Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187266 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Март, 2011 г.
2  >  >>

1.     Някаква общочовешка ценност – общите приказки, бла, бла, бла - преди чл. 1.

2.     Всеки има право на лична свобода – чл. 30.

3.     Записано е нещо за лишените от свобода – чл. 31.

4.     Свободата на кореспонденцията била гарантирана – чл. 34.

5.     Чл. 37 говори за „свобода” на мисълта и за „свобода” на съвеста.

6.     Чл. 54 казва, че трябва да има свобода на художественото и научно-техническото творчество.

7.     Всички други писания за свободата, по-надолу засягат понятието свобода, когато става дума за ЛИШАВАНЕ от свобода.

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,

СТАНА ЛИ ВИ ЯСНО ЗА КАКВО ВИ ГОВОРЯ? ЗА ТОВА, ЧЕ КОНСТИТУЦИЯТА НИ Е ПРАЗНА РАБОТА, АКО СВОБОДАТА НЕ Е ИЗВЕДЕНА НА ПИЕДЕСТАЛ, ТАКА КАКТО Е НАПРАВЕНО В КОНСТИТУЦИИТЕ НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ. На нас ни гарантират свободата само като ОБЩОЧОВЕШКА ЦЕННОСТ. Каквото и да значи това.

Конституцията ни гарантира „свобода на мисълта”. Въх сакън, ако ти я забранят какво ще правиш? Лоша работа, няма да имаш свобода на мисълта. Ще измислят машина, която да засича свободната мисъл и ще влизаме в затвора за проява на свободна мисъл. Няма значение, дали тази мисъл приема някаква словесна или писмена форма. Ей така, заради спорта, само заради мисленето. Какво губене на ценно време за обществото!

 

НЯКЪДЕ ДА СТЕ ВИДЯЛИ НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ ДА ГАРАНТИРА СВОБОДАТА ДА РАБОТИШ И ДА СЪЗДАВАШ?

НЯМА КАК ДА НИ ДАВАТ ПРАВА, БЕЗ ДА НИ ГАРАНТИРАТ СВОБОДА. ТОВА СА СВЪРЗАНИ ПОНЯТИЯ. НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ ПРАВА, БЕЗ СВОБОДА. А НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ НЕ НИ ДАВА СВОБОДА. ЗНАЧИ И ПРАВАТА НИ СА ИЗМИСЛЕНИ ЛЪЖИ.

 

НИЕ НЕ СМЕ СВОБОДНИ. АКО БЯХМЕ, ЩЯХМЕ ДА СМЕ НАПРЕД В КЛАСАЦИИТЕ ЗА СВОБОДА. НИЕ СМЕ НАЗАД. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. ДЪРЖАВАТА НИ ЛЪЖИ С ПРАВА И ПРИДОБИВКИ, БЕЗ ДА НИ КАЗВА, ЧЕ ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ДОСТИГНАТ, АКО НЯМА СВОБОДА. САМО СВОБОДАТА МОЖЕ ДА ДОНЕСЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОДЕМ В ЕДНО ОБЩЕСТВО. АБСТРАХИРАМЕ СЕ ОТ СЛУЧАИТЕ, КОГАТО ВСЕВИШНИЯТ Е РЕШИЛ ДРУГО, КАТО Е ДАЛ ПЕТРОЛ НА АРАБИТЕ.

ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО СЪС СВОБОДАТА В НАШАТА КОНСТИТУЦИЯ – ХИЧ Я НЯМА.

 

Швейцарската конституция, Чл. 27 - „Икономическата свобода е гарантирана”.

Да сте чували такова нещо да гарантира българската конституция? Много им пука на управляващите, че сме на последно място в Европа по този показател! Важно е да се гарантира, че важните решения, пък и не толкова важните, да не говорим, че всички решения в държавата, се вземат от политическата класа, от бюрократите, от какви ли не държавни структури, само не и от СУВЕРЕНА. Той представлява един бостан, в който всеки влиза и си взема колкото си иска.

