Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187134 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Февруари, 2018 г.
2  >  >>
 https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/02/26/3136030_ginka_vurbakova_milioner_sum_ne_poznavam_politici/




УВАЖАЕМИ ЗРИТЕЛИ И ЗРИТЕЛКИ, ДРАГИ РАДИОСЛУШАТЕЛИ, ВИЕ ВЯРВАТЕ ЛИ, ЧЕ МОЖЕ НЯКОЙ ДА ИМА 100 000 000 ЛЕВА ЗАД ГЪРБА СИ, БЕЗ ДА ПОЗНАВА ПОЛИТИЦИ?

Чухме Борисов, че промълви нещо по случая ЧЕЗ и Гинка.

Не чухме нищо от Цацаров.

Не чухме нищо от успешният политик и бизнесмен.

Не чухме нищо от Доган.

А искаме. Важно е за нас. Защото знаем...За какво по дяволите тогава ни трябва тяхното мнение? За да видим как ни гледат в очите и ни лъжат. Искам да видя дали наистина си вярват.



Това не беше ли поредният виц в тъпия български политико-икономически живот?


Време е! НЕ БИВА ПОВЕЧЕ ДА СТОИМ ТОЛКОВА ВСТРАНИ ОТ ПОЛИТИКАТА. ИНТЕРНЕТЪТ ВСЕ ОЩЕ НЕ ВЪРШИ РАБОТА. ВРЕМЕ Е ЗА ФИЗИЧЕСКО ПРИСЪСТВИЕ НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА, В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ. ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ НЕ ЗА ЖАЛКИТЕ СИ ЗАПЛАТИ, КОИТО ВЕЧЕ НЕ СА ТОЛКОВА ЖАЛКИ, КОЛКОТО БЯХА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ. ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ НЯМАМЕ И ЧЕ ИСКАМЕ СВОБОДАТА СИ...ИСКАМЕ СИ СВОБОДАТА. НИТО СМЕ ТОЛКОВА ТЪПИ, НИТО СМЕ ТОЛКОВА СТРАХЛИВИ.


ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО БОРИСОВ НЕ ИСКА ДА ПРИЗНАЕ УСПЕХИТЕ НА РУМЪНСКИЯ НАРОД? ЗАЩОТО НИКОЙ, КОЙТО Е КОНЦЕНТРИРАЛ ТОЛКОВА МНОГО ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ СИ, НЯМА ДА ГЛЕДА С РАДОСТ НА ТОВА, ЧЕ ЕДИН НАРОД Е ИЗЛЯЗЪЛ НА УЛИЦАТА, НЕ ЗАРАДИ ЗАПЛАТИ И ДОХОДИ, А ЗАРАДИ СВОБОДАТА СИ, ЗАРАДИ СПРАВЕДЛИВОСТТА, ЗАРАДИ РЕДА И ПРОТИВ ТОВА, ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ДЕРИБЕИ ДА ОВЛАДЯВАТ С ПОЗИЦИИТЕ СИ ИКОНОМИЧЕСКИЯ ЖИВОТ НА ЕДНА СТРАНА. ЗАТОВА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ. ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС, БЪЛГАРИТЕ. НИЕ УМИРАМЕ КАТО НАРОД. ИЗРАЖДАМЕ СЕ ОТ СТРАХ И ОТ МЪРЗЕЛ, ОТ БЕЗРАЗЛИЧИЕ И НЕПУКИЗЪМ.



ТИ, ПЪТНИКО, 

МИНАВАЙКИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, СПРИ, ОСЛУШАЙ СЕ, ОГЛЕДАЙ СЕ И АКО НЕ ВИДИШ, ЧЕ НЯКОЙ ДРУГ КАТО ТЕБ СЕ ОСЛУШВА И ОГЛЕЖДА, ПРОСТО СИ ПРОДЪЛЖИ. МОМЕНТЪТ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е НАСТЪПИЛ. НО АКО СПРЕШ, ДОРИ САМО ЗА МИНУТКА, МОЖЕ ДА СТАНЕШ СТЪЛБА, ОКОЛО КОЙТО ДА СПРЕ ВТОРИ, ТРЕТИ, ЧЕТВЪРТИ, ПЕТИ...ЧЕ ТОГАВА ДА ВИДИТЕ КАКВО СТАВА. ТРЯБВАТ 10 ХИЛЯДИ. НЕ ПОВЕЧЕ. АМА НЕ ПЛАТЕНИ, А ОТДАДЕНИ НА КАУЗАТА, ЧЕ ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ТЕРИТОРИЯ, КОЯТО БИВА НАПУСКАНА ОТ ДЕЦАТА НИ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ БЕЗ ТЕБ, БЕЗ МЕН, БЕЗ НЕГО, БЕЗ НЕЯ, БЕЗ ТЯХ, БЕЗ НАС....НИЩО НЯМА ДА МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ.




Категория: Политика
Прочетен: 316 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 02.03.2018 12:31
 https://topsport.bg/pyongchang-2018/ministar-kralev-se-sreshtna-s-balgarskite-olimpiytsi-v-pyongchang.html?utm_source=lifestyle.bg&utm_medium=article&utm_campaign=footer


Все пак задавам въпроси и се надявам някой да отговори:
  1. Каква работа има министър Кралев в Корея и кой му плаща сметките там?
  2. Той в командировъчни ли е или е на лично посещение?
  3. Ако е в командировка, какъв го дири там? Какво е похарчила България, за да изпрати състезатели в Корея, кой е оторизирал тези харчове и как ще се оцени и оправдае този харч?
  4. Парите могат да отидат да се направят спортни площадки в градовете, защото те не достигат. Не достигат за каквато и да е инфраструктура. Да, ама ако парите отидат за спортна инфраструктура в България, вместо да се дават за професионални спортисти, какво оправдание ще има Кралев, да ходи за наша сметка в Корея.

