Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187168 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Февруари, 2017 г.
2 3  >  >>
 Цяла Бъгария знае за какво става дума. Кметът на селото е спорна личност. Но как е станал кмет? И ако е толкова лош, защо населението не го е "импийчнало" от длъжност? Къде е полицаят на селото, който също трябва да е избран от същото това население и да защитава правата му? Къде е съдията, който е съдия на населеното място или в краен случай, за района на село Галиче, който също трябва да е избран от населението.

Излиза така, че централизираната система в България прави всичко възможно, проблемите и решенията за тях да стигнат до самия център на държавата. Цяла България се занимава с това, какъв бил Ценко Чоков и неговият син. Съдът пък, било той в Мездра, Враца или където и да е в България, естествено е да прояви субективизъм, защото тези съдии някой ги назначава и някой ги управлява. Тези съдии не се избират от населението и не се кланят на същото това население. Имат си началници и се кланят на тях. Такава е централизираната система.

При полицаите е същата работа. Полицаите изпълняват заповеди на началниците си и в почти всички случаи не знаят какво пише в закона.

Как искате тогава работата в България да върви, когато населението не участва в избора и отзоваването на кмета, в избора и отзоваването на шерифа и на съдията или прокурора. Всички тези хора или служители, служат на други служители и изпълняват техните заповеди. Целта не е удовлетворяване на потребностите на гражданите от сигурност, справедливост и законност, а удовлетворяването на началника. Всички са навързани като свински черва и накрая обикновените хора го духат.


Да правиш политики, без участнието на избирателите е същото, като да правиш реформа в здравеопазването, като се грижиш за интересите на докторите и пренебрегваш интересите на пациентите. Същото като в образованието - парите "ходят" след детето, а то знае това и се гаври с учителя, като му казва, че то е "подвижно куфарче" и няма значение дали знае или не, парите вървят след него. В тази реформа не участват нито учениците, нито родителите, които също трябва да бъдат заинтересована страна. Същото е навсякъде, където има държавно или някаква форма на държавно участие. Безхаберието е навсякъде и никой не си върши работата както трябва.


А нещата са толкова прости. Даваш права на хората по места, да си уреждат живота както намерят за добре. Да си избират своите ръководители, да им търсят отговорност за делата им. А когато възникне някакъв проблем, такъв, какъвто има явно в село Галиче, нека все пак българското ФБР да събере необходимите доказателства, които да подпомогнат съответните местни органи да преценят по-точно вината на Чоков и неговия син. Това би трябвало да е изключение от правилото, защото се допуска, че при една децентрализация на управлението на страната, местните избиратели ще имат достатъчно вярна преценка в ръцете на кого да дадат властта и ако са сгрешили, да има бърз и ефективен механизъм за неговото отзоваване и назначаването на друг управник.

Към настоящия момент, конституцията не дава такива права на гражданите. Конституцията крещи " ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ" и всички ние, би трябвало да спазваме тази нейна поръка. Да, ама не - ЗАКОНИТЕ СА ЗАТОВА, ЗА ДА БЪДАТ НАРУШАВАНИ ТОГАВА, КОГАТО ПРОТИВОРЕЧАТ НА ЕСТЕСТВЕНОТО РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКОТО ОБЩЕСТВО. ТАКИВА ЗАКОНИ СА АНТИПРИРОДНИ И ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО, ТЕ ДА БЪДАТ ПРОМЕНЯНИ В ИЗГОДА НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО, А НЕ В ИЗГОДА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА. ЗАТОВА Е ХУБАВО ДА ГЛАСУВАМЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ОНАЗИ ПАРТИЯ, КОЯТО НИ ОБЕЩАЕ, ЧЕ КАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ПО СИЛИТЕ Й, ДА ПРОМЕНИ КОНСТИТУЦИЯТА В ПОСОКА НА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА И ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ПРАВОТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ДА ИЗБИРАТ И СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ СВОИТЕ УПРАВНИЦИ, ПО ВСЯКО ВРЕМЕ И ТОЛКОВА ЛЕСНО, ЧЕ ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН УПРАВНИК, ЧЕ Е НЕДОСЕГАЕМ И НЕСМЕНЯЕМ И ЧЕ Е НА ВЛАСТ НЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ, А БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОТДЕЛНА ЛИЧНОСТ, ПАРТИЯ ИЛИ ДРУГА ГРУПИРОВКА, НА КОЯТО СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧИТА.
Категория: Политика
Прочетен: 426 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.02.2017 10:46
 Хуните живеят от кражби. Това им е в кръвта. Има и хуни, които работят и не крадат, но колко са те? Колко процента от хунското население не краде, не пие ракия, не пуши цигари, не се друса с лепило? Някъде към1 % или малко повече?

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/zkrasna-poljana-problem-sled-problema.html

Проблемът с хуните в квартал Красна поляна в София.


Десетилетията на интегриране са пълен провал и хвърлени средства. Няма как да накараш едни паразити, да живеят като гостоприемника, просто защото природата ги е направила паразити. Как се води борбата с опаразитяването на човешкия организъм - трудно. Трябва много очистване, процедури и т.н. Някъде трябва и операция, за да се извади някаква тения, която живее за наша сметка. Не са редки случаите, гостоприемника си умира, изяден от паразитите.


