Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195105 Постинги: 6870 Коментари: 4295
Постинги в блога от 02.03.2014 г.
Ако искаш да изкараш за себе си, първо трябва да изкарате за другите. Няма еднопосочност на движението. Има "напред" и "назад", монетата е с две страни. Не можеш да дадеш само едната страна на монетата на друг

Трябва да знаеш накъде вървиш, с каква скорост вървиш и колко дълго ще вървиш.
Имаш право да критикуваш, само ако си платил за нещо, а си получил нищо в замяна или нещо некачествено в замяна или нещо, което е несправедливо и не се поддава на описанието, наречено честно пазарно отношение.
И в руските таратайки има нещо положително. Ако сте се намъчили преди години с руска кола и сега имате нещо по-добро, значи сте си платили цената. Бъдете благодарни на промяната и искайте още по-голяма промяна. Мисли позитивно.
Ако си лузър, върни се назад в живота си и си отговори на въпроса, защо си стигнал дотам. Като анализираш живота си, върни се към настоящия живот, определи си цел и я преследвай. Може да си отчайващо назад с "материала". Това не е оправдание да мечтаеш да станеш пенсионер. Просто се размърдай и то в правилната посока.
Действайте като успешна личност, за да сте успешни.

Ако искате да станете нещо - платете цената.
Категория: Политика
Прочетен: 785 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 02.03.2014 19:37
Втръсна ми да чета заглавия, които започват с: "Неизвестни извършители.....


В една една "земя, като човешка длан" не може да има "неизвестни" извършители.
Категория: Политика
Прочетен: 294 Коментари: 0 Гласове: 1
Откакто се помня, все спортисти са радвали този народ. То народът кяр не видя от същите тези спортисти, защото техните успехи с нищо не подобряваха неговия статус. Простичко защото успехите им подобряваха техния статус. И това е разбираемо.

Но когато народът няма на какво друго да се радва, се радва на това, кой станал пръв, кой втори, кой колко скочил, кой кого пребил на ринга и така нататък и така нататък.

Време е и Орешарски да ни зарадва се нещо. Ето с какво:
  1. В рамките на месец, не повече, давам му само месец време, да постигне съществени положителни резултати в борбата срещу битовата престъпност, защитата на частната собственост, повишаване на и намаляване на корупционните практики в държавната и общинските администрации и да изпрати ДАНС да разбере, защо съдебната ни система работи не за нас, а за себе си;
  2. На накара онзи фъфлещия министър, който не е работил един ден в реалната икономика, да махне най-после тъпите режими, които освен корупция не произвеждат нищо друго. Икономиката ни има нужда от свобода, а не от регулации;
  3. Да електронизира държавната и общинските администрации по подобие на Естония.

Тук не говоря за цялата палитра от проблеми, свързани както със социалната сфера, образованието, здравеопазването, демографската криза, лошата инфраструктура и какво ли още не. Не говорим за липсата на политическа свобода, нареждането на листите от партийните централи, манипулацията на вота и отсъствието на пряка демокрация. То отсъства каквато и да е демокрация, пък камо ли и пряка.

Но вярвайте ми, ако направи в рамките на своя мандат тези три крачки, България ще отиде много напред. Стига да му позволят. Стига и той самият да си позволи. Стига да може. Стига да иска. Е стига де...
Категория: Политика
Прочетен: 665 Коментари: 4 Гласове: 1
И главният секретар на МВР, Светозар Лазаров прави изявление, че коката била купена от българин. Аферим бе, бая богати хора имало в тази бедна страна. Богати хора, създадени от тъпата ни политическа и патерналистическа система. Създадена по бюрократичен начин. Със силата на закона и властта. Със силата на нашите пари - парите на данъкоплатците. Със силата на забраната, която прави единици богати и милиони - бедни.

На пазара грам кокаин върви по 140 лева, но като се има предвид какви пудри забъркват дилърите, спокойно сумата може да се удвои.

Значи полицията е хванала 1 200кила кокаин. Държавата пакетира кокаина по 0.5 грама всяко пакетче и го продава на заинтересовани лица, като дава гаранция, че "стоката" е чиста, а не като онези боклуци, които се продават по нощните бардаци.

Ако дозата от 1 грам се продава по 280 лева, което е прилична цена за грам чист първокласен кокаин, 1 200 000 дози ще струват  336 000 000 лева.

С тези пари ще се реши проблема с недостига на детски градини, че и за болниците ще останат едни 100 милиона.

Не знам докога държавата ще се прави, че се бори с разпространението на наркотиците. Само знам, че самите служби, които са оторизирани да водят тази борба, нямат сметка тя да завърши, със спиране на тази търговия. Тези служби не са решението на проблема е част от него и то важна. Много служители, на които ние плащаме заплатите, са на хранилка на системата за разпространение на дрога. Ако не  беше така, нямаше да съществува самата система, защото и МВР и службите знаят кой се занимава с тази дейност.

Тази сметка, която аз направих е само за една малка часто от дрогата, която се пласира на българския пазар. Тоновете амфетамини, екстази, кока, хашиш и какви ли не други опиати и барбитурати струват милиарди левове, от които бюджетът нищо не получава. Не само, че не получава, ами и дава едни над милиард лева, че полицията да се бори срещу разпространението.

