Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196197 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 15.02.2015 г.
Бойко каза в петък, че главният секретар на МВР - Лазаров и шефът на ДАНС - Писанчев, щели да запазят длъжностите си, защото в предишния кабинет били принудени да изпълняват заповеди на началниците си.


Е, това какво означава - заповеди ли са изпълнявали тези двамата или закона.


Бойко направи поредното непремерено изказване, което доказва, че в нашата действителност законите не играят кой знае каква роля. Важни са заповедите.


Значи кучетата лаят според това, кой ги храни, така ли е?

Още от години чакам властта на даложи система за отчет. Правителството направи първите си 100 дни. Очаквах всеки министър да направи доклад и да го защити пред избирателите. Какво е направил, и с какво се е преборил, както се казваше в една песен на ФСБ.

Такова нещо в БГ все още няма.

Има твърде много индикации, че пак някои началници не са на мястото си. Миналата седмица излезе международен доклад, че България пада на 104-то място по свобода на словото и медиите. Това какво означава? От кого зависи дали медийният пазар е свободен или не? От парламента. Кой конкретно отговаря за това нещо? Комисията по медиите. Всички да си ходят и да идват други. Но не да си ходят от комисията, а да си ходят изобщо от парламента, след като не са се справили или още по-лошо, след като при тяхното управление нещата в тяхната област са се влошили. Да си ходят и онези от Съвета за електронни медии и всички, които получават заплати и наблюдават медийния пазар у нас.


Министърът на икономиката да докладва - по-свободна ли е станала българската икономика? Ако не, да си ходи и той и целият му екип. Заедно с всички от икономическата комисия в парламента.


Министърът на образованието да докладва - какво към по-добро се е променило българското образование и дали предприетите мерки се приемат добре от обществото и международните институции? Ако не са мръднали с йота напред - да си ходят всички.


И така нататък. Няма какво да ги чакаме години наред. И хората, които избираме да ни управляват не стават, както и хората, които те избират не стават. Не става за нищо цялата тази скапана политическа система, която ни отнема свободата.


Интересното е обаче, че нито журналистическите среди, нито народът като цяло не реагира на това изказване на премиера, което показва ниската политическа култура в България. При едно такова изказване, че висши държавни чиновници са изпълнявали заповеди на предишните си началници и само затова нямало да бъдат сменени, показва отчайващото дередже на политическата система у нас и на дебилността на народа ни, който не може да бъде изненадат от нищо. Толкова много му е все тая какво ще се случи, че е загубил елементарното си чувство на правилна преценка на това, накъде го водят неговите водачи.



Категория: Политика
Прочетен: 201 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.02.2015 16:03
Обществото може и да изгуби добър лекар, учител, инженер, строител или икономист, но в същото време ще спечели един добър мениджър на обществени ресурси.


Знаете, че най-голямата фирма в държавата това е самата държава. ЗАЩО ТАЗИ ФИРМА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НЕУДАЧНИЦИ? ЗАЩОТО КОЙТО И ДА ПОГЛЕДНЕТЕ ОТ РЪКОВОДНИЯ ЕЛИТ НА СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА, ЩЕ УСТАНОВИТЕ, ЧЕ Е НЕУСПЯЛ В БИЗНЕСА ЧОВЕК ИЛИ Е ЕДИН ОТ ОГРОМНАТА МАСА "УЧЕНИ" КАРИЕРИСТИ, КОИТО ОСВЕН УНИВЕРСИТЕТСКИТЕ СИ ДИПЛОМИ И РАЗНИ ТАМ СПЕЦИАЛИЗАЦИИ, С ДРУГО НЕ МОГАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ.


На всички ни е ясно, че една икономика зависи преди всичко от решенията на правителството и парламента. Ако продължаваме да даваме власт на неудачници, ние също ще бъдем обречени да бъдем неудачници. Защото това са ръководителите на образно казано, обществения кораб.

Дали собственикът на корабната компания ще повери управлението на кораба на човек, който не става за тази работа и преди това не се е доказал на различни постове, че заслужава тази работа.

ВИДЯХТЕ ЛИ КОЛКО СТРУВА НА КОРАБНАТА КОМПАНИЯ ЕДИН ГРЕШЕН ИЗБОР НА КАПИТАН НА КОРАБ? СТАВА ДУМА ЗА "КОСТА КОНКОРДИЯ". Докато капитанът се е подбъзиквал с онази мадама в каютата си, корабът е налетял на грайбрежни скали и хоп, 2 милиарда евро отиват на кино.


ДЪРЖАВАТА Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ КОРАБ ОТ "КОСТА КОНКОРДИЯ". ЗАЩО ТОГАВА ПОВЕРЯВАМЕ УПРАВЛЕНИЕТО Й НА ХОРА, КОИТО 5 ЛЕВА НЕ СА ИЗКАРАЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ, ОСВЕН ЗАПЛАТИЦАТА, КОЯТО СА ПОЛУЧАВАЛИ КАТО ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ. МОЖЕ ЛИ КЛАСИЧЕСКИ ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК, КОЙТО Е ЗАПОЧНАЛ РАБОТА КАТО ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК, СЛЕД КАТО КРИВО ЛЯВО Е ИЗБУТЛ НЯКОЙ ОТ НИСКОКАЧЕСТВЕНИТЕ НИ УНИВЕРСИТЕТИ, ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА С БЮДЖЕТ ОТ 30 МИЛИАРДА ЛЕВА ГОДИШНО. МОЖЕ ЛИ ТАКИВА ХОРА ДА ПРЕДЛАГАТ ПРОМЕНИ В ЗАКОНИТЕ И ДА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ, КОИТО ЗАСЯГАТ ЖИВОТА НА МИЛИОНИ ХОРА, КАКТО И БАЛАНСИТЕ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ФИРМИ?



В БЪЛГАРИЯ ИМА МАЛКО ХОРА, КОИТО СА СЕ ДОКАЗАЛИ, ЧЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ЧУЖДИ ПАРИ. ХОРА, КОИТО ИМАТ И ТОПКИТЕ И ПОЗНАНИЯТА, ДА ДОВЕДАТ БАЛАНСИТЕ НА ФИРМИТЕ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ ДО ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ. ТАКИВА ХОРА НИ ТРЯБВАТ, КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА УПРАВИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА. НЕ НИ ТРЯБВАТ ХОРА С ДИПЛОМИ. ТРЯБВАТ НИ ХОРА, КОИТО ПРИКЛЮЧВАТ БАЛАНСИТЕ НА ФИРМИТЕ СИ С МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ПЕЧАЛБА. ТРУДНОТО ОБАЧЕ ПРЕДСТОИ. МНОГО ОТ ФИРМИТЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАНИ, КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ И ПЕЧАЛБИТЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАНИ.

АКО ТРЯБВА ДА СИ ВНЕСЕМ УПРАВНИЦИ ОТ ЧУЖБИНА....НЕЩО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ, ЗАЩОТО ЖИВОТЪТ СИ ТЕЧЕ, А НИЕ СМЕ СИ В ТИНЯТА.
Категория: Политика
Прочетен: 181 Коментари: 0 Гласове: 0
Накратко казано: ОТИВАМЕ НА СЪСТЕЗАНИЕ, БЕЗ ДА СМЕ ПОДГОТВЕНИ. ЗАЩОТО ЖИВОТЪТ Е СЪСТЕЗАНИЕ.

Ние обаче го разбираме като състезание с другите. Първото нещо което трябва да направим е да постигнем собствените си граници, без в същото време да застрашим съществуването си. Трудно е, защото кой да ти каже, къде са ти границите.

В същото време, трябва да поддържаме нивото на своите компетенции и физически качества дълго време. Животът не е 100 метра. Дори не е и маратон. Той е едно постоянно движение, в което ние трябва да си намерим своята крайсерска скорост, за да бъдем едновременно и бързи и издръжливи и в СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА ИЗПИТВАМЕ УДОВОЛСТВИЕ ОТ БЪРЗИНАТА И ИЗДРЪЖЛИВОСТТА СИ.

Всичко това, което го говоря е добре да се осъзнае на по-млади години. Може и да изглежда простичко и лесно да се разбере, но в същото време е толкова трудно да се постигне. Знаем, че трябва да сме готови винаги за състезание и в същото време почти винаги работим на половината от своя капацитет. И тук не става дума за мързела, защото той не е тема на нашата статия. Става дума за затлачванията, които ние самите си причиняваме и които не ни позволяват да работим по-ефективно, да живеем по-ефективно и да изпитваме в същото време удоволствие, че сме на симилиума от своите възможности, без да се свръхамортизираме физически и духовно.


Когато изкараме 5-те лева, които са необходими за изхранването на семейството, трябва да съсредоточим усилията си за изграждане и поддържане на тялото и духа си. Когато направим това, животът ни ще бъде по-лесен. Няма да усещаме толкова силно ЗЕМНОТО ПРИТЕГЛЯНЕ и ще разберем, че 5-те лева за храна са достатъчни, независимо от това колко богати станем в бъдещето.



Категория: Политика
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове: 0
На човек, който е хванал грешния път, а този път се "хваща" от поне 95% от населението, като много от тях продължава да вървят по този път през целия си живот, независимо от това колко пари изкара през живота си, все ще са му малко.


Обществото ни трудно може да се нарече богато. Ако имате минимални доходи - минимална пенсия, помощи за деца, от които се издържате или минимална заплата, спрете за малко да се движите - и физически и умствено и си помислете. Защо бе джанъм става така? Защо разчитам на минимална работна заплата? Защо никой не ми предлага работа? Работа ли наистина няма или аз не ставам за работа?

Преди време нямах амбиции да раста в службата. Имах желание да уча и се учих. Знаех, че не съм готов и затова не проявявах амбицията, която обикновено би трябвало да се прояви на 25-30 или на 35 години.

По едно време се почувствах готов. Но освен вътрешната ти нагласа, която е много важна, също много важно е дали бъдещият работодател ще те хареса. Дали ще му вдъхнеш визуално доверие. Не става дум само за професионалната подготовка. Става дума за излъчването, което всеки от нас има.

Когато става дума за нас, мъжете, това излъчване трябва да бъде на сила, решителност и готовност за приемане на предизвикателства. Готовност за поемане на допълнителна работа и демонстриране на желание за развитие. Това се цени много.

Сега да поговорим малко за темпото.

Темпото е много важно в живота. Някои стартират много добре, бързо набират скорост и след 10-15 години се изхабяват и се сгромолясват. Други се развиват по-бавно и отстрани погледнато изглежда, че не осъзнават колко кратък е живота. Трети просто мърдат насам натам, колкото да работи кръвообръщението, както се казва. Разни хора, разни програми, които изпълняват.

ЗАЩО НЕ НИ ДОСТИГА ЕНЕРГИЯ В ЖИВОТА?

ЗАЩОТО СЕ ОПИТВАМЕ ПЪРВО ДА ОСИГУРИМ МАТЕРИАЛНОСТТА ОКОЛО СЕБЕ СИ И СЛЕД ТОВА ДА ИЗГРАДИМ МАТЕРИАЛНОСТТА В СЕБЕ СИ.

Чували ли сте приказката, която няколко десетилетия беше актуална - "Тъкмо построи къщата и взе, че умря".

ОПИТВАМЕ СЕ ДА ПОСТРОИМ КЪЩАТА В КОЯТО ДА ЖИВЕЕМ, ПРЕДИ ДА ИЗГРАДИМ КЪЩАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕМ. Какво означава това?


Искаме да се подслоним и да се опазим от външните условия, да влезем в собствен дом, да потърсим уют и да кажем - това е мое и никой не може да ме изгони оттук.

В същото време, ПРЕНЕБРЕГВАМЕ ДРУГАТА, ПО-ВАЖНАТА КЪЩА - ТЯЛОТО СИ. АКО ИСКАМЕ ДА ПОСТОИМ КЪЩАТА, В КОЯТО ДА ЖИВЕЕМ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ, ТРЯБВА ПЪРВО ДА ИЗГРАДИМ ТЯЛОТО СИ ТАКА, ЧЕ ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА УМИРАМЕ, СЛЕД КАТО ПОСТРОИМ ДРУГАТА КЪЩА.
Категория: Политика
Прочетен: 254 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196197
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Февруари, 2015  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728