С хуните е същото. Да кажем, че ние, българите сме стока като швейцарците, ще излъжем. Ние си знаем какви сме. Ама това хуните минават всякакви граници - прости, неграмотници, ниско образовани и агресивни. В главите им има идея само откъде да отмъкнат желязо и жица. Нищо производително. Всъщност, познавам един циганин животновъд. Немалко цигани работят и в кампанията по събиране на зеленчуци. Но знайте, работят те, защото българи не останаха в България и се примиряваш с техните недостатъци. Но каквото и да изкарат, повечето от тях "изчукват" и "изпукват". Много пъти съм задавал един и същ въпрос на цигани - като сте бедни и получавате помощи, защо си давате парите за цигари и алкохол. Това е първото нещо, което купуват с парите, дадени им от помощите.

Ако направите една анкета сред българското население, дали иска за съседи цигани, те в голямото си мнозинство ще ви отговорят ЧЕ НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО С ЦИГАНИТЕ. ТАКАВА РЕАКЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА ЧУЕТЕ СПРЯМО НИТО ЕДИН ДРУГ ЕТНОС, НАСЕЛЯВАЩ В БЪЛГАРИЯ, НО СРЕЩУ ЦИГАНИТЕ ЩЕ ЧУЕТЕ. Виновни затова са генетическите предразположения на циганите. За музиканти стават. Ама за друго....Хигиената им е на първобитно ниво. Социалната им отговорност - също. Деца раждат деца.

Време  е да има обществен дебат. Циганите трябва да бъдат изолирани от обществото, защото виждате какво става, когато ги оставиш на рахат. Околните имат проблеми.


Децата на циганите трябва да се конфискуват. Става дума за поне 80% от децата на циганите и то заради нехигиеничните условия, които съществуват в гетата. Какво ще стане едно дете, ако след като се роди в гетото, там и се възпита. На какво ще го възпитат простите му родители? На това как да краде желязо? Нямаме нужда от такива членове на обществото. Така и така сме изтървали възрастните, тях никой нито може да образова, нито да превъзпита. Но трябва да пресечем тази порочна практика, гетата да произвеждат достойни жители за същите тези гета.

На възрастните цигани, не бива да им се дава нищо друго освен парче хляб. За друго не са заслужили. Ще платим и този разход от нашия джоб, защото от хуните нищо не можеш да вземеш - те само искат, но не дават. Ще платим затова, циганските поколения, които сега се раждат, да се срамуват след време от бащите си, от майките си, от хунския си етнос, защото нека си признаем, няма с какво да се гордеят. Такива като Азис и Софи Маринова са капка в морето на хунската мизеря.
Категория: Политика
Прочетен: 723 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 22.02.2017 18:30
 Както знаете, Лукашенко наложи такъв закон/указ, според който, тези, които не работят и не плащат данъци, социални и здравни вноски на държавата, трябва да плащат все пак някаква сума.


В Минск имаше демонстрация от две хиляди души, които протестираха против това.


По принцип, налагането на такъв закон е справедливо, но според мен тогава, когато икономиката е свободна и хората съществуват благодарение на собствените си знания, усилия и късмет. В една тоталитарна икономика това си е поредната тоталитарна задача, поставена от вожда.

Но въпреки това, може би руският цар е трябвало да накара такива като Ленин и Сталин, доказани тунеядци, да плащат такъв данък или да работят.


Защо казвам, че в една пазарна икономика е справедливо всеки да плаща своите задължения към общността. Както знаете, когато човек е "здрав" и "корав" трябва да работи. Поради това, че социалистите окрадоха социалните фондове или те се стопиха именно заради "социалистическата инфлация" от 1991г., пенсионерите сега разчитат на работещите да им плащат пенсиите. Така, вместо всеки да събира пари за себе си през годините, което е истински справедливото, налага се сега работещите да издържаме пенсионерите.

Също така има хора, които не могат да се грижат сами за себе си. Самотни или твърде болни хора.

Също трябва да се помисли и за децата, защото докато не започнат да изкарват пари, те ще висят само на гърба на родителите си, които в тежки времена няма да могат да се справят сами.


Затова трябва да има пари в обществените фондове. Тук не споря колко и в какъв процент от БВП трябва да бъдат тези фондове. Само казвам, че трябва да има. Просто и ясно.


Но има хора, които не работят или не искат да работят. В случай обаче на някакъв проблем, например тези хора попаднат в медицинско заведение по спешност, обществените фондове ще плащат лечението, без тези хора да внасят пари в бюджета. Ако тези хора са здрави и прави, защо не искат да работят? Не е оправдание, че нямало работа като цяло или че няма работа по специалността. При 2 % безработица в София трудно се намират читави хора за работа и всеки работодател знае това. Не могат да се намерят свястни хора за работа и в Пловдив, че се налага автобусите да ходят до Стара Загора или до Пазарджик всеки ден, че да карат хора оттам в индустриалната зона. Защо тогава социалните фондове ще издържат стотици хиляди безработни и защо по дяволите вместо парче хляб, ще им дават сухи пари да харчат? Толкова ли са заслужили?