Имаме нужда от ОСНОВОПОЛАГАЩИ ПРИНЦИПИ, КОИТО ДА СЕ СПАЗВАТ. Не стига друго, ами Кралев обещава стотици хиляди левове на някой, който станел шампион. Такава простотия и тя продължава с десетилетия. КАКВА Е СМЕТКАТА НА ДЪРЖАВАТА ОТ ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ ЩЯЛ ДА СТАНЕ ШАМПИОН? Все едно живеем във времето на Живков. Ако не друго, поне тогава се правеха шампиони. Не че имаше полза от тях, ама поне имаше. Сега се харчат пари и си правят екскурзии.

Категория: Политика
Прочетен: 204 Коментари: 0 Гласове: 1
 https://clubz.bg/64400-rabotodateli_lyubiteli_na_silikonki_s_bentli#comments


Говори за достойни заплати, за достоен труд. Не бил икономист, ама много знаел.


Ето и моето мнение по въпроса:
  1. Може и да има такива работодатели, но аз не съм от тях. Може и да съм "любител, но нямам пари за силиконки и Бентли. Имам си жена, а вчера се возих в кола, която е купена за 700 евро. Хайде, с направените подобрения, излезе 1500 евро. Г-н Минчев, знам каква кола карате и ви пожелавам дълго да я карате. Но вие платихте за нея 22 хиляди евро. А не сте капиталист, не сте предприемач. Как става така, че собственик на фирма не може да си позволи да кара такава кола като вас, а вие сте обикновен драскач, социолог или там както се казва.
  2. Достойна заплата и достоен труд - Нека вместо да говорим социологически простотии, да видим какво стана с Емиратите. За 30 години там се извърши такава трансформация на обществото, каквато тук не стана и за 1300 години държавност. Само за 30 години. И ТАЗИ ТРАНСФОРМАЦИЯ Г-Н МИНЧЕВ СТАНА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВТИНИЯ ТРУД НА ПАКИСТАНЦИ И ИНДИЙЦИ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕДПРИЕМЧИВОСТТА НА АРАБИТЕ, КОИТО СИ ИЗГРАДИХА НОВА ДЪРЖАВА, НА БАЗАТА НА ТОЗИ ЕВТИН ТРУД. Да, на Запад вземат големи заплати, но нека да видим докога. Техните системи са силно затруднени. Гърците също вземаха заеми, за да плащат пенсии на пенсионерите и заплати на бюрократите, но тази приказка рано или късно свършва и идва денят на разплатата. Световният прогрес се дължи на евтиния труд г-н Минчев, а не на достойното заплащане. Ако арабите мислеха като вас, още щяха да се разхождат с камили покрай Залива, а не с бентлита и ферарита. Да не си мислите, че железопътните линии в Щатите преди 150 години са се изграждали с достойно заплащане? Нима китайците там са получавали достойно заплащане? Аз лично също съм бил недостойно заплатен и какво от това! Като ми писна да бъда недостойно заплатен, станах достойно заплатен. Колко объркани понятия г-н Минчев налагате. За един достойно заплащане е 1000 лева, а за друг 10 000 лева. Трети говори за достойно заплащане, а не струва и минималната работна заплата, просто защото е некадърник и няма мозък в главата.
  3. И накрая - такива като вас, дърдорковци, има много. Пишат и бришат. И аз пиша и бриша, ама в края на месеца трябва да платя заплати на Н-броя хора. ВИЕ НА КОЛКО ХОРА ПЛАЩАТЕ ЗАПЛАТИ И ПЛАЩАТЕ ЛИ ДОСТОЙНИ ЗАПЛАТИ?
  4. Препоръчвам ви да си регистрирате фирма, да си намерите клиенти и пазари, да назначите колкото се може повече хора на работа и да им плащате достойни заплати. Тогава може би ще си промените мнението и няма да пишете глупости за силиконки и за бентлита. 
П.С. Да не забравя, грантоедите плащат ли достойни заплати, г-н Минчев?

Категория: Политика
Прочетен: 302 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 19.02.2018 22:57
 Гледаш го, храниш го, поиш го, плащаш му образованието, специализира, взема кетапа /дипломата/ и отива на Запад, за да точи пари от родината си.


Ето това е СОЛИДАРНАТА СИСТЕМА. Колко сладко се краде от общественото, от общото, защото няма стопанин, няма човек, който да трепери за общото. Всеки трепери за частното, за личното. И на това разчитат манипулаторите. Всички разчитат на общественото, но никой не трепери за него. ВСЕКИ ИСКА ДА ГО ИЗТОЧИ.



Сега за втори път чувам за такива случаи, при които български лекари, трудово емигрирали на Запад, да организират български граждани, които да се "лекуват" по документи там, ЗА КОЕТО ЕСТЕСТВЕНО ПЛАЩА НАШАТА КАСА.

Няма какво да си осъждаме тези хора. ТЕ ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО ИМ ПОЗВОЛИ СИСТЕМАТА. СИСТЕМАТА ИМ ПОЗВОЛЯВА ДА ТОЧАТ И ТЕ ГО ПРАВЯТ. НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ. НА НИКОЙ. ВЯРВАЙТЕ МИ. ПУКА ИМ ЗА ПАРИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ.


Сега се говори за между 200 и 300 милиона лева, които касата дължи на различни институции в рамките на Съюза, които са "лекували" български граждани. Може и да има и такива, които наистина са получили лекарска помощ. Но яслата, наречена солидарна здравна система, позволява и на много други, да се лекуват чисто документално и да получават баснословни пари за тези свои далавери.


Нека да споменем и един друг факт. Всички казват, че медицината на Запад е по-добра от българската медицина. Неуспорим факт е обстоятелството, че лошата медицина на Запад е по-малко лоша от лошата медицина в България. Медицината е лоша, заради грешния път, по която е тръгнала. И по-скоро това се отнася за алопатичната медицина, която си е присвоила правото да е ИСТИНА ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ. 