Българската конституция гарантира не икономическа свобода. Високопарно заявява, че държавата ще се ГРИЖИ за кого ли не – за майките, за децата, за науката, за изобретателите...И за децата и за изобретателите и за „рядкото” и за „честото”, държавата ни е поела ангажимента да се грижи. На едното място дават СВОБОДА, а на другото ГРИЖИ.

 

А сега кажете, къде лъжат повече!

 

Това патерналистическо отношение към народа, залегнало и в нашата конституция, доведе дотам, че той е деморализиран до степен, в която далаверата и мързелът са станали ценност, вместо труда и почтеността. Това се получи, следствие на десетилетията „грижи” от страна на социалистическата ни държава. Същият този социализъм, който продължава и сега. И като че ли, като относителни числа загубихме повече през тези 20 години. Въпреки, че не харесвах тази обществена организация, тогава имахме на „всеки по нещо”, сега имаме „на някой по всичко”. И то не следствие на основата на честно състезание, а благодарение на ръката на държавата, която вземаше от едни и щедро даваше на други.

Не е казано в българската конституция за какво ще се ГРИЖИ българската държава – за това ДА СМЕ ДОБРЕ или за това ДА СМЕ ЗЛЕ? Ще се ПОГРИЖИ да не забогатеем случайно, без тя да РАЗБЕРЕ? И очакваме, тези олигофрени или тотални манипуланти, които са писали конституцията ни, да вложат енергия и позитивизъм! Достатъчно комунизъм са вложили в нея, така че ни стига за столетия напред.

 

В нашата конституция нищо не се споменава за СВОБОДАТА НА ИКОНОМИКАТА, за разлика от швейцарската и затова България е на койрука на Европа, а Швейцария е най-свободната икономика на Европа.

По една „случайност” богати са тези държави, които предоставят на суверена си свобода, а бедни са тези държави, в които бюрократите се „грижат” за суверена.

 

Това е положението.

 


Категория: Политика
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 23.04.2011 08:59
"НЕ СА ЗАКОН ТЕЗИ НОРМАТИВНИ АКТОВЕ, КОИТО НЕ СА УТВЪРДЕНИ ОТ СУВЕРЕНА."

Изминали са повече от 200 години от времето, в което са изречени тези думи. И къде другаде да се изрекат, ако не в Швейцария? После се чудим, защо били напред. Защото сравнително ефективно контролират тези, които са избрали да ги управляват.
Добре го е казал Жан Жак.

В психологията на хората е залегнала максимата, че няма да спазват чужди закони. Дали това са турски или български, дали са на други държави или национални - няма значение, важното е, че обикновените данъкоплатци не са участвали по никакъв начин в сътворяването им и в утвърждаването им.

ДА ОТНЕМЕШ НА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ ПРАВОТО ДА УЧАСТВАТ ПРЯКО ПРИ ВЗЕМАНЕТО НА ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ Е ОСНОВНАТА И НАЙ-ВАЖНА ПРИЧИНА ЗА НЕГАТИВНОТО ОТНОШЕНИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ КЪМ ДЪРЖАВАТА И ЗА РАЗРУХАТА, КОЯТО ЦАРИ НАВСЯКЪДЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.03.2011 18:23

Представете си че управлявате фирма и имате дялово участие в нея. Представете си, че фирмата е голяма с голям пазарен дял в много страни на Европа, че и извън нея.

Представете си, че петролът го точите от собствени находища или от находища, за които плащане на едно корумпирано правителство толкова, че находището ви излиза почти без пари.

Представете си, че танкерите и мрежата за доставка на суровия петрол също е ваша.

Представете си, че рафинерията, в която се произвеждат горивата за крайните клиенти също е ваша.

Представете си, че голяма част от дистрибуторската мрежа е също ваша, че даже и бензинопровод си имате.

