Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187042 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Март, 2017 г.
2 3 4  >  >>
  1.  В областта на здравеопазването. Да се сдуши с личните лекари, като им плати допълнително пари, за да могат да приложат превантивна програма за предпазване от заболяване и постигане на оптимално здраве. Ако пациентите са неотговорни в този случай, да вкара застрахователите в здравеопазването, като по този начин, тези, които не се грижат за здравето си ще плащат по-високи вноски, да демонополизира касата и накрая, да се скара с докторите, които сега изписват ненужни манипулации и точат касата /Москов са скара с тях, заради пръстовия отпечатък, но те накрая победиха/; Така ще разберем, че сегашните над 3 милиарда лева, които плащаме ние, под формата на здравни вноски, няколкото стотин милиона, които плаща бюджета и още онези 3 милиарда лева, които доплащаме от джоба си, са многократно повече от онези разходи, които биха ни гарантирали по-добро от сегашното здравеопазване. Правителството трябва да каже, че това, което имаме сега в тази област е ЕДНО ЯКО КРАДЕНЕ ОТ СТРАНА НА ДОКТОРИ И БЮРОКРАТИ, А НЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.
  2. В областта на образованието. Държавата да поеме всички разходи за издръжката на децата от раждането им до навършване на поне 16 години. Държавата да отнема децата от родители, които не могат да осигурят базисни условия за отглеждането и възпитанието на деца така, както го прави норвежката държава. Има пример, не е необходимо да откриваме топлата вода. Пари има достатъчно. Едно дете, израснало в гетото, няма кой знае какви шансове да успее в живота, дори и да посещава училище. Децата имат нужда от качествена среда на живот, а не живот в бордей. Държавата трябва да престане да дава пари на ръка на възрастните, за да раждат и отглеждат децата, а да се заеме с финансиране на потребностите на всяко едно дете, съобразно приети базисни норми. Възпитателната и образователната система трябва да произведе качествен народ - имаме нужда от възпитани, ученолюбиви и трудолюбиви деца, които знаят как да се грижат за себе си и за другите, които са научени да мислят и да творят. За целта, трябва да се приеме такава възпитателно-образователна програма, която да накара децата да ходят с радост в детските градини и училищата. Последните да станат центрове, където младите хора да изкарват деня си в учене, спорт, игри и развлечения. Нямаме сметка те да се шляат по улиците и там да се учат на лоши работи. Училището трябва да осигури минимум 9 часа на ден занимателни програми, които да са интересни и продуктивни за децата. Ако в края на деня, децата не искат да си ходят у дома, а сутрин рано препират родителите си да ги карат на училище, това е критерият, че престоят им в училище е бил продуктивен. Но затова, за жалост, правителството трябва да каже на поне половината от учителите, че няма нужда от тях. До завършване на основното си образование, децата трябва да бъдат учени от един, единствен учител. Специализирано обучение ще се предлага едва след 8-ми клас, освен ако не става дума за езиково обучение и за компютри. Така че , учителите ще имат нужда от повече обучение, отколкото децата, защото няма как да искаме от учители, които основният им житейски и учителски път е бил през 20-ти век, да бъдат на нивото на изискванията на 21-ви век, с малки изключения, разбира се.
  3. В областта на сигурността. Правителството трябва да каже на всички онези 100 хиляди души, служители на МВР, на отбраната, на различните други служби за сигурност, че тяхната организация на работа е толкова хаотична и некоординирана, че тези организации са толкова пропити с партийни и лични интереси, че на практика само вземат пари и не ни гарантират сигурност такава, каквато се очаква от тях. Всяка една от тези структури се нуждаят от коренни реформи, подобни на онези, които Грузия направи, уволнявайки в един ден цялата пътна полиция, например и обявявайки конкурс за назначение на нова полиция. Как си мислите, дали автомобилистите са се възползвали от този вакум и са нарушавали закона знаейки, че няма да бъдат санкционирани? Ние виждаме засилено полицейско присъствие само по време на избори и когато има национална акция. През останалото време все едно, че нямаме полиция. Да не говорим затова, че нашата ПОЛИЦИЯ, все още е МИЛИЦИЯ, защото служителите там са служители на началниците си и на партията, а не на закона. Време е поне при избиране на началниците на регионалните дирекции на полицията, да се вземат предвид и мненията на местните органи на властта и да се ограничи тази глупава и ненужна централизация на МВР. Време е местната полиция да се отчита на местните власти, а не на началниците в София. Всичко трябва да се промени изкорен.
  4. В областта на държавните финанси - ако искаме да имаме добре развита икономика, трябва съществено да се намали делът на държавата в БВП на страната и от сегашните 40%, постепенно да спадне на 30, 20 и оттам до 15%. Колкото повече пари изземва държавата от гражданите, толкова повече изземва и тяхната инициатива, а знаете, че гражданите могат да съществуват без държавата, но държава не може да съществува без граждани. Държавата трябва да се оттегли окончателно от икономиката и да запази златна акция във всички фирми и дружества, които имат стратегическо значение. Сега разбираме, че ако държавата имаше такава акция в Лукойл, нямаше така да може тази фирма да ни разтакава и съвсем законно да спестява данъци от дейността си в България. Същото се отнася и за БДЖ, топлофикациите и всичко, което е държавно и общинско. Нека да не забравяме, че нито една държава не може да произведе мерцедеси и беемвета. Тя е доказала, че може да произведе москвичи, пушки и снаряди. Затова държавата е много добра, ама не е добре за гражданите. 
  5. В областта на административното управление - време е, живеем в 21-ви век, а нямаме нито истинско електронно правителство, нито истинска електронна община. Имаме един куп чиновници, които не само че лапат яко пари, ами и пречат на всички ни да бъдем ефективни - постоянно трябва да ни се бъркат в работата и да ни смучат като пиявици.
Категория: Политика
Прочетен: 769 Коментари: 3 Гласове: 1
 http://offnews.bg/news/Izbori_18760/Tomislav-Donchev-Za-edin-mandat-mozhem-da-udvoim-uchitelskite-zaplati_650947.html?ref=recomend


И СЕГА АКО КАЖЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПОДОБРИ ЗНАЧИТЕЛНО КАЧЕСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НАПРАВО ЩЕ МЕ ИЗКЕФИ.