Спомням си един случай от моята практика през 90-те години. В началото на 90-те, разбрахме какво е истинска мизерия, лудост по улиците и в политиката.  Яко  преразпределяне на обществено богатство и бизнес в полза на хората с властови позиции. Тогава се запознах с българин, който живееше със семейството си в Хорандия. Бях му на гости и той сподели, че има проблем "със стомаха". Попитах го какво е предприел досега и той ми каза, че е посетил много болници и е платил много пари, но ефект не е видял. Каза ми, че е дал 10 000 марки за терапия в някаква австрийска болница и се е надявал, че нещата ще се оправят. Само си помислете, за какви пари става дума. Ние получавахме по 100 марки заплата. Тогава го записах на преглед при специалист, на когото аз вярвам и който на мен ми е помогнал. Този човек ми е дал тласък да се занимавам с нетрадиционна медицина и ми е нещо като учител. Та моят учител му е задал няколко простички въпроса, на които моят приятел е отговорил. След сеанса обаче ми сподели, че на него му се струва твърде невероятно, някакъв обикновен човечец, който работи в една проста стая в провинциален хотел, да може да му каже рецепта за неговото оздравяване. СТОРИЛО МУ СЕ Е ТВЪРДЕ ЕЛЕМЕНТАРНО, ДА СЕ ПОВЛИЯЕ НА НЕГОВАТА ЯЗВА, КАТО ПРОМЕНИ ХРАНИТЕЛНИЯ СИ РЕЖИМ. Не повярва, че организмът му се разяжда от киселините, които той самият си причинява. Вярваше на ОНАЗИ КЛИНИКА, НА КОЯТО Е ПЛАТИЛ 10 000 МАРКИ И НЕ Е ПОЛУЧИЛ НИЩО В ЗАМЯНА. ВЯРВАШЕ ВЪПРЕКИ ТОВА НА НЕЯ. Та толкова за западното медицинско обслужване. Там ще ти дадат повече качество на оперативно ниво, но нищо повече. Същината си остава грешна - и на Запад и при нас. Пътят е грешен. ПЪТЯТ ПО КОЙТО СА ХВАНАЛИ НАШИТЕ ДОКТОРИ И АДМИНИСТРАТОРИ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е ПЪТЯТ НА ЯКОТО ТОЧЕНЕ НА ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е НА ВТОРО МЯСТО СЛЕД ЦЪРКВАТА, СИСТЕМА, КОЯТО ПОЛУЧАВА, БЕЗ ДА ДАВА. Е, ДАВА НА НЯКОИ И ТО Е ПО-ЛЕСНА СМЪРТ. ЖИВОТ, ПРЕМИНАЛ В МЪКИ И ХИМИЧЕСКИ АТАКИ. ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНА. И ФИКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ - НЯМА ЗДРАВНА КАРТА, НЯМА КОНТРОЛ - РЕКИ ОТ ПАРИ ТЕКАТ В ТЕХНИТЕ ДЖОБОВЕ. ХОРА, КОИТО СМЕ ГЛЕДАЛИ, ХРАНИЛИ, УЧИЛИ... СЕГА КРАДАТ ОТ НАС. ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ ИЗДЪРЖАЛИ.



КАКВО Е РЕШЕНИЕТО ЛИ? ЗНАЕТЕ ГО. ДА СЕ СМЕНИ СОЛИДАРНИЯ МОДЕЛ В ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО И ВСЕКИ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЛАТА СИ. Тогава няма да има как да крадеш от собствената си сметка и ще се наложи да се погрижеш сам за здравето си. Тогава ще разбереш, че си плащал луди пари за нещо, което е ЗАВИСЕЛО ОТ ТЕБ, А НЕ ОТ ДОКТОРИТЕ. ДА ВИДИМ КОГА ТОВА ЩЕ СТАНЕ. 
Категория: Политика
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове: 1
 Работата ми е такава, че като изключим таксиджиите и разносвачите на стока с баничарките, вероятно аз съм на следващо място, като човек, който "бръмчи" из София, заради работата си.

Днес обиколих по служба Студентски град. За пореден път направих извода:


НЕ ВИДЯХ НИТО ЕДНА РЕМОНТИРАНА ВЪТРЕШНО-КВАРТАЛНА УЛИЦА, КОЕТО Е ВАЛИДНО ЗА ПОЧТИ ВСИЧКИ КВАРТАЛИ НА СОФИЯ. НЕ ВИДЯХ НИТО ЕДИН РЕМОНТИРАН ТРОТОАР. НО НАЙ-ТЪПОТО Е ТОВА, ЧЕ КМЕТИЦАТА ДОРИ НЕ ИСКА ДА ПОЧИСТИ УЛИЦИТЕ, А КАМО ЛИ ДА ГИ РЕМОНТИРА.

Толкова ли няма пари да се сметат поне улиците. Целите са в прах и мръсотия. След това говорите за прахово замърсяване. Как няма да има такова, като УЛИЦИТЕ НИКОГА НЕ СЕ ЧИСТЯТ. Имаме стотици хиляди регистрирани безработни, които получават пари от социалните фондове. Имаме стотици хиляди шляещи се и бъркащи в кофите цигани. Ами организирайте се де, накарайте тези хора да се размърдат и да свършат нещо за обществото!!!



Ама първо трябва да си размърдат задниците общинарите, защото всичко е заради тяхното действие или бездействие. Данче, на теб говоря! Ако обичаш, ПОЗАМЕТИ ТЕЗИ СОФИЙСКИ УЛИЦИ ДЕ!!!


