Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3214835 Постинги: 6917 Коментари: 4319
Постинги в блога от 15.04.2011 г.

Поне в досега действащата избирателна система. Нейните основни характеристики са:

1.     Архаичност;

2.     Неикономичност;

3.     Анти-еко;

4.     Политически предопределена;

5.     Несправедлива от морална гледна точка;

6.     Съществуват много възможности за манипулиране на изборните резултати;

7.  Веднъж като ни излъжат, реваншът е толкова отдалечен във времето /4 години/, че ПРОСТО ЗАБРАВЯМЕ КОГА СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ПОСЛЕДНО.

 

Ето отново предложенията за рационализиране на изборната ни система, която ще доведе до икономически просперитет на страната ни:

1.     Електронно гласуване за всички важни за държавата длъжности – Премиер, Президент, Председател и зам. Председатели на НС, Министри и техните заместници, Ръководителите на агенции, Главен прокурор и неговите заместници, районните прокурори, Главен секретар на МВР, шефовете на полицейските управления и техните заместници, Всички съдии по места, Конституционен съд, Върховен съд, кметове и общински съветници, ръководители на специалните служби, управител и подуправители на централната банка, ръководителите на надзорни държавни и общински органи. Нека да не коментираме механизмите за гарантиране на сигурност на този вид гласуване, защото тези, които ползват електронен сертификат и всеки ден извършват плащания с него по електронен път, знаят, че вероятността за измами е много по-малка, от класическия вариант на преброяване на гласове.

2.     Възможност за снемане на доверието в рамките на всеки 6 месеца.

3.     Приемане на система, която да даде възможност за бъдат избирани кандидати за всяка определена длъжност, измежду първите 10 000 души, които са платили най-много данъци на държавата като физически лица. САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ, ДАЛИ НЯКОЙ ОТ ВСИЧКИ ТЕЗИ, КОИТО СА НИ БИЛИ ПРЕМИЕРИ ДОСЕГА И СА НИ „ОПРАВЯЛИ” ВСЕКИ ПО СВОЙ СИ НАЧИН, ДАЛИ ЩЕШЕ ДА ЗАЕМА ТОЗИ ПОСТ, АКО ОТ КАНДИДАТИТЕ СЕ ИЗИСКВАШЕ ДА СА ПЛАТИЛИ НЕМАЛКА СУМА ДАНЪЦИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА? ОТГОВОРЪТ Е: НИКОЙ.  Не само, че не са плащали достатъчно данъци на тази държава, за да имат претенции да я управляват, ама има и такива, които не са плащали нищо, преди да станат премиери. Как можем да допуснем ние, българите, такова нещо? Да ни ръководи човек, който не е изпълнил най-важното качество в едно социално общество – ДА ПЛАЩА КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ СРЕДСТВА, ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ЗАДАЧИ. Имахме и премиер и министър, без нито един ден трудов стаж. Същото е като да получиш 350 000 000 кредит, в качеството си на вчерашен хърлеш /в превод това означава „сополанковец/ с ненавършени 26 години, като до този момент си получавал само трудово възнаграждение от 950 лева. Това може да се случи само в държава с наистина неограничени възможности за манипулации, каквато е България. Тук и частните структури носят в същността си същите недъзи, които имат и държавните и общинските структури. Лика прилика са си.  Нещо като „Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак”

 

И така, при участие в избори и при реални права за корекция на избора в рамките на всеки 6 месеца, няма на има смисъл да се купуват гласове, защото няма да е икономически оправдано, а и логистиката, свързана с купуването на гласове ще бъде прекалено сложна за изпълнение.

 

Само тогава ще бъде разбит монопола на партиите. Тогава ти ИЗБИРАТЕЛЮ ще поемеш и своята отговорност за избора и ще имаш възможност на всеки 6 месеца да показваш червен картон на този, който не е изпълнил очакванията ти. Тогава и само тогава, политиците ще служат на суверена, а не суверена на политиците, както е сега.


Категория: Политика
Прочетен: 456 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3214835
Постинги: 6917
Коментари: 4319
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2011  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930