Никой не говори затова, че немалка част от тези учители живеят в друга епоха. Мнозинството от децата ходят на училище като все едно са наказани да го правят. Училището не се асоциира с нещо забавно, хубаво, полезно, а с някаква досадно задължение.


По тези неща трябва първо да мисли Дончев, а не толкова за учителските заплати.

Сега си мисля, как ще се повиши качеството на образованието, което зависи от една учителка на 62 години, която не може да включи компютъра. 


И най-после направете една държавна стратегия за тези длъжности, които получават заплати от данъкоплатците - общински и държавни училища, болници, полицаи, военни и т.н., на най-накрая да разберем, коя професия  какъв статус има в обществото. Ако увеличите заплатите на учителите двойно, какво си мислите, че няма да се надигнат всички онези стотици хиляди служители, които получават заплати от държавата? И ще стане едно мазало. Интересни разсъждение на политиците. Само за доходи и заплати говорят, а за свършена работа - никой.
Категория: Политика
Прочетен: 320 Коментари: 0 Гласове: 0
 Като преходен период към пряка демокрация, може да минем през идеята за забрана на партийните членове да заемат отговорни постове в държатата. КАКВО ВСЪЩНОСТ СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ 1989г. НАСАМ?  НАЛИ ГОДИНИ ГОВОРИМ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ОБВРЪЗКАТА МЕЖДУ ПАРИЯ ИЛИ ПАРТИИ И ДЪРЖАВА? КАКВО ОЗНАЧАВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯ ДА СТАВА ПРЕМИЕР? КАКВО Е ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ?


Време е този народ да поумнее и да стане по-чувствителен, когато го прекарват. Българският народ се държи като едно дебелокожо същество, на което за нищо не му трепва окото.

Партийните работници да са такива, които всяка една партия да наема, за да вършат партийната работа. А каква е партийната работа? Да ни предлагат способни хора за админсистратори. Не е необходимо, пък и НАДАЛИ НЯКОЙ ОТ НАС ИМ ИСКА ДА ПОЕМАТ ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ, ОНОВА РАЗМИТО ПОНЯТИЕ, С КОЕТО НИ ЛЪЖАТ И НИ МАЖАТ ОЧИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД. НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРТИЯТА, КОЯТО И ДА Е ТЯ, ДА СЕ ОБВЪРЗВА ПО ТАКЪВ НАЧИН С ДЪРЖАВАТА. НЕКА СИ НАМЕРЯТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, ДА НИ ГИ ПРЕДЛОЖАТ, ДА НАПРАВЯТ СВОИТЕ ПРОУЧВАНИЯ, ПЪК НИЕ ДАЛИ ЩЕ ГИ ИЗБЕРЕМ, ТОВА СИ Е НАША РАБОТА.

Никой администратор не бива да поема никакви задължения към членове на партията и към ръководството й. Неговото задължение е да служи на избирателите и да се съобразява със закона. Толкова е просто. Аман от партийни копелета. Това е начинът да разберем, че не ние имаме нужда от партиите, а партиите имат нужда от нас.
Категория: Политика
Прочетен: 657 Коментари: 2 Гласове: 1
 Мечтата на българина е ДА НЕ РАБОТИ.

Това обаче не включва "ДА НЯМА ПАРИ". Точно обратното - ако може "ДА НЕ РАБОТИ" и "ДА ИМА ПАРИ".

Той вече не говори за бизнес, за развитие, за производство и т.н. Той говори за "ПАРИ". Него не го интересува начина, по който той ще се добере до парите - важното е да ги има.

Дали това ще бъде наемен убиец, който отстрелва някого за 10 бона или тютюнопроизводител, който се бие през земеделското министерство за субсидия, резултатът е един и същ.

Правителството при социализма се превърна в най-големия крадец. Крадец не на едно ана СВРЪХЕДРО.

Скривайки се зад постулата за власт на мнозинството, правителството създаде котерийно мнозинство, което държи в неведение и бедност, за да получи от него политически измислени права, за да задоволява собствените си интереси.

Така бедните получиха напълно законни права да заповядват на имотните, да споделят с тях благата на труда им. Просто защото са повече. Имотните нямат нужда от правителството. Бедните имат нужда от него. За да продължават да бъдат бедни, защото явно им харесва.

Ние сме природно интелигентен народ, който е хванал грешния път - ПЪТЯТ НА СОЦИАЛИЗМА. В Библията е записано: Почукай и ще ти се отвори. Искай и ще ти се даде.

Но какво искаме ние. Как не са могли онези, които са писали Библията, ДА КОНКРЕТИЗИРАТ МАЛКО ТОВА ПУСТО ИСКАНЕ!!! Защото едно е да искаш коричка хляб, съвсем друго е да искаш някой да те издържа, а съвсем друго е да искаш да създадеш нещо на тази земя и да оставиш диря след себе си, но не лайняна, разбира се.

И кой каза, че всички трябвало да имаме еднакви права? Как е възможно един да стане в 7 часа и в 8 да е на работното си място, да работи 10 часа, да се бори за своето оцеляване, да плаща заплати, да създава продукти и услуги, които да продава в страната и чужбина и да има едни и същи права с този, който получава от него пари, на основание, че бил беден. ДА СТЕ ВИЖДАЛИ БЕДНИ ХОРА, КОИТО СТАВАТ В 7 ЧАСА, РАБОТЯТ ПО 10 ЧАСА НА ДЕН, УЧАТ И СА ПОЛИТИЧЕСКИ, СОЦИАЛНО И АДМИНИСТРАТИВНО АКТИВНИ? Все намират начин да оправдаят проваления си живот, обвинявайки всички други, само не и себе си. Какво очаквате от тези хора? Очаквайте да гласуват за тези, които им обещаят национализация, конфискация, затвори за богатите и реки от мед и масло, за които те няма да полагат труд.

Е какъв ще бъде тогава народът, създаден именно за такава цел - народ от уж свободни роби. Социалистите ни "свикнаха" да се интересуваме от дребното си оцеляване, защото този, който се бори за оцеляване, не може да бъде свободен. Свободният човек е надраснал елементарните си материални нужди. Но за да ги надрасне, той има нужда от свобода. Затворен кръг, нали? Лозунгът "Дайте да дадете", не върши работа, освен ако не е насочен именно към тези, които баланси спрямо обществените баланси, постоянно са на минус и имат "нужда" като някакви паразити, да са закачени за общественото тяло, наречено бюджет. В тази категория включвам не само онези, които не работят, а и всички онези, които "работят", получавайки заплата от нас, първичните данъкоплатци.