П.С. Значи Бургас - може. Варна - може. Хасково - може. Пазарджик - може. А София не може. Няма по-скапана инфраструктура от софийската. От кмета ще да е.
Категория: Политика
Прочетен: 200 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.02.2018 16:29
 Паметниците се издигат, за да се запази някакъв спомен. 

Където и да отиде човек по света, навсякъде има паметници на герои. За англичаните герои са онези, които са ръководили колониалните войски и са завладявали света. Царе, патриарси, ханове и разни там началници имат паметници. Учени глави също имат паметници. Масови убийци също имат паметници. Например в Ташкент има паметник на Тимур, в Москва има мавзолей на Ленин. Тях ги почитат и благославят. Колкото повече народ си избил, толкова по-голяма вероятност има да ти изградят паметник. Защо тогава да няма паметник и на Мирчо Спасов и Фердинанд Козовски? Или на Хитлер направо? Баси, толкова е сбъркан този свят.



Така е, няма паметник на избитите от Тимур стотици хиляди души в градовете Исфахан, Багдад, Дамаск и други, но има паметник на Тимур и той се смята за герой от узбеките.


Питам се защо трябва да помним и уважим имената на жертвите, а да не си спомняме имената на убийците. Онези, които са описани на камъка на паметника в градинката пред НДК в София, са имали своите физически убийци. Защо да не се направи пирамида на насилниците, като най-отгоре се сложи Сталин, след това Жоро Тарабата, Коларов, Трайчо Костов и други български сатрапи, като след това се мине през измислените съдии от т.н. "Народен съд" и се стигне до физическите убийци като Мирчо Спасов, Фердинанд Козовски и други сатрапи. Чудя се техните деца и внуци как живеят с тази карма. Ама това е животът. Нали знаете онова, което е написал Юлиус Фучик за заплахата от фашизма - "Хора, бдете". Но това послание идеално се вписва и във връзка с репресиите на шайката шумкари и престъпници, дошли на власт, в нарушение на всички писани и съществуващи закони. То и преди 9-ти септември 1944г. е имало военни преврати, но никога насилието от българи над българи не е било толкова ескалирало и драстично. 


Интересно ми е също така, да чуя мнението на наследниците на тези убийци - техните деца и внуци, как изглежда извършеното от дедите им дело. За да знаем дали онова гадното нещо, тази отвратителна човеконенависническа черта, дали се предава по наследство. 


П.С. В историята има поучителен пример, как една държава се е "оправила", след като физически е премахнала крайните елементи на комунистическата или социалистическата партия. Този пример е Чили. Това е държавата с най-малко социални проблеми в Латинска Америка. Държава на икономически и социален просперитет. Не мога да си спомня да има пример с обратен знак. Властта да се вземе от комунистите, те да изтрепят всичко което им пречи да управляват добре и следствие на това държавата да е цъфнала и вързала. Не одобрявам насилието и в двата варианта, но ако трябва да избирате между тях, кого бихте избрали? Да живеете в Чили или в Северна Корея? Изводите си ги правете сами.
Категория: Политика
Прочетен: 340 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 16.02.2018 23:45
 А и не само на икономиката, а на целият живот.


Спомням си някои от великите мисли на Константин Иречек, казани за българския народ.

"Българин с българин не могат да се разберат, те се грамогласят"

"Българите са много мили с чуждите и бързо ги приемат за свои. Бедата обаче е там, че те много лошо се отнасят към своите си"

"За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората - да се преследват един друг и да развалят един другиму работата"


Под чувства разбирам целият този комплекс от емоции, страсти и разбирания, които са следствие от действието на индивидуалното българско его и съвокупното българско его.

Ние бъгарите, не сме много прагматични хора. Свикнали сме да ни лъжат и мамят и когато се появи някой честен и ни каже истината в очите, тогава ни боли - истински ни боли, защото ни е накърнено егото.

Отиваме при клиент и представям това, което фирмата прави. Казвам му, няма да намериш в тази страна някой, който да ти предложи най-доброто качество на пазара, на най-ниската цена. Става дума за пари, за много пари. Казвам му, ето, можеш да разбереш дали това, което казвам е истина, като проучиш моята работа, обаждайки се на клиенти, с които работя, за да чуеш обратната информация. Доводите в това направление са толкова очебийни, че могат да ти извадят очите, ако нямаш очила, за да ги предпазиш. Ти самият получаваш лош сервиз. Не ти работят машините и то масово. Някои от тях изобщо не можеш да ги подкараш. Други стоят неработещи със седмици. Аз ти оферирам, че твоите машини няма да спират да работят за период по-дълъг от 8 работни часа, а не както сега се случва - повече от седмица. И ти го предлагам на по-ниска цена от тази, която сега ти плащаш.

И знаете ли какво се случи? Чух от хора, с които този отговорен "фактор" е говорил, че съм бил МНОГО АРОГАНТЕН. Той не им е казал, че съм му предложил да спести на фирмата, която представлява десетки хиляди евра всяка година, но е споделил, че аз съм АРОГАНТЕН. Значи него не го интересуват парите, а това, че неговото его е било засегнато. Да, засегнато е, защото аз му зададох открития въпрос - защо плащаш толкова много пари за тази дейност, още повече, че качеството на услугата, която ти продават е отвратително. Това не е в интерес на фирмата, която представляваш. Да, но да не забравяме факта, че освен заплатата, която този човек получава от тази фирма, той с голяма доза вероятност, получава заплата и от доставчика на услугата. ИНАЧЕ ЗАЩО ДА ГО ПРАВИ? САМО ЗАРАДИ ЕГОТО ЛИ? ИЛИ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ СЪМ АРОГАНТЕН И МУ КАЗВАМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ? ОБЯСНЕНИЕТО ЗА АРОГАНТНОСТТА Е САМО ОПРАВДАНИЕ ЗА КРАЖБАТА, КОЯТО ТОЗИ ЧОВЕК ИЗВЪРШВА В КАЧЕСТВОТО СИ НА ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ. Ще кажете, защо не се обърна към неговия началник? Обърнах се и да не мислите, че има някакъв ефект? И началникът му е на платен списък във фирмата на доставчика. А защо не се обърна към собственика? Опитайте да намерите собстевника на тази фирма, някъде в чужбина, във Виена или Париж, да видите как се стига до него. Там собственици са 30 други големи фирми и ходи, че се оправяй. И после ми говори, че имало пазарни отношения в България. Има ама на куково лято.