Представете си, че продавате бензините на международни цени и че заплащате на работниците си поне 5 пъти по-малки заплати от заплатите на служителите на рафинериите край Ротердам.

И след всичкото това ПРЕДСТАВЛЕНИЕ да твърдите, че продавате горивата на такива цени, защото международната конюнктура била такава и че фирмата ви работи на загуба, не е ли чиста форма на ЛИЦЕМЕРИЕ.

А това, че в същото време заемаш монополна позиция на пазара и всички други агенти се възползват и продават на твоята висока цена, не е ли пак ЛИЦЕМЕРИЕ.

И как няма да си на загуба, като и най-тъпият шеф на една фирма знае как да я източва в полза на акционерите си. Достатъчно са няколко консулантски договора за по няколко милиона и фирмата ти е на загуба. Какво може да ти каже държавата. Нищо, всичко е законно. Даже и не са си направили труда да сложат един баланс в сайта си. Казали са само колко данъци внасят в бюджета, но са забравили да кажат, че всъщност данъците ги внасяме ние – потребителите на горива, а не фирмата.

 

Тук обаче не става дума за обикновена фирма. Тук става дума за монополен играч на пазара и този монопол е допуснат от държавата съвсем съзнателно.

 

И ако не може да сложи на мястото му монополиста, не е ли време държавата ДА СИ ВЗЕМЕ РАФИНЕРИЯТА ОБРАТНО И ДА Я ПРОДАДЕ НА ПО-ОТГОВОРЕН ИНВЕСТИТОР?

И нека държавата да спре да се оправдава, че акцизите били високи. Те са високи навсякъде в Европа. Но себестойността на горивата тук е изкуствено завишена и всички знаят това. Подкрепата за политическите партии е възможно да бъде част от стойността на горивата. А това никой не знае в какви размери е.


Категория: Политика
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове: 1

Но вместо да работят усилено, за да реализират тези свои въжделения, те се занимават с интриги, маловажни неща и постоянно намират оправдание, че не са осъществили мечтите си.

Не знам до каква степен това се влияе и от медиите, защото като четеш някой вестник виждаш само интриги и някакви дребни криминални събития. Нищо съществено и важно, което засяга всички нас. Никакви предложения и решения на основни за икономиката и държавата ни проблеми. НИЩО. Само простотии и дребнавости.

 

1.     Много важно, че някакъв перко откачил и взел заложници

2.     Много важно, че днес умрели 2-ма в някаква катастрофа

3.     Много важно, че полицията написала 2000 акта за липса на сложени колани на задните седалки на нарушители

4.     Много важно, че Бербатов щял да търка резервната скамейка /въпреки, че се радвам на всеки негов гол/

5.     Много важно, че някакъв играч от някакъв селски отбор бил контузен, а треньорът нямал кого да пусне в игра като заместник

6.     Много важно, че някой се хвърлил от 5-тия етаж или се затворил с газова бутилка у дома.

7.     Много важно, че Линдзи Лоън, била „просто „ Линдзи

8.     Много важно каква песен изпяла Лейди Гарга и колко фенове имала в Бука

9.     Много важно какъв парцал облякла някоя тъпа манекенка и колко пари вземала за едно чукане след ревюто

10.                        Много важно, че полицията заловила някакъв педофил, който шетал в интернет.

11.                        Много важно, много важно, много важно.

Според мен, по-важно е да се разбере каква е причината десетки хиляди хора в България да умират всяка година от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт, инсулт, ракови заболявания. Става дума за десетки хиляди хора!!! Да се установят причините и да се работи денонощно за преодоляване на това това състояние.

Според мен е важно това, че в тази държава все по-малко хора работят и все повече хора не работят. Държавата тотално е дестимулирала пазара на труда със своето участие в него.

 

Според мен е важно, че икономиката не върви, кризата ни е хванала за гушата, а тъпата ни егоистична администрация продължава да поставя какви ли не бариери пред бизнеса и държавата продължава да е основен икономически играч, като свива полето на действие на частните интереси.

