Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3187100 Постинги: 6846 Коментари: 4286
Постинги в блога от Април, 2012 г.
2  >  >>

 

Ако обаче си построя НЕЗАКОННО жилище на общински парцел, в ромския квартал "Баталова воденица" в София, никой няма право да ми пипа къщата. Защото е в цигански квартал. Такъв е законът на Брюксел. Очаквам цигански катун да се установи на моя незастроен парцел и още от сега виждам безсилието на всички институции, които няма да могат да разкарат циганите оттам. Докъде я докарахме?!

 

Нещо не разбирам. Дошъл съм в София преди повече от 20 години. Работих на две места и се блъсках като кърт през тези години. Работих в чужбина, спестявах. Падах и ставах и пак продължавах напред. Живях по какви ли не дупки под наем. На два пъти инфлацията ми изяде парите. Но пак продължавах напред. След толкова години работа и една почивка на море, успях да си купя жилище. НИКОГА ОБАЧЕ НЕ МИ Е МИНАВАЛО ПРЕЗ УМА ДА ВЗЕМА ДА СИ ВДИГНА КЪЩА НА ОБЩИНСКИ ИМОТ ИЛИ ДЪРЖАВЕН ИМОТ, ЕЙ ТАКА, ЗАЩОТО МИ Е СКЪПО ДА СИ КУПЯ ПАРЦЕЛ. ЩО ЗА БЕЗОБРАЗИЕ Е ТОВА, ЗАКОНИТЕ ДА СА ЕДНИ ЗА БЪЛГАРИТЕ И ДРУГИ ЗА ЦИГАНИТЕ! И КАКВО АКО ПОКАЖЕМ НА БРЮКСЕЛ ЖЪЛТ КАРТОН? КАКВО ЩЕ НИ СЕ СЛУЧИ? АКО ИСКАМЕ ДА ВЗЕМЕМ ПРИМЕР ОТ НЯКОГО, ТО Е ОТ ШВЕЙЦАРИЯ, А НЕ ОТ БРЮКСЕЛ. ТАМ БЮРОКРАТИТЕ ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХА ДА ПРЕВЪРТАТ.

 
Категория: Политика
Прочетен: 2295 Коментари: 6 Гласове: 6
Последна промяна: 25.04.2012 00:19

Вижте само в каква държава живеем. Сложили камери за наблюдение в селото, като превантивна мярка срещу „циганските набези”. Някаква камера била вързана към къщата на кмета и той я „отвързал”, демек изключил. В същата нощ, някакъв мангал, който за 6 месеца бил 6! /шест пъти/ осъждан, откраднал няколкостотин литра нафта от кооперацията и електрожен, тъй като да открадне само нафтата, без да задигне електрожена не върви, нали? Кметът се оправдал, че „отвързал” камерата от електрическото захранване, защото сметката му щяла да набъбне значително /60 лева на месец/, все едно е включена печка, а не видеокамера. Както и да е, смешни обяснения от смешни управници.

 

Полицаите от Плевен и Пордим, щели да наблюдават камерите и да реагират „своевременно”, а не както беше досега – „несвоевременно”.

 

Хайде сега пак да повторим упражнението, което толкова пъти сме обсъждали: В БЪЛГАРИЯ ИМА 30 000 ПОЛИЦАИ ИЛИ ТОВА ЩЕ РЕЧЕ ПРИ 7 200 000 НАСЕЛЕНИЕ, ПО 1 ПОЛИЦАЙ НА 240 ДУШИ НАСЕЛЕНИЕ. АМИ ТО САМО ЦИГАНИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ 250 ДУШИ В ТОВА СЕЛО, А ЗА ТЯХ ТРЯБВА ПЕТОРНА НОРМА ЗА ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ.

