Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216404 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 24.02.2016 г.
 Защо ни е бюрокрацията, когато си имаме Бойко Борисов - истината от последна инстанция. Кралят - слънце. Човекът, от когото зависи всичко в България. Човекът, от когото зависят всички в България. Докъде я докарахме, народе прост! Вместо ние да сме "Той", сме предоставили правата на "Той", да бъде "Той". Надупили сме се, образно казано. Не стига друго, ами си и плащаме, след като "Той" ни изчука. Че и сълза в знак на умиление проронваме. За бащицата.


Той разрешава или забранява чужди самолети да прелитат над родното небе.

Той обещава на чистачките на летището, че няма им "вземе" работата, без преди това да ги пита, кой е ходатайствал те да започнат работа там и колко заплата вземат. Човекът обещава на всички и понякога спазва обещанията си. Понякога.

Той се справя с миньорите и говори с олигарсите и ги поставя на място. Дори щеше да отиде на границата, за да вдигне блокадата на гръцките трактори, но вероятно е получил сигнал, че още е рано, за да се появи. Не са назрели политически, икономически и социални предпоставки, за да отиде там и да накара фермерите да освободят границата. Нека първо да отиде Московски, да се изпоти и да НЕ СВЪРШИ РАБОТАТА. След това ще отиде "Той" и ще свърши работата и ще каже на Московски следното - Видя ли бе, маук, ходи там и нищо не свърши. Аз отидох и работата стана.


Десетки и десетки бюрократични институции, министерства, агенции, сметна палата, държавен и финансов контрол и какви ли не служби и службици, Комисия за защита на конкуренцията и т.н. се занимават с това да обявяват търгове, да оценяват кандидати и да осъществяват проекти. Те работят съгласно българските закони, разбира се.

Но има един, който стои над тези закони. И това е "Той". Той може да "спре" или да "пусне" някой проект, ей така, със щракване на пръсти, защото така е решил сутринта, след като се е събудил.

Нямаме нужда от цялата тази бюрокрация. Достатъчността на "Той" ни стига. За всяко нещо ще го питаме него. Той знае всичко. Ще му поставяме въпроси, а той ще отговаря с "Да" или "Не" и това ще е истината от последната инстанция.


Притеснителното в случая е, че тази практика е заразна. Преди години се бях удивил на отговор на общински съветник в Пловдив, когато го питали за мнение по някакъв въпрос, който бил обсъждат от Общинския съвет в града. Та същият този подлизурко - съветник, е отговорил "Кот кажи Гочиту". Визира се биг босът на Пловдив, червеният милионер Георги Гергов. Това "Кот кажи Гочиту" изразява цялата ни народна психология на жалко и избрано от всички нас съществуване на подобие на хора, а не на хора. Това е България. Вместо да питаме "Кой", поне знаем кой е "Той". "Той" е по-важен от "Кой", защото ако има "Кой", то този "Кой" е създаден от "Той".
Категория: Политика
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.02.2016 09:48
 Австрийски министър и министри от страните от Западните Балкани са на среща, на която да се обсъдят мерки, за ограничаване на емигрантския поток към Австрия.


Преди седмица имаше среща на Вишеградската четворка - Чехия, Словакия, Унгария и Полша. Дискусиите са били на същата тема.



Никой не може да накара Гърция да пази по-добре границите си. Тя самата отказва помощта, която ЕС й предлага. В същото това време Гърция е член на Шенгенското пространство.


Часто от страните на ЕС се споразумяват да предприемат действия, във връзка с емиграционните въпроси с държави, които не са членки на Съюза - Македония и Сърбия.


Вместо Съюзът да изгради ограда на крайните си граници, страни от същият този Съюз изграждат ограни помежду си.

И никой НЕ СМЕЕ ДА СЕ ИЗРЕПЧИ НА БАБА МЕРКЕЛ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СИ ВЪРВИ, ЗАЩОТО НАПРАВИ ОТ ЕВРОПА ЕДНА ГОЛЯМА БЪРКОТИЯ.