 

Според мен е важно, че стотици хиляди млади хора изразяват голямо желание да се махнат от тази страна, защото не виждат перспектива за развитие.

 

Според мен е важно това, че милиарди от нашите данъци, вместо да отиват за икономически изгодни и морални каузи в същото време отиват за заплати и издръжка на дебелогъзи чиновници.

 

Според мен е важно това, че беднотията и простотията са като близнаци, но първо се е родила беднотията. Ако успееш да се пребориш с беднотията, няма нужда да се бориш с простотията. Тя ще намалее от само себе си.

 

Над половината от българското население са бедни, другите са неграмотни.

Раждат се все повече получатели на данъци, а умират все повече данъкоплатци. Демографската карта се променя в посока към некачествено население – и физиологически и умствено.

 

А държавата се загрижила, че няколко хора щели да умрат заради несложени колани на задната седалка. Поне да беше попитала дали тези хора наистина искат да умрат и то именно на задната седалка? Толкова ли нямат право да умрат така, както те си искат? Еба ти и шибаната държава. Вместо да си гледа работата, тя се занимава с глупости и интриги и ни пръска парите за глупави проекти. Утре ще поиска да ни сложи и биберони в устата, за да не сгрешим да хапнем нещо, което тя не ни разрешава.


Категория: Политика
Прочетен: 3191 Коментари: 6 Гласове: 1
Последна промяна: 27.03.2011 20:05
Това е да работиш като Премиер.

Всеки ден можеш да нарушаваш конституцията и никой да не ти поиска сметка. Нали знаете за кои текстове от нея имам предвид? За неприкосновеността на частната собственост, за това че икономиката се основава на частната инициатива, за това, че държавата трябва да ни защитава от монополите, за това че потребителите трябва да се радват на добри стоки и услуги, а държавата се задължава и гарантира, че ще се погрижи това да е така.  За това, че държавата трябва да се грижи за семействата и децата, за това, че трябва да се грижи за изобретателите и куп други неизпълнени пожелания. Десетилетия вече ни лъжат, че правят нещо за нас, а всъщност работят само за своя интерес.

След мястото на премиера,  най-безотговорните места са тези на министрите, шефовете на агенции, съдиите и прокурорите, шефовете на полицията и на службите.  Някой някога да е поискал отговорност от тези лица, че икономиката ни е пълен батак, че "справедливост" има само при определяне на собствените регламентирани и нерегламентирани доходи на тези лица, че всички са затънали в корупция, че за света България е икономическата грешка на Европа?
Категория: Политика
Прочетен: 553 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 27.03.2011 18:01
1. Първо, трябва да знаеш какво искаш. Приемаме, че искаме да се намали цената на горивата. Дотук добре;
2. Второ, трябва да знаеш от кого да поискаш. Можеш да искаш или от държавата или от монополиста - Лукойл.
3. Трето, защо тогава по дяволите протестиращите не блокират рафинерията и премиерската канцелария, а създават хаос в движението? Защо наказват себеподобните си - обикновените граждани, които също са потърпевши от високите цени?

Не мога да разбера. Толкова ли са глупави? Или може би не искат да постигнат успех. Хората, които са отговорни за високите цени не са по кръстовищата, още повече в почивните дни. Те са в Министерски съвет и в офисите на Лукоил, но в работни дни.

Категория: Политика
Прочетен: 1312 Коментари: 4 Гласове: 3

 

При 3 лева за бензин, няма да имаме нужда от личните си коли. Ще караме предимно служебни.

При 4 лева за бензин, ще ни лимитират горивото и за служебните коли.

При 5 лева за бензин, ще ни вземат и служебните коли.

При 6 лева за бензин, няма да има нужда от нови магистрали, защото няма да има кой да пътува по тях. И междуселските пътища ще имат достатъчно капацитет, да поемат останалия трафик.