Не ме разбирайте погрешно. Най-големите проблеми на човечеството са направени от хора, КОИТО СА БИЛИ БЕЗ РАБОТА. ТАКИВА КАТО ЛЕНИН, СТАЛИН И ХИТЛЕР СА НЯМАЛИ РАБОТА. Царят е изпратил първите двама на заточение, но им е плащал заплата, заради това заточение, вместо да ги накара да работят, ако трябва насила. Ако ги беше накарал да бачкат и в момента в който напуснат работа ги държи отговорни, защо не плащат пари на социалните фондове, нямаше да има нито комунизъм, нито фашизъм. НАЙ-ОПАСНИТЕ ХОРА НА СВЕТА СА БЕЗРАБОТНИТЕ, А СЛЕД ТЯХ - БЕДНИТЕ. ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ ИДВАТ ОТ ТЯХ. БЕЗРАБОТНИТЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА И ПРАВЯТ КОМУНИЗЪМ ИЛИ ФАШИЗЪМ, А БЕДНИТЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ, ЗАЩОТО БЕЗРАБОТНИТЕ ОБЕЩАВАТ НА БЕДНИТЕ МЕД И МАСЛО, КАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ. ВИЖТЕ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ТИЯ ТРИМАТА ХУБОСТНИЦИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЗА КАКВО ГОВОРЯ.

Всъщност, проблемът, който сам си докара Лукашенко в Беларусия е, че не е измислен точният механизъм да накараш хората без работа да работят. Държавата си е тоталитарна, откъдето и да го погледнеш. Вижте им полицията как действа, как превишава правата си, вижте им жалката опозиция, отвсякъде смачкана от режима. Сега са подгонили хора, които са отишли на село да гледат по няколко прасета и зеленчукова градина, за да се изхранват, защото ги уволнили от някоя фабрика. Бях запознат с един такъв случай на работник в хлебозавот, който фалира и човекът отишъл на село да гледа няколко прасета за семейството си. Веднага му изпратили писмо или да се хваща на работа или да започне да плаща на държавата данък - тунеядец. Всичко това трябва да се премисли, не може едно към гьотьоре да се прилага, както го направи Лукашенко. Той на практика комунизира и опорочи с прилагането си една не лоша идея. Защото този уволнен работник, който е отишъл да гледа прасета на село не е проблем за държавата. Проблем са тези, които не работят и в същото време правят революции. Те са опасни и тях трябва властта да накара да работят и да плащат на бюджета.


А какво всъщност са правили професионалните революционери? Обирали са банки и държавната поща, правили са проблеми и нищо не са внасяли в бюджета. С парите са направили терористична организация, измислили са едни красиви лозунги, взели са властта с насилие и са се опитали да накарат бедните да работят качествено и ефективно. Накрая произведоха един москвич, краден от "додж" и "бмв". Затова внимавайте с точно с такива безделници, а не с онези, уволнени от завода, които копаят градината, за да си изкарат нещо за ядене. Тези хора трябва да ги поздравиш за усилията, които полагат. Друг е въпросът, че Лукашенко не признава дори и така наречената "здравословна" безработица. За него няма 1 или 2% безработица. Той като типичен диктатор се стреми към нула процента безработица.
Категория: Политика
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.02.2017 18:40
 От години следя напрежението между двете страни. Преди Майдана. Майдана. След Майдана. Насилие и убийства. Толкова много напрежение. От две стари с много добри връзки и отношения стигнаха дотам, че да се мразят като истински врагове. Нетът е пълен с информация по тази тема.


И въпреки всичко, далаверата и то в областта на въоръжението и търговията с него върви с пълна пара.
http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Ukrajna-prodala-naj-mnogo-orazhie-na-Rusiia-prez-2016-g_647956.html


Информацията, че най-много украинско оръжие купуват именно руснаците ме шокира истински. В каква лъжа живеем цялото човечество, че няма повече накъде. Какво лицемерие.


Представяте ли си, по време на ВСВ, Русия да е купила най-много оръжие от Германия? Би било същата логика като това, Русия да е купила най-много украинско оръжие за 2016г. 
Нещо ми се губят думите да коментирам това.
Категория: Политика
Прочетен: 341 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.02.2017 17:11
http://www.blitz.bg/politika/rumen-radev-s-raztrsvashcha-rech-pred-pametnika-na-vasil-levski-pblno-slovo_news489509.html

Никога не съм слушал по-хубава реч на български държавник. Не мога да скрия възхищението си от тези думи.

 




"Той е нашето упование. Всяко време има своите робства и страхове, но това са робства, които умът допуска, а безверието храни, и които примирението превръща в ежедневие. Затова днес с особена сила тежи заветът на Апостола – че истинската свобода е тази, която сами извоюваме и отстояваме."

Не знам кой му е писал тази реч. Много бих искал да знам името му, а този текст трябва да влезе в списъка на едни от най-великите мисли, които някой е казвал. 





Сега обаче г-н Президент, нека да си спомним и други думи на Апостола - "Дела, дела трябват". Ще бъде много щастлив, ако често повтаряте тази реч на българския народ, защото вярвайте ми - те са вече забравени и народът ни отново е затънал в своите битовизми. Не ми се иска тези хубави думи, които казахте, да останат забравени, както е тръгнало и както винаги е вървяло по нашите земи.