За да се променят нещата към по-добро, няма как това да стане без държавна политика в областта на възпитанието и образованието. Не произведем ли достатъчно критичен "материал" под формата на хора, доникъде няма да стигнем. Но нали виждате - искаме от държавата да направи нещо, срещу която тя усърдно работи десетилетия наред. Затова без всички нас работата няма да стане. Без нашето активно участие нищо съществено няма да се промени. Време е да забравим за личния си интерес, когато той се удовлетворява по нечестен и несправедлив начин, въпреки, че някога този начин може да бъде законен и нерядко е такъв. Време е зрънцето на пламъка в нас, който озарява душата ни и който дълбоко в нас копнее за справедливост, да вземе връх над предметливата същност на социалистическата душа, целта на която е да направи от хората тухли, които да са удобни за хващане от ръцете на МАЙСТОРИТЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 520 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 29.03.2017 16:23
 Но тогава няма да е БСП. Ще бъде някаква друга партия Сега Корнито и Серго се опитаха да ни баламосат, че това е някаква друга партия, а не БСП. Като лансираха Радев, като предложиха в своите листи такива като празнодумеца пишман професор Иво Христов, като джурналистката Хелена Йончева и други "нови" лица, се опитаха да ни представят СТАРАТА БАБА, ДЕМЕК, ЧЕ БИЛА МЛАДА БУЛКА. Да, ама не. Същата стара парясница е партията столетница. БСП НЕ МОЖЕ ВЕЧЕ ДА ЛЪЖЕ АНДРЕШКО. 


НАЙ-ПОСЛЕ И САМАТА ВЪРХУШКА НА БСП РАЗБРА, ЧЕ РАДЕВ НЕ Е БСП И БСП НЕ Е РАДЕВ.

Нужни са твърде много Радев- ци и твърде малко Сергов- ци и Ниновки. Когато обаче вторите са повече от първите, се получава това, което се получи на изборите. Шамар.


БСП заложи на нови лица наистина, но какво представлява един Иво Христов например - толкова много слова, толкова много информация, но накрая се разбира, че камилата е проста и пак магаре трябва да я води в пустинята. Да сте чули от него, как, по какъв начин и с какви средства вижда той програмата - само критика и нищо друго. Това не било така, онова не било така и нищо, ама нищо друго.

Същата работа е и с джурналистката Йончева. Така и не се разбра кой какво е плащал за нея. Да не говорим за политическите й възгледи. Другарката на няколко поколения партийни лидери е толкова икономически и политически тъпа, че нямаше как това да не проличи по време на кампанията. Разбира се, че е много трудно да защитаваш икономическата програма на БСП. Как и кой може да защити икономическа програма, написана от комунисти? Как ще кажеш на избирателите, че БДЖ е стабилна институция, как ще кажеш, че москвичите и ладите са по-добри машини от мердецесите? Какви аргументи можеш да имаш в защита на ТКЗС-тата? Какво по-добро можеш да измислиш от свободната воля на пазара? И ето тук е лицемерието на комунистите. Не стига, че те управляват и сега, чрез тяхната креатура ГЕРБ, но имат и наглостта да твърдят, че в България загивала заради демокрацията и либерализма.

На тъпите комунисти още веднъж трябва да се каже - В БЪЛГАРИЯ НЯМА НИТО ЕДНА ИСТИНСКА ДЯСНА ПАРТИЯ И НИКОГА ИСТИНСКА ДЯСНА ПАРТИЯ НЕ Е ВЗЕМАЛА ВЛАСТТА. ОТ 1944г. В ТАЗИ СТРАНА УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ И НАСЛЕДНИЦИ - ПОСТСОЦИАЛИСТИТЕ. Вижте как във всеки икономически проблем на обществото как са набъркани тъпите комунисти:
  1.  Фондовете на пенсионерите бяха профукани - каквото е имало там, няма го вече. Кой го направи? Не го ли направиха комунистите, които десетилетия ни лъжеха, че се грижат за всички - от децата, до пенсионерите? Къде са им парите? 
  2. Не фалира ли социалистическаа държава по времето на Луканов, когато спря плащанията по външния дълг? Кой друг, ако не комунистите направиха тази бъркотия, че да се стигне дотам?
  3. Всички изродски правителства, които израстнаха от комунистите и бяха управлявани или пряко от тях или от техни поставени лица, не доведоха ли до краха на банките през 1996г., когато Виденов отправи нареждане на кредитополучателите да не плащат дълговете си на банките? Ами банките - кой позволи да се създадат с държавни пари толкова банки, от които нямахме нужда?
  4. Ами какво направи Иван Костов, че и досега му сърбаме попарата, с цялата мафиотска приватизация? Ами договорите с "Мариците"?
  5. Не бяха ли пак комунистите в основата на проекта на царя? Кой го доведе в България? Какво стана след това - БТК, ЕРП-тата, личните изцепки на царя, по осребряване на властта си? 
  6. Ами правителството на Станишев? То не беше кражба, то не беше чудо от страна на мистър "клиин". Добре поне, че икономическия цикъл в света беше позитивен, че не фалирахме за пореден път.
  7. Ами ГЕРБ? Това не е ли комунистическа креатура? Премиерът преди години напуснал МВР, за да остане партиен член. Вижте всички около него - или бивши партийни секретари или политработници и в най-лошия случай - бивши партийни членове на БКП. А както знаете, бивш комунист няма.
  8. Ами измисленото дясно, което никакво го няма! Не е ли пак комунистически проект? Бъгарският народ и българското политическо пространство, токова много е заразено от комунистическия бълвоч, че всичко, което се появи е омърсено от бивши и настоящи партийни членове, чегнета и доносници, подкрепени от комплексиран народ, който си мисли, че държавата трябва да се грижи за него, вместо той за държавата.
БСП ВИНАГИ Е БИЛА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ ПАРТИЯТА, ЗА КОЯТО ГЛАСУВАТ НАЙ-МНОГО УМИРАЩИ МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ. ЗАТОВА И БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА - ЗАЩОТО ВЪЗРАСТНИТЕ УБИВАТ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ - УПОРИТО, ТЪПО И БЕЗОТКАЗНО, ЗОМБИРАНИ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИДЕИ И ПЛЕНЕНИ ОТ СЛАДКИТЕ ПРИКАЗКИ, ЧЕ ЕДИН ЩЕ РАБОТИ, А ДВАМА ЩЕ ЛАПАТ.
Категория: Политика
Прочетен: 559 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 29.03.2017 08:08
 Мислете, мислете, мислете за интересите. Ако във всяко нещо търсите интереса, ще се научите ДА НЕ ВИ ПРЕЦАКВАТ ВЪВ ВСИЧКО И НАВСЯКЪДЕ.