Идва Камерът в България и Боко се чуди как да му угоди, защото Камерън иска поддръжка за преговорите, които му предстояха в Брюксел, за получаване на нов статут на Обединеното кралство при тълкуването на европейските договори. Те и сега си имат специален статут, от гледна точка на финансовите задължения към Съюза, но сега става дума за още отстъпки - за признаване правото на британското правителство и парламент, да променя закони, които противоречат на общите европейски закони, по отношение на социалните придобивки, помощи и решения, свързани с ограничаване на действието на европейското законодателство, по отношение на Великобритания. Та Камерън идва да иска подкрепа от Бойко за преговорите в Брюксел, а нашият го развежда по границите и не отговаря по същество. Да чухте премиерът да вземе страна? Не, разбера се. Лепнал се е за Меркел и това е. Не знам дали главата на Борисов разбира това, което иска Камерън и англичаните. ТЕ ИСКАТ ПО-МАЛКО БЮРОКРАЦИЯ В ЕС И ЗАПАЗВАНЕ НА СУВЕРЕНИТЕТА НА ОТДЕЛНИТЕ СТРАНИ. ИСКАТ ПО-ЕФЕКТИВЕН СЪЮЗ, ЗАЩОТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА СЕ ВИДЯ КАКВО СТРУВА ТОЗИ СЪЮЗ, КОГАТО ИМА ВЪНШНА ЗАПЛАХА. ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЮРОКРАТИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ЕДНИ ЕМИГРАНТИ, КОИТО НАХЛУВАТ НЕКАНЕНИ В ЕВРОПА, А КАМО ЛИ И НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ, КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ, ОПРЕМ ДОТАМ, ЧЕ ДА ВОДИМ ВОЙНА С НЯКОГО. 




Време е нашият премиер да престане да бъде подлога на европейските лидери, а да вземе ясна позиция - ясна и разбираема, както за нас, българските граждани, така и за Европа. След това да отстоява тази позиция на всяка цена. Иначе няма да ни имат уважението. Трябва ясно и категорично да заявим - ние може да сме скапани европейци, така, както сами се определяме, НО ВСЕ ПАК СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ, А НЕ АЗИАТЦИ, АФРИКАНЦИ ИЛИ НЯКАКВИ ДРУГИ И ЩЕ ПУСНЕМ В ЕВРОПА ТЕЗИ, КОИТО НИЕ ПРЕЦЕНИМ, ЧЕ МОЖЕМ ДА ПУСНЕМ - КАТО КОЛИЧЕСТВО И КАЧЕСТВО. ТОЛКОВА. НИЕ СМЕ СТОПАНИТЕ НА ТАЗИ КЪЩА И НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ДОПУСКАМЕ ПРЕМИЕРИТЕ НА НАШИТЕ СТРАНИ - ТАКИВА КАТО МЕРКЕЛ, ОЛАНД ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ, ДА ОПРЕДЕЛЯ КОЕ Е ДОБРО ЗА НАС И КОЕ НЕ Е ДОБРО. НИЕ НЕ СМЕ МАЛКИ, ЗА ДА НИ КАЗВА НЯКОЙ, КОЕ Е ДОБРО И КОЕ НЕ Е. МОЖЕМ САМИ ДА ПРЕЦЕНИМ, КОГО ДА ПУСНЕМ В КЪЩАТА СИ.

САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ, КАКВА ДЪРЗОСТ - МИГРАНТИ БЛОКИРАЛИ МАГИСТРАЛА В ГЪРЦИЯ, В ЗНАК НА ПРОТЕСТ, ЗАЩОТО НЕ ГИ ПУСКАЛИ В ГЕРМАНИЯ. http://offnews.bg/news/n_1/n_624765.html

КАКТО ВИНАГИ КАЗВАМ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ: ВСЕКИ ПРАВИ ТОВА, КОЕТО МУ ПОЗВОЛЯТ ДА ПРАВИ. ПОЗВОЛЯВАТ ИМ ДА УЧАСТВАТ В ГРАБЕЖИ И НАСИЛИЕ НАД ЖЕНИ В ГЕРМАНИЯ И СЛЕД ТОВА ГИ ОСЪЖДАТ НА ГЛОБА ОТ 100 ЕВРО. ЕЙ, В ГЕРМАНИЯ ЗА ПРЕСИЧАНЕ НА ЧЕРВЕН СВЕТОФАР ПОЛИЦИЯТА НАКАЗВА ГЕРМАНЦИТЕ С ПО-ГОЛЯМА ГЛОБА, ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА ШВЕЙЦАРИЯ, ДОКАТО ЕМИГРАНТИТЕ ГИ НАКАЗВАТ СЪС 100 ЕВРО ГЛОБА ЗА ГРАБЕЖ И НАСИЛИЕ НАД ЖЕНИ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ, ТОВА ЛИ Е МОЯТА ЕВРОПА?