ВСЕКИ ДЕН ПИТАЙТЕ ОТ ВИСОКАТА ТРИБУНА НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, ПИТАЙТЕ ТОЗИ НАРОД И НАЙ-ВАЖНОТО Е - ПРОСВЕЩАВАЙТЕ ГО, ЗАЩОТО ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ СИ НЯМА ПОНЯТИЕ КАКВО Е ТОВА СВОБОДА, ПРОСТО ЗАЩОТО ТАКОВА ЖИВОТНО ДОСЕГА НЕ Е ВИЖДАЛ. ПОКАЖЕТЕ МУ КАКВО Е СВОБОДА, В СВОЯТА МИСИЯ КАТО ПРЕЗИДЕНТ, ТА БЕЛКИМ НЕЩО СЕ ПРОМЕНИ ТУК, ЧЕ НАРОД НЕ НИ ОСТАНА Г-Н ПРЕЗИДЕНТ.


П.С. Немалка част от младите, които ги интервюираха пред паметника, след като поставиха цветя, заявиха, че искат да напуснат България. Нямаме време, г-н Президент. Обикновените хора като нас, не могат да направят много от собствената си малка трибуна. Пишем статии, възмущаваме се, искаме от властта да се размърда, да даде повече свобода на нас, гражданите, но друго е държавният глава да каже нещо - повече тежи някак си...
Категория: Политика
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 22.02.2017 12:50
 http://dnes.dir.bg/news/plovdiv-katastrofa-okrazhen-sad-25313813

Българският съд е дал 2 години и 8 месеца затвор за турчин, за виновно поведение на пътя, довело до смъртта на двама души. Значи, простичката сметка показва, че българският съд оценява смъртта на един българин на 1 година и 4 месеца затвор!!!


Много пъти съм апелирал да се приеме критерий за определяне на наказанията от българските съдилища, които да се спазват при причиняване на смърт. 

Примерно, за виновно причинена смърт на трети лица да се определи едно наказание. Дали това ще бъде 1 година и 4 месеца или 5 години или 10 години, нека всички предварително да знаят КАКВА Е ЦЕНАТА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ.


Разбира се при умишлено причиняване на смърт, наказанието трябва да бъде по-високо, но и там трябва да се знае предварително.

Нека да бъде подложено на дискусия и да се приеме като закон. СЕГА БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ДАВА ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПРАВА НА СЪДИИТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ КАКВО ДА БЪДЕ НАКАЗАНИЕТО. В НК ИМА МНОГО ЧЛЕНОВЕ И АЛИНЕИ, КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ ГРАНИЦИ, В КОИТО ДА СЕ "ДВИЖАТ" СЪДИИТЕ, ПРИ ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ. Някои от тези граници са толкова разтегливи, че отново предоставят прекалено много права на съдиите да определят субективно наказанията.


П.С. Освен неправилната според мен методика /ако на това може да каже методика/ за определяне на наказанията при причиняване на смърт по непредпазливост, трябва да се помисли и да се засили другият елемент от наказателното производство, а именно - определяне на финансови санкции.


И там трябва да се определи колко струва човешкия живот. Нека се абстрахираме от застраховките, които се полагат в случая, защото проишествието е станало на пътя. Но дори и там да е, не е все едно дали някой е причинил виновно смъртта на трето лице или някой по непредпазливост е изхвърчал от пътя и се е ударил в някаккво дърво. Двата случая са съвсем различни и смъртта при единия случай трябва да се разглежда като различна от смъртта при другия случай. Когато има виновност, пострадалата страна или техните роднини и наследници би трябвало да имат право на граждански иск срещу виновника. Тук нашето право и НК отново са твърде разтегливи. Не е казано колко точно струва кръвнината, при настъпване на смърт при условията на непредпазливост. А това трябва да бъде по-силният елемент от това, някой да стои в пандиза и данъкоплатците да го издържат там.
Категория: Политика
Прочетен: 307 Коментари: 0 Гласове: 0
 ...че да ги дават толкова лесно на телефонни измамници?

Всеки ден пресата е пълна със съобщения за поредните хиляди левове, хвърлени от тераси и балкони от пенсионери. Всеки ден има публикувани изявления от МВР, които буквално казват "Не давайте пари", но това съобщение българските пенсионери го разбрат обратно - Давайте пари".

Защо тогава държавата да им увеличава пенсиите. За да ги дават след това на телефонните измамници?

Второто ми притеснение не е по-малко. Това са хора гласоподаватели. Разрешаваме на тези хора да определят нашата съдба, като им даваме право да гласуват! 
Последният случай - пенсионерка от Тервел дала 40000 лева на мними полицаи, за да разследват телефонни обирджии. И тази жена е гласоподавател. На такава трябва завинаги да и забранят да има политически права и да гласува. Глупава кокошка. Тази няма оцелели мозъчни клетки, но има право да гласува. Човек, който не осъзнава какви ги върши и който могат да го излъжат по такъв просташки начин. Идеална балама за политическите партии.  Просто умът ми не го побира това, колко глупави хора произведе социализмът в продължение на 73 години. Кое е дал на тази глупачка в ръцете 40 хиляди лева? Чудя се, дали в една капиталистическа страна пенсионерите са толкова глупави, чу да си хвърлят от терасите хилядарките на непознати! Дали италианските, испанските или френските пенсионери правят това, което правят българските пенсионери!

На възрастни хора и на деца не трябва да им се дават пари. 