При 7 лева за бензин, няма да има нужда от градски транспорт в градовете до 100 000 жители.

При 8 лева за бензин, няма да има нужда от градски транспорт в градовете от 100 000 до 500 000 жители.

При 9 лева за бензин, няма да има нужда от градски транспорт в София. Ще ходим само пеша, ще бъдам в добро физическо състояние и Стенли ще бъде най-богатият българин. Дискотеките, клубовете и хотелите ще оцелеят, само ако са на спирка на метрото. Единствено обувките ще поскъпнат.

При 10 лева за бензин, вместо цветя, в саксиите в къщи ще сеем краставици, домати, марули, репички, магданоз, спанак и други култури. Няма да има нужда да ходим до пазара. Само за хляб ще плащаме, защото няма да можем да си го произведем сами. Но тъй като хлябът ще бъде много скъп – просто няма да го ядем. Ще отслабнем и ще посещаваме по-рядко доктора.

При 11 лева за бензин, ще разказваме на децата си и на внуците си, как сме тръгвали от кръстовищата с „мръсна газ” и как сме ходили от София до Пловдив за 35 минути.

 

При 12 лева за бензин – почти да свикнем с положението.

При 13 лева за бензин – начало на четническо движение.

При 14 лева за бензин – Априлско въстание. Пак неуспех. Бунтовниците не могат да се съберат на едно място, поради липса на пари за гориво, бунтът избухва неорганизирано, защото интернетът е болен от грип, а откраднатото от музеите оръжие отказва да работи.

При 15 лева за бензин – Чужденците заобикалят България, поради зачестили случаи на канибализъм. Особено предпочитани били тлъсти комшии, почитатели на въглехидратната диета.

При 16 лева за бензин... време е да поискаме правителството да си ходи. Това предизвикателство е твърде голямо, дори и за българския народ.

 

Кое „предизвикателство” е твърде голямо дори и за българския народ – цената на бензина или искането, правителството да си ходи? Не знам!!!


Категория: Политика
Прочетен: 494 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 27.03.2011 15:01

МОНОПОЛИТЕ. Кой не е чувал за тях?

 В България те винаги са съществували и винаги са източвали националното богатство. Нелоялност и подкрепа от държавата – това е характерната черта на българския монополизъм.

Монополи в енергетиката, монополи в банковата сфера, монополи в транспорта, монополи в предлагането на най-важните и съществени услуги на гражданите – здравеопазване, образование, социално обезпечаване, административен монопол по отношение формирането на цените на услугите за административно обслужване от държавни и общински институции, формиране на непазарни цени чрез законодателни мерки от държавата, в ущърб на потребителите.

Това не е свободна икономика. Това е монополна икономика, създадена и подкрепяна от нашата държава. Такава икономика не може да просперира. Е, крета някак си, ама това е друга тема.

 

И най-отвратителното е, че откакто се помня, всичко това се прави „В името на социалната справедливост” и всички присъди се произнасят „В името на народа”.

 

И нито веднъж този народ не си е задал въпроса: Аджеба, след като десетилетия наред всичко се правеше в името на социалната справедливост, защо няма такава и след като всичко се отсъждаше в името на народа, защо няма справедливост?

Това са великите манипулатори на последните десетилетия – да забогатееш от богат народ си е чиста проба закономерност – работа и усърдие. Да забогатееш на гърба на беден народ си е чиста проба „ноу хау”. Още повече, че нашите излязоха по-големи комбинатори от такива като Садам, Кадафи или Жан Клод... По-хитри излязоха пичовете. Признавам им го. Излязоха сухи от водата. Крадяха по-хитро, под носа на Европа или направо в Европа. Пред очите ни. Десетилетия наред. Това е то ПОЛИТИЧЕСКА МОНОПОЛИЯ.

