Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3217677 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 14.04.2010 г.
В постингите си говоря за общественото щастие.  Има общества, където индивидите се справят в по-голяма степен с предизвикателствата на съвременната икономика. Други изпитват много големи трудности. Нашето общество е по-скоро от втората група. И защо е така?

Защото ние българите СМЕ СИ ПОЗВОЛИЛИ ДА БЪДЕМ НЕСВОБОДНИ. Защото искаме малко, както от себе си, така и от политиците. Всичко е като скачените съдове - голяма част от обществото, да не кажа по-голямата, искат сигурност и по този начин закопават природните си способности, дадени от Създателя. Тези способности могат да се проявят само в състояние на относително голяма СВОБОДА. Но първо за да си
свободен, трябва:
1. По-малко да те е страх от промените;
2. Да се усъвършенстваш постоянно;
3. Да не допуснеш друг да управлява съдбата ти и да ти предлага "сигурност". Звучи ми като да ти предлагат затлъстяване. Тоест да не допускаш някой тарикат да те излъже, като те накара да го издържаш, но нищо да не получиш в замяна. Имам приятел който казва, че българинът най-много се страхувал да не изстине и да не се мине, ама след като издържа толкова много чиновници, явно страховете му не са достатъчни, за да не се прекара.

Ако споменем, че чувството за страх е индивидуално, а желанието за усъвършенстване е резултат от комбинацията както на лични, така и на обществени фактори, аз се спирам преди всичко на обстоятелството, че позволяваме толкова много хора да вегетиран на гърба ни и не намираме сила да ги изхвърлим оттам.

Сега на нас бюрократите ни казват в лицето: Вие изкарвате 1500 лева заплата. Браво, много сте работливи. Само че, ние не сме. И тъй като сме тарикати, а вие сте балами, ще ви нагласим така, че да ни давате 1000 лева на нас. Защото да си тарикат и това е работа, за която се плаща. За да не ви дойдат "лоши" мисли за промяна, ние ще задвижим цялата машина на пропагандата, за да ви промием мозъците, че тези 1000 лева, които ви ги вземаме е всъщност такса "сигурност" и вие без нея не можете да живеете.
На народът обаче не му минава през главата или не му стиска, все тая, важното е, че не го прави, да се откаже да плаща тази такса "сигурност", защото всъщност тази такса е такса сигурност за доходите на тези, които вегетират върху гърба на данъкоплатците.

НЯМА КАК ДА ОЗДРАВЕЕШ, АКО НЕ ИЗТРЪГНЕШ ОТ КОЖАТА СИ ПИЯВИЦИТЕ, КОИТО СА СЕ НАСТАНИЛИ ПО ТЕБЕ, ВСЕ ЕДНО СИ ПРИЕМНО СЕМЕЙСТВО. ЗАЩОТО ОСВЕН КРЪВТА, КОЯТО ТИ СМУЧАТ, БЮРОКРАТИТЕ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОСТЪП ДО ЦЯЛАТА ТИ КРЪВОНОСНА СИСТЕМА И НА ПРАКТИКА ТЕ ПРАВЯТ ТОТАЛНО ЗАВИСИМ ОТ ТЯХ. ВЗЕМАТ  ТИ КРЪВТА ДОЗИРАНО, ЗА ДА МОГАТ И ТЕ И ДОНОРЪТ ИМ ОТНОСИТЕЛНО ДЪЛГО ВРЕМЕ ДА СЪЖИТЕЛСТВАТ ЗАЕДНО.



ТОВА Е СИГУРНОСТТА, КОЯТО НИ ПРЕДЛАГАТ БЮРОКРАТИТЕ. ТОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАНИПУЛАТОРИ. ХЕМ ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ НА ТВОЙ ГРЪБ, ХЕМ И СА НАПРАВИЛИ ТАКА, ЧЕ ТИ ДА СИ ЗАВИСИМ ОТ ТЯХ, А НЕ ТЕ ОТ ТЕБ. И НАКРАЯ ДА ИМ БЛАГОДАРИШ, ЧЕ ТИ ВЗЕМАТ САМО ТОЛКОВА, А НЕ ПОВЕЧЕ.

Създателят не ни е пратил тук да бъдем мухльовци. Пратил ни е да правим нещата все по-добри и добри. Е няма как да стане, когато вместо да изпълняваме собствените си мечти, трябва да осигуряваме издръжката на чиновниците. Затова, КОЛКОТО ПО-МАЛКО ЧИНОВНИЦИ ХРАНИМ, ТОЛКОВА ЩЕ БЪДЕМ ПО-СВОБОДНИ И ЩЕ РАЗПОЛАГАМЕ С ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА ЗА СЕБЕ СИ.

Има ли по-ужасяващ пример за чудовищна манипулация от това, че въпреки че даваме 1 500 000 000 лева на 100 000 държавни служители, за да ни гарантират справедливост и сигурност, такава на практика няма. Дори и след като платим допълнително на 200 000 частни охранители, пак няма сигурност. Какво друго ни остава, освен в един момент да престанем да плащаме. Тогава ще разберем, че проблемите се измислят, за да се страхуваме. Като се страхуваме, плащаме по-лесно.
Питали ли сте се, след като МВР знае, че някакви си 2000 души тормозят населението и ги знаят по имена, защо ги остават да "работят" и само отвреме на време хващат от кумова срама 10-15 човека след някоя "епична" акция? Какво ще стане с полицията, ако изчезне страха? Какво ще работят тези стотици хиляди охранители?
Ние наистина сме обект на страхотна манипулация. Вземат ни пари, за несъществуващи услуги, които ни предлагат. Нещо повече, сами скалъпват проблеми, за да искат от нас ресурси за решаването им. Примери колкото искате.