ИСКАМЕ ДА ВИДИМ ЛИДЕРИ В ЕВРОПА, КОИТО ОТИВАТ В БРЮКСЕЛ ДА КОМУНИКИРАТ ПОМЕЖДУ СИ, НЕ САМО ЗАРАДИ КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАТ СЛЕД ТОВА. ИСКАМЕ ДА ВИДИМ ЛИДЕРИ, НА КОИТО ДА ИМАМЕ ДОВЕРИЕ. ЛИДЕРИ, КОИТО ДА СЕ СПИТВАТ ОТВРЕМЕ НА ВРЕМЕ С НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ПРЕДИ ДА ИЗТРЕСКАТ НЯКОЯ ГЛУПОСТ, ЗАРАДИ КОЯТО СЛЕД ТОВА ВСИЧКИ НИЕ ДА СТРАДАМЕ.


НО ЗА ДА ИМАМЕ ТАКИВА ЛИДЕРИ, ТРЯБВА ПЪРВО ДА СИ ГИ ИЗБЕРЕМ. И ДА ИМАМЕ ПРАВО ДА ГИ СМЕНИМ НАВРЕМЕ, А НЕ КОГАТО СТАНЕ ВЕЧЕ КЪСНО. ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЛИДЕРИ, КОИТО ПРИМЕРНО СМЕ ИМАЛИ НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НЕ СА ОТГОВАРЯЛИ НА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ КРИТЕРИИ ЗА ЛИДЕРСТВО. ЛИДЕРИТЕ НИ СА БИЛИ, ЕДИН, КОЙТО ПРИЛИЧАШЕ НА МИШКА, ДРУГ, КОРУМПИРАН ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ, ТРЕТИ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР, КОЙТО НИЩО НЕ Е РАБОТИЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ, ЧЕТВЪРТИ, НЯКАКЪВ СЛУЧАЕН АДВОКАТ, ПЕТИ НЯКАКЪВ НАУЧЕН РАБОТНИК, ШЕСТИЯТ - НЯКАКЪВ ЦАР, СЛЕДВАЩИЯТ - ПАК ОТ ОНЕЗИ, КОИТО НИЩО НЕ СА РАБОТИЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ, ОСВЕН ДА БЪДАТ ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ И Т.Н. И Т.Н. И ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИ СМЕ ГИ ИЗРИТАЛИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА - ЗА ЖАЛОСТ, СЛЕД ГОЛЯМО ЗАКЪСНЕНИЕ. ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ. ТОВА Е ПЛУТОКРАЦИЯ.


АКО НЕ МОЖЕШ ДА СВАЛИШ СВОЯ УПРАВИТЕЛ, НИКАКЪВ СОБСТВЕНИК НЕ СИ. ТОВА СМЕ НИЕ ИЛИ ПО-СКОРО КАКВО НЕ СМЕ НИЕ, НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ, А И НАРОДИТЕ НА ЕВРОПА - НЕ СМЕ СОБСТВЕНИЦИ НА СВОИТЕ СТРАНИ, НЕ СМЕ НИЕ АКЦИОНЕРИТЕ. И ЗАТОВА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ НЕ НИ ВЗЕМАТ НА СЕРИОЗНО. И С ПРАВО.
Категория: Политика
Прочетен: 470 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.02.2016 09:52
 ОСВЕН, АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ УСПЕЕ ДА "ИЗМУФТИ" ПАРИ ОТ РАЗПАДАЩИЯ СЕ ЕС.

А ИНАЧЕ, АКО ТРЯБВА БЮДЖЕТЪТ ДА ФИНАНСИРА ИНФРАСТРУКТУРАТА, НАЙ-ТЪПОТО НЕЩО Е ДА ПРАВИ МАГИСТРАЛА ОТ ЯБЛАНИЦА ДО ШУМЕН.

Тъпо, защото първо струва много пари, второ, защото няма толкова движение, че да се налага строителството на магистрала и трето, стотици хиляди декари плодородна земя ще станат на бетон.


Още повече, засилва се мисленето, че Хемус ще се превърне отново в магистрала на софиянци, които искат да ходят на море и на варненци, които имат бизнес в София.

Много пъти съм пътувал по пътя София - Търново- Търговище -Варна. Като изключим засиления трафик през летния сезон, през останалото време и съществуващият път върши работа. Ех, вярно е, че не е като магистрала, но върши работа.

Проектът за новата магистрала ще е добър за отделни малки градове, като Павликеки и особено за Горна Оряховица, която сега някак си стои изолирана на географската карта, но от национален мащаб нищо съществено няма да се промени в посока на подобрение на пътната инфраструктура.