 

НЕ РАЗБИРАМ, ЗАЩО СЕЛО МЕЧКА ИЛИ ОКОЛНИТЕ СЕЛА КАТО АСЕНОВЕЦ, ДЕБОВО, ЛОЗИЦА, НОВАЧЕНЕ, КОИЛОВЦИ – ДА НЯМАТ ПОЛИЦАИ. КАК Е ВЪЗМОЖНО В ТОЗИ РАЙОН ДА ЖИВЕЯТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ СЕЛЯНИ, А НЯМА ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ? МОЖЕ БИ В БЪЛГАРИЯ ПОЛИЦАИ СЕ ПОЛАГАТ САМО НА ГРАЖДАНИТЕ. АМА КАТО ГЛЕДАМ И В ГРАДОВЕТЕ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ПОЛИЦАИ. ДА НЕ БИ ДА ХОДЯТ ЦИВИЛНИ, ЧЕ НЕ МОГА ДА ГИ ВИДЯ? НО ДОРИ И ТАКА ДА Е – НАСИЛИЕТО И КРАЖБИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ.

 

 БЪЛГАРИЯ ИМА НАЙ-МНОГО ПОЛИЦИЯ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО В ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ НАЙ-МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ЛИЧНОСТТА И ИМУЩЕСТВОТО.

 

ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ – ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В КАМЕРИТЕ. ПРОБЛЕМЪТ Е В ТОВА, ЧЕ МВР СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В ТИПИЧНА ЧИНОВНИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ, КЪДЕТО СЕДЯЩИТЕ НА СТОЛА СА ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА НА УЛИЦИТЕ.

ПЪРВОТО НЕЩО Е, ЧЕ ПОЛИЦЕЙСКИЯТ ШЕФ В ПЛЕВЕН НЕ СЕ НАЗНАЧАВА ОТ ЖИТЕЛИТЕ НА СЕЛО МЕЧКА, А ОТ ЦВЕТАНОВ. ВТОРОТО Е, ЧЕ ДОРИ И ДА ИСКА ДА СИ СВЪРШИ ДОБРЕ РАБОТАТА, НЕ РАЗПОЛАГА С ДОСТАТЪЧНО НА БРОЙ ОПЕРАТИВНИ ПОЛИЦАИ, ПОРАДИ СЪЗДАДЕНАТА ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТА НА ПОЛИЦИЯТА.

 

МВР ИМА ТВЪРДЕ ГОЛЯМ БЮДЖЕТ, А ВЪРШИ ТВЪРДЕ МАЛКО РАБОТА, ЗАРАДИ ГОЛЯМАТА СИ БЮРОКРАЦИЯ, ЛОШАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ИЛИ НЕКА ТАКА ДА ГО КАЖЕМ, ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ ОТ СТРАНА НА РЪКОВОДСТВОТО. НО КОГАТО ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧАТ 20-ТЕ ЗАПЛАТИ ПРИ УВОЛНЕНИЕ, ТАМ СА ТОЛКОВА НАСТОЯТЕЛНИ ДА ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА СИ, ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА НАКЪДЕ.
Категория: Политика
Прочетен: 1193 Коментари: 2 Гласове: 2

 

Ето ви един чудесен пример за здравна реформа.

Заведох моя роднина на лекар.

До обяд лекарят работи в областната болница, а следобяд работи в частния си кабинет. Как става това нещо? Това е все едно полицаят да работи до обяд в полицейското управление, а следобяд в частната си охранителна фирма.

 

Естествено е, че работи със Здравната каса. Но на опашката има и хора, които не са си записали час. А са от провинцията. Двама се съгласяват да платят по 50 лева за преглед. За останалите 8 /толкова видях по списък/ за времето от 14 до 17 часа ще плаща касата.

 

Минаваме на „второ” ниво. Следващ лекар. Изписа един куп химикали, на които им викат лекарства. Естествено от „аптеката отсреща”. Рецептата на доктора се отдели настрани, след като се предоставиха илачите на пациента. Защо ли? Не знам.

 

А сега ми кажете от толкова милиарди левове, които се дават за здраве, колко от тях са дадени за ПРОФИЛАКТИКА на заболявания? Познахте, почти николко. Затова има 100 000 болни всяка година от какви ли не заболявания. Но когато има повече болни има и повече „работа” за докторите. Какво ще правят, ако болните изведнъж намалеят на 10 000 на година? Ще умрат от глад, особено с техните познания и възможности. Защото като изключим 10-20 % от медицинския персонал, които са качествени доктори, останалите са гола вода и по гърба кал.

