Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196885 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 03.03.2014 г.
Излезе съобщение, че държавата заделя близо 3 милиона лева за проектиране на нов национален стадион. Всъщност какво става? За какво ни е нов национален стадион? Стадион "Васил Левски" малък ли е? Нямам спомен той да е бил запълван на 100% досега. Пак харчене на държавни пари.

Господа управляващи. Има по-важни неща от нов национален стадион. Ако искате да помогнете на спорта, само за пример ще ви кажа, че в Македония държавата строи по план 110 спортни зали в училищата, за да могат децата да спортуват.

А иначе пак да ви напомня, че в София има недостиг на 11 хиляди места за детски градини. В здравеопазването положението е отчайващо. Училищата са надраскани с графити, а материалната база е в отчайващо състояние. В центара на София, в елитно училище, на площ от 10 декара има само един читав баскетболен кош. Всичко е изпочупено и неподдържано откъдето и да го погледнеш.

Затова ПРИОРИТЕТИ, господа управляващи - оправете си приоритетите. Преди време Бойко даде 9 милиона за лаборатория за проверка на проби за допинг, а в същото време нямаме лаборатория за изследване на храните, които ядат над 7 милиона българи. Сега се получава същото. 
Категория: Политика
Прочетен: 578 Коментари: 2 Гласове: 0
Аз не разбрах. Комисията за защита на конкуренцията не дава такава информация. Данъчните също. Предполагам, че новият собственик е моят комшия. Нещо много се е замогнал напоследък.
Категория: Политика
Прочетен: 500 Коментари: 0 Гласове: 1
Чудна логика.

Няма единни принципи, които да се спазват в международното право, освен правото на по-силния.

Аз не харесвам политическото устройство на Украйна. Не ми харесваше това, което правеше Юшченко, Тимошенко и Янукович. Винаги съм казвал, че народът има право да избира и да сваля. За съжаление демокрация няма никъде по света. Нито в Украйна, нито в Русия, нито в САЩ.

Ако формално гледаме на нещата, Янукович можеше да бъде свален само след избори. Той беше свален чрез преврат и това никой не отрича. Нека да не разсъждаваме кое е справедливо и кое е несправедливо, а по скоро да видим какво е законно и какво е незаконно. Всички знаят, че законното не винаги е справедливо.

Помислете си само - законно ли е талибани да нахлуват в Сирия и да искат да свалят избран от народа президент? Друг е въпросът как е избран и дали има изборни машинации. Така че, проблемът на света е в липсата на демокрация. Ако има демокрация, няма да има нито бунтове в Египет, нито война в Сирия, нито преврат в Киев.

СЕГАШНАТА ПРАВНА УРЕДБА НА СТРАНИТЕ НЕ ДАВА ДРУГ ИЗХОД В НАМИРАНЕ НА РЕШЕНИЕ ПРЕДИ ИЗТИЧАНЕ НА МАНДАТА, ОСВЕН ПРЕВРАТ. ЗАТОВА ВСИЧКИ СА ТОЛКОВА ОБЪРКАНИ И ВСИЧКИ УЖ ИМАТ ПРАВО.