Категория: Политика
Прочетен: 1150 Коментари: 4 Гласове: 2
Последна промяна: 14.02.2017 13:21
 Тази мисъл на Блез Паскал, не ми дава мира през последните няколко десетилетия. Залюхани в дребнотемието и запленени от най-големия лъжец и "премълчавец" - телевизора, пропуснахме няколко десетилетия, през които можехме да минем от една командно-тоталитарна система, към система на справедливост в обменните процеси. Каквото и да направим, тъпата държава постоянно ни се бута под носа и ни кара да правим неща, които нито одобряваме, нито харесваме. От някои дори и се отвращаваме, но ги правим. Защото силата на държавата е по силна от силата на отделния човек. Защото на тази територия живеят хора, а не личности. Затова не могат да разберат, че основата на всички проблеми - икономически, политически, социални и т.н. се корени в нехайството, с което голяма част от народа се отнася към важните неща.

Второто нещо е неспособността или нежеланието на възпитателната и образователната система в България, да научат подрастващите поколения, как да степенуват важността на проблемите. Нали разбирате за какво говоря - учим децата на интегрално смятане, а те не могат да различат маловажните проблеми от важните. Така например, спасяването на уличните кучета, чрез различни форми на обгрижване - ваксиниране, слагане на чипове, при необходимост - кастриране и т.н., както и регистрацията и контролът върху животните, които са домашни любимци са важни неща, без съмнение. Но по-важно е днес какво направихме, за да контролираме глобалните дейности на правителството и общините, защото само в един ден от годината, те харчат 96 милиона лева. Нали разбирате, че "кучешките проблеми са само 0,00023% /примерно/ от тези разходи и усилието на общата воля трябва да бъде насочено към по-важни неща, защото нито индивидуалното съзнание и възможности са неизчерпаеми, нито обществените. Това не означава, че не трябва да се обръща внимание на бездомните кучета, но по-скоро да се определи защо и откъде те се появяват. Ако кучетата са кастрирани и под контрола на общината и разни там кучешки организации, защо те продължават да са проблем? Защото, ако общините не контролират процеса на "освобождаване" на собствениците им от кучешките проблеми, изхвърляйки ги на улицата, нищо съществено не се прави, ами се харчат парите на данъкоплатците напълно безсмислено. Важното нещо в случая е това, че проблемите не се решават веднъж завинаги, а се отрагат във времето, а с тях и нашето ограбване.

Такива неща не ги учат в училище. Там е важно да се знаят факти, а не да се мисли и разсъждава.

В училище не ни учат и на други важни неща. Например, кой и как е упълномощил властта да харчи по 96 милиона лева на ден, без нашата оторизация. Нали парите ги даваме ние? Защо нито ни питат, нито ни дават отчет, а ако поискаш информация, се налага да си губиш времето и нервите, че и пари да плащаш, за да разбереш къде са отишли парите. И в един момент ти писне и се откажеш.


В училище не ни учат, че неявяването на изборите и негласуването води дотам, че живеем живот, който някой друг и то по-прост от нас, ни определя. В училище не ни учат, че да се държим като ощипана мома преди, по време и след избори, не е най-доброто нещо за нас, защото пренебрегваме най-голямата придобивка на съвременното общество - правото ни на глас. Държим се като крепостните селяни в Русия през 1862г. Току що е излязъл указът на царя за премахване на крепостното право, а селяните не знаят какво да правят със свободата си. Та откъде да знаят, като са прости, необразовани и са се превърнали в едни животни на два крака.


В училище не ни учат какво е това свобода и как да я изполваме в собствен интерес и в интерес на обществото. Че защо да ни учат? И кой да ни учи - сегашните учители ли? Ако те са имали такъв мироглед, ако са имали този ум, те щяха да го приложат досега. Знам, че постоянно квичат за пари. Това го знаем всички. Знаем, че ни предлагат боклук, за парите, които им даваме. Знаем, че много хора се обогатяват от образователната система, въпреки, че създават боклуци. Знам, че хора получават шестцифрени суми под формата на премии в системата на образованието, гавно заради безхаберието на българската държава, която ни пилее парите от данъци по безобразен начин и заради нашето, на избирателя безхаберие. А след това ревем и се оплакваме, все едно някой ни е длъжен да свърши работата, която е трябвало да свършим самите ние..


На това не ни учи българското училище. НЕ НИ УЧИ ДА БЪДЕМ ЛИЧНОСТИ. УЧИ НИ НА ПОСЛУШАНИЕ. ЗАТОВА СЪМ ПРОТИВ ВСЯКАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ НА  УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ. АКО Е ТАКОВА НАШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ, НЕКА ДЕЦАТА ДА ХОДЯТ ДО 4-ТИ ИЛИ НАЙ-МНОГО ДО 8 - МИ КЛАС И СЛЕД ТОВА ДА СЕ ОБУЧАВАТ ОНЛАЙН, ВСЯКО ДЕТЕ САМОСТОЯТЕЛНО. ДЪРЖАВАТА ДА ОСИГУРИ КОМПЮТЪР И НЕТ ЗА ВСЯКО ДЕТЕ. НЯМАМЕ ФАЙДА ОТ ТАКИВА УЧИТЕЛИ, ТА И ЗАПЛАТИ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ.