Значително по-ефективно ще бъде да се разшири сега съществуващото трасе на пътя София - Варна, което може да стане без кой знае колко големи разходи и без да е необходимо да се съсипва повече плодородна земя. Има само три проблемни участъка по цялото трасе, които не са кой знае колко дълги. Става дума за участъкът след Ябланица, участъкът от няколко километра преди Омуртаг и участъкът в дефилето преди Търговище. Като проблемна част се оформя и преминаването покрай Търново. Всеки друг участък от пътя може спокойно да се разшири. Необходима е ширина малко по-голяма от тази, която има на пътя Пловдив - Асеновград.

Разбирам да има километрични колони от автомобили по това направление, както и да е, но при сегашното си натоварване не е необходимо да се строи магистрала.


Може би трябва да се съсредоточим да рехабилитираме пътя Ябланица - Плевен - Бяла - Русе, където трябва да се помисли единствено за околовръстно на Петревене и следващото село в посока Луковит, както и на самия Луковит. Целият участък до Русе е така проектиран, че рядко минава през населени места, като изключим десетина села на дистанция от почти 200 километра. Този път обслужва по-голямата част от Северен Централен район на България и е основната връзка между столиците на две държави членки на ЕС - София и Букурещ.

Цялото това писание е във връзка с нашите възможности да финансираме пътната инфраструктура, от която България се нуждае. Ако събираме от винетни такси 250 милиона лева приблизително и ако повече от 50 милиона отиват за зимно почистване и други подобни поддръжки, с останалите пари няма какво толкова много да постигнем, освен ако не имаме друго финансиране. Преди 2 месеца възроптахме масово срещу повишената цена на винетките, но няма как да искаме хубави пътища с винетка, която струва 67 лева за година. Да не отварям и другата приказка, според която почти 20% от събраните суми от винетките отиват за администрация и са част от корупционни схеми, които са следствие на непрозрачната работа на Агенция Пътища. Влезте в сайта на агенцията и ще разберете за какво говоря. Пълна мъгла - колко пари влезли и колко пари излезли. И за какво са похарчени парите. Кой ги е взел, кой е правил надзора, кой е правил одита? Дали всичко е наред? Няма отговор. Типично по български.


Голямото строителство е голямо крадене. Затова да внимаваме с големите обекти. Дали са ни нужни и дали имаме ресурса за си ги позволим. На това първо трябва да обърнем внимание. По скоро имаме нужда от магистрала "Черно море", отколкото от магистрала от Ябланица до Шумен. Защото морската агломерация Варна - Бургас и без да е активен летен сезон, наброява с пъти повече хора и бизнес начинания, отколкото всички градове и села взети заедно по маршрута от Ябланица до Шумен. Защото покрай морето става дума за милион жители, а да не говорим, когато дойдат туристите. Тогава връзката в тази наистина най-голяма агломерация след софийската, се осъществява с едно пътче, така да го нарека, където на няколко пъти има ограничения на скоростта до ...30 км./час. Така че, нека да видим какви са ни приоритетите и след това да се харчат парите. Правителството  иска да строи и за него е важно колко километра магистрала са построили, за да си правят поредния ПР пред нас. По-лесно е разбира се, да се проектира ново трасе към Шумен, което да мине през най-хубавите земеделски земи на България и там, където е сравнително равно и препятствията са минимални, вместо да се проектира магистрала по сега съществуващото трасе, така, както е с магистрала Струма, която дублира старото трасе към Благоевград и Кулата.

Както казва народът - "Три пъти мери, един път режи".  Иначе ще стане като магистрала Марица. Стои пуста, като в същото това време тировете пътуват по стария път Пловдив - Хасково.
 
Категория: Политика
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове: 0
 http://dnes.dir.bg/news/amnesti-interneshanal-romite-bezhanskiat-natisk-21805287


В журналистиката липсва истинска обективност. Да се видят различните гледни точки и да няма едностранно тълкуване.

"Наблюдава се коварна тенденция на подкопаване на човешките права в резултат на това, че правителствата преднамерено атакуват, не финансират в достатъчна степен или пренебрегват институциите, създадени да защитават правата ни, предупреждава "Амнести интернешънъл" в годишния си доклад за състоянието на правата на човека по света. 

Правата на човека се нарушават на практика по цял свят. 

"Заплашени са не само правата ни, но и законите и системата, създадени да ги гарантират. Застрашени са над 70 години упорит труд и човешки прогрес", заяви генералният секретар на международната правозащитна организация Салил Шети."
Това е казал генералният секретар на Амнести, индиецът Салил Шети.