РЕШЕНИЕТО: Е, вие го знаете. Засега минаваме с това да мразим държавата си и да я лъжем, така както тя мрази и лъже нас. Но това рано или късно трябва да спре. Вместо да блокираме улиците на градовете с протести /вече и това можем/, трябва да блокираме работата на правителството, защото това което върши то, не е работата, за която ние сме го избрали. Ние правим абсурдни неща – блокираме самите себе си, а не правителството. Наказваме себе си, а не правителството. Но има време да се поправим...


Категория: Други
Прочетен: 559 Коментари: 1 Гласове: 1

Всички правителства създаваха и поддържаха системата на утвърждаване на привилегиите, като принцип за административно управление на обществото.

 

Този бил еди каква си категория на труд, този трябвало да получи толкова, онзи – толкова. Този трябвало да бъде защитен от закон, а друг не, този трябва да получи обезщетение от данъкоплатците, защото в продължение на две десетилетия им е писал актове за дребни нарушения. Глупости след глупости.

Преди 20 години това бяха партийните секретари и други службогонци, служители на армията и полицията, активни и „пасивни” борци срещу предишни режими.

Сега привилегировани са държавни чиновници, полицаи, военни и тайни служби, нотариуси, съдии и много други.

Уреждането на служби и постове е завладяло не само държавните и общински служби и политическите структури, но се е разпространило и върху частните институции.

 

Сега „оценката” за това да си нотариус се върти около 50 000 евро, съдия – 200 000 евро, шеф на полицията - ?, министър – още повече ???

 

Какво очакваме тогава от нашите деца, които сме ги изпратили да учат в университетите? След като не заради знанията си ще станат нотариуси, съдии, шефове или министри!!! Сега в главите им има идеи не как да учат, а какви връзки да правят, за да се издигнат в кариерата, след като завършат. И те не са виновни децата! Просто такава система сме им предложили, ние, по-възрастните.

 

Цялата ни система е ПРИВИЛЕГИИ и ВРЪЗКАРСТВО. И тя се репродуцира от всяко българско правителство.

 

РЕШЕНИЕТО

Ако всички тези длъжности /съдии, обвинители, ръководители на полицията и други подобни/ са избираеми по места и има свободна система за електронно гласуване, така, че всеки кандидат да е минимално зависим от политически мафии и структури и ако можем в рамките максимум на 1 година да сменяме  провинилите се, тогава връзкарството и привилегиите няма да ги има и обществото ни ще има повече смисъл да съществува, на базата на едно по-честно съревнование между човешките индивиди. Тогава избраните от нас служители ще се опитват да се харесат на нас, а не както е сега – на своите началници, които се намират в някой мазен кабинет в някое министерство. Тоест те ще гледат да си вършат работата, защото само тя ще ги държи на постовете им, а не връзките им с началството.

 

Колкото повече Суверенът има права за избор на тези възлови длъжности, толкова по-далеко ще ги държи той от мафията.


Категория: Политика
Прочетен: 423 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 27.03.2011 13:30

 

„Чл.7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.”

 

Нека да поразсъждаваме малко. От казаното по-горе става ясно, че държавата отговаря само за вреди, които са причинени от незаконни актове. Как мислите, при толкова много юристи в различните структури на държавата, дали можете да си представите, че държавата ще се „прекара” да ни причини вреди с незаконни актове? Естествено че не.

 

 Всички актове, с които тя причинява вреди на своите граждани, са ЗАКОННИ.

 

По принцип българската държава причинява ВРЕДИ на своите граждани от самото й създаване, та чак до наши дни. Всички икономически, социални и други показатели, които измерват качеството на живота, сочат, че благодарение на това „усърдие” от страна на българската държава, нейните граждани живеят най-лошо, в сравнение с европейските страни.

Държавата ЗАКОННО ни принуждава да ползваме организираното и управляваното от самата нея, здравеопазване, социално обезпечаване, сигурност и образование.  Тя напълно ЗАКОННО ни взема насила парите и в една напълно несправедлива размяна, ни предлага пародия на здравеопазване, пародия на социално обезпечение, пародия на сигурност и защита на правата на собствеността и пародия на образование.

