Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197171 Постинги: 6872 Коментари: 4298
Постинги в блога от 13.02.2018 г.
 https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6708676     Ето на това му се вика класическа манипулация. 

Според вестника, в София, Пловдив, Варна, Бургас, а и на други места, е ДОБРЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ "НОВИЯТ ФРЕНСКИ ОПИТ", който се състои в това, да се увеличава полицейското присъствие.


След атентатите в Париж, френските централизирани власти взеха решение за увеличаване на броя на полицаите, като първоначално бяха назначени 5000 служители. Има източници, които твърдят, че са се разглеждали на дневен ред предложения, които са стигали и до 100 000 души.

Ако питате централизираната машина, тя може да назначи милиони служители, които да й служат така, както на нея й отърва и както на нея й се иска.

Без съмнение, както казва вестникът, "ако униформените са до хората, когато патрулират там до 24 часа в денонощието, в рисковите зони, нивото на престъпността там чувствително ще спадне".


КАКВО ВЕЛИКО ОТКРИТИЕ!!! При равни други условия, наистина ако определена територия се насити с повече униформени, редно е да спадне нивото на престъпността. Но манипулаторите точно това искат. Да им се вържем на приказките. Много пъти съм давал за пример Испания, където явно се вижда полицейско присъствие, за разлика от България. Уж по-малко полицаи имат на глава от населението, ама се виждат.

Виждат се, ама много много работа не вършат. Гледах ги как се правят на ударени, когато черните емигранти от Африка продаваха на главните улици в Мадрид стоки ментета. Законите там са безкомпромисни за посегателството на авторското право и продажбата на ментета. ДА, АМА ПОЛИЦАИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА КЬОРАВИ И НАРОЧНО РЕАГИРАТ БАВНО, ТА СЛУЧАЙНО ДА НЕ ХВАНАТ КОНТРАБАНДИСТИТЕ. Видях го с очите си и никой не може да ме убеди в обратното.


Така действа централизираната машина. Върши някаква работа, но иска ОГРОМНИ ресурси. ДАЛИ СМЕ ГОТОВИ ДА Й ГИ ДАДЕМ. Ако се излъжем, ще им дадем тези ресурси. Ако сме умни, ще поискаме от тях да си свършат работата, без да искат още пари и да ни дадат надеждни доказателства, че ще я свършат с поне два пъти по-малко пари. Ето това е реформа в системата на сигурност.

Така че журналистите от 24 часа, вкарайте малко мисъл в статия де, защото прилича на селска новина, написана от кръчмаря. ЗА КАКВО ПОДДЪРЖАТЕ ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ОХРАНИТЕЛНА СИСТЕМА, СЛЕД КАТО ВИЖДАТЕ, ЧЕ ТЯ САМО ПОГЛЪЩА РЕСУРСИ, БЕЗ ДА НИ ДАВА СИГУРНОСТ? Има и друго решение. Ако искате униформените да са близо до хората, оставете същите тези хора да си изберат полицаите и да изискват от тях. И хубаво да знаете. 1 100 000 000 лева са твърде много пари, затова което върши МВР.  За работата, която върши, аз бих изискал от МВР да плати на обществото, а не да иска пари от него. Една система за сигурност може да бъде значително по-ефективна, дори и с половината пари, които сега даваме. ВСЪЩНОСТ ГОСПОДА МАНИПУЛАТОРИ  - СЕГА ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ, СЛУЖИТЕЛИ НА РАЗЛИЧНИ ТАЙНИ И ЯВНИ СЛУЖБИ, КОИТО ОТГОВАРЯТ ЗА СИГУРНОСТТА НА СТРАНАТА ПЛЮС ЧАСТНИТЕ ОХРАНИТЕЛИ, МНОГОКРАТНО ПРЕВИШАВАТ БРОЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ И ВЪЗПИТАТЕЛИ. МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ТОВА Е НОРМАЛНО? А СПРЕТЕ СЕ С ИСКАНИЯТА ЗА ПАРИ И УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЩАТА. ИЗРИТАЙТЕ ЧАНТАДЖИИТЕ ОТ СЛУЖБИТЕ, ДАЙТЕ ПРАВА НА ХОРАТА ДА СИ ИЗБИРАТ ПОЛИЦАИТЕ И ДА ИМ ТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ МИНИСТЕРСТВОТО НИ КРАДЕ ПОНЕ ЕДНИ 500 000 000 ЛЕВА, БЕЗ ДА ДАВА И МАЛКА ЧАСТ ОТ ОНОВА, КОЕТО ОБЩЕСТВОТО ОЧАКВА КАТО РАЗПЛАТА ЗА ДАДЕНИТЕ ПАРИ.


Категория: Политика
Прочетен: 374 Коментари: 2 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197171
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Февруари, 2018  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728