Та това е конкретен пример за намесата на чувствата и емоциите в българския бизнес. Много е важно кой какво е казал, как го е казал, в каква връзка го е казал и т.н. и т.н. На никой не му пука какво правиш и как го правиш. Ама какво искате от една постсоциалистическа икономика, където НИКОЙ НЕ СИ Е НА МЯСТОТО.
Категория: Политика
Прочетен: 301 Коментари: 1 Гласове: 2
 https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6708676     Ето на това му се вика класическа манипулация. 

Според вестника, в София, Пловдив, Варна, Бургас, а и на други места, е ДОБРЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ "НОВИЯТ ФРЕНСКИ ОПИТ", който се състои в това, да се увеличава полицейското присъствие.


След атентатите в Париж, френските централизирани власти взеха решение за увеличаване на броя на полицаите, като първоначално бяха назначени 5000 служители. Има източници, които твърдят, че са се разглеждали на дневен ред предложения, които са стигали и до 100 000 души.

Ако питате централизираната машина, тя може да назначи милиони служители, които да й служат така, както на нея й отърва и както на нея й се иска.

Без съмнение, както казва вестникът, "ако униформените са до хората, когато патрулират там до 24 часа в денонощието, в рисковите зони, нивото на престъпността там чувствително ще спадне".


КАКВО ВЕЛИКО ОТКРИТИЕ!!! При равни други условия, наистина ако определена територия се насити с повече униформени, редно е да спадне нивото на престъпността. Но манипулаторите точно това искат. Да им се вържем на приказките. Много пъти съм давал за пример Испания, където явно се вижда полицейско присъствие, за разлика от България. Уж по-малко полицаи имат на глава от населението, ама се виждат.

Виждат се, ама много много работа не вършат. Гледах ги как се правят на ударени, когато черните емигранти от Африка продаваха на главните улици в Мадрид стоки ментета. Законите там са безкомпромисни за посегателството на авторското право и продажбата на ментета. ДА, АМА ПОЛИЦАИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА КЬОРАВИ И НАРОЧНО РЕАГИРАТ БАВНО, ТА СЛУЧАЙНО ДА НЕ ХВАНАТ КОНТРАБАНДИСТИТЕ. Видях го с очите си и никой не може да ме убеди в обратното.


Така действа централизираната машина. Върши някаква работа, но иска ОГРОМНИ ресурси. ДАЛИ СМЕ ГОТОВИ ДА Й ГИ ДАДЕМ. Ако се излъжем, ще им дадем тези ресурси. Ако сме умни, ще поискаме от тях да си свършат работата, без да искат още пари и да ни дадат надеждни доказателства, че ще я свършат с поне два пъти по-малко пари. Ето това е реформа в системата на сигурност.

Така че журналистите от 24 часа, вкарайте малко мисъл в статия де, защото прилича на селска новина, написана от кръчмаря. ЗА КАКВО ПОДДЪРЖАТЕ ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ОХРАНИТЕЛНА СИСТЕМА, СЛЕД КАТО ВИЖДАТЕ, ЧЕ ТЯ САМО ПОГЛЪЩА РЕСУРСИ, БЕЗ ДА НИ ДАВА СИГУРНОСТ? Има и друго решение. Ако искате униформените да са близо до хората, оставете същите тези хора да си изберат полицаите и да изискват от тях. И хубаво да знаете. 1 100 000 000 лева са твърде много пари, затова което върши МВР.  За работата, която върши, аз бих изискал от МВР да плати на обществото, а не да иска пари от него. Една система за сигурност може да бъде значително по-ефективна, дори и с половината пари, които сега даваме. ВСЪЩНОСТ ГОСПОДА МАНИПУЛАТОРИ  - СЕГА ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ, СЛУЖИТЕЛИ НА РАЗЛИЧНИ ТАЙНИ И ЯВНИ СЛУЖБИ, КОИТО ОТГОВАРЯТ ЗА СИГУРНОСТТА НА СТРАНАТА ПЛЮС ЧАСТНИТЕ ОХРАНИТЕЛИ, МНОГОКРАТНО ПРЕВИШАВАТ БРОЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ И ВЪЗПИТАТЕЛИ. МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ТОВА Е НОРМАЛНО? А СПРЕТЕ СЕ С ИСКАНИЯТА ЗА ПАРИ И УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЩАТА. ИЗРИТАЙТЕ ЧАНТАДЖИИТЕ ОТ СЛУЖБИТЕ, ДАЙТЕ ПРАВА НА ХОРАТА ДА СИ ИЗБИРАТ ПОЛИЦАИТЕ И ДА ИМ ТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ МИНИСТЕРСТВОТО НИ КРАДЕ ПОНЕ ЕДНИ 500 000 000 ЛЕВА, БЕЗ ДА ДАВА И МАЛКА ЧАСТ ОТ ОНОВА, КОЕТО ОБЩЕСТВОТО ОЧАКВА КАТО РАЗПЛАТА ЗА ДАДЕНИТЕ ПАРИ.