НАЛИ ЗНАЕТЕ КАКВО Е КАЗАЛ МАРК ТВЕН ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА: "АЗ НИКОГА НЕ СЪМ ДОПУСКАЛ, ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА ДА ПОПРЕЧИ НА РАЗВИТИЕТО МИ".
Категория: Политика
Прочетен: 761 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 13.02.2017 13:38
 Какво демократично има в това, една шайка бандити да сменя във властта друга шайка бандити? С подкрепата на част от народа, онази, немислещата, безмозъчната, простата и недостатъчно образованата, да не кажа, неграмотните тъпунгери и милионите изкуфели старци, за които свободата вече няма никаква стойност, пред алтернативата да гласуват за този, който им обещае увеличение на пенсиите с 10 лева.


България е недемократична страна. Изборите са имитация на демокрация. Всички го знаят и виждат, но промените стават трудно, защото знаещите, можещите, умните и способните се правят на интересни и не заявяват открито твоите претенции както го правят простите, бедните и неграмотните. ВЛАСТТА УГАЖДА НА ТЕЗИ, които вдигат ШУМ. Умните, интелигентните и образованите не вдигат шум и странят от политическия живот. Така те се прецакват, защото след това ги карат насила да издържат онези, шумнити прости и необразовани.

ДЕМОКРАТИЧНО ИЛИ НЕ, ПАРИ ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ. РАЗЛИКАТА Е В ТОВА, ЧЕ В УСЛОВИЯТА НА ДЕМОКРАЦИЯ, КАКВОТО УСЛОВИЕ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО В БЪЛГАРИЯ, ПАРИТЕ ПО ПРЕЗУМПЦИЯ СА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО В УСЛОВИЯТА НА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ВЛАСТ, ТОТАЛИТАРИЗЪМ, СОЦИАЛИЗЪМ ИЛИ ТАМ В КАКВОТО ЖИВЕЕМ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД. О, НЕЩАСТНИ БЪЛГАРСКИ ИЗБИРАТЕЛЮ, РАЗБЕРИ НАЙ-ПОСЛЕ, ЧЕ В СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА НАЙ-МНОГО ДА ПОЛУЧИШ ПАРИ, С КОИТО НЯМА ДА МОЖЕШ ДА СИ КУПИШ НИЩО, ЗАЩОТО САМАТА ИДЕЯ ЗА СОЦИАЛИЗМА СЛАГА НУЖДАТА ПРЕД ПАРИТЕ. ОСВЕН ТОВА, СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА ИМА НУЖДА ОТ БУДАЛИ,  КОИТО ДА БАЧКАТ БЕЗ ДА ПИТАТ, ЗА ДА МОГАТ ФЮРЕРИТЕ ДА ЛАПАТ И ДА ДАВАТ САМО АКЪЛ.  ОТ ТАКОВА ЛИ ОБЩЕСТВО ИМАТЕ НАЛЕЖАЩА НЕОБХОДИМОСТ? 

По-голямата част от българското население получава пари, заради социалния си статус, а не за компенсация на нещо, което е предоставила на обществото. Десетки милиарди се акумулират със системата на принудата и десетки милиарди се получават без да има възмезден поток насреща. Разбирате ли защо политиците предлагат пари, а не свобода?  Защото е по-лесно да откраднеш от едни част от дохода им и то напълно "законно", да дадеш някакви трохи на бедните, за да ги залъжеш и да заделиш за себе си по-големия пай. Точно така е устроена политическата система у нас. Няма място за свобода, защото тогава парите ще трябва да се заслужат. Трябва да се работи за тях, а не да се стига до тях с власт, политическо влияние или с насилие.
Категория: Политика
Прочетен: 1000 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 12.02.2017 10:01
 Първо ни казаха, че изборите щели да струват 29 милиона лева. 

След това се разбра, че трябват още 23 милиона, за да се проведе и машинно гласуване.


А защо няма 10 милиона лева за електронно гласуване? Заради тъпите комунистически старци от конституционния съвет, които си пишат докладите на пишещи машини.


Категория: Политика
Прочетен: 538 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 09.02.2017 08:15
 Защо ли?
Защото е по-лесно.

По-лесно е да кандидатстваш за работа в полицията, да вземаш по-висока заплата от онези, които се бъхтат по 9 часа в заводите, да правиш далаверки, от които да получаваш допълнително пари и в края на "трудовия" процес да се пенсионираш на 52 години и балъците да ти плащат още поне 30 години голямата пенсия. И ЗАТОВА 60 ЧОВЕКА, АКО ТОВА СА ХОРА, КАНДИДАТСТВАТ ЗА ПОЛИЦАИ, А В ЗАВОДИТЕ ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА РАБОТИ, ЗАЩОТО ВСИЧКОТО "ИНТЕЛИГЕНТ И ИНЖЕНЕР" ИЗБЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ.


По-лесно е да се набуташ някъде държавен чиновник и да се облагодетелстваш от положението си, било като крадеш от работното време и не си вършиш работата, било като бавиш някой, който зависи от твоето благоволение и го караш след това да се откупува, за да получи правото да работи и т.н. и т.н.