КАКЪВ ИНТЕРЕС ИМА ВАШИЯТ ДОКТОР ОТ ТОВА, ДА СТЕ ПОСТИГНАЛИ СЪСТОЯНИЕ НА ДОБРО ЗДРАВЕ?
НИКАКЪВ ИНТЕРЕС НЯМА ОТ ТОВА. ТОЙ ИМА ИНТЕРЕС, ДА СТЕ БОЛНИ И ПОСТОЯННО ДА СТЕ ЗАВИСИМИ ОТ НЕГО, ОТ НЕГОВИТЕ "СЪВЕТИ" КАК ДА БЪДЕТЕ ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ БАЛНИ И ЗАВИСИМИ ОТ НЕГО САМИЯТ И ОТ ТЕЗИ, КОИТО МУ ПЛАЩАТ - ОТСРЕЩНАТА АПТЕКА НАПРИМЕР, КЪДЕТО ВИСОКОХУМАННИЯТ СПЕЦИАЛИСТ ОСРЕБРЯВА ВАШИТЕ ФАКТУРИ. Да сте чули, че вашият личен лекар е получил финансово поощрение от здравната каса, че през годината, чрез система за превантивна медицина, е постигнал съществено подобрение на здравето на неговите пациенти? Смях в залата, нали?


Какъв интерес има учителят от това, да възпитава и образова вашето дете така, че да покрива всички световни стандарти? Да сте чули, че някой даскал е награден с финансова премия, защото класът, който води е постигнал резултати над средните за страната? Пак смях в залата нали? Отиват да си изпеят урока и толкова. Децата пък разбират това и се деморализират. Но дори и някой учител да е съвестен по природа и да иска да постигне добри успехи в работата си с децата, ей така, заради неговите собствени разбирания, че човек трябва да си свърши работата както трябва, на него няма да му дадат право да се освободи от най-изостаналите деца, за да не си губи времето с тях, а да се съсредоточи да работи с тези, които имат бъдеще... Ще го смачка системата. Не напразно в Холандия децата от примерно 5-ти клас имат няколко паралелки, в зависимост от техните способности да усвояват и прилагат знанията. Най-тъпите са отделени от най-перспективните, за да не им пречат на развитието. И никой не е казал, че всички ще станат началници, нали? Учителите нямат интерес да полагат качествен труд, а често и защото нямат необходимите познания в този бързо променящ се свят, а учениците нямат интерес да посещават училище, защото там наистина е скучно - като започнеш от самия преподавател, особено, когато стане дума за по-големите деца. Как си мислите ще контактува едно дете, което на 11 години вече знае език за програмиране с учителката на 62 години, която не може да си пусне компютъра? На какъв език да си говорят? Интересите тотално се разминават.


Какъв интерес има министърът на МВР, всичко да е спокойно и тихо? Ами ако всичко е тихо и спокойно, за какво ни е МВР и за какво ни е министър? Затова страхът се произвежда в достатъчна доза, за да се оправдаят милиардите, които ни вземат за едното нищо.

Тези дни ходих на избори в кв. Овча купел в София. Отвратителна инфраструктура. Същата седмица минах през Пловдив и останах очарован от това как се развива градът. Овча купел ми изглеждаше като изтърбушена. Една свястна асфалтирана улица няма там. Прах, дупки, липса на тротоари, а някъде улиците са си от пръст - няма нищо сложено на тях. Та какъв интерес има кметът на София, да поправи тази инфраструктура? Интерес имат гражданите на квартала, а не кметът. Ама като гледам как го защитават, майка плаче. Свикват с прахоляка, с дупките, с разместените павета, с изпочупените плочки на тротоарите - казвам ви, ако имате възможност, идете и вижте на какво прилича европейската ни столица. Нямало пари ли? Целият квартал е застроен с нови кооперации. Как може да има такова ново строителство, а да няма пари за инфраструктура. Някой ни лъже. Кой има интерес от това? Малко ли струват всичките тези разрешителни и малко ли са парите от всичките тези сделки от недвижими имоти, от които 2,5% отиват в общината? Защо тези пари, не отидат да се направи инфраструктурата, която води до същите тези сгради, заради които общината е взела пари? Кой и какъв интерес има всичко това да се случва? Мислете.


Можете да дадете и вие достатъчно примери, как ни прецакват и как самите ние се прецакваме, като се съгласяваме, правителството ни да харчи милиарди за нещо, от които ние нямаме нужда или да ни предлага некачествени услуги.

Проблемът на българина е, че не му пука за обществения интерес, въпреки, че неговият личен интерес е зависим от обществения интерес. Парадокс, но е така. Просто казано, свиква с кочината, в която го карат да живее и така животът си върви. Не мисли и не разсъждава. Ако може да сложи нещо на масата и да има резерв в хладилника и ако може да си плати парното, тока и водата, с това свършват икономическите му мечти, за които "усилено" работи.
Категория: Политика
Прочетен: 665 Коментари: 0 Гласове: 3
 http://www.standartnews.com/biznes-zemedelie/nad_79_mln_leva_godishno_sa_subsidiite_za_plodove_i_zelenchutsi-352012.html

При 79 милиона субсидии за зеленчуци, държавата дава 107 милиона лева субсидии за тютюн!!!

