Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3234909 Постинги: 6936 Коментари: 4324
Постинги в блога от 04.02.2016 г.
 Разбирате ли каква икономика създадоха чрез политически решения - в България и в Европа като цяло. Икономика на усвояването на средства. Едни балъци ще събират пари, за да си ремонтират кооперацията си, а други тарикати ще усвояват европейски и бюджетни изобщо средства.


За някои хора, тези способности са като че ли единствените. Стотици хиляди непроизводителни цигани получата бюджетни пари заради единственото оправдание, че са родили деца, от които обществото няма нужда, поради невъзможността на същите тези безотговорни родители да ги отгледат и възпитат в някаква нормална среда.  Второто оправдание е, че са бедни, като че ли аз самият или някой друг им е виновен, че са се родили цигани или че освен за джумбарета и разбойничество на дребно, главите им не могат да раждат други предизвикателства.


Освен циганите, много хора развиха такива способности да се вайкат и да се правят на бедни, за да се докопат до бюджетни средства. Спомням си как Айн Райт даваше такива примери в книгата си, как хората "Изнамериха повече начина да изпаднат "в нужда", отколкото останалите от нас можеха дори да си представят – развиха специално умение за това и то беше единствената способност, която те имаха". 

"Нуждата" стана особена икономическа категория, с която целият свят трябваше да се съобразява. Никой вече не говори за положен труд, за производство на нещо, от което пазарът има нужда, от оказването на някоя полезна за обществото услуга....Не, говори се за НУЖДИТЕ.Всеки има нужди и особено големи са нуждите на тези, които не работят в пазарна среда или са нетни получатели на средства. ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА РАЗЛИЧИ НАИСТИНА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ПОМОЩ И ТЕЗИ, КОИТО СА СЕ НАРЕДИЛИ НА ОПАШКАТА ЗА СОЦИАЛНИТЕ ПОДАЯНИЯ, САМО ЗАЩОТО ЗАКОНЪТ ИМ ПОЗВОЛЯВА ДА ГО ЗАОБИКАЛЯТ.


Така чиновници и политици заложиха страшен капан пред съществуването на нацията. Възпитават се плужеци, послужни и страдащи, такива, които постоянно реват, че имат нужди, за които обществото трябва да се погрижи. В цялата тази тарапана по удовлетворяването на тези нужди, чиновницити успяват да заграбят за себе си много повече пари, отколкото стигат до тези, които имат нужди и тези, които са успели да излъжат документално системат и също формално са нуждаещи се. И така се получава, че всички са изиграни, никой не е доволен, освен чиновника, защото той стои в основата на цялата тази лицемерна политика за създаване на нужди и за деморализиране на обществото. На хората вече не им се работи. Има 400 000 хиляди безработни, регистрирани в бюрото по труда, а като се опитваш да намериш работници, се установява, че има проблем. Това е икономиката на нуждите. Човеците са доведени до такова скотско състояние, че са способни да изкарат месеца и с 150 лева подаяния, давани им от социалното министерство, отколкото да прояват желание да се хванат някъде на работа. Да не говоря затова, че освен желание, трудно се намират и квалифицирани кадри. Кой забягнал в чужбина, кой решил да мине с по-малко пари и да чопли един декар земя, за да си приготви зимнината, кой получава и помощ от роднини от чужбина - цели села и градове са обезлюдени. Цели села и малки градчета са населени с хора, за които единствените декларирани доходи са тези, които получават по различни програми за подпомагане на бедните или са някакъв вид пенсии.


ПРОБЛЕМЪТ Е ОБАЧЕ, ЧЕ ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН СТАВА ВСЕ ПО-ТРУДНО ДА СЕ НАМЕРИ РЕШЕНИЕ, КОЕТО ДА НАКАРА НАРОДЪТ НИ ДА РАБОТИ УСЪРДНО, СЪЗНАТЕЛНО И ПРОИЗВОДИТЕЛНО. ТОЧНО ОБРАТНОТО - ТОЙ СЕ ИЗТАРИКАТЯВА И ГЛЕДА ДА ПРЕЦАКА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА, СЪЗНАВАЙКИ, ЧЕ ТЯ ВЕЧЕ ГО Е ПРЕЦАКАЛА И Е РЕДНО И ТОЙ ДА СЕ ОПИТА. НЕГО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА, ЧЕ КАТО ЦЯЛО ПРЕЦАКВА ОНЕЗИ БЪЛГАРИ, КОИТО ПЛАЩАТ НА БЮДЖЕТА ПОВЕЧЕ ПАРИ, ОТКОЛКОТО ПОЛУЧАВАТ ПОД РАЗЛИЧНА ФОРМА. И ИНТЕРЕСНОТО В СЛУЧАЯ Е ТОВА, ЧЕ ТЕЗИ, КОИТО ПЛАЩАТ НА БЮДЖЕТА, ОБИКНОВЕНО НЕ ПОЛУЧАВАТ НИЩО ОТ НЕГО, А ТЕЗИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ, ОБИКНОВЕНО НЕ ПЛАЩАТ НИЩО. АКО ИМАШЕ НАИСТИНА ФИНАНСОВА СМЕТКА НА ВСЕКИ ЕДИН ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ СТРАНА, КОЯТО ДА СЕ АДМИНИСТРИРА ОТ ДЪРЖАВАТА И КОЯТО ДА ПОКАЗВА КАКЪВ Е НАШИЯТ ПРИНОС В ОБЩИТЕ ФОНДОВЕ, ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ СЕ Е СЪЗДАЛА ЦЯЛА КАСТА ОТ БЕДНИ, ЦЕЛТА НА КОЯТО КАСТА Е ДА ИЗМУФТИ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ОСНОВАНИЕТО. ТОВА МАРГИНАЛИЗИРАНЕ НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, ДА НЕ КАЖА МИЛИОНИ ХОРА Е ТОЛКОВА ОПАСНО И ЗАРАДИ ЕДНО ДРУГО СВОЙСТВО НА ТЕЗИ ХОРА - СВОЙСТВОТО ИМ НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, ОСНОВАВАЙКИ СЕ НА ВСЕОБЩОТО ИЗБИРАТЕЛНО ПРАВО. РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВА Е ОПАСНОСТТА ЗА БЪЛГАРИЯ? РЕШЕНИЕТО ЛИ? ВСЕКИ УМЕН, ОБРАЗОВАН И ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК ИМА НЯКАКВИ ИДЕИ ЗА РЕШЕНИЕ. МОИТЕ СА ЗАПИСАНИ В ХИЛЯДИТЕ СТАТИИ, КОИТО СЪМ ПУБЛИКУВАЛ ДОСЕГА. ТРЯБВА ДА СПРЕМ ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ - ТОВА Е.


ПРОИЗВЕЖДАМЕ ХОРА С ПОТРЕБНОСТИ, НО ГУБИМ ХОРАТА СЪС СПОСОБНОСТИ.
Категория: Политика
Прочетен: 751 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 04.02.2016 21:07
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3234909
Постинги: 6936
Коментари: 4324
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2016  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29