Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3223494 Постинги: 6930 Коментари: 4323
Постинги в блога от 07.02.2017 г.
 ТАКА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ РАЗБЕРЕМ КОИ СА ЛЕВИ И КОИ ДЕСНИ. ЗА ЖАЛОСТ, ИЗГЛЕЖДА ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ОКАЖАТ ЛЕВИ.


Ето ви пример за такава декларация.


Ние, членовете на съвета на Партията "Пряка демокрация" заявяваме нашата политическа платформа, която се изразява в следното:
  1. Всеки гражданин на тази страна, има право да бъде свободен. Свободата се изразява в това, да може да упражнява пряко и ежедневно своята власт, по отношение на служителите, които получават заплащане от бюджета.
  2. Всеки има право да бъде избиран, ако не е освидетелстван с психическо заболяване, ако има висше образование и ако има 10 години управленски стаж, като управител на  фирма, която е на печалба и си е плащала редовно данъците на бюджета.
  3. Всеки има право да избира, ако е завършил минимум основно образование в България или приравнено такова в чужбина;
  4. На всички се гарантира, че всеки един избор ще се осъществява свободно и в отсъствие на какъвто и да е тип реклама от страна на политически партии, организации, граждански формации, сдружения и каквото и да било. Единствено реклама и антиреклама може да има в съответната страница на всеки един кандидат за ръководна държавна служба, открита за целта в сайта на ЦИК;
  5. Всеки един държавен служител, който заема длъжност, за която се изисква да бъде пряко избран от избирателите, може да бъде свален от власт, ако в текущото тримесечие е събрал повече негативен вот, отколкото позитивен вот. В същото време, който от кандидатите е събрал най-много нетен позитивен вот, той може да заеме веднага неговото място.
  6. Няма и не може да има никакви политически партии, организации, фондации с политическа цели и каквото и да е такова образувание, целта на което е да предлага кандидати за определена длъжност, нито пък да подкрепя или отхвърля кандидатури за обществена работа. Всяка една такава организация ще бъде третирана на мафиотска и срещу нея ще бъдат взети мерки за нейното разпускане;
  7. Функциите на държавата се изчерпват с народното събрание, където се концентрира преди всичко законодателната функция, централизирана армия, която да координира и организира военната служба и ангажиментите на всеки един гражданин на страната, годен да носи оръжие и да защитава родината, централизирана полицейска служба, която да съдейства на общинските полицейски служби с информация и координация, при осъществяване на техните дейности, във връзка с работа по случаи от национално значение, предварително определени от закона като такива, служба за национална гражданска защина...;
  8. Депутатите ще се избират чрез пряк вот, посредством електронно гласуване. Всеки депутат ще си има страница в ЦИК и след като бъде избран, на всяко тримесечие ще му се води отчет, дали отрицателните гласове за него са повече или положителните. При положение, че някой в чакащите листи има по-добър резултат, на всеки три месеца загубилият отстъпва мястото на спечеления. Няма партии, няма мартии. Законът е над всичко и всички. Всички министри се избират пряко от Суверена и те нямат друго подчинение освен на закона и на Суверена. Само Суверенът може да смени едно лице, което е избрано от него. Ако прокуратурата има повдигнато обвинение срещу някой министър и ако съдът се произнесе, че има нарушение на закона и се произнося против него,, след това само Суверенът може да прецени дали да го свали от власт или да го остави на власт. По същият начин се процедира със всяко едно лице, заемащо по силата на прекия избор от Суверена на някаква важна позиция в държавата.
  9. Всички други функции и услуги, които държавата извършва в момента се преотстъпват или на общините.
  10. Работата на полицията се концентрира на общинско ниво, като ръководителят на службата се избира пряко от населението и се отчита пред него.
  11. Съдът също се децентрализира и населението на всяка една община си избира съдиите, които да раздават правосъдие;
  12. Същото важи и за обвинението - населението по места избира обвинението.
  13. За всички хора, които не могат да се грижат за себе си ще се грижи единствено общината, а не държавата. Така няма да има толкова измама с ползването на обществените ресурси. 
  14. Държавата няма да има право да централизира повече ресурс, който да служи за издръжката на народното събрание, президента, министерския съвет
