? С терор, разбира се. И със сладки приказки.
Димитров бил печатар, но също бих го сложил в листата на журналистите;
Коларов какъв е бил?
Живков какъв е бил?
Мао какъв е бил?
Пол Пот какъв е бил?
Йенг Самрин какъв е бил?
Чаушеску какъв е бил?
Кастро какъв е бил?
Диктаторите на Северна Корея в последните 50 години какво са работили преди това?
Сталин какъв е бил? Естествено журналист. Също като Волен Сидеров. И той като своя шеф, Ленин, е участвал във въоръжени грабежи на държавната хазна. Нещо като Димитър Общи. Откровен бандит, който не е работил нищо друго, освен да размахва пистолет. Иначе откъде този бандит ще има пари, за да се разхожда из Полша, Унгария и Румъния и да сее семето на бандитизма там?
Цялата кохорта от комунисти, фашисти и социалисти, които са управлявали държави какви са били, преди да станат диктатори?
Станишев какъв е бил?

Сега се задава нова вълна - Бареков, Росен Петров...Какво друго са работили, освен като ПЛЯМПАЧИ? Щели да ни "оправят". Че вече и нов вътрешен министър си имаме! Боже опази, за малко да се разреве пред екрана...
Прегледайте социалистическото минало на България. След това вижте героите на прехода. Има ли едно свястно лице, което да е работило нещо? Всички са от някакви адвокатски колегии, журналисти, преПродаватели в университети и научни работници изобщо, някои са станали началници направо от студентската скамейка, партийни функционери, откровени ченгета и служители на тайните служби...

Кой за бога е работил нещо, с което може да се гордее?

И какъв е този народ, който избира тези хора и им гласува доверие?

Основното качество на всички изброени хора по-горе е, че са взели властта със сила и след тях има оставени милиони трупове на невинни хора.

Категория: Политика
Прочетен: 193 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 11.02.2014 14:16
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217367
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728