Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196885 Постинги: 6870 Коментари: 4298
Постинги в блога от 22.03.2017 г.
 http://www.dnes.bg/stranata/2017/03/22/diado-pomogna-na-policai-dade-na-apashi-5724-lv.335608

Всеки ден, всеки божи ден някой изкуфелник ще хвърли хилядарки през терасата!!!

И да им се отнемат избирателните права. Не мога да се побера в кожата си, някой, който е хвърлил пари от терасата на някакъв измамник, след това да го пуснеш до урната да гласува. Трябва да го поставиш под медицински контрол и да не му даваш пари в ръцете. Невменяеми хора.


Също така е време и да се ограничи правата на глас на тези, които нямат завършено поне основно образование. За шофьорски изпит се иска 8-ми клас, защо да позволяваме на неграмотници и аутсайдери да упражняват права за гласуване и да определят посоката, в която да върви страната ни. Неграмотниците нямат място в нашия живот. Не е 18-ти век. Държавата прави достатъчно, всички да получат съответстващо образование. Няма оправдание. Като са бедни и безработни, да ходят в обществените библиотеки. Там няма кой да те напсува, толкова е празно. Само пари искат и обгрижване. 

Ако не, в строителни войски.

Колкото и да съм противник на насилието, не виждам друг начин, освен да се върне пръчката и да се накарат неграмотниците да учат така, както са го правили старите учители от времето на Възраждането.
Категория: Политика
Прочетен: 427 Коментари: 0 Гласове: 1
 Думата "собственост" се споменава в Конституцията точно 8 пъти, но никъде не става дума за равнопоставеност.  Вижда се, че тази работа е скалъпена набързо. То какво да очакваш от комунисти. Те никога не са държали на друга собственост, освен "общодържавна", която използваха като своя.

Според чл.18 от Закона за собствеността, договорите за сделки с държавна собственост не е необходимо да бъдат нотариално заверявани. а защо тогава договорите при прехвърлянето на частна собственост трябва да бъдат заверявани от нотариус? Поне да ни дадат някакво техническо обяснение, ако друго няма. Дотук, страхотна равнопоставеност на различните форми на собственост, няма що!

Думичката "равнопоставеност" изобщо не се среща. Същото се отнася и за думата "равноправни". И наистина не може да има равнопоставеност, но поне да го декларират. Ако се изземе частен имот от държавата, той може да се изземе принудително. Никой в случая не абсолютизира тази норма и не извлича изводи от крайностите при изпълнението й. Тук само констатирам, че се премълчават познати истини и факти, които произлизат от текстове от други закони. Твърдя, че и Конституцията и законът за собствеността, имат нужда от преработка, в зависимост от новите реалности, КОИТО ИСКАМЕ ДА ПОСТИГНЕМ. Ако искаме да живеем в социализъм - тези закони, с тяхните недомвлъки, вършат работа. Но в едно ново общество, правата на собственост, наред с правата на личността, са основополагащи както са социално-икономическия живот, така и за нравствената устойчивост на обществото. Още повече, че човешките закони трябва да отговарят на природните такива. Човек, въпреки, че е социално животно, той все пак е животно, колкото и да не ни се иска да разделяме понятие от другото.



Изобщо правната терминология е толкова оскъдна, че и конституцията и законът за собствеността лъхат на социализъм. Не остава чувството на ЗАЩИТЕНОСТ. Самият факт, че няма наказателни разпоредби за посегателства върху собствеността и тази част се урежда от други закони, може да ни даде представа, колко много държат на собствеността, господа комунистите.



П.С. Една случка, която показва колко е "равнопоставена" собствеността в БГ. Линейка, собственост на частна болница, бърза към спешен случай. Преследва я патрулка на КАТ. На другия ден катаджиите връчват два акта за нарушение. Според нормативната база, частните линейки нямали същите права като държавните. На кой му пука за болния. В конкретния случай, болната е предала след това богу духа в болницата.
Вижте повече
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/systaviha-akt-na-linejka-byrzala-za-pacient-video-2011670


Категория: Политика
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.03.2017 10:56
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196885
Постинги: 6870
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Март, 2017  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031