КАЗАНОТО Е НЕВЕРОЯТНО ТОЧНО. ПРАВО В ДЕСЕТКАТА. Очаквах да чуя мнението, че централизираната държава и отнемането на правата на гражданите да решават своите проблеми поне на местно ниво, води до толкова много проблеми по света. Но не би, както се казва.

Централизираната държава е най-доброто средство за погазване на правата на гражданите, независимо дали това важи за САЩ, Русия, Китай, България или Германия.
Лош пример е обратното - Сомалия, където държава на практика няма. Но нека да гледаме добрите примери - Швейцария.


При силно централизираната държава решава премиерът, партията, но не и народът. Меркел не пита своя народ, преди да покани тълпи емигранти в Германия, създавайки цялата тази бъркотия в Европа. Меркел не пита и местните правителства дали да постъпи така. Баварското правителство е против нейната политика, ама кой го пита. Никой не пита украинския народ преди американците да скалъпят пуча в Киев. Да си спомняте да е имало референдум за оттеглянето на Янукович от власт. Някой пита ли американския народ, дали иска да воюва в Ирак или Афганистан? 
Интересен пример е руският народ. Ако го питате, дали да се анексира Крим, повечето ще отговорят с "да". Същото е и за отцепването на източната част на Украйна, населена с етнически руснаци. Особено, ако народът е в пияно състояние и е доста потъпкван, а демократичните ценности са накърнени или изобщо ги няма. Тогава постепенно трябва да се учи този народ на демокрация. В противен случай ще си лягат с молитви за бащицата, както е било от царско време, та до днес.


Големите държави постоянно се бъркат в работата на малките. САЩ, Британия, Франция, Германия, Русия, Япония - всички имат вина затова, че "бърникат" по света и нагласят удобни режими, за да профитират от тези връзки. И така правят бъркотията още по-голяма. И вместо да се види главният проблем, сега излиза, че ние конкретно българите или унгарците, не сме били добре настроени спрямо емигрантите. Първо трябваше да ни попитат, преди да ни ги натресат. Защото тези мигранти са натресени именно от въпросните държави, цитирани по-горе. Има такава приказка "АТОВЕТЕ СЕ КАРАТ, МАГАРЕТАТА СТРАДАТ".
Върху такива работи първо трябва да се съсредоточи генералният секретар на Амнести, защото именно тази политика на централизираните държави причиниха цялата бъркотия в света.

Върху това трябва да се съсредоточи дейността на такива като Амнести, а не дали българите и унгарците обичали емигрантите. НИЕ СЕБЕ СИ НЕ ОБИЧАМЕ, АМНЕСТИ НИ КАРА ДА ОБИЧАМЕ ЕМИГРАНТИТЕ. СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ЦИГАНИТЕ. КОЙТО ГО Е ГРИЖА ЗА ЦИГАНИТЕ, НЕКА ДА ОТИДЕ И ДА ИМ ПОМАГА - ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ КАТО ЗАЙЦИ, ДА СЕ ЧУКАТ ОЩЕ ОТ 11 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, ДА КРАДАТ, ДА ПРОСЯТ, ДА НЕ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ И ДА РАСТАТ В ОНЕЗИ МИЗЕРНИ УСЛОВИЯ, ПРИСЪЩИ ЗА ГЕТАТА В МЪГЛИЖ, ВАРНА, КАЗАНЛЪК ИЛИ НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ В БЪЛГАРИЯ. ПЪРВО ГИ НАУЧЕТЕ ДА СИ ПОЧИСТЯТ БОКЛУЦИТЕ ОКОЛО "КЪЩИТЕ", КОИТО НЕЗАКОННО СА ИЗГРАДИЛИ НА НАШИТЕ ИМОТИ, А СЛЕД ТОВА МИСЛЕТЕ ЗА ПРАВАТА ИМ. ПРАВАТА СА СЛЕДСТВИЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА. ТОВА ЕДИНСТВЕНО НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА, КОИТО СА В НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ИМАТ ПРЕДИМНО ПРАВА. НО ДОРИ И ЕДНОГОДИШНИТЕ ДЕЦА ВЕЧЕ СА НАУЧЕНИ КЪДЕ ДА АКАТ И БИВАТ НАКАЗВАНИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН, АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ НАСИРАТ. ЗА РАЗЛИКА ОТ ЦИГАНИТЕ, КОИТО НАСИРАТ ВСИЧКО НАОКОЛО, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА НА КОЛКО ГОДИНИ СА.

