Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3222276 Постинги: 6928 Коментари: 4323
Постинги в блога от 04.02.2017 г.
 Спорният указ на правителството ще бъде отменен след масови протести в страната.

Ние можем да се похвалим със селяндурско овчо общество. Близо 3 десетилетия след социализма, продължаваме да избираме социалистически боклуци да ни управляват. Те ни чукат, ние си траем и се оправдаваме, че от нас нищо не зависи, но упорито стоим наведени и одупени пред властта и не намираме смелост да се изправим. Продължихме да сме роби и не пожелахме да сме свободни. Пожелахме да сме бедни и зависими от социалистическата държава. 


Вижте какво ни предлагат политическите партии. Вместо да ни предложат свобода, те ни предлагат повишение на минималните заплати и пенсиите. Вместо да ни предложат власт да вземаме информирани решения, те ни предлагат леща, фасул, брашно и кюмюр безплатно. И безплатно саниране. И безплатен хляб. И безплатно...

НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА ПОЗНАТО ТОВА?
Категория: Политика
Прочетен: 527 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 04.02.2017 22:15
.... Причини на България и българите за повече от 100 години съществуване - политически репресии, терор и хиляди и хиляди убити без съд и присъда, за това, че е завладяла властта с помощта на чужда армия и затова, че осакати духовно поколения българи след това.

ЗАТОВА НЕ ИСКАМ ДА СЛУШАМ НРАВОУЧЕНИЯТА ТИ!

П.С. И вместо общи приказки за лапнишарани, по-добре се определи кой социализъм харесваш повече - американския или руския, та да знаем накъде те влече. В крайна сметка нито изпращате децата си да учат в Москва, нито купувате лади.
Видя ли каква власт има един американски съдия? Може ли руски съдия да обезсили декрет на Путин?


Категория: Политика
Прочетен: 728 Коментари: 5 Гласове: 1
Последна промяна: 16.11.2017 22:31
 Толкова умно заглавие, че чак на мен ми харесва.
Ето няколко примера:
1. Роботите на поточните линии направиха собствениците, инженерите, които ги измислиха и тези, които ги поддържат, по-богати. Но всички тези хора взети заедно, са по-малко от онези, които са уволнени, заради роботите. Иначе няма да има никаква сметка от роботи;
2. Колите-роботи ще направят шофьорската професия излишна. Логиката е същата, като при точка 1.;
3. Машините за продажба на билети, чиповете и други джаджи ще направят билетопродавачките излишни. Икономията от техните заплати отива при производителите на машини и софтуер.

Съвременният свят няма нужда от прости хора, които масово да произвеждат себеподобни. Светът се е ориентирал да произвежда роботи и софтуер за тях, които да заместват работната сила на човека там, където е икономически оправдано. Ако колите роботи могат да спестят на една такава държава като България, над 2 милиарда лева годишно заради смърт и физически травми, причинени на пътя, защо да не подкрепим една такава практика. 

Затова възпитателната и образователната система в семейството и държавата, трябва да произвежда такива хора, които да бъдат подготвени да управляват професии, които скоро няма да бъдат заместени от роботи като хардуерни и софтуерни инженери, компютърни и телекомуникационни специалисти, разработчици на нови технологии, материали и логистични решения и т.н. 
Не са застрашени и тези, които не им се учи, но пък имат дарба от всевишния, да поправят и ремонтират. Каквито и роботи да измислят, пак ще имаме нужда от добрия стар водопроводчик, плочкаджия или електричар. Ще бъде досадно да изброявам всички, които нямат основания да се притесняват от машинизирането и роботизирането на живота ни.  Вместо да се вайкаме и постоянно да говорим и да надаваме ухо на разни там социални глупости, да се хванем и да работим качествено и бързо и да си гледаме живота. Природата или съдбата не може да гарантира на никой от нас благоденствие без труд и усилия в правилната посока. Ако можем да живеем без да се трудим и без да сме получили наследство или без да притежаваме някакво друго качество, дарено ни от природата или съдбата, значи живеем в сбърката държава, която трябва или да започнем да променяме, тук и веднага, или да напуснем.
Категория: Политика
Прочетен: 326 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 04.02.2017 11:47
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3222276
Постинги: 6928
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728