Само си помислете - ИМА ЛИ НЕЩО УРЕДЕНО В ОБЩЕСТВЕНАТА СФЕРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА - ВСИЧКО, ДО КОЕТО СЕ Е ДОКОСНАЛА БЪЛГАРСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ - ЦЕНТРАЛНА И ОБЩИНСКА, ГО Е РАЗВАЛИЛО. ВСЕКИ ДЕН КОРУПЦИОННИ СХЕМИ, ДАЛАВЕРИ И НЕСВЪРШЕНА РАБОТА. НА ВСИЧКИ НИВА. АКО ТАКА РАБОТЕХМЕ В ЧАСТНИТЕ ФИРМИ, ОНЕЗИ НА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА ЩЯХА ДА УМРАТ ОТ ГЛАД. ЗАЩОТО В ЧАСТНАТА ФИРМА НЕ МОЖЕШ ДА СЕ СКАТАВАШ ТАКА, КАКТО В ДЪРЖАВНАТА ИЛИ ОБЩИНСКАТА. 

И като погледнеш, ами тези, които зависят от държавните плащания са всеки четвърти зает в България. За кого ще гласуват тези хора? Естествено за статуквото. Защото самите те знаят, че за пет пари работа не вършат, а получават заплати и правят далавери. Какво очаквате - да гласуват за някой, който им каже, че ще уволни половината администрация, а ще накара останалата администрация за си заслужи парите? Да не са луди да си направят харакири. Разбирате ли колко е оплетена работата у нас, колко е социалистическа. Само комунисти и социалисти могат да направят така, че услуги и работа, която могат да свършат частни фирми, се запазват за бюджетно финансиране, защото там е ямата, от която хиляди и стотици хиляди крадат от нея.

Жалкото обаче е, че когато социализмът е на мода, както е у нас, и немалка част от капиталистите са със същия манталитет, именно защото са от същото котило. Как е възможно най-голямата рафинерия на Балканите да работи на загуба от десетилетия, при тези ниски разходи за заплати, а ОМВ да е на печалба от рафинерията си край Виена при заплати с пъти по-високи от българските? Как е възможно Лукойл да има 8 милиарда долара печалба а нейното поделение и то производственото й поделение в България да е на загуба и да не е внесла и един лев корпоративен данък в бюджета?

ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО В СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ. В КАПИТАЛИСТИЧЕСКА АВСТРИЯ, РАФИНЕРИЯТА Е НА ПЕЧАЛБА. НЕ СТИГА, ЧЕ АКЦИЗИТЕ ВЪРХУ ГОРИВАТА В БГ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-НИСКИТЕ В ЕВРОПА, А КРАЙНИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ СА НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО, АМИ И РАФИНЕРИЯТА РАБОТИ НА ЗАГУБА.

НА ЗАГУБА РАБОТЯТ И МОЗЪЦИТЕ НА МИЛИОНИ ГРАЖДАНИ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ДОПУСКАТ ДА СТАНЕ ВСИЧКО ТОВА, ПРОДАЛИ НАЙ-СКЪПОТО СИ - СВОБОДАТА, ЗА ЖАЛКИ ПЕНСИИ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.

Та да се върнем на главния въпрос - ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТ БЪЛГАРИТЕ? ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА КОМУНИСТИТЕ И СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ СЛЕДНИТЕ ПАРТИИ - БСП, ГЕРБ И ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ИЗМИСЛЕНОТО ДЯСНО, АКО ИЗОБЩО НАДХВЪРЛЯТ БАРИЕРАТА ОТ 4%. Около 20 на сто ще отидат в етническите партии ДПС, ДОСТ и креатурите на Дал и Исмаилов и в техния антипот  - патриотите.