Категория: Политика
Прочетен: 374 Коментари: 2 Гласове: 2
 https://nova.bg/news/view/2018/02/10/206699/%D0%B0%D0%B1%D1%81%D1%83%D1%80%D0%B4-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%B8/



Ето накратко историята: Младеж умира на 23 години. След навършване на пълнолетие е получавал по сметка помощ за това, че е болен. Натрупват се едни 12 хиляди лева. Неговите биологични родители нито се интересуват от него, нито нищо. Дори отказват да го погребат. Всичко е за сметка на общината. След погребението обаче се разбира, че наследниците на тези пари са....онези, които не се интересуват от него - биологичните родители. И сега възникват въпросите: Ако са се натрупали пари по неговата сметка това какво означава - че обществото харчи толкова много пари за един човек, да удовлетвори неговите потребности, че остава и печалба, от която да се възползват хора, които не само, че не заслужават да им се даде стотинка, но трябва да им се потърси и отговорност, защото няма как те да не носят вина за състоянието на този човек.


Настойниците нямат никакви права в случая. Държавата е харчила пари, за да се отгледа това дете. Харчила е пари за лечение. Отпускала е и парични помощи. Накрая парите отиват в тези, които НАЙ-МАЛКО ЗАСЛУЖАВАТ ДА ГИ ПОЛУЧАТ. Ето на това му векам "СОЛИДАРНА ДЪРЖАВА.



Моята солидарна държава е друга. Всяко дете и всеки човек, който доказано не може да се грижи за себе си, е на издръжка на държавата. Има си институции, където децата и възрастните, които не могат да се грижат за себе си, да живеят и където някой полага грижи за тях. Тези институции се финансират от държавата. Всички права и задължения, произтичащи от това "гледане и обгрижване" са за сметка на държавата. Храна, дрехи, образование, медицински грижи - това е грижа на държавата. Всеки може да си остави детето или възрастния близък на грижите на тези институции толкова дни, колкото сметне за необходимо. Тези институции да бъдат така организирани, че да дават най-добрите възможности за отглеждане и възпитаване на децата и най-добрите грижи за хора, които не могат да се грижат за себе си сами. Отглеждал съм и деца и възрастни хора. В определени моменти домът се е превръщал в хоспис. И защо? Защото институциите и организацията, която държавата ми предлага са в плачевно състояние. Защото вместо тези, които са в трудоспособна възраст да ходят на работа, да изкарват пари и да плащат данъци, те са натоварени с функциите на ОТГЛЕЖДАНЕ, ОБГРИЖВАНЕ и т.н., което не е лошо, ако е в някакви разумни граници. Още повече, че хората нямат тази специализирана подготовка, каквато се изисква. Нито младите в семействата знаят и могат да възпитават и образоват децата си, нито порастналите деца знаят и могат да отглеждат по най-добрия начин старите си родители. Тук не става дума да гледаме на нещата като черно и бяло. Има хора, които искат сами да отглеждат и възпитават децата си и не искат да ги дават на обществено заведение. Но защо е така? Защото самите заведения НЕ ВДЪХВАТ ДОВЕРИЕ. КАК ДА СИ ОСТАВИШ ДЕТЕТО ЗА НЯКОЛКО ДНИ В ТАКИВА ЗАВЕДЕНИЯ, КОГАТО ТО Е ФИЗИЧЕСКИ МАЛТРЕТИРАНО ИЛИ КОГАТО СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ НЕЩО С "ТЪПАНАР"? КАК ЩЕ СИ ОСТАВИШ РОДИТЕЛИТЕ В НЯКОЙ СТАРЧЕСКИ ДОМ, КЪДЕТО СТАРИТЕ ХОРА ГИ ОСТАВЯТ, ЧЕ ДА УМРАТ ПО-БЪРЗО.


НИЕ НЕ ЖИВЕЕМ В СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА. ЖИВЕЕМ В ОБЩЕСТВО, КЪДЕТО ДЪРЖАВАТА НИ ВЗЕМА ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ И ВМЕСТО ДА ОРГАНИЗИРА НАИСТИНА ЕДНА СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА С ТЕЗИ ПАРИ, ТЯ СЪЗДАВА ЦЯЛАТА ТАЗИ ОТВРАТИТЕЛНА МРЕЖА ОТ ОТВРАТИТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ, В КОИТО ДЕЦАТА НИ ПОЛУЧАВАТ ОТВРАТИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ, А СТАРИТЕ НИ РОДИТЕЛИ ПОЛУЧАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗЖИВЕЯТ В ОТВРАЩЕНИЕ ПОСЛЕДНИТЕ СИ ДНИ ОТ ЖИВОТА. ТОЛКОВА ОТВРАТИТЕЛНИ, ЧЕ С РАДОСТ СИ ОТИВАТ ОТ НЕГО. 


Тъпоумна чиновническа държава. Това е България. Отпускат пари на децата и пенсии на възрастните хора. Нито децата знаят какво са това пари, нито възрастните. Те имат нужда от ГРИЖИ, а не от пари на ръка. Така е в условията на чиновническо безхаберие. Карат я така, защото е лесно и доходоносно. Обществото произвежда едни 100 лева на година. От тях заплатите на служителите и работниците от реалния сектор и печалбата на фирмите са около 60лева. От тези пари държавата ти взема 40 лева и те кара да живееш с останалите 20. И вместо онези 40 лева да ги разпредели както трябва, съгласно добрите практики на солидарното общество, тя допуска чиновници и политици да откраднат една голяма част от тях, а останалите ги разхвърля по малко за всеки и оставя хората да се оправят както могат. И на това му викат "солидарно общество". Солидарни са само далаверите им, а не обществото, което са създали. Създали са едно скапано общество, ПРОДУКТ НА СКАПАНИТЕ УСЛУГИ, КОИТО НИ ПРОДАВАТ НАСИЛА. 





Категория: Политика
Прочетен: 318 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 10.02.2018 10:49
 Тонове мастило се изписа по тази тема. Толкова витиевати слова, толкова безразборно говорене, от което почти нищо не се разбира. 