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/02/23/2478538_za_107_mln_lv_subsidii_za_tjutjun/


Има факти, които трудно мога да коментирам. Те са толкова очевадни, толкова неоспорими. Тук няма да говорим за абсурдната ситуация за субсидиите изобщо, която освен, че с една несправедливост, държавата се опитва да реши друга несправедливост и попада в омасьосания кръг на бюрокрацията, от която се възползват големите риби /типичен пример за несправедливост в субсидирането на зърнопроизводството, което доведе до свръхконцентрация на капитал за сметка на тези субсидии, в ръцете на сяколко десетки семейства в страната/. 

Тук става дума за нещо много прозаично - ТЕЗИ, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ СУРОВИНАТА, ОТ КОЯТО УМИРАТ ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ ХОРА СЛЕД НЕЙНАТА УПОТРЕБА, ЩЕ ПОЛУЧАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ КАТО ПОДАРЪК ОТ ДЪРЖАВАТА ОТ ТЕЗИ, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ НАЙ-ПОЛЕЗНАТА ОТ НУТРИЦИОНИСТИЧНА ГЛЕДНА ТОЧКА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ - ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ.

По този въпрос няма какво повече да кажа.

Ще засегна обаче друга тема. Какво трябва да бъде нашето отношение към тези, които произвеждат тези отрови? Дали тези хора има някакво морално оправдание да оглеждат тютюн? Дали душата им страда, защото произвеждат нещо, което е доказано, че вреди съществено на човешкия организъм? Дали им пука от този факт? Много хора и политици ще кажат, че става дума за бедни и почтени хора, които от сутрин до вечер превиват гръб на тютюневите ниви, за да изкарат прехраната си. Ще кажат, че за тези хора нямало друг поминък, заради бедните земеделски земи, на които се отглежда предимно тютюн.


Това е все едно да оправдаваме наемния убиец, защото и той "деца храни" и "трябва да сложи нещо на масата"!!!

Мисля си за тези хора. Как са успели да накарат цялото общество да ги съжалява и да им дава пари, за да продължават да тровят хиляди и хиляди български граждани? Нямало алтернативи за тях? Ами за простите хора какви алтернативи да има? 

И в крайна сметка, като някой иска да смуче тази гадост и да се опушва всеки ден, нека да го прави, стига да не ми отнема на мен въздухът. Нека се трови. Животът си е негов. НО ЗАЩО ЗА БОГА МЕ КАРАТ АЗ ДА ПЛАЩАМ ТАЗИ СМЕТКА? КАКВО СЪМ ВИНОВЕН АЗ, ЧЕ ДА ВЗЕМАТ МОИТЕ ПАРИ И ДА ГИ ДАВАТ НА ОНЕЗИ, КОИТО СЕЯТ И ОТГЛЕЖДАТ ТЮТЮН? НА ТЯХ НЕ ИМ ПУКА НИТО ЗА МОЕТО ФИНАНСОВО ПОЛОЖЕНИЕ, НИТО ЗА ЗДРАВНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА ТЕЗИ, КОИТО НА ПРАКТИКА ТРОВЯТ С ПРОДУКТИТЕ НА СВОЯ ТРУД. ЗАЩО НА МЕН ДА МИ ПУКА ТОГАВА ЗА ТЯХ?

НАГЛИ, ТА НАГЛИ. ЩЕЛИ ДА ЗАТВАРЯТ ПЪТИЩА, ДОКАТО НЕ СИ ПОЛУЧИЛИ ПАРИТЕ. А ИСТИНАТА Е, ЧЕ С НАШИТЕ ПАРИ, ДПС ПОЛУЧАВА СИГУРЕН ЕЛЕКТОРАТ - ПРОСТ И ПРЕДАН ЕЛЕКТОРАТ. ПРЕДАН ДО СМЪРТ. С НАШИТЕ ПАРИ. СЪЩОТО Е И С ЦИГАНСКИТЕ ДЕЦА - С НАШИТЕ ПАРИ. КОЛКО ГЛУПОСТИ ВЪРШИ ВЛАСТТА С НАШИТЕ ПАРИ.

Категория: Политика
Прочетен: 391 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.03.2017 22:04
 Психологически портрет на обикновения гласоподавател.

Уж сме недоволни от всички и уж не харесваме системата но пак си избрахме същата тази "стара" и "добра" политическа система, заради която ние сме роби, къде осъзнато, къде не...


Председателят на нашата комисия, в разговор на четири очи с него си призна, че гласува за БСП. Традиция. Каза ми, че преди преврата срещу Живков, на него му дали апартамент, защото му се родило трето дете и ходил на операция на бъбрек, без да плаща нищо. Сега пак му се наложило да се оперира от бъбрек и му поискали 1200 лева. Затова за него "преди" е по-добре от "сега".

Не беше лош човек. Изкарахме си добре. Добродушен. Попитах го, не е ли редно, преди да говорим за социализация на обществото и за плащане на какви ли не помощи, да изкараме парите, които след това да разпределяме и той се съгласи.

Попитах го какво е изработила държавната промишленост освен оръжия и москвичи. Всичките аргументи, които му казвах против социализма минаваха покрай ушите му.


Преди малко Босия ми напомни за миналото на всички, които в изборната нощ бяха около Бойко - бивши партийни дейци от БКП, преустроени в граждани за европейско бъдеще на България. Преди няколко месеца публикувах статия, в която казвах, че каквото и да се случи на избори в България, комунистите ще са спечелилите. Сега бивши и настоящи комунисти, социалисти и не знам си какви "исти", имат над 170 места от 240 местния парламент. Съмнителен е статусът и на лидерите на другите формации, които са в парламента. Едни са бивши ченгета, а други са откровени разбойници.

НО ВЪПРЕКИ ТОВА, НАРОДЪТ ИЗБРА СТАТУКВОТО. ИЗБРА ПОЛИТИКАТА НА САМОПРЕЦАКВАНЕТО. ТЕЗИ, КОИТО ГЛАСУВАХА ПРОТИВ СТАТУКВОТО С БЮЛЕТИНА "НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО", СА НИЩОЖЕН ПРОЦЕНТ ОТ ОБЩО ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА СТАТУКВОТО.