Категория: Други
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове: 1
1. Без спор, възмездие трябва да има - въпросът е в какви граници да се осъществява и кой да го раздава - оторизирани органи, Всевишния, ние самите или някаква смесица от трите;

2. Ако данъкоплатците дават по 1 500 000 000 лева за превенция и възмездие, какво се връща в касата на същите тези данъкоплатци? Цялото общество сега е ангажирано в това, как сегашните властници "раздават" възмездие на предишните. Въпросът е, ако даваме толкова пари, колко очакваме да вземем. Чиста икономическа логика. Ако знаем, че я вземем 20-30 милиона, просто не си струва усилието, за което плащаме 70 пъти повече пари, защото в същото време...

3. Не са ликвидирани системните причини за изтичането на държавни средства. Българската държава никога не е държала под контрол изтичането на държавните средства, просто защото изтичането е "системна" грешка;

4. Тоест трябва да се премахне системата на участие на държавата в икономиката, която позволява да се краде. Ако повярваме, че Бойко или който и да е друг, може да гарантира, че държавата, чиновниците и политиците няма да крадат, без да се ликвидира самата система, това означава, че наистина сме пълни идиоти. Имаме достатъчно исторически опит, за да знаем, че това НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ;

5. Ако за една услуга държавата е плащала 100 000 000 лева и ако сега тя плаща 80 000 000, това се презентира като успех на властта, а  всъщност играта е - "Досега 100 000 000 получаваха фирмите, приближени до предишната власт, сега същата услуга ще струва на обществото 20 000 000 по-малко, защото тези услуги вече се предлагат от нашите фирми, защото ние "работим" при по-малък марж на печалба. В същото време не сме съгласни да участваме в пазарен търг, защото може да се установи, че пазарната цена не е въпросните 80 000 000, а да кажем двойно по-малко".

6. От една страна ние разходваме 1 500 000 000 лева за институции,които са призвани да пазят и връщат откраднатото. От друга самата българската администрация краде приблизително 2 500 000 000 лева годишно или това прави всеки ден почти 7 000 000 лева. Всеки ден по 3 километра магистрали изяжда излишната част от българската администрация и за 8 месеца се съмнявам дали са върнати на бюджета равностойността на онова, което изяжда българската администрация само за седмица. Сега излишната администрация струва на нас данъкоплатците 1000 километра магистрала. Можете ли да си представите? Не цялата администрация, само половината от нея изяжда бъдещето на страната.Тоест действието на правителството досега е прах в очите на простите хора, които ще се кефят да видят в затвора, някои от предишните далаверджии. Нямам нищо против, крали са много и трябва да има възмездие, но това е лъжлива маневра, която цели да открадне от нас много повече пари. И тъй като народът наистина е прост, номерът минава;

7. Тук изобщо не споменавам косвените ефекти - финансирането на губещи държавни структури, далаверите с инвестиционните програми, съмнителните търгове, общото състояние на недоверие на чуждите инвеститори, предвид незавидното класиране на страната ни в рейтингите за свобода и защита на собствеността. Със сигурност тези косвени загуби, екстраполирани в един период от няколко години напред може да надминат десетки милиарди.

8. А с цялото си нахалство, властта сега ни занимава с някакъв дефицит о 2 000 000 000 лева. Нищожно количество пари, на фона на онова, което съсипва всяка година българската администрация. И вместо да разкара тумора, наречен администрация, Бойко пак се връзва на приказките на тъпи съветници, които ще го накарат да продава национално имущество или да емитира дълг, за да осигури чиновническото благоденствие, което със сигурност ще му подлее вода след време. Колкото повече се грижиш за чиновниците, те да стават все повече и повече, толкова повече обричаш на "нормативно" бедствие собствената си икономика. То явно е, че няма да се научим от развитите европейски страни, как се прави администрация, ама поне от една Словакия да бяхме взели малко ъкъл.
Категория: Други
Прочетен: 1221 Коментари: 3 Гласове: 5
Последна промяна: 25.09.2012 08:30
Днес прочетох електронното издание на вестник Дневник за това, че спортната зала в София щяла да струва на данъкоплатците 108 милиона лева - имаше 106 коментари  и НИТО ЕДИН ПОЛОЖИТЕЛЕН ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЗАЛАТА. МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ - НИТО ЕДИН ПОЛОЖИТЕЛЕН. АКО БОЙКО ИСКА ВТОРИ МАНДАТ, НЯМА ДА ГО ПОЛУЧИ КАТО НИ ХАРЧИ ПАРИТЕ ЗА СТРОЕЖИ, КОИТО СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ В ГОДИНИ НА ВЪЗХОД. 108 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА СПОРТНА ЗАЛА, ВМЕСТО ДА ГИ ДАДЕ ПРИМЕРНО ЗА РАЗВИТИЕ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ЗА НЕЩО ЕФЕКТИВНО, КОЕТО ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ СЛЕД ВРЕМЕ.

Това са пари, които са взети от гражданите и от бизнеса - пари извлечени от оброта на икономиката и дадени за нещо, което със сигурност няма да има голям коефициент на възвръщаемост в следващите години.

Да, далаверите и безстопанствеността и намесата в икономиката продължават. Всеки който стане премиер в БГ се изживява като бащица.
Категория: Други
Прочетен: 932 Коментари: 1 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3217677
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930