  15. Целта е да се ограничи "държавното" до минимум, защото всички видяха на какво са способни държавната полиция, държавния съд, държавната прокуратура, държавните агенции и т.н. Нека населението по общините да започне активно да влияе на решенията на местните власти, използвайки механизмите на пряката демокрация, чрез ежедневното упражняване на правата на Суверена.
  16. Националните въпроси се решават чрез национално допитване, което се организира в рамките на не повече от 3 дни.
  17. Преди формиране на собствена финансова програма на всяка една община и изработване на механизъм за това, държавата преразпределя централизирания ресурс по всяка една община, на база на средно претеглено съотношение паричен ресурс - регистрирани граждани в съответната община, след като централизираната държава запази за себе си 20% от всички приходи. Това означава, че ако приходите в бюджета са 20 милиарда лева, а населението е 7 милиона, то след като централизираната държава запази за своето функциониране 4 милиарда лева, останалите 16 милиарда трябва да ги разпредели на общините, като за всеки един регистриран в общината ражданин се падат по 2286лв. Това са допълнителни приходи за общините, освен данък сгради, такса смет, данък автомобили и други местни данъци и такси. След няколко години преходен период, всяка една община ще трябва да се самоиздържа, като са разпростира в собствения си бюджет, след като от него се заплати таксата на централизираната държава, изчислена на пропорционално на всеки един регистриран гражданин на територията на общината. Но това ще стане в период не по-малък от 20-30 години.
  18. Трябва да има публични регистри за всичко, свързано с харченето на обществени пари - кой какви пари е получил, на какво основание и за какъв период от време. Тогава съвестните граждани сами ще бъдат заинтересовани да следят за всеки, който се ползва неправомерно от обществените фондове и тези, които не допринасят за тяхното набиране.
  19. В областта на сигурността: Всеки, който е преминал съответната подготовка и има право да носи оръжие, по силата на законите на страната е задължен да се намеси във всеки конкретен случай и независимо от това къде се намира на територията на страната, за да предотврати извършването на престъпление, насилие на лице или група лица над лице и група лица, посегателства върху имуществото и друго нарушение на обществения ред. Това означава, че всеки един от тези 300 хиляди българи, които са преминали през съответните курсове и подготовка за притежание и носене на оръжие, може да задържи например онези мангали, които секат и извозват дървесина от Западния парк в София и да ги предадат на полицията за последващи действия. Стига сме стояли настрани и стига сме чакали някой друг да свърши работата. Гората е наша, водата е наша, въздухът е наш, държавата е наша. Не можем да стоим и да бездействаме така, все едно всичко това, което ни заобикаля, не ни интересува. Независимо на кого е - то си има собственик - държава, община, частно лице или фирма. Длъжни сме да защитаваме собствеността, независимо от това на кого е. Иначе сме загубени. Питате ме какво да се прави, ако мангалите не се подчинят? Като гръмнете един или двама в крака и като всички мангали в България чуят за това, ще се замислят дали да крадат дървета в Западния парк, около Ракитово или където и да е в България. И като накарате същите тези мангали след това да си платят и лечението в болницата, защото на практика те самите са си го търсили там, посягайки на нещо, което не е тяхно. Но това може да се случи, само тогава, когато има истинска децентрализация и когато имаме право да уволним веднага шефа на общинската полиция, че не е осигурил охрана на този парк. Можем да уволним и прокурора, че и той дреме и не е свършил работа за пет пари. Можем да уволним и кмета, че и той е дремал и е назначавал хора, които след това не може да накара да работят. Можем да уволним всеки и то веднага. Преди да се появи съвест в тези хора, за да си свършат работата, трябва да имат страх - СТРАХ ОТ ВСИЧКИ НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ТОГАВА ЩЕ СЕ РАЗМЪРДАТ, АКО ИСКАТ ДА ПОЛУЧАТ ЗАПЛАТИ ОТ НАС.

САМО ТОГАВА, КОГАТО ГРАЖДАНИТЕ УЧАСТВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СВОЯТА ДЪРЖАВА И ОБЩИНА, САМО ТОГАВА, КОГАТО ГРАЖДАНИТЕ МОГАТ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ДА УВОЛНЯТ НЯКОЙ САМОЗАБРАВИЛ СЕ ОТГОВОРЕН ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ, САМО ТОГАВА, КОГАТО ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СТАНАТ ИСТИНСКИ ЗАВИСИМИ ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, А НЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И ТЕХНИТЕ МАФИОТСКИ КРЕАТУРИ, САМО ТОГАВА ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ СЕ ОПРАВИ.



Нека само да отбележа, че за да не се създаде по-голям организационен хаос, всички финансови параметри на сега действащите органи се запазват в този им вид.


ВРЕМЕ Е ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕБАТ ЗА МЯСТОТО И РОЛЯТА НА ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ДЪРЖАВА В НАШИЯ ЖИВОТ - В ИКОНОМИКАТА, В СОЦИАЛНАТА СФЕРА, В ДУХОВНИЯ ЖИВОТ И Т.Н. ВРЕМЕ Е ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЕ КРИЯТ ЗАД ОБЩИ ЛОЗУНГИ И ДА ЗАПОЧВАТ ДА ПРАВЯТ ВСЯКА ЕДНА ОТ ТЯХ, СОБСТВЕН БЮДЖЕТ, СОБСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИОННА СХЕМА НА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА ЗНАЕМ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 309 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 15.03.2017 21:02
 Ето и условията:
  1. Бюджетът в приходната част да изхожда от реализираните приходи в предишната година. Няма да се правят никакви упражнения, във връзка с приходната част. Няма да се променят данъци, такси, социални и други задължения. КОЛКОТО И НЕСПРАВЕДЛИВА ДА Е ПРИХОДНАТА ЧАСТ, ВСЕ ОТНЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТРЪГНЕ. ТРЯБВА ДА ИМА НЯКАКВА БАЗА, А ТОВА СА 19 МИЛИАРДА ЛЕВА.
  2. След това нека всяка партия да даде предложения, как ще разпредели тези приходи. ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКЪВ БЪРКОЧ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ. ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАК ПОЛИТИЦИТЕ ХЕМ ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА УДОВЛЕТВОРЯТ РАЗЛИЧНИТЕ ИСКАНИЯ ЗА ПРЕТЕНЦИИ НА ПАРИ, КОИТО НЯМА КАК ДА СЕ УДОВЛЕТВОРЯТ. ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ЗАГУБИ, А ДРУГ ДА СПЕЧЕЛИ. На кого колко да се дава? От кого колко да се вземе. Всички са с отворени гърла и чакат. Полицаите чакат високите си заплати, 20-те си заплати при уволнение и парите за храна, облекло и други придобивки. Военните и те чакат увеличение на социалната програма за тях. Държавните и общинските доктори или простичко казано, тези, които са некадърни да започнат частен бизнес и да зависят само от своите способности, получиха повишение на заплатите, но както знаете, доволен от заплатата си доктор няма, така че те ще продължават да искат още и още от бюджета. Да не забравим и застарелите учители, които произвеждат онзи боклук, наречен неграмотни и невъзпитани ученици, който боклук те произвеждат в съюз с безхаберните родители и безхаберните институции, които не могат да укротят един лумпен на 11 години, че се налага цяла България да се занимава с него, пък ние очакваме да решават глобални проблеми в българското образование. Какво да кажат съдии и прокурори - тези, които вземат най-големите заплати, плащани от данъкоплатците. И те ще искат още и още. Какво ще кажат партиите на пенсионерите, защото 50% от всички пенсии се плащат не за сметка на осигуровките, които работещите плащат на НОИ, а от бюджета, от данъкоплатците? Какво ще кажат стотиците хиляди фалшиви инвалиди, фалшиви бедни и фалшиви хора изобщо, които се възползват от шибаната "социална" държава, за да се докопат я до енергийни помощи, я до детски надбавки за 8-мо дете или един куп други форми на източване на бюджета.

МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ТОВА ЩЕ СТАНЕ? МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ПАРТИИТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ТАКЪВ БЮДЖЕТ, ВОДЕНИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ РАЗБИРАНИЯ? НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ, ЗАЩОТО ТОГАВА ТРЯБВА ДА КАЖАТ ИСТИНАТА, ЧЕ НА ВСИЧКИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ УГОДИ.

НО НАЙ-ВАЖНАТА ИСТИНА, КОЯТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ Е ТАЗИ, ЧЕ КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА УСВОЯВАНЕ НА БЮДЖЕТНИ ПАРИ, КАЧЕСТВО НЕ ТЪРСЕТЕ. НИТО ПОЛИЦАЯТ ЩЕ СИ СВЪРШИ ДОБРЕ РАБОТАТА, АКО МУ ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА, НИТО СЪДИЯТА, НИТО УЧИТИЛЯТ, НИТО ДОКТОРЪТ, НИТО ПРОФЕСОРЪТ В УНИВЕРСИТЕТА. ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН И В ТОВА НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, ИМАЙКИ ПРЕДВИД КАЧЕСТВОТО НА УСЛУГИТЕ, КОИТО НАСИЛА НИ КАРА ДА ПОЛЗВАМЕ. 


Нека да не забравяме, че българската държава акумулира около 47% от приходите на домакинствата, което е недопустимо и е потвърждение на разбирането, че социализмът не само, че не си е отишъл, ами се е окопал у нас и в мислите и в действията на управляващите, пък и на немалка част от народа, която част постоянно реве и чака държавата да му даде нещичко, за да преживее - хора, които сами не могат да си вържат гащите и чакат някой друг да ги направи. Народът ни на практика нищо не е научил от приказката за неволята. Откакто в България има социализъм, тази приказка вече не значи нищо. Личността деградира дотолкова, че вече няма сметка да полага усилия в живота и очаква държавата да й решава проблемите. По-находчивите избягаха или зад океана или някъде в Европа. Бягат, защото България се превърна в държава на социално слаби, корумпирани и мързеливи хора.

Категория: Политика
Прочетен: 327 Коментари: 2 Гласове: 2
 Иначе не знам какво щеше да излезе от тях.


Близо 3 десетилетия след Живковия режим се установи, че тунелите в България се изграждали без хидроизолация. Тогава така се е строяло. Трябвало е да се постигат планове и времевият хоризонт на строителството не е бил кой знае колко голям.

Спомням си това време. В желанието си покажат на света, че социализмът има бъдеще, партийните секретари правеха чудеса от героизъм да отчитат построена жилищна площ, пътища, мостове и друга инфраструктура. Циментовите заводи работеха на "шест". Цимент не достигаше, тухли нямаше, а за фаянсови плочки - забрави.

Също си спомням как се поставяха плочките пред НДК в София. Слагаха се НАПРАВО ВЪРХУ ПРЪСТТА, БЕЗ НИЩО ОТДОЛУ - НИТО ЦИМЕНТ, НИТО ДОРИ ЧАКЪЛ. НАПРАВО ВЪРХУ ЗЕМЯТА. И сега можете да видите това нещо, като застанете с лице към входа на НДК и разгледате по-внимателно плочките от лявата страна на обекта.


Когато преди година правителството взе решение да се ремонтира едната тръба на тунела "Ечемишка", си казахме - най-после, време беше. Разбра се, че тунелът е построен без хидроизолация и ще се наложи скъп и дълъг във времето ремонт. НО КАКЪВТО И РЕМОНТ ДА СЕ НАЛОЖИ, ДА РЕМОНТИРАШ ТУНЕЛ ЕДНА ГОДИНА СИ Е НАПРАВО СКОРОСТ НА ОХЛЮВ. В 21-ви век сме и това нещо не бива да стои затворено повече от седмица две, хайде и месец да е, но една година е прекалено.

След това паднала лампа уби човек в другия тунел и се започва една суетня. Кой бил виновен, кой носел отговорност. Колкото намериха виновни за потопа в село Бисер, където скъсана дига на язовир отнесе селото и взе жертви, толкова и тук ще се намери отговорен. Пълна безхаберност.

Така, отклониха движението между София и Ботевград по стария път, под виадуктите. Но се установи, че настилката е силно повредена и насред огромното задръстване, заради което разстоянието до София се вземаше за 3 часа, АПИ започна действия по закърпване на дупките, което още повече утежни ситуацията.