Вглеждах се в хората, които пристъпваха към урната. Аз държах листа върху дупката на урната за гласуване, да не би някой неориентиран, да гласува веднага излизайки от стаичката, преди да му се сложи втория печат и преди член на комисията да откъсне онова ъгълче, на което е записан номерът на бюлетината. Та изпълнявайки тази функция имах време да се вглеждам в избирателите. На всяко пускане на бюлетината от тяхна страна, казвах "Благодаря". Имаше странни реакции. Някои просто си мълчаха, немалка част отговаряха, но така, все едно по задължение, защото трябва да върнат поздрава. Почти половината от избирателите в нашата секция пускаха сгънатите бюлетини не по ширина на сгънатата бюлетина, а по дължина. Малко тъпо е обяснено, но сега не мога да намеря точните думи. Като пускат така бюлетината, тя застава изправена и следващата трудно влиза. Много се мъчих да си обясня, толкова ли нямат тези хора представа за това, което ще се случи, като пускат бюлетината така. Просто я пускат без никаква мисъл. Други обаче внимават и я пускат така, че като падне долу, да не стои изправена. Някои дори изпълняваха някакъв интересен план, да дадат скорост на бюлетината, която да я изпрати към някой от ъглите. Това, че мислят и внимават за последиците беше впечатлително да бъде наблюдавано в тази, на пръв поглед, незначителна ситуация. Всеки идваше и носеше със себе си собствените си проблеми. Много малко от хората изглеждаха истински щастливи. Някои идваха с децата си, които пускаха бюлетината. Беше интересно да се гледа тяхната реакция. Те виждаха някакъв символичен сценарий, който трябваше да изпълнят. Усещаха, че това е някаква необяснима тържественост за нас, възрастните. Какво ли има в детските им главички. Те не виждаха нищо шарено и цветно, което да ги зарадва, не виждаха забавления и игри, но усещаха, че за нас, възрастните, това е важно и с радост се включваха в пускането на бюлетините в урната.

За нас, възрастните обаче, ми е жал. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, НИЕ ПРОПИЛЯХМЕ СВОБОДАТА СИ С ТАКАВА ЛЕКА РЪКА, С КАКВАТО НЕ ПОДМИНАВАМЕ ДОРИ И ХВЪРЛЕНАТА СТОТИНКА НА УЛИЦАТА. От години наред си казвам, каква трябва да бъде монетата, заради която си заслужава да се наведеш и да я вземеш. Мислех си, ако цял ден се навеждаш за всяка една стотинка, която виждаш пред себе си, дори и да е хвърлена от някой, който иска да си направи експеримент с теб, колко здрав ти е кръста, колко пари ще изкараш? Десет или двадесет лева? Или петдесет? За колко си заслужава да се наведеш? Както и да е - навеждаме се и за стотинката на улицата, а в деня на изборите се наведохме и одупихме пред политиците, както го правим от години наред, без за този срам да вземем и стотинка дори.

Българинът и този път се наведе пред манипулаторите и декларира своята привързаност към тяхната мисия - мисия, целта на коята е да прецака същият този народ, от когото получи права да го прецака. По време на изборния ден видях стотици мъже, жени и деца - всички от различни възрасти и различни физически и видими прихологически данни. Видях един доста болен народ. Простичко казано, не видях яки пичове, от които да лъха сила, ентусиазъм и перспектива. Видях стотици хора да се редят за поредното кафе, което да излочат в комбинация с поредната цигара. Видях хора, родени едва ли не само за това - да смучат цигара след цигара с неизменната чаша с кафе. Освен политиците, за които гласува българският народ, от изборите изкяри най много кафенето на училището, където гласувах и аз. Тази машина за кафе не спря да работи. Стотици и хиляди кафета се направиха този ден. Стотици и хиляди други боклуци се купиха и изядоха по време на тези избори.  Нито сандвичите като сандвичи, нито нищо. Боклуци, боклуци. А народът купува, купува. Също като в политиката. Боклуци, боклуци, а народът гласува, гласува.

НАИСТИНА БЯХМЕ СВОБОДНИ. СВОБОДАТА НИ ТРАЯ ОКОЛО СЕКУНДА, МАКСИМУМ ДВЕ, ДОКАТО БЮЛЕТИНАТА ВЛЕЗЕ В УРНАТА И СЕ ТУПНА ВЪРХУ ДРУГИТЕ БЮЛЕТИНИ. С ТОВА ПРИКЛЮЧИ ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ НЯКОЛКОСЕКУНДНА СВОБОДА, С КОЯТО МИЛОСТИВО СЕ ОБКИЧИХМЕ НИЕ, БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ. ПАК СЕ ПРЕЦАКАХМЕ. ЖИВЯХМЕ ГОДИНИ В РОБСТВО, ЗА ДА ПОЧУВСТВАМЕ СВОБОДА ЗА ДВЕ СЕКУНДИ. ДВЕСЕКУНДНА СВОБОДА. ОТКАЗАХМЕ ДА СТАНЕМ ХОРА. ПОТВЪРДИХМЕ ЖЕЛАНИЕТО ДА БЪДЕМ СТАДО, ЗАЩОТО Е "ПО-СИГУРНО" И ЗАЩОТО "ТАКА ТРЯБВА". ЗАЩОТО СЕ ПЛАШИМ ОТ СВОБОДАТА ТАКА, КАКТО НЕ СЕ ПЛАШИМ ОТ НИЩО ДРУГО. ЛЕСНО СЕ УМИРА ЗА НАЦИОНАЛНА СВОБОДА, КОГАТО ЧУЖД НАРОД ТЕ ПОДТИСКА. КОЛКО ЛЕСНО Е ДА МРАЗИШ ЧУЖДЕНЕЦА И ДА МУ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯШ. ЗА КАКВО НИ БЕШЕ ТАЗИ НАЦИОНАЛНА СВОБОДА, КОГАТО БИВШИТЕ НИ ПОРОБИТЕЛИ СА ПО-НАПРЕДНАЛИ В ИКОНОМИЧЕСКИ ПЛАН ОТ НАС? КАКВО СПЕЧЕЛИХМЕ ОТ НАЦИОНАЛНАТА СИ СВОБОДА? Разглеждаме свободата така опростенчески, така глупаво, че чак се притеснявам доколко интелектуалният статус на критичната маса в България е на ниво.

