Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195591 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 25.02.2014 г.
Дали е вярно или не - не знам. Изпрати ми го мой приятел.
Разказва се затова, как циганин иска от прокурор съдействие, да "натисне" шефа на фирмата, в която работи, да му изплати детски надбавки за детето му, което в същото време му се падало и ВУЙЧО. Шантава работа, казвам ви.

Ето как може да имате дете и то в същото време да ви бъде и вуйчо:


https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1920378_669348256457277_301698529_n.jpg


 Както се казва, без коментар. Важното е, че ние финансираме тази простотия.


Категория: Политика
Прочетен: 637 Коментари: 0 Гласове: 2
Днес отново имах проблем с опити за чуждо проникване в моя собственост. Обадих се на кварталния и той ми каза, че можем да се видим, но дори не в неговия участък, а на пичка ли лелина, някъде на километри, в някакъв друг участък на полицията! И за какво да се гледаме в участъка, какво му е на участъка, че да се видим там? Той ли е бил обект на посегателство, че да ходя там? За какво да се видим в проклетия участък? Може би за да му се оплача, че някой ми е нанесъл щети, той да ме накара да напиша някаква жалба, след това да получа писмо, че не са хванали нарушителя и накрая да ми каже, че от него нищо не зависи и е сам, пък отговаря за район с 20 хиляди души и да иска не може да огрее. Дори и не прояви интерес да дойде на място и да разгледа. Чиновник, а не полицай...

По телефона му казах, че никога не съм виждал и кьорав полицай на моята улица, но какво от това. Няма да се появят утре двама я.

Започнах да смятам, колко ще ми струва обезопасяването на обекта. Сега плащам СОТ, но той реагира само тогава, когато някой проникне вътре. Не отговаря за външните повреди и опити за проникване.

И се започна една. Толкова хиляди левове за външни щори, толкова хиляди левове за видео наблюдение, толкова хиляди хиляди за това и за онова.

Като ходиш в града и в страната, виждаш какви милиардни инвестиции са извършили и бедни и богати, за да защитят себе си и имуществата си. Като се започне от безобидните решетки на ниските етажи на блоковете, които са адски грозни наистина, като се мине през селските огради и мрежите опънати между парцелите и се стигне до скъпоструващите системи за видео наблюдение и допълнителните разходи за армията от частни охранителни фирми. Значи плащаме на държавата над 2 милиарда лева за национална сигурност и нямаме сигурност дори и на книга! В същото време плащаме сигурно и още толкова на частни фирми или на застрахователи, за дообезпечаване на нищожната ни държавна защита.

И защо е всичко това? Защото нямаме полиция. Или ако я имаме, тя работи нещо друго, а не да се грижи за нашата безопасност и сигурност на имуществото ни. И служителите на тази полиция имат претенции да се пенсионират на 50 годишна възраст и да получат 20 брутни възнаграждения и да вземат повече пари от българския учител, доктор или чиновник, след като за мен са си чисти чиновници с работно време от 9  до 17! За да може да ни каже, че от него нищо не зависи.

Бях няколко пъти в Словения. Как не видях огради, бе да му се не види!

И пак се връщам на любимото си заключение. НИЕ СМЕ ГЛУПАЦИ, ЗАЩОТО ПЛАЩАМЕ ЗА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ПО НЯКОЛКО ПЪТИ. И НА ПРАКТИКА ПАК НИЩО НЕ ПОЛУЧАВАМЕ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ОЧАКВАМЕ СИГУРНОСТ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ, ДАЛИ ОБРАЗОВАНИЕ, ДАЛИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ИЛИ СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ.


Започвам да си мисля, че е прав един мой приятел, който казва, че е глупак онзи, който плаща данъци на тази скапана държава. Той също казва, че трябва да я оставим да умре, за да се роди нещо по-свястно.
Категория: Политика
Прочетен: 392 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 25.02.2014 15:48
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195591
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728