Всичко това показва, че е необходим диалог затова, кой какви отговорности има и каква вина може да му се търси при определени обстоятелства. ОСТАТЪЦИТЕ ОТ СОЦИАЛИЗМА СА НАВСЯКЪДЕ, НО НАЙ-МНОГО СА В ПОСОКА НА БЕЗОТГОВОРНОСТТА. ЗНАЕТЕ, ТОГАВА СОБСТВЕНОСТТА БЕШЕ ОБЩЕСТВЕНА, ТОЕСТ НА ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ И ВИНОВНИ НЯМАШЕ. Като няма истински собственици и истински стопани, така ще бъде. Социализмът е добър в теорията и приказките. Когато обаче трябва да се свърши работа, успява да изсере милиони панелни блокове, грозни като гъз, канализационна мрежа, в която се губи 80% от водата, липса на нормална инфраструктура в населените места и ЛИПСА НА КАЧЕСТВО. Липсата на качество е основната характеристика на социализма. Ще ви дам само няколко примера:

1. Преди повече от 25 години си купих кола - Лада. Бях много щастлив, защото това беше първата ми нова кола, купена през живота ми. Установи се обаче, че не съм си купил само кола. КУПИЛ СЪМ СИ ПРОБЛЕМ, който ме тормози дълги години. Намразих и социализма и Русия, заради тъпата кола, която ми пробутаха. Но винаги съм се чудил, къде е бил ДК /ДЪРЖАВНИЯ КОНТРОЛ/, който се е разписал на документите за колата, удостоверяващи, че всичко по нея е наред. Като изключиш, че нито един болт нямаше стегнат както трябва и цял ден в сервиза правеха само това, като изключиш, че електро клапана, който регулира работата на двигателя в малки обороти го нямаше и на негово място блядовете бяха циментирали обикновена тапа за вино, като изключиш, че имаше 4 различни марки свещи от четири възможни за поставяне, като изключиш гумените уплътнения, които бяха за смяна още първия ден след излизането на колата от завода и като изключиш ТАКИВА ТЪПАЦИ КАТО МЕН, КОИТО СЕ ПОДЛЪГАХА ДА КУПЯТ РУСКА ТРОШКА, ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО.
2. Само как се строеше по време на социализма. Грозно, криво. Пълен боклук. Сега живея в сграда, която е строена по време на ВСВ. Е, няма нищо общо с това, което е строено при социализма и в годините на постсоциализма. Всичко е измислено както трябва. И коридорите и вътрешното разположение, височината между плочите, тоалетните, замислени и реализирани като отделни помещения с реален прозорец за естествена вентилация, с възможност за централно парно, дебели стени, които осигуряват запазване на топлината през зимата и хлад през лятото. 

Все още ще страдаме от обектите на социализма. НО НАЙ-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ Е СЪЗНАНИЕТО, КОЕТО НИ ОСТАНА ОТ ТОЗИ ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ. НАШАТА АНТИПАТИЯ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА, ЛИПСАТА НА ЧУВСТВО ЗА СЪПРИЧАСТНОСТ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО, ОТНОШЕНИЕТО НИ НА УЛИЦАТА, КОЕТО Е СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО, СПРЯМО ОТНОШЕНИЕТО НИ В ДОМА - НА УЛИЦАТА МОЖЕМ ДА ПЛЮЕМ, ДА ОСТАВАМЕ ГОВНАТА НА КУЧЕТАТА СИ НЕПРИБРАНИ ИЛИ ДА СИ ХВЪРЛЯМЕ ФАСОВЕТЕ И КЛЕЧКИТЕ ОТ КИБРИТ НАВСЯКЪДЕ. ДОРИ И ОБЩИТЕ ЧАСТИ НА КООПЕРАЦИЯТА НЕ ПОДДЪРЖАМЕ КАКТО ТРЯБВА - НАМИРАМЕ СИ ОПРАВДАНИЕ, ЧЕ ТЕ НЕ СА НАШИ, А ОБЩЕСТВЕНИ. МОЗЪКЪТ НИ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ. ТОЙ Е ПОВРЕДЕН. КОЛКО ПОКОЛЕНИЯ ТРЯБВА ДА МИНАТ, ЗА ДА СЕ ЗАБРАВИ СОЦИАЛИЗМА В ГЛАВАТА, ПРОСТО НЕ ЗНАМ.
Категория: Политика
Прочетен: 295 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223494
Постинги: 6930
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Февруари, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728