Основна причина за състоянието, в което се намираме е лошо организираната ни и крадлива българска държава, за времето на последните малко повече от 130 години. А през всичките тези години, народът ни само е стоял отстрани и е гледал как го прекарват.

Няма спор, народът ни е и красив и работен и толерантен. Но основен негов недостатък е това, че очаква някой отвън да му подреди къщата. Само си представете - 250 хилядна руска армия воюва срещу империята /изключвам Кавказкия фронт/, а българският народ е „отделил” за тази кауза едва 0.1% от населението си. Всички други чакат да видят какво ще се случи и ако може даром да получат свободата си. Все едно руската армия е дошла да донесе свободата на монголския народ, а не на българите. Такава безучастност към каузата на собствената си свобода е показало населението ни, че ако не са проявите на героизъм от българските хайдути или техните потомци при боевете за Шипка, би трябвало да умрем от срам, заради демонстрираната апатия от местното население по това време. И за да си пишем някакъв принос в тази война, самозвани автори ще ни убеждават, че да посочиш пътеката през планината на руснаците е голямата работа, която е довела до спечелването на войната. Доста жалко, наистина.

Бях свидетел и участник в събитията, които се разиграха по време на Виденовата зима. Защо по дяволите, трябва да започнеш да получаваш по 5 долара на месец, за да размърдаш дебелия си задник и да си поискаш отнените от правителството права? Толкова ли те МЪРЗИ или се СТРАХУВАШ да си поискаш правата и да ги отстояваш? Какъвто и да е отговора, резултатът не е в полза на народа на българите.

Българските правителства продължават все така лесно да манипулират народа си. Той пък продължава да няма големи претенции, нито пък полага каквито и да са усилия да работи за тяхното осъществяване.  

Народът български трябва да прояви малко повече активност в качеството си на СУВЕРЕН, за да не може собствената му държава да му причинява ВРЕДИ и то напълно ЗАКОННО.


Категория: Други
Прочетен: 562 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 12.11.2011 23:59
НИКОЙ, НИКОГА И ЗА НИЩО НЕ ПОПИТА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО.

Спомняте ли си кога за последен път сте гласували на референдум за важни за държавата въпроси? Не ви ли липсва тази тръпка?


БЪЛГАРИНЪТ ОТИВА ДА ГЛАСУВА НА ВСЕКИ 4 ГОДИНИ ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ПОРОБВАНЕ, ОТ СОБСТВЕНОТО СИ ПРАВИТЕЛСТВО. ЧИСТА ИДИОТОКРАЦИЯ.



Категория: Политика
Прочетен: 659 Коментари: 1 Гласове: 5
Последна промяна: 27.03.2011 20:31
Каква е политическата икономия в България?

1. Държавата се грижи за това, за което не трябва да се грижи;
2. Държавата не се грижи за това, за което трябва да се грижи;
3. Монополите си правят каквото си поискат;
4. 600 000 души получават заплати от държавата и са извън пазара на труда;
5. 1 500 000 души работят, едни за жълти стотинки за монополите и пишман бизнесмените, а други уж за себе си, убивайки се от денонощна работа в собствените си павилиончета, сервизчета, складчета и други подобни семейни обекти за самонаказание;
7. 5 000 000 българи са или пенсионери или болни и недъгави или учащи се или безработни или мързеливи или самотни...


Продуктът на политическата икономия на политическата ни класа е стока, която никой не иска да купи за добри пари. Предлагаме се на света за "без пари".

Тези констатации са актуални, независимо дали става дума за 1991, 2000 или 2011г. Нищо съществено не се случва. Само празни приказки, прах и много крадене от това, което ние данъкоплатците даваме на държавата.


Време е да си поискаме обратно държавата от "държавата".

Категория: Политика
Прочетен: 1077 Коментари: 3 Гласове: 3
Последна промяна: 15.03.2011 16:16
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187266
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Март, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031