Свободата е свобода, независимо дали става дума за свобода от подтисничеството на чужд народ или за свобода от подтисничеството, което упражнява над нас собственото ни правителство. Свободата е свобода и тогава, когато предоставиш собствените си права на някой друг, без изрично дадено пълномощно и без изрично уточнени механизми за контрол върху тяхното изпълнение и прилагане. Затова казвам, че става дума за двесекундна свобода. И ВМЕСТО ДА КАЖЕМ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА ЕДНО ГРЪМКО "БАСТА", НИЕ КАЗАХМЕ НА СЪЩАТА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА - "МОЛЯ ВИ, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ОТНЕМАТЕ СВОБОДАТА НИ, ЗАЩОТО НА НАС ТАКА НИ Е ХУБАВО".
Категория: Политика
Прочетен: 2135 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 27.03.2017 22:00
  1.  Денят мина умерено напрегнато. При нас гласуваха около 380 души от 670, което е над половината от гласоподавателите с право на глас. Можеше да видим зор, ако бяха дошли повече хора, защото с малки изключения си имахме гласоподаваели почти през цялото време - от самото начало от 7 часа, та чак и до 20 часа. Можехме да рационализираме процеса, като предварително подготвим бюлетините и ги раздавахме на гласоподавателите, но това не беше разрешено. Откъсването, сгъването и предаването на бюлетините трябваше да ставе пред самия гласоподавател. Какво да правим, технологичен процес. Един човек не успя да гласува, защото вече заключихме вратата в 20 часа, а той закъсня. Голяма глупост беше запечатването на прозорците, а вътре миришеше ужасно. Като към това се включваше и острата тютюнева миризма, която се носеше из цялото училище, проблемът с въздуха ставаше още по-голям. По едно време не се сдържах и просто отворих прозореца. Не ми пукаше от нищо. Няма закон, който да ми забрани да дишам, пък бил и той Изборния кодекс или дори самата Конституция.
  2. За организационното начало няма да отделям време, то не е толкова интересно - просто бюроктатщина, която трябваше да се свърши. Интересното стана при преброяването на гласовете. Нали е казано, че НЕ Е ВАЖНО КОЙ ЗА КОГО Е ГЛАСУВАЛ, ВАЖНОТО Е КОЙ БРОИ БЮЛЕТИНИТЕ. Въпреки указанията на ЦИК, броенето на бюлетините в случаите, за които аз имам сведение, се е извършило, като урната или урните са изсипани върху няколко събрани на едно място, маси. Указанията изискваха бюлетините да се изваждат една след друга от член на СИК. Това изисква твърде много време, което членовете на СИК не искат да пилеят. Повечето от тях са дошли заради парите, които се полагат за участние в изборите и колкото по-рано се свърши, толкова по-добре. Учудвам се, как е възможно, първите представители на СИК да стигнат в РИК, час и половина след приключването на на изборния ден. Въпреки, че и ние изсипахме бюлетините "в средата на стаята" както се казва и всички се включихме в подреждането, въпреки бързата работа на екипа ни, успяхме за това време да приключим с формалностите в самата секция, докато останалите секции все още работеха. Но за да се стигне до РИК трябваше всичките тези материали да се натоварят на автомобилите, наети за целта и да се пропътува цялото това разстояние до зала Армеец в София, където беше нашият център за предаване на документите.
  3. Много грешки се допуснаха с изчисляване на преференциалния вот. Много от бюлетините бяха попълнени едно към гьотьоре от избирателите, които задраскваха както номера на партията от лявата страна на бюлетината, така и преференциален вот, който изобщо не съответстваше на същата тази партия, която избираха или на бройката на преференциалните позиции, които партията имаше. Например някои избиратели задраскваха например №17 и по някаква неопределена от мен логика, задраскваха и преференция със същия номер, но тази партия нямаше толкова преференциални номера. Имаше трудности не толкова с изчисляване на преференциалния вот от СИК, колкото с попълването на един куп документи, които се представят пред РИК. Започнах да си мисля за програма в компютъра, която да подпомага това подреждане, преброяване и засичане на всички контроли. Ние го правихме с калкулатор и моливи в ръка.
  4. В заключение, попитах всички мои приятели, които се включиха в изборите и бяха в различни секции - според тях, МОГАТ ЛИ ДА СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ, СПОРЕД ТОВА, КОЕТО ТЕ СА ВИДЕЛИ КАТО ОРГАНИЗАЦИЯ. Отговорът е, могат да се дописват в бъркотията по преброяването по някоя друга преференция за кандидат от политическа партия, но манипулация, която да доведе до промяна на вота е невъзможно. Не зная как стоят нещата в тези секции, където заради различни причини, ченовете на СИК не обхващат по-голямата част от представители на различни политически сили, участващи в изборите. Не знам в Турция например, членовете на СИК как се избира и назначават и интересите на кои партии защитават.
Категория: Политика
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.03.2017 20:58
 Наложи се този път да участвам на избори не само като гласоподавател, но и като член на организацията на изборите. Вярно е, че става дума за ниско ниво, но пък исках да видя как изглежда процеса отвътре. Казвам като член на СИК и като секретар на СИК, защото тези длъжности бяха основните, които ни се паднаха на мен и на групата около мен, която участваше в изборите.
  1. Предишния ден отидохме по-рано и закачахме служители на общината / в случая кв. Овча купел, София/ да дойдат, да разпечатат училището /в случая 66-то училище/, да приемем от тях всички документи, бюлетини и т.н. да организираме местата за гласуване, да запечатаме обектите, заедно с полицията и да си ходим след това по домовете.
  2. Типично по български, общинарите закъсняха с 20 минути.
  3. Секционните комисии се променяха до последно. За щастие, ние попаднахме в комисии, в които имаше хора от предишни избори и всичко като организация от наша страна беше ОК.
  4. Училището, в което бяхме част от членовете на нашия екип /66-то/, изглеждаше много зле. Въпреки ремонтите и положените видими усилия от учители и от ученици, организирайки навсякъде из училището изложби на ученически творби, виждаше се, че нито ремонтите вътре са направени както трябва и отвсякъде си личеше, че става дума за сграда от началото на 50-те години. Навън беше старо и неподдържано. Зад училището - трънаци, по 3 метра високи, обгърнали сградата на училището по такъв начин, че и специалните части не биха могли да го преодолеят. Тоалетните - лошо състояние, въпреки ремонтите. Въздухът в училището - от лош, та по-лош. За капак, не ни даваха да отваряме прозорците, защото бяха запечатани. В изборния ден разпечатахме два прозореца и си казахме, че ако ЗАКОНЪТ НИ ЛИШАВА ОТ ВЪЗДУХ, ДА МУ ГО НАЧУКАМЕ НА ЗАКОНА. Полицаят ни видя, че отворихме прозореца, но не ни се скара. За жалост обаче, констатирах, особено след края на изборния ден, много хора пушеха в училището и особено на първия етаж около входа, беше задимено, като в лисичарник. Критикуваме правителството, а в същото време, ние сме си пълни боклуци в някои отношения. Но нека да отбележа и нещо положително. За целият изборен ден, от секцията, където бях аз, гласоподавателите НЕ ОТКРАДНАХА ДОРИ ЕДНА ХИМИКАЛКА. Нали знаете, че химикалки има във всяко място за гласуване. През целия ден наблюдавах, дали ще изчезне някоя химикалка. Ей така, заради обичта към социологията и анкетите, с които съм закърмен от малък. НИТО ЕДНА ЛИПСВАЩА ХИМИКАЛКА. Това много силно ме впечатли и реших да го споделя с вас. Случваше се някой да излезе с химикалката навън и сконфузено да се върне и да я остави на мястото си. Наглед дребно нещо, но за мен много важно, което показва, че не сме чак толкова народ за изхвърляне. Имаме си достойнство, дори и да сме бедни и тези достойнства трябва ВСЕ ПО-ЧЕСТО ДА СИ ГИ ПРИПОМНЯМЕ И ДА СЕ ГОРДЕЕМ С ТЯХ.
  5. В секционните комисии има представители на основните партии. Малките партии по-трудно се организират - липсват им изглежда пари и мераклии за работа. При нас нямаше техни представители нито като членове на комисиите, нито като наблюдатели. Добра атмосфера за работа, поне в тези комисии, в които ние участвахме. Обаче се виждаше, че в някои секции до "нашите", работата не вървеше добре. Например, в секцията до тази, в която аз участвах, имаше през целия ден опашка от избиратели. Ние не допуснахме това да се случи и работехме бързо и много организирано. От време на време минавах и хвърлях наоколо по един поглед и веднага се разбира, че някои гледат на работата и на живота от един по-лежерен ъгъл.
Следваща статия...