Ето вижте какво стана в
 Сирия. Там проповедници и джихадисти насъскаха хората на верска основа, а след това се намериха благодетели, които снабдиха друговерците с оръжие и се започна. НЕКА ДА НИ Е ЯСНО, ЧЕ В ТОЗИ РАЗМИРЕН СВЯТ, ЕВРЕИ НЕ МОГАТ ДА СЪЖИТЕЛСТВАТ МИРНО С ПАЛЕСТИНЦИ. ИРАН ЩЕ МРАЗИ САУДИТСКА АРАБИЯ И ЩЕ ПОДКРЕПЯ АЛЕУТИТЕ В СИРИЯ. КЮРДИТЕ ЩЕ МРАЗЯТ ТУРЦИТЕ, А ТУРЦИЯ ЩЕ МРАЗИ ШИИТИТЕ, ЗАЩОТО СА СУНИТИ. ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМ. СВЕТЪТ ВСЕ ОЩЕ Е НА ТАКОВА НИВО НА РАЗВИТИЕ, ЧЕ СМЕСВАНЕТО НА НАРОДИТЕ И НАЦИИТЕ, ТАКА, КАКТО Й СЕ ИСКА НА МЕРКЕЛ, ВОДИ ДО СЪЗДАВАНЕ НА СКРИТИ БОМБИ, КОИТО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ГРЪМНАТ. СЕГА ПЪК АСАД ИСКАЛ ДА "ОСВОБОДИ" ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА СИРИЯ С ПОМОЩТА НА РУСНАЦИТЕ, КОЕТО ОЗНАЧАВА БЕЗКРАЙНА ВОЙНА, ЗАЩОТО ИМА ПЛЕМЕНА, КОИТО НЕ ИСКАТ АЛЕУТИ ДА ГИ КОМАНДВАТ. 

ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ДЪРЖАВА Е СПОСОБНА ДА ПРАВИ МИЗЕРИИ, НО КОГАТО ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА ТЕРИТОРИЯТА СИ, ПОКАЗВА ОГРОМНИ СЛАБОСТИ, ИМЕННО ЗАЩОТО СЪЩАТА ТАЗИ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ДЪРЖАВА Е СЪЗДАДЕНА ДА ПЕЧЕЛИ ОТ РОБИТЕ, ТОЕСТ ОТ ВСЕКИ ЕДИН НАРОД, ВМЕСТО ДА МУ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ. АКО ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ БЪДЕЩЕ, ЩЕ ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРАМЕ ПРАВИТЕЛСТВАТА СИ - НИЕ, ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ. ДОРИ И ЕДИН НАРОД КАТО АНГЛИЙСКИЯ, НЕ УСПЯВА ДА КОНТРОЛИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ, ВЪПРЕКИ СТОЛЕТНАТА БОРБА СРЕЩУ ВЛАСТНИЦИТЕ, СТАРТИРАЛА ОЩЕ ПРЕЗ 1215Г. С МАГНА ХАРТА. НИКОЙ НЕ ПОПИТА АНГЛИЙСКИЯ НАРОД, ДАЛИ ДА ИЗПРАТИ АРМИЯТА ДА ВОЮВА СРЕЩУ ЕДИН ИЗМИСЛЕН ВРАГ В ИРАК. НЯКОЙ ДА Е ПОИСКАЛ СМЕТКА НА ТОНИ БЛЕЪР, ЗА ЛЪЖИТЕ, КОИТО ТОЙ И КОЛЕГАТА МУ БУШ ГОВОРЕХА? НИКОЙ. ТАКИВА КАТО БЛЕЪР И БУШ СА ЕДНИ ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ ПО СВЕТА. ДОКАТО ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ НАРОДИ ПО СВЕТА НЕ НАМЕРЯТ МЕХАНИЗЪМ ДА КОНТРОЛИРАТ ПРАВИТЕЛСТВАТА СИ, ЩЕ БЪДАТ ЗАЛИВАНИ С НОВИ И НОВИ ЕМИГРАНТСКИ ВЪЛНИ, КОИТО СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПРАВИТЕЛСТВА, КОИТО ГИ ПРЕДИЗВИКВАТ, НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ТЯХ.

ТОГАВА КАКВО? ТОГАВА ИДВАТ ТИРАНИТЕ. ТОВА ЛИ ИСКАМЕ?
Категория: Политика
Прочетен: 742 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 24.02.2016 12:39
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216404
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2016  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29