Има две тези. Първата е тази на тези, които имат пряк интерес от разширяване на ски зоната в Пирин. Те твърдят, че един лифт не е достатъчен. И имат право. Те искат да печелят от този бизнес и колкото повече хора дойдат, за да си покажат ски оборудването и да се изфукат със скъпите си коли и да отседнат в хотелите на Банско, толкова по-добре за бизнеса. Ще се яде и сере. Ще се пие и пикае. А това са пари. За тези хора, Пирин е една височина, откъдето деца на възраст между 10 и 65 години, ще могат да се пързалят по надолнищата към Банско.


Втората теза е, че това, което е сега, е достатъчен РЕЗИЛ и няма защо повече да го увеличаваме.


Склонен съм да подкрепя втората теза. Защо ли? Ето едни малко дълги обяснения от моя страна.

Връщам се преди години. Банско беше едно малко китно градче. Говоря за времето от 70-те години на миналия век. Беше ясно кой е банскалия и кой не. Знаеше се. Пътеките нагоре към Пирин бяха две. Едната водеше към хижа Бъндерица и оттам към х. Вихрен и към Премката, между връх Вихрен и връх Кутело, а другата водеше към Дамяница. Толкова. Гори, води, птици, сърни, елени...Какво ли нямаше там. Беше красиво, диво. Имаше хора. Много хора. Особено през лятото. Много повече, отколкото сега. Сега са повече през зимата, по разбираеми причини.

Какво се случи в началото на този век. Случи се похищение на планината. Там бяха допуснати тези, на които не им пука за планината. Пука им за своя частен бизнес. Пука им за удоволствието от адреналина, да се "пуснат" отвисоко. Пука им от това, да си покажат парите на другите - лъскавите ски и оборудване, да похарчат маса пари за храна и питиета, от които нямат нужда, да походят малко по курви, да поосерат и поопикаят наоколо. Огромно струпване на хора в едно градче, което нямаше и 3 хиляди жители. Сега има 18 хиляди легла и то официално. Неофициалните никой не ги знае. Е как си мислите, че там мога да се съберат 18 хиляди гости и 5 хиляди местни? Това са 23 хиляди човека на една шепа място.

Така, както Банско се разшири от 5 хиляди до 23 хиляди през зимата /през лятото е пустош/, така и може да се разшири до 30 или 40 хиляди, а защо не и до 100 хиляди. Какво му пречи? Нищо, само алчността да може да се прояви както трябва и Банско може да стане и 200 хиляди. Как ли? Ето решението: Позволява се на строители, бизнесмени, предприемачи и какви ли не хора с пари, да построят не един, а колкото си искат лифта. Позволява им се да разрушат всяка екосистема, която им се изпречи на пътя. Позволява им се да секат колкото се може повече дървета и да изливат колкото се може повече бетон. ВЯРВАЙТЕ МИ, САМО ЗА 10 ГОДИНИ, БАНСКО МОЖЕ НАИСТИНА ДА СТИГНЕ 100 ХИЛЯДИ ЖИТЕЛИ. ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ЛИФТОВЕ И ПРИЛЕЖАЩА ИНФРАСТРУКТУРА. Такава китна котловина няма в цяла България. Какво изобилие на планини и под тях - равно място, готово да бъде застроено за нула време. Топли минерални извори, мек климат долу и високи писти - горе. По тези ширини е рядкост да намериш писта, която започва от над 2700 м.н.в. и тя да е северна. Само лифтове трябват. 


Та толкова за нуждите. Сещам се за Пампорово. Курортът сега прилича на гъз. Бетонна джунгла. Ходили ли сте на поляната на хижа Снежанка? Някой спомня ли си как изглеждаше тя, преди всичко това да се застрои с тези грозни жилищни блокове? Вижте ерозията, която е там, грозотията на неподдържаната градска джунгла, разположена в най-красивата част на Родопа планина. Харесва ли ви това? На мен не. Там набързо построиха няколко лифта, без много много приказки. Затова на мераклиите за писти в Пирин им е тъжно. Защото много шум се вдига. Докато едни вдигат шум, другите построиха колкото е възможно нови влекове и лифтове. И вакханалията започна. Пълна грозотия.


Идете и вижте ерозията на почвите в Северен Пирин! Харесва ли ви това? Изсечените просеки за пистите! Това ли ще оставим на поколенията? Ама то човешката простотия и алчност няма граници. Горските масиви в Югоизточна Азия и Амазония изчезват по малко всеки ден. Важното е за нас, потребителите, да плюскаме по-евтини вафли, направени с масло от палма. По-важно е всяка сутрин милиони наркомани да пият кафе, което държат всяка сутрин с треперещи ръце в пластмасова чашка, удобно гарнирано с поредната цигара. Белегът на човешките зависимости и простотия става все по-голям и по-голям. Алчността така ни е обзела, че не ни пука за нас самите, а камо ли за природата.

Кога ли ще спре всичко това? Кога ще се върнем към природните си корени и ще започнем да уважаваме природата, вместо да я бетонираме. Ние, потребителите сме виновни за всичко. Защото не наказваме с презрението си нито производителите на вафли и кафе, нито бетонните царе на планините. Защото купуваме продуктът им. Този, който съсипва не само нашата природа, но и природата по света.
Категория: Политика
Прочетен: 319 Коментари: 2 Гласове: 1
 https://clubz.bg/64025-noviqt_sobstvenik_na_bi_aj_televiziq_restartirame


Става дума за покупката на BIT от "Интерактив ТВ Системс България". Не съм си правил труда да търся отчети на фирмата. Само констатирам, какво съм прочел от цитирания сайт. Това е или некадърно поднесена информация или поредната мъгла в българския икономически живот, където нито държавата, нито общините, нито частните фирми са прозрачни и видими за обществеността.
Категория: Политика
Прочетен: 317 Коментари: 0 Гласове: 0
 https://www.24chasa.bg/novini/article/6705028
Раздават безплатно, печки за пелети, които струват 2000 лева. Каква благородна инициатива.


