Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196216 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 03.03.2012 г.

Гледах едно предаване на „Хрътките”, за това, че пак нещо не достигат местата в детските градини в София. Имало някаква точкова система и сега всички са в състезание, как да НАПРАВЯТ ТОЧКИ. Вместо да накарат хората да мислят КАК ДА ПРАВЯТ ПАРИ, държавата и общините отново ни хвърлят комунистически кокали за глозгане, с идеята да мислим как да се ВПИШЕМ в тъпата им система, като лъжем наред – докторите, директорите на детските градини, столичния инспекторат, себе си, че накрая и децата си. В резултат на всичко това, пак няма да има справедливост.

 

Стига се дотам, че директорите на градините да „съветват” родителите да изкарат детето си болно, за да разчита, че ще натрупа достатъчно точки за прием. Какво коштунство!!!

 

Около 1/3 от всички приети деца били с ХРОНИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ. Само си помислете, как се е развихрила МЕДИЦИНСКАТА МАФИЯ, за да се представят всички тези фалшиви медицински бележки. Какво хилаво и болнаво поколение наистина имаме, ако 1/3 от децата ни имат хронично заболяване. Толкова простотии има в тази комунистическа страна, че направо не ми се пише повече. И всички ние, принудени от тъпата си държава, лъжем ли лъжем – и себе си и останалите, само и само защото няма НАДЕЖДЕН КРИТЕРИЙ за прием.

 

Има две решения: Единствен критерий за прием да бъде плащането, защото в края на краищата всичко опира до пари. За да се отглеждат тези деца, някой трябва да харчи пари. Това не става безплатно. Този който може да си позволи – ще плати, а този, който не може, ще намери друг начин да си гледа децата. Сега какво става – пак плащаш, ама за спонсорство, за фалшиви медицински бележки и бог знае за какво още.

 

Второто решение е, ако държавата приеме, че образованието на децата /защото детската градина трябва да бъде основата на образователната ни система/ е важно за просперитета на нацията, то да вземе да създаде необходимата организация, да осигури необходимото финансиране, да обезпечи конкуренция между държавни, общински и частни детски градини, да осигури ПРОГРАМАТА по която тези деца ще учат и ще се възпитават, да създаде механизъм на последващ контрол и най-после , надявам се, да престанем да се занимаваме с цялата тази измислена история, която ни отнема от енергията всяка година. Защото тук става дума за не-повече от 200 -300 милиона лева, които на фона на цялата тази разсипия на държавните служби и поголовно харчене на нашите пари е капка в морето на бюджета. В отплата можем да очакваме нещо повече от това, което сега произвежда образователната ни система, а именно – арогатност, свръхматериализъм, липса на практически познания, липса на познания за общуването между хората, липса на елементарни медицински познания, липса на спортно възпитание и изобщо липса на добро възпитание. Това получаваме сега и ако искаме нещо да се промени, то нека Министерството на образованието да си размърда дебелия задник.


Категория: Политика
Прочетен: 311 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.03.2012 17:07

 

  1. Да получиш свободата си от друга държава
  2.  Да получиш свободата си от собствената си държава
  3. Да получиш свободата си от собственото обкръжение от хора, с които общуваш
  4.  Да получиш свободата си от себе си.

 

Тук „получиш”, може да се замени с „извоюваш”, „заслужиш” и т.н. Има много вариации, които хем променят в някаква степен смисъла, хем не. Нека все пак текстовете да имат и някакво скрито послание. Иначе не е интересно.

 

ЖАЛКОТО Е, ЧЕ СМЕ ОЩЕ НА НИВО 2. Тъпчим там от много време, без някаква надежда, че можем да се справим. Хубавото е, че имаме пред себе си хилядолетия, за да поправим грешките си.

 

 

Честито на всички българи! Поздрав и на руснаците. Все пак 60 000 руси лежат на българска зема. Благодарност и на румънците, че са пратили два батальона в подкрепа на руската армия. Благодарност и на финладците. Именно заради това преди години си купих Нокиа.

На турците какво да кажа: Сори, това може да се случи на всеки.

Категория: Политика
Прочетен: 371 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196216
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2012  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031