Ефектът от легализиране на търговията с дрога и поставянето му под контрола на държавата, може да вкара в бюджета приходи от милиарди левове всяка година, които сега отиват в джобовете на наркобароните, техните мулета и дилъри и корумпирани ченгета, полицаи и политици. ВРЕМЕ Е ИГРАТА НА ЛИЦЕМЕРИЕ ДА СПРЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ. ТОЗИ, КОЙТО ИСКА ДА СЕ ДРУСА ЩЕ СЕ ДРУСА, ОСВЕН АКО НЕ ИСКАМЕ НА ВЛАСТ ДА ДОЙДЕ ПОРЕДНИЯТ ДУЧЕ, ХИТЛЕР ИЛИ КИМ ИР СЕН. ПО-ДОБРЕ Е ДА КОНТРОЛИРАШ ПОРОЦИТЕ НА ХОРАТА, ОТКОЛКОТО ДА ГИ ЗАБРАНЯВАШ. КОГАТО ГИ ЗАБРАНИШ, ПРАВИШ МАФИЯТА СИЛНА. КОГАТО ГИ КОНТРОЛИРАШ, ПРАВИШ ДЪРЖАВАТА БОГАТА.
Категория: Политика
Прочетен: 363 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.03.2014 18:29
Нали разбирате заигравката с думите?

 Чувал съм често някой да казва: ЗАЩО МЕ ОБИЖДАШ?

Не е ли резонно да попитаме: ЗАЩО СЕ ОБИЖДАШ?

АКО ХОРАТА НЕ СЕ ОБИЖДАТ, ТЕ НЯМА ДА СЕ ОБИЖДАТ. Интересно звучи това словосъчетание.

И всички започват едни страдания, майка плаче. Устата хаплива изказва думи, а отсреща ушите любопитни засичат всичко, което е казано по техен адрес.

ДА СЕ ОБИДИШ НА НЯКОГО, ОЗНАЧАВА, ЧЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО И ДУХОВНОТО ТИ НИВО Е ГОЛА ВОДА И ПО ГЪРБА КАЛ, КАКТО СЕ КАЗВА.

ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ В ПЛЕН НА ЕГОТО СИ.

Ако някой иска от мен прошка, бих бил доста любопитен защо го прави. Нямам нищо в душата си, което да ме тормози. Няма приказка, изречена от който и да е, която да остави някаква негативна следа в мен. Няма его, просто съм го смачкал до такава степен, че мога да твърдя, че нямам его.

Нямам право да имам его.
Нямам време да имам его. Нямам време да се занимавам с глупости от рода на кой какво казал за мен, дали било добро или лошо.

Преди време като деца си казвахме следната приказка: КОЙТО СЕ СЪРДИ, МАГАРЕ ДА У ПЪРДИ. Е аз разбрах значението на тази приказка. Надявам се повече хора да го разберат. Докато някой се сърди на някого, дриги си живеят живота, който е един и веднъж даден. И дори  ида имаме останало его в нас, би трябвало да разсъждаваме по следния начин: Трябва да съм идиот, за да си губя емоциите, времето, нервите, енергията и да пропускам ценни мигове от живота си, защото тъпото ми его е решило, аз да се сърдя на някого за нещо.

ВИЕ ИДИОТИ ЛИ СТЕ? НЕ, НАЛИ? Тогава престанете да се обиждате, за завиждате, да се сърдите и да си слагате на сърцето всичко това, ами си гледайте живота, че ей го, ще отлети докато се усетите.
Категория: Политика
Прочетен: 234 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.03.2014 15:50
Това ми казаха буквално хора от плевенско село. Откраднали 2 тона мамули /царевица/ от една къща. Значи яко работа е паднала, а никой нищо не е видял.

Полицаите щели да правят събрание през деня. В четвъртък тази седмица имало общоселско събрание, селяните да си кажели болката на полицаите. Вятър работа.

Попитах хората, дали са видяли жандармерия по техните села - Никополска община. Отговориха ми, че няма при тях такова нещо. А също ми казаха, че и да има, няма да работят през нощта я.

А българската полиция хем я няма, хем и ако поработи по някое време, то е през деня. Всичко е пунта мара в тази държава.
РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ Е ИЛИ ОТВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ИЛИ В РАЗЛИЧНО ВРЕМЕ ОТ РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА КРАДЦИТЕ.
Същата работа е и в София. На моята улица НИКОГА през последните години не съм видял полицай.

Ясно е, че централизираната система за управление на МВР не върши никаква работа за нас, данъкоплатците и обслужва само интересите на политиците и бюрократите, но поне от кумова срама, за да си оправдаят заплатите, поне веднъж месечно да мине кварталният полицай, че да го видим как изглежда.
Категория: Политика
Прочетен: 273 Коментари: 0 Гласове: 1
http://www.youtube.com/watch?v=6asO-BLf9_4


Около 50 000 чужденци са подали заявления за гражданство в Беларусия. Близо 12 000 бил нетният резултат за страната /повече пристигащи, отколкото напускащи/. Ама там май се бачка, като гледам селските им ферми и къщи.

Ей вие халогъзници и платени клакьори от БНТ, бързо вървете и правете репортаж и ни кажете какво става там и как го правят. Ама не бързайте да се връщате - идете и до Естония, след това до Исландия и Ирландия. Каквото можем да вземем като идеи - да го правим, че остаряхме да чакаме на тези боклуци, политиците, да направят нещо за нас.
Категория: Политика
Прочетен: 300 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.03.2014 15:05
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195105
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31