Следващата стъпка е да се купят електромобили на бедните, че техните коли са стари и замърсяват околната среда най-много. За сметка на всички данъкоплатци и особено на онези по-баламите, които плащат повече данъци. За предпочитане да им се купи по една Тесла, защото Шевролет Волт не е толкова добър.

За да отговориш на условията да получиш безплатна печка на пелети, пелети за 1 година и по една електрическа Тесла, трябва да докашеш, че си смотан, в степен, която да удовлетвори чиновниците. Те първо ще бъдат удовлетворени, че са помогнали на нуждаещите се, че са спасили околната среда, но няма да забравят да си вземат комисионната от сделката. Това е социализмът в действие.

В същото време трябва да се изръсиш с 1000 лева, че да роди жена ти в някакви прилични условия. За бедните е безплатно. Те не знаят какво е "избор на екип", пък и не искат да знаят. Най-лесното е да "изключиш" компютъра в главата си и да се оставиш на течението. Все ще се намери някой балама, че да ти помогне. Ако не, нашите честни, отговорни и предани на обществото чиновници, са готови да се притекат на помощ. Естествено не със своите пари, но на кой ли му пука.

ВМЕСТО ДА СЕ ПРОУЧАТ ПРИЧИНИТЕ ЗА БЕДНОСТТА И ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ, ЗА ДА НЯМА БЕДНИ В БЪЛГАРИЯ, СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА НИ ПО СВОЯТА СЪЩНОСТ ДЪРЖАВА, РАЗДАВА ПОМОЩИ.


ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДАВАМ ДВА ПРИМЕРА, ДОКЪДЕ ВОДЯТ БЕЗПЛАТНИТЕ РАБОТИ. БЕЗПЛАТНИЯТ ХЛЯБ, ХВЪРЛЯН НА ЗРИТЕЛИТЕ НА ГЛАДИАТОРСКИТЕ АРЕНИ В РИМ И ПОТОЦИТЕ ОТ ПАРИЧНИ ПОМОЩИ, КОИТО КАДАФИ ДАВАШЕ НА ЛИБИЙСКИЯ НАРОД.

Държавата може и трябва да осигури грижата за децата и възрастните хора в специализирани обществени институции, финансирани от обществени фондове и отворени за контрол от страна на цялото общество. Никой не трябва да се притеснява, че ще му се роди дете или че няма кой да гледа възрастните му родители. ТОВА Е РАБОТА НА ОБЩЕСТВОТО, А ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНИ ТАЗИ ЗАДАЧА ПОД НАШЕ НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛ.  Тя може И ТРЯБВА да осигури приюти за временно изпаднали хора. Може да заплати бързата и неотложна медицинска помощ. Може и трябва. 


НЕДОПУСТИМО Е ОБАЧЕ ДА СЕ ДАВАТ ОБЩЕСТВЕНИ СРЕДСТВА ЗА САНИРАНЕ ЖИЛИЩАТА НА ЧАСТНИ ЛИЦА, ДА ИМ СЕ КУПУВАТ ПЕЧКИ И ДА ГИ СНАБДЯВАТ С ГОРИВО ЗА ТЯХ, ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ НА РЪКА, САМО ЗАЩОТО НЯКОЙ БИЛ БЕДЕН, ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗАТОВА, ЧЕ НЯКОЙ Е ИЗПЪЛНИЛ ПРИРОДНАТА СИ МИСИЯ ДА ПРОДЪЛЖИ РОДА СИ - ЕТО ТОВА НЯМА КАК ДА ПРИЕМА ЗА НОРМАЛНО. НЕДОПУСТИМО Е В РОДИЛНОТО ДА ТИ ИСКАТ ПАРИ, ЗА ДА СЕ РОДИ ДЕТЕТО ТИ - ЕТО ТОВА Е ТИПИЧНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА КРАЖБА - ПЪЛНИТЕ ТОРБИ С ПРОДУКТИ ОТ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ СА ЗАМЕНЕНИ С 1000 ЛЕВА ЗА ИЗБОР НА ЕКИП.


ТОЛКОВА ЛИ СМЕ ПРОСТИ НИЕ, БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ЗА ДА НЕ МОЖЕМ ДА ВИДИМ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА НИ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ШУМКАРИТЕ, КОИТО СЪС СИЛА И С ПОМОЩТА НА ЧУЖДА АРМИЯ ВЗЕХА ВЛАСТТА И ИЗТРЕПАХА ЦВЕТА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА И ИНТЕЛИГЕНЦИЯ!!! ТОЛКОВА ЛИ НЕ ВИЖДАМЕ, ЧЕ НИ ПРОБУТВАТ ЕВТИН СОЦИАЛИЗЪМ И ВМЕСТО ДА БЪДЕМ БОГАТИ И ПРОСПЕРИРАЩИ, НИЕ ДИШАМЕ ЗАМЪРСЕН ВЪЗДУХ, ЯДЕМ БОКЛУЦИ, ХОДИМ ПО РАЗБИТИ УЛИЦИ И ТРОТОАРИ И УМИРАМЕ ОТ БОЛЕСТИ КАТО МУХИ. В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ, ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ПОЛИЦАИ НИ САНКЦИОНИРАТ ДАЛИ ПРЕВИШАВАМЕ ЗАКОНОВАТА СКОРОСТ ИЛИ ЗАЩО СМЕ СПРЕЛИ НЕПРАВИЛНО В КАЛТА, КОЯТО ОБЩИНАТА НИ Е ОСИГУРИЛА ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРСКИ КВАРТАЛ, С МАЛКО ИЗКЛЮЧЕНИЯ.





https://www.24chasa.bg/novini/article/6705028
Категория: Политика
Прочетен: 592 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 08.02.2018 09:36
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187134
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Февруари, 2018  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728