НАПРИМЕР:
  1. Представителите на западните страни имат право да се възмущават и да правят аналогия на сегашните събития в Украйна с това, което се случи в Унгария през 1956г. и в Чехословакия през 1968г. Да, тогава руските танкове сгазиха в буквалния смисъл на думата желанието на тези народи за повече свобода. Никой обаче не знаеше и тогава, колко точно процента от тези народи искаше да се смени комунистическият режим. Може би една клика се е противопоставила на друга клика. Може и да са имали прогресивни настроения, но преди това народът не се е произнесъл;
  2. Представителите на Русия имат основание да се притесняват за руснаците, населяващи Източна Украйна и Крим. Кой е казал, че това трябва да бъде украинска територия? Някой питал ли е населението на тези области какво иска то? Някой пита ли сърбите, дали искат да отстъпят Косово, защото там има повече албанци от сърби? По същата логика Трансилвания веднага трябва да се включи в състава на Унгария, защото почти няма да срещнете човек в Тимишоара, който да твърди, че е румънец. По същата логика, Кърджалийско и Лудогорието веднага трябва да станат турски провинции;
  3. Какво биха казали американците, ако една част от Хавай бъде превзета от японската армия, защото в някои квартали японците са повече от американците. Ако японците там искат самоопределение как ще процедират американците - ще им откажат това права и ще ги принудят да спазват законите на САЩ, ако искат да останат живи?;
  4. Не казвам кое е право и кое не, кое е справедливо и кое не. КАЗВАМ САМО ТОВА, ЧЕ НА НАРОДИТЕ ИМ Е ОТКАЗАНО ПРАВОТО ДА СЕ ПРОИЗНАСЯТ ПО ВАЖНИ ЗА СТРАНАТА ПРОБЛЕМИ. ЛИПСАТА НА ДЕМОКРАЦИЯ ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЯКОЙ МИСЛИ И ДЕЙСТВА НЕЗАВИСИМО ОТ ТЯХНАТА ВОЛЯ И РАЗБИРАНЕ ЗА ПРАВО И СПРАВЕДЛИВОСТ.
АКО ИМАШЕ ДЕМОКРАЦИЯ В УКРАЙНА, НЯМАШЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ, ЧЕ ВЪПРОСИТЕ ЗА ТОВА ДАЛИ ДА Я БЪДЕ УКРАЙНА ИЛИ НЕ ДА СЕ РЕШАВАТ НА МАЙДАНА. СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА ВСЯКА ДРУГА СТРАНА. КАКВО ПРЕЧИ ДА ИМА ПЕРМАНЕНТА СИСТЕМА ЗА ЕЛЕКТРОНЕН ВОТ, КАТА ЧЕ АКО НАРОДЪТ ВЕЧЕ НЕ ИСКА ЯНУКОВИЧ ИЛИ КОЙТО И ДА Е САМОЗАБРАВИЛ СЕ ТУПАН, ДА НАТИСНЕ КЛАВИША И ОЩЕ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ДА ГО РАЗКАРА ОТ ВЛАСТТА И ДА СИ ИЗБЕРЕ ДРУГ? ПРЕЧИ ТОВА, ЧЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА ПО СВЕТА И БЮРОКРАТИТЕ НЕ ИСКАТ РЕШЕНИЯТА ДА СЕ ВЗЕМАТ ОТ НАРОДА. ЗАЩОТО ТОГАВА ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЛУГИТЕ, А НАРОДЪТ - ГОСПОДАР. КЪДЕ ГО ИМА ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ ДА ГО РАЗРЕШИ? НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДЪРЖАН В ПОДЧИНЕНИЕ И СТРАХ И ДА СЛУШКА ВСЕКИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА КЪДЕ Е РАЗПОЛОЖЕН В ПОЛИТИЧЕСКИЯ СПЕКТЪР. НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕ И ДА СЕ ЧУВСТВА КАТО СТАДО, КОЕТО НЕ МОЖЕ БЕЗ ОВЧАР. И НАИСТИНА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА И БЮРОКРАТИТЕ ПО СВЕТА СА НАПРАВИЛИ ТОВА ДА БЪДЕ ФАКТ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ШВЕЙЦАРИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 730 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 04.03.2014 10:13
Няма как да си кривя душата. Като малък четях доста история и все си задавах едни такива въпроси:
1. Защо по време на въстанието в Босна са участнали 20 хиляди въстаници, а Априлското въстание е било един кьорфишек и нищо друго? Същият въпрос си го задавах и когато четох за въстанието на остров Крит;
2. Защо след толкова години апостолстване на Раковски, Левски, Ботев, Хитов, Хаджи Димитър и Караджата, Петко войвода и още стотици знайни и незнайни юнаци, защо смачканият народ си е останал все така смачкан?
3. Защо конформизмът на българите е на такова високо идиотско ниво?
4. Защо сме били толкова страхливи, че не сме могли да защитим територията си, имуществото си, семйствата си, държавата си...?;
5. Защо по време на Руско-турската война народът не се е вдигнал на въстание? Все пак на юг от Дунава е дебаркирала 200 000 руска войска. Това е сериозна поддръжка. Ей така, от кумова срама да е гръмнал с пушката, че да изплаши поганците.;
6. Дали този народ е показвал някакви признаци на желание да живее свободно и сам да определя съдбата си?;


СЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ СТОЛЕТИЯ Е СКОВАН ОТ СТРАХ. ОЩЕ ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ ТУРЦИТЕ НА БАЛКАНИТЕ НАРОДЪТ НИ Е БИЛ СМАЧКАН ОТ ИЗМИСЛЕНИ ЦАРЕ И ПАТРИАРСИ, ОТ ЕГОИСТИ БОЛЯРИ И ДЪРЖАВНИ СЛУЖБОГОНЦИ. ВСИЧКИ ТЕ СА ИМАЛИ СМЕТКА ОТ ТОВА, НАРОДЪТ ДА Е СТРАХЛИВ И УПЛАШЕН. ГЛЕДАЛИ СА ДО НОСОВЕТЕ СИ И ЗАТОВА НЕ СА ВИЖДАЛИ, ЧЕ СТРАХЛИВИЯТ НАРОД ЩЕ КЛЕКНЕ НА ВСЕКИ ЗАВОЕВАТЕЛ, КОЙТО СЕ ПОЯВИ НА ГРАНИЦАТА. КАКТО И Е СТАНАЛО. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЕ Е ОКАЗАЛ СЕРИОЗНА СЪПРОТИВА НА ОСМАНЦИТЕ. ЗАРАДИ ТЪПИТЕ СИ ЦАРИ, БОЛЯРИ, ПОПОВЕ И ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ.


КОЛКОТО ПО-ГОЛЯМ СТАВА СТРАХЪТ, ТОЛКОВА КОНФОРМИЗМЪТ СТАВА УДОБНО ОБЯСНЕНИЕ НА ПРИМИРЕНЧЕСКАТА СЪДБА НА ТОЗИ НАРОД В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СТОЛЕТИЯ НАРЕД. И КОЛКОТО И ДА НИ ДАВАТ ПРИМЕРИ В ИСТОРИЯТА ЗА СЪПРОТИВА, ТО ТЯ СЕ СВЪРЗВА ПРЕДИ ВСИЧКО С ЧУДЖОЗЕМНО НАХЛУВАНЕ В ГРАНИЦИТЕ НА ТУРСКАТА ИМПЕРИЯ - ПОЛЯЦИ, УНГАРЦИ, РУСНАЦИ...

ЗАТОВА ЗА МЕН 3-ТИ МАРТ Е ЕДНА УНИЗИТЕЛНА ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ ДАТА. ВИНАГИ СМЕ РАЗЧИТАЛИ НЯКОЙ ДРУГ ДА НИ СВЪРШИ РАБОТАТА. ТОЛКОВА СМЕ СМОТАНИ, ЧЕ НЯМА ПОВЕЧЕ НАКЪДЕ. НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ Е СТРУВАЛО НЯКОЙ ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗА НАС. И КОЙ КАКВОТО И ДА КАЖЕ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ ПО ТОВА ВРЕМЕ, ВСЕ ПАК ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ КОСТИТЕ НА 60 000 РУСКИ ВОЙНИЦИ ЛЕЖАТ В БЪЛГАРИЯ. НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ПОХВАЛИМ, ЧЕ БЪЛГАРСКИ КОСТИ ЛЕЖАТ В ИМЕТО И ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РУСИЯ.
Категория: Политика
Прочетен: 429 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 03.03.2014 16:34
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196885
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31