Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195618 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 16.02.2018 г.
 Паметниците се издигат, за да се запази някакъв спомен. 

Където и да отиде човек по света, навсякъде има паметници на герои. За англичаните герои са онези, които са ръководили колониалните войски и са завладявали света. Царе, патриарси, ханове и разни там началници имат паметници. Учени глави също имат паметници. Масови убийци също имат паметници. Например в Ташкент има паметник на Тимур, в Москва има мавзолей на Ленин. Тях ги почитат и благославят. Колкото повече народ си избил, толкова по-голяма вероятност има да ти изградят паметник. Защо тогава да няма паметник и на Мирчо Спасов и Фердинанд Козовски? Или на Хитлер направо? Баси, толкова е сбъркан този свят.



Така е, няма паметник на избитите от Тимур стотици хиляди души в градовете Исфахан, Багдад, Дамаск и други, но има паметник на Тимур и той се смята за герой от узбеките.


Питам се защо трябва да помним и уважим имената на жертвите, а да не си спомняме имената на убийците. Онези, които са описани на камъка на паметника в градинката пред НДК в София, са имали своите физически убийци. Защо да не се направи пирамида на насилниците, като най-отгоре се сложи Сталин, след това Жоро Тарабата, Коларов, Трайчо Костов и други български сатрапи, като след това се мине през измислените съдии от т.н. "Народен съд" и се стигне до физическите убийци като Мирчо Спасов, Фердинанд Козовски и други сатрапи. Чудя се техните деца и внуци как живеят с тази карма. Ама това е животът. Нали знаете онова, което е написал Юлиус Фучик за заплахата от фашизма - "Хора, бдете". Но това послание идеално се вписва и във връзка с репресиите на шайката шумкари и престъпници, дошли на власт, в нарушение на всички писани и съществуващи закони. То и преди 9-ти септември 1944г. е имало военни преврати, но никога насилието от българи над българи не е било толкова ескалирало и драстично. 


Интересно ми е също така, да чуя мнението на наследниците на тези убийци - техните деца и внуци, как изглежда извършеното от дедите им дело. За да знаем дали онова гадното нещо, тази отвратителна човеконенависническа черта, дали се предава по наследство. 


П.С. В историята има поучителен пример, как една държава се е "оправила", след като физически е премахнала крайните елементи на комунистическата или социалистическата партия. Този пример е Чили. Това е държавата с най-малко социални проблеми в Латинска Америка. Държава на икономически и социален просперитет. Не мога да си спомня да има пример с обратен знак. Властта да се вземе от комунистите, те да изтрепят всичко което им пречи да управляват добре и следствие на това държавата да е цъфнала и вързала. Не одобрявам насилието и в двата варианта, но ако трябва да избирате между тях, кого бихте избрали? Да живеете в Чили или в Северна Корея? Изводите си ги правете сами.
Категория: Политика
Прочетен: 340 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 16.02.2018 23:45
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195618
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Февруари, 2018  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728