Категория: Политика
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 27.03.2017 20:01
 http://www.dnes.bg/stranata/2017/03/22/diado-pomogna-na-policai-dade-na-apashi-5724-lv.335608

Всеки ден, всеки божи ден някой изкуфелник ще хвърли хилядарки през терасата!!!

И да им се отнемат избирателните права. Не мога да се побера в кожата си, някой, който е хвърлил пари от терасата на някакъв измамник, след това да го пуснеш до урната да гласува. Трябва да го поставиш под медицински контрол и да не му даваш пари в ръцете. Невменяеми хора.


Също така е време и да се ограничи правата на глас на тези, които нямат завършено поне основно образование. За шофьорски изпит се иска 8-ми клас, защо да позволяваме на неграмотници и аутсайдери да упражняват права за гласуване и да определят посоката, в която да върви страната ни. Неграмотниците нямат място в нашия живот. Не е 18-ти век. Държавата прави достатъчно, всички да получат съответстващо образование. Няма оправдание. Като са бедни и безработни, да ходят в обществените библиотеки. Там няма кой да те напсува, толкова е празно. Само пари искат и обгрижване. 

Ако не, в строителни войски.

Колкото и да съм противник на насилието, не виждам друг начин, освен да се върне пръчката и да се накарат неграмотниците да учат така, както са го правили старите учители от времето на Възраждането.
Категория: Политика
Прочетен: 427 Коментари: 0 Гласове: 1
 Думата "собственост" се споменава в Конституцията точно 8 пъти, но никъде не става дума за равнопоставеност.  Вижда се, че тази работа е скалъпена набързо. То какво да очакваш от комунисти. Те никога не са държали на друга собственост, освен "общодържавна", която използваха като своя.

Според чл.18 от Закона за собствеността, договорите за сделки с държавна собственост не е необходимо да бъдат нотариално заверявани. а защо тогава договорите при прехвърлянето на частна собственост трябва да бъдат заверявани от нотариус? Поне да ни дадат някакво техническо обяснение, ако друго няма. Дотук, страхотна равнопоставеност на различните форми на собственост, няма що!

Думичката "равнопоставеност" изобщо не се среща. Същото се отнася и за думата "равноправни". И наистина не може да има равнопоставеност, но поне да го декларират. Ако се изземе частен имот от държавата, той може да се изземе принудително. Никой в случая не абсолютизира тази норма и не извлича изводи от крайностите при изпълнението й. Тук само констатирам, че се премълчават познати истини и факти, които произлизат от текстове от други закони. Твърдя, че и Конституцията и законът за собствеността, имат нужда от преработка, в зависимост от новите реалности, КОИТО ИСКАМЕ ДА ПОСТИГНЕМ. Ако искаме да живеем в социализъм - тези закони, с тяхните недомвлъки, вършат работа. Но в едно ново общество, правата на собственост, наред с правата на личността, са основополагащи както са социално-икономическия живот, така и за нравствената устойчивост на обществото. Още повече, че човешките закони трябва да отговарят на природните такива. Човек, въпреки, че е социално животно, той все пак е животно, колкото и да не ни се иска да разделяме понятие от другото.



Изобщо правната терминология е толкова оскъдна, че и конституцията и законът за собствеността лъхат на социализъм. Не остава чувството на ЗАЩИТЕНОСТ. Самият факт, че няма наказателни разпоредби за посегателства върху собствеността и тази част се урежда от други закони, може да ни даде представа, колко много държат на собствеността, господа комунистите.



П.С. Една случка, която показва колко е "равнопоставена" собствеността в БГ. Линейка, собственост на частна болница, бърза към спешен случай. Преследва я патрулка на КАТ. На другия ден катаджиите връчват два акта за нарушение. Според нормативната база, частните линейки нямали същите права като държавните. На кой му пука за болния. В конкретния случай, болната е предала след това богу духа в болницата.
Вижте повече
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/systaviha-akt-na-linejka-byrzala-za-pacient-video-2011670


Категория: Политика
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.03.2017 10:56
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187042
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Март, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031