Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3194879 Постинги: 6869 Коментари: 4294
Постинги в блога от 05.02.2014 г.
Повечето от нас са изнежени.

Повечето от нас не ни се работи.


Повечето от нас се интересуват за правата си, но не им пука за задълженията им.

Повечето от нас се интересуват да се докопат до формалното признание на дипломите и по-малко се интересуват от това какво знаят и какво могат.

Чукаме се за удоволствие, а не за възпроизвеждане.

Пикаем в обществена тоалетна и ни е гнус да пуснем водата, камо ли да ползваме четката. За разнообразие написваме по стената някаква глупост.

Плюем на улицата, изхвърляме си фасовете навсякъде и каквито и кампании да правим, все още е мръсно навсякъде. Влизам в едно село в Северна България и ми направи впечатления малък комплекс от паметници, изградени от народа ни  в прослава на освобождението от турско. Селото е Любеново, Плевенско. Никъде няма табела, че в селото има такива паметници. До паметниците - селското бунище. Разбира се, незаконно. Пътят към Турция целият е осеян с пластмасови шишета и какви ли не боклуци.Навсякъде едно и също. И винаги имаме оправдание, че някой друг мърси, а не ние. Просто нямаме възпитанието да видими, да се усетим, когато ние самите правим глупости. По-лесно ни е да обвиним някой друг. Тогава получаваме оргазъм от кеф.

Учениците нито учат, нито работят. Били малки за да работят. Нека да учат. Ама като стоят по половин ден в училище, където ужким  учат и където мразят да ходят, след  като излязат оттам, отиват  и изпафкват една цигарка и се започва една....В някои училища даскалите пушат заедно с учениците от 12 -ти клас.



Само си помислете. Сега в Лондон стачкуват служители на метрото, защото общината иска да сложи машини за билети, които да намалят разходите и което ще доведе до уволнение на служители. Преди време лудетите са чупели машините, защото мислели, че машините им носят безработица.

Като следствие метрото в Лондон е изградило 400 километра линии за 150 години. Същата дължина има метрото в Шанхай, с тази разлика, че това постижение е направено за 7 години. Докато ние, европейците,  се правим на тарикати, китайците работят.

След като сме толкова бедни, защо 70% от българите са били на почивка! От какво почиваме? От много работа?

След като сме бедни, защо сме дебели? След като сме бедни, защо даваме пари за храна? След като сме дебели, значи нямаме нужда от храна. Защо я купуваме тогава?

След като сме бедни, защо си купуваме цигари и алкохол за милиарди левове? Защо не си купим карта за фитнес, защо не си платим програма, която да ни доведе по здраве. При всички случаи през месеца даваме повече пари за цигари, кафе, алкохол и безалкохолни. Да сте чували някакво разумно обяснение и препоръка от личния лекар? Кога за последно той ви е изпратил на мейл или на друг носител на информация, сведение за някакво изследване, препоръка или нещо друго?


Влизам в университета и първото нещо, което ме впечатли е огромната витрина в кафенето на първия етаж, където виждаш цялото разнообразие на отровната хранителна индустрия - евтино брашно и захар - какви ли не боклуци. Няма как да оставим децата си гладни, нали? Не може ли да продават вода, чай и нещо, което е истинска храна? Да, ама тогава няма да има ПАЦИЕНТИ. Какво ще правят тогава учители, доктори, бюрократи и технократи, политици и други обществени отрепки?

Вижте какви са управниците ни. Вижте как изглежда премиерът. Харесва ли ви? Вижте как изглеждат депутатите ни. Харесват ли ви? Не става дума за това какви глупости вършат и говорят. Чисто визуално дали ви харесват.  На мен ми приличат на стари и скапани хора. Това избираме.

Едни скапаняци избират други скапаняци да ги управляват. Защото само скапаняци могат да избират скапаняци.


Категория: Политика
Прочетен: 252 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.02.2014 07:59
Отговорът е НЕ.

А защо не произвежда?

Защо ние, родителите, не ни пука какво произвежда българското училище?

Защо на учителите не им пука, какво произвежда българското училище?

Защо на управниците не им пука, какво произвежда българското училище?

Защо на никой не му пука, какво произвежда българското училище?

Ако училището беше на мястото си, в държавата нямаше да има наркомани и смачкани от живота хора. Училището подготвя предварително смачкани от живота хора. Произвежда КЛИЕНТИ, ПОТРЕБИТЕЛИ, ПАЦИЕНТИ.

Произвежда РОБИ в буквалния смисъл на думата.

Днес седнах на една пейка в УНСС - София. Видях стотици млади хора, които щъкаха насам, натам.
НЕ ВИДЯХ НИТО ЕДИН МЛАДЕЖ ИЛИ ДЕВОЙКА, КОИТО ДА ПРЕДИЗВИКАТ МОЕТО УАУ!

Да, видях младост и някаква енергия, която е резултат на младостта.

Видях десетина преподаватели, които изглеждаха като смачкани отвсякъде.

Не видях силата, която бих искал да видя. Видях деца на по 23-25 години. Видях изнежен млад народ, който е отишъл в университета, защото татко и мама искат заветната диплома, за да могат да се хвалят пред близки и познати, че детето има "вишо".

А повярвайте ми, аз разбирам от народопсихология и като посещавам някоя друга искам да видя енергията на народа, а не само онова, което съм успял да прочета в нета за хората, бизнеса или историята на тази страна.

На нашият народ му липсва енергия и аз обвинявам за това ДЪРЖАВАТА, защото бюрократи и политици съзнателно произвеждат роби, които да им служат след време. Те нямат интерес училищата да произведат физиески и духовно силни хора. Хора, които да се оправят сами в живота и да не зависят от държавните грижи.

За какво са им на нашите младежи тъпите дипломи, които потвърждават, че нямат никакви практически знания за живота, но по същият начин като докторите, които само те имат право да ни убиват съвсем законно, така и даскалите в училищата имат право да ни направят неграмотни съвсем законно. За какво са им дипломите, след като не са тренирали нито ръцете, нито краката, нито духът си?
Категория: Политика
Прочетен: 322 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.02.2014 16:13
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3194879
Постинги: 6869
Коментари: 4294
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728