Защо казвам, че са социалистически партии? Защото са или бивши комунисти или настоящи. В краен случай са деца и внуци на бивши и настоящи комунисти. Защото 26 години след преврата срещу Живков България продължава да е социалистическа страна. Ето и доказателствата:
  1.  Образованието ни, като се започне от началното, основното, средното и висшето е СОЦИАЛИСТИЧЕСКО. Бюджетът дава едни пари, а какво се получава след това - кучета го яли. Пълно безхаберие.
  2. Здравепогазването е СОЦИАЛИСТИЧЕСКО. Докторите получават заплати от държавата или общините, а който е успял да се уреди с частна болница, яко надцакват пациентите, за да изкарат достатъчно пари, за да платят на бюрократите, за да им подновяват лицензите. Омагьосан кръг. Докторите, търговците на химикали и бюрократите стават все по-богати, а пациентите - все по-болни. Бюджетът продължава да изсипва парите на данъкоплатците при съмнителни условия и доказана неефективност;
  3. Сигурността е държавна -  милиарди от нашите данъци отиват там и резултатът е никакъв. Социализъм - цялата система е социализъм - връзки, политически назначения, подчинение на лидера - типично като при тоталитарните режими;
  4. Пенсионното дело - социалистите профукаха парите на пенсионните фондове и сега бюджетът се ангажира да плаща половината от парите за пенсии всяка година. Пенсионерите са зависими от тези пари и гласуват за тези, които им обещаят повече. Не ги интересува дали бюджетът трябва да прави това или не. Просто си искат парите - пенсионерите са готови да си продадат гласовете и за 10 лева повишение на пенсиите. Това не е ли социализъм? Не трябва ли всеки см да се погрижи за старините си? Защо трябва да "набутваме" едно поколение, което няма вина, затова, че някой е профукал социалнит фондове, сега да го караме да плаща за масата от комунистически и социалистически старчоци, които в март месец ще се юрнат да гласуват за любимата си комунистическа партия БСП?
  5. В капиталистически и успешни страни като Южна Корея, Япония, Хонг Конг, държавата плаща заплати на само 5% от всички работещи, докато този процент при нас е 27. Е как искате да имаме устойчива и ефективна политическа и икономическа система. Ами като пуснеш телевизора всяка  вечер само слушаме за проблемите на учителите, докторите, социалните работници, държавните железници, прокуратурата, полицията и съда, разни там бюрократи и полицаи...А КОЙ ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ТЕЗИ, КОИТО СЪЗДАВАТ НАЦИОНАЛНИЯ ПРОДУКТ - НОВИНИ ЗА ТЯХ ИЛИ В ТЯХНА ПОЛЗА КОГА ЩЕ ИМА? ДОКАТО ТЕЗИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА ОТ ДЪРЖАВАТА СА ПО-ВАЖНИ ОТ ТЕЗИ, КОИТО ИЗДЪРЖАТ ДЪРЖАВАТА, ДОТОГАВА ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ СЕ ВОДИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗВАДИ НИТО ЕДИН АРГУМЕНТ СРЕЩУ ТОВА. И ТЪЙ КАТО МИЛИОНИ ХОРА В ТАЗИ СТРАНА СА ИЛИ КОМУНИСТИ ИЛИ ХОРА, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА ОТ ДЪРЖАВАТА, ТОЕСТ ОТ ВСИЧКИ ОНЕЗИ ДВА МИЛИОНА И ПОЛОВИНА БЪЛГАРИ, КОИТО СЪЗДВАВАМЕ НАЦИОНАЛНИЯ ДОХОД НА ТАЗИ СТРАНА, ДРУГИ 3 МИЛИОНА СА ЗАВИСИМИ ОТ ЖАЛКИТЕ ПОДАЯНИЯ НА СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА, РЕЗУЛТАТИТЕ НА ИЗБОРИТЕ СА ПРЕДОПРЕДЕЛЕНИ. НАРОДЪТ НИ, СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯТ НИ НАРОД ЩЕ ИЗБЕРЕ МИЗЕРИЯТА И ЩЕ ГЛАСУВА ОТНОВО И ОТНОВО ЗА СОЦИАЛИСТИТЕ. СЛЕД ТОВА МРЪНКА, ЧЕ В СЛОВАКИЯ И ЧЕХИЯ ВЗЕМАЛИ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ, А У НАС НЕ МОЖЕЛИ ДА ВЪРЖАТ ДВАТА КРАЯ. ТАКА Е ПРИ СОЦИАЛИЗМА. МИЛИОНИ СА БЕДНИ И ПОЛУЧАВАТ ПАРИ САМО КОЛКОТО ДА СИ КУПЯТ ХЛЯБ И МЛЯКО. ТАКЪВ ЖИВОТ СА СИ ИЗБРАЛИ, ТАКЪВ СА ПОЛУЧИЛИ. КАТО НЕ ИСКАШ СВОБОДА, А ИСКАШ ПАРИ - ПОЛУЧАВАШ ПАРИ, БЕЗ ДА ПОЛУЧАВАШ СВОБОДА. САМО ЧЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ИМ МОЗЪЦИ НЕ МОГАТ ДА СХВАНАТ, ЧЕ КОГАТО ИСКАШ ГОТОВИ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА, ЩЕ ПОЛУЧИШ ПАРИ, НО МАЛКО. ТАКИВА СА ПРАВИЛАТА. САМО СВОБОДАТА МОЖЕ ДА ОСИГУРИ МНОГО ПАРИ - НО СЕ ИСКА ДУПЕ И СЕ ИСКА ГЛАВА, КОЯТО НЕ Е ОБРЕМЕНЕНА ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ГЛУПОСТИ, С КОИТО У НАС ЖИВЕЯТ ПОНЕ 3 МИЛИОНА ДУШИ.
Категория: Политика
Прочетен: 663 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 09.02.2017 08:21
 http://9gag.com/gag/aPByNen

Вижте какъв показателен пример е това кратко клипче.

Дори и котките разбират за какво говоря. САМО ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ, ЗАЩОТО СА ТЪПИ, ЗАВИСТЛИВИ, НЕКАДЪРНИ ИЛИ ОТДАВНА СА СЕ СБОГУВАЛИ С НЕМАЛКА ЧАСТ ОТ МОЗЪЧНИТЕ СИ КЛЕТКИ, СЛЕДСТВИЕ НА СТАРОСТТА. Какво повече да кажеш за хора, които свързват социализма с младостта си и младостта си със социализма. 


Ето още една случка: http://9gag.com/gag/aEYGg0e

Футболист седи на тревата и се оглежда, дали някой ще му подаде ръка, за да се изправи. Но всеки го подминава. Тогава той си вдига дясната ръка, хваща въздуха така, все едно някой му помага и се изправя сам.


Показателен пример за приказката за тримата братя и неволята.

Показателен пример за това, как солидарната икономика ни кара първо да търсим помощ по презумпция, независимо от това дали имаме нужда от нея и независимо от това дали можем да се справим сами или не.
Категория: Политика
Прочетен: 587 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 16.02.2017 14:13
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187168
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Февруари, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728