Пациентите не остават по-назад в своята си „подготовка” от докторите. Здравните познания на българите и здравната култура изобщо е малка и гравитира около и под нулата. Също като изключим около 10 % от пациентите, които се интересуват живо от това, което се случва с тях и правят насрещни усилия, за да се подобри ситуацията и да се подпомогнат усилията на лекарите, останалите 90 % са живи за оплакване. Те отдавна са си помислили, че някой друг трябва да се погрижи за тях, а те спокойно могат да се отдадат на пороците си – нали така, един път се живее. После докторите били виновни.

 

Та затова казвам и пациентите и докторите имат нужда от много сериозно обучение на тема здравна култура. Държавата има всички механизми за това. Има и достатъчно пари, за да направи и осъществи тази програма. Не знам защо не го прави. Може би тогава няма да могат да се продават в такива количества продуктите на Софарма и няма откъде да се вземат комисиони. Може би има и други причини. Докато държавата измисли как да влезе в истинската си роля, ние ще се спасяваме поединично и ще зависим повече от късмета си.


Категория: Политика
Прочетен: 1445 Коментари: 3 Гласове: 6
Последна промяна: 16.04.2012 10:51
В страната ни цари несигурност и то главно заради това, че МВР не си върши добре работата.

Това обаче не им пречи да получават награди. Добре са си го наредили. Хем не работят както трябва, хем и 20 заплати при напускане на работа. Какво да кажат всички онези, които бачкат по 40 години, за да изкарат заплатите на полицаите и техните обезщетения и ако доживеят до 65 години, получават някаква мижава пенсия? Не стига това, ами вече трябва да работят и до 67 годишна възраст. За да платят сметка, направена от други. На това му се вика "солидарно социалистическо общество".
Категория: Политика
Прочетен: 1366 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 15.04.2012 09:57
Днес 15.04.2012г., втори ден след "разпети петък", потърсих да си купя БЛАГОДАТЕН ОГЪН. Да, ама не. Няма и това е. А трябва да си опържа яйца. Как ще си опържа яйца без БЛАГОДАТЕН ОГЪН?

След дълги душевни терзания, подпалих един НЕБЛАГОДАТЕН ОГЪН и опържих едни БЛАГОДАТНИ ЯЙЦА И СЕ НАХРАНИХ НАЙ-БЛАГОДАТНО, ИЗПОЛЗВАЙКИ УСЛУГИТЕ НА ЕДИН НЕБЛАГОДАТЕН ОГЪН.

СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ЩЕ ЗНАМ. ОТИВАМ  ПРАВО В ЕРУСАЛИМ ДА СИ ВЗЕМА ОТ БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН ИЛИ В КРАЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ЧАКАМ ПО НИКОЕ ВРЕМЕ ПРЕЗ НОЩТА ДА СЕ ВЪРНЕ ВЛАДИКАТА ОТ ЕРУСАЛИМ, КАЧЕН НА КРИЛАТА НА ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ САМОЛЕТ, ПРЕДОСТАВЕН ОТ БОЙКО НА ЦЪРКВАТА, ЗА ДА Й СЕ НАТЕГНЕ МАЛКО ПРЕД ПРАЗНИЦИТЕ И ЩЕ СИ ВЗЕМА ОТ ПОПА БЛАГОДАТЕН ОГЪН.

А АКО НЕ ИСКА ДА МИ ДАДЕ? АМА ТОВА Е ДРУГА ТЕМА НА РАЗГОВОР.
Категория: Политика
Прочетен: 1416 Коментари: 6 Гласове: 0
Последна промяна: 15.04.2012 09:01
Бах ти и простотиите се случват в БГ и по света. Христос е казал да не си правим кумири, а то църковни деятели и политици се надпреварват да участват в измислени представления.

1. Защо Фалконът, който се "движи" с парите на данъкоплатците ще ходи до Ерусалим?
2. Кого е возил нататък и кого насам?
3. Колко парички ще ни струва возенето на "огъня"?

Огън може да произведе и една проста запалка или кибрит и после малко реклама и ето готово - огънят е БЛАГОДАТЕН и е дошъл от Ерусалим.

ТОЛКОВА ЛИ СИ ПРОСТ НАРОДЕ МОЙ, ЧЕ ТЕ ВЗЕХА ЗА МЕЗЕ? Заслужаваш си всичко - и беднотията и простотията.
Категория: Политика
Прочетен: 1036 Коментари: 3 Гласове: 2

 

Не разбрах, кой е сключил договор със Захариев? Кой му е дал концесия? Как държавата си е защитила интереса? Какви са гаранциите, които концесионерът е дал на държавата? Дали същото няма да се случи и с новия концесионер? И т.н. и т.н.

 

Сега се опитват да правят пак политика. Дали по една заплата, за да посрещнат Великден, след това ще им дадат по още една заплата. Лесно можеш да извиеш ръцете на банките, нищо, че са отделни икономически субекти. Нали все пак правят бизнес в БГ. Може и да им се „стъмни” пред очите, ако биг босът реши. Въпреки пазарното стопанство. Трябва да се спусне малко напрежението, но всичко това е отново плъзгане по повърхността. Доган се е скрил в дън земя. Сега друг е Спасителя.

Отново и отново не ни дават да видим нищо от ГОЛЯМАТА ИГРА. Липсва разследващата журналистика. Всички са продажници. Журналистите са на площада и интервюират работниците, как някой имал да връща кредити, как някой не можел да си купи козунак за празника. Друг пък не можел да си плати сметката за парно. Пълна идилия. И в най-тежкия момент идва СПАСИТЕЛЯ и дава по една заплата. Ей така, да има за козунаци и за яйца за празника.

 

КОГА ЩЕ ПРЕСТАНЕ ТОЗИ ТЕАТЪР?


Категория: Политика
Прочетен: 4029 Коментари: 4 Гласове: 2
Последна промяна: 16.04.2012 10:54


 

Само вижте какво е записано в нейната стратегия за развитие на телевизията!

 

БНТ1 трябвало да търси „висока гледаемост и конкурентност”.

Ако Вяра иска наистина висока гледаемост и конкурентност, да вземе да пусне след вечерните новини едно яко порно с участние на местни и чуждестранни звезди и ВИСОКАТА ГЛЕДАЕМОСТ И КОНКУРЕНТНОСТ Е ГАРАНТИРАНА. Според мен, около 2-3 милиона българи ще бъдат пред екраните по това време. Ето дадох пример, ако наистина ГЛЕДАЕМОСТТА е най-важният критерий, как тази гледаемост да се изстреля до небето. Действай Верче, да реализираш по-бързо концепцията си!

 

Ето още бисери от концепцията /боже как звучи помпозно/ на Вяра Анкова, за развитието на националната телевизия:

 

„Какво трябва да съдържа програмата на една обществена медия? Отговорът, който дават европейските телевизии е, да правим ДОБРОТО, ПОПУЛЯРНО и ПОПУЛЯРНОТО, ДОБРО. Да имаме предаване за всеки и да привлечем зрителя за съавтор”.

 

Хайде сега да помечтаем. Ако трябва националната телевизия да прави „популярното, добро”, то още от утре да се хваща и да прави „добри” тъпите популярни песни на фолкаджийките. ЕДВА ТОГАВА ВЕРЧЕТО ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ КОНЦЕПЦИЯТА Й Е ОТ ГЛУПАВА, ПО ГЛУПАВА.

 

ТОЛКОВА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И НАКРАЯ – НИЩО. Верче, националната Ти телевизия сега играе ролята на КЛОУН. Опитва се да ни разиграва и да ни весели. Нима за това ти даваме 70 000 000 лева от нашите пари. Вместо да ги дадем за образование на децата си, за подобряване на инфраструктурата си, вместо да купим някакъв необходим уред за медицински цели или да подпомогнем възрастни хора и хора в неравностойно положение? Ние ги даваме на теб, за да ни ЗАБАВЛЯВАШ. ТОВА ЛИ ТИ Е КОНЦЕПЦИЯТА?

 

Не ми се чете повече твоята концепция, защото е толкова НЕЛЕПА, толкова ОБЪРКАНА, толкова ТЕХНОКРАТИЗИРАНА,  че чак ми се повръща от нея.

 

 

Ето какво очаквам аз, обикновеният данъкоплатец от телевизията и от теб конкретно. Очаквам телевизията да работи по строго определени правила и програма с цел постигане на:

1.     По-голямо материално богатство на българите.

2.     По-голямо духовно богатство на българите.

СЛЕД ВСЯКО ПРЕДАВАНЕ, ХОРАТА ОТ БНТ ТРЯБВА ДА СИ ОТГОВОРЯТ НА ВЪПРОСА: ПО-БОГАТИ ЛИ СТАНАХА БЪЛГАРИТЕ СЛЕД ТОВА, КОЕТО ИМ ПРЕДОСТАВИХМЕ ДА ВИДЯТ И ЧУЯТ. ДАЛИ ГИ ИНФОРМИРАХМЕ ЗА НАИСТИНА ВАЖНИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА, А НЕ ЗА ТОВА КОЙ КОГО ПРЕТРЕПАЛ И КОЙ КАКВИ ГЛУПОСТИ КАЗАЛ В "ТАКСИ". АКО ОТГОВОРЪТ Е "НЕ" НАПРАЗНО СА НИ ПОХАРЧИЛИ ПАРИТЕ.

 

За да се постигне по-голямо материално богатство, телевизията трябва да бъде информационният лидер на обществото по отношение на действията на политическата система в страната. Телевизията трябва да обяснява на гражданите ВСЕКИ ДЕН, ЧЕ НЯМА МАТЕРИАЛНО БОГАТСТВО БЕЗ ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА, ЧЕ НЯМА МАТЕРИАЛНО БОГАТСТВО, БЕЗ ЛИЧНОСТТА ДА РАЗКРИЕ ПЪЛНИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ, ЧЕ ЛИЧНОСТТА НЕ МОЖЕ ДА РАЗКРИЕ ТОЗИ ПОТЕНЦИАЛ, АКО ДЪРЖАВАТА Я СМАЧКВА ОТВСЯКЪДЕ И НЕ Й ДАВА ДА ДИША, КАМО ЛИ И ДА РАБОТИ, ЧЕ ЛИЧНОСТТА СТАВА ЛЕНИВА И ТАРИКАТСКИ НАСТРОЕНА, АКО ДЪРЖАВАТА ИЗЗЕМВА ФУНКЦИИТЕ Й, ЧЕ ВМЕСТО ДА РАБОТИ, ЛИЧНОСТТА ВЕЧЕ ЧАКА НА ДЪРЖАВАТА ДА Й ДАДЕ ПАНИЦА СЪС СУПА, ЧАКА НА ПОДАЯНИЯ. АКО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НЕ РАЗВЯВА ВСЕКИ ДЕН ФЛАГА НА СВОБОДАТА, НИЩО НЕ СТРУВА ТЯ ЗА МЕН.

 

 

В КАКВА СТЕПЕН СЕГА НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Е КОРЕКТИВ НА ВСЯКО ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ. ДАЛИ НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ЧРЕЗ ПРЕДАВАНИЯТА СИ ОКАЗВАТ НАТИСК ВЪРХУ ПОЛИТИЦИТЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ОБЕЩАНИЯТА СИ, ДА ГИ КОНТРОЛИРА ДАЛИ КРАДАТ И ДАЛИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ?

 

ПАРАДОКСАЛНОТО СЕГА Е, ЧЕ ЧАСТНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ, КАТО НОВА И БТВ СА ТЕЗИ, КОИТО РАЗКРИВАТ КОРУПЦИОННИ СКАНДАЛИ И ДАЛАВЕРИТЕ НА ВЛАСТТА. ОТ НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ – НИЩО.

 

ВСЕ ЕДНО Й ПЛАЩАМЕ ПАРИ, ЗА ДА СИ МЪЛЧИ.

 

 

Второто нещо, което очаквам от националната телевизия е да служи като стожер за ново духовно просветление на българите. Една частна телевизия /БТВ/ направи кампания за почистване на България. Ето това е част от духовното просветление на българите. Да направим нещо заедно, което да е от полза за всички ни. ДА СТЕ ЧУЛИ И ВИДЯЛИ ТАКОВА НЕЩО ДА ПРАВИ НАЦИОНАЛНАТА НИ ТЕЛЕВИЗИЯ. И ПРИ ТОВА, ЧАСТНАТА БТВ НЕ ПОЛУЧАВА ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВЪРШИ ПОВЕЧЕ РАБОТА ЗА ОБЩЕСТВОТО ОТ НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ.

 

Нито едно разследващо предаване на националната телевизия /то изобщо има ли такова/ не може да се сравнява с разследващите предавания на частните телевизии. И какво излиза тогава? Журналистите в частните медии са много по-обществено ангажирани, отколкото журналистите, на които ВСИЧКИ НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ И ИЗДЪРЖАМЕ ИЗМИСЛЕНИТЕ ИМ ПРЕДАВАНИЯ.

 

 

ЗАТОВА КАЗВАМ, ЧЕ ВЯРА АНКОВА НЯМА НИТО ИНТЕЛЕКТ, НИТО СИЛА, НИТО ОПИТ, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТАЗИ СИВА, БЕЗВКУСНА, С ПОЗНАТИ МУТРИ И НАГЛАСЕНИ КЛАКЬОРИ ТЕЛЕВИЗИЯ, КОЯТО ПОСТОЯННО РЕВЕ ЗА ПАРИ И НАКРАЯ НЕ САМО, ЧЕ НЕ НИ ДАВА КАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ И НЕ НИ СЛУЖИ В ИСТИНСКИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА, А ТОЧНО ОБРАТНОТО, ТАКА СЕ МАЗНИ НА ПОЛИТИЦИТЕ, ЧЕ НА ПРАКТИКА ПОКАЗВА ИСТИНСКИЯ СИ ЛИК – ПОЛИТИЧЕСКА КЛАКЬОРКА НА ВСЯКА ЕДНА ВЛАСТ.

 

 

Разбрах също от концепцията, че „...кризата се бори с развитие”. Абе не е ли по-добре да качиш на сайта на БНТ разпределението на парите, да видим къде, на кого и по колко даваш и тогава ми говори за „развитие”. Бах ти и лицемерието! Десетки страници „отчет”, а на практика никакъв отчет няма. Някакъв тъп криминален сериал, някакъв дългокоско с приятели с къси полички и измислени политически дебати. Това е отчетът. В НЕГО ОБАЧЕ НЯМА ПАРИ. ОТЧЕТЪТ ЗА ПАРИТЕ Е ТАБУ. ТАМ НЯМАМЕ ПОГЛЕД, НИЩО, ЧЕ НИЕ ДАВАМЕ ПАРИТЕ. И ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО СЕ КРАДЕ И ТО ЯКО.


Категория: Политика
Прочетен: 1184 Коментари: 4 Гласове: 1
Последна промяна: 15.04.2012 09:30
Каква е целта на всяко едно преустройство на пътен възел? Не е ли да се направи някакво подобрение и облекчение на движението? Какво се постигна тук, след като се изляха толкова много пари?

Целият трафик, който минава транзит към и от Турция и Гърция и към и от Югоизточна България е ПО-ЗАТРУДНЕН, отколкото, когато беше старият пътен възел.

Типичен пример за това, как с обществени средства се финансират и СЪЗДАВАТ затруднения, вместо ОБЛЕКЧЕНИЯ.

Не стига другото, ами и транзитът, в посока Свиленград - София излиза на път с предимство и хиляди и хиляди леки автомобили и тирове, които минават всеки ден оттам, трябва да осигурят предимство на значително по-малък брой автомобили. Е, какво друго да каже човек, освен - инженерна тъпня. Да ме извинявате на израза, ама за това ли учат инженерите толкова години, да създават затруднения, вместо да ги решават?
  Добре е Бойко да инспектира всяко едно съоръжение, което открива, преди да отреже лентата. Някъде може да установи, че асфалтът се е напукал, а другъде, че изолацията не отговаря на изискванията на стандартите на Европейския съюз. Но най-важното е да констатира и веднага да се разпореди да се поправят евентуалните грешки в идейния проект. Даже още по-добре е да участва в създаването на идейния проект на всяко едно кръстовище, за да се сведат до минимум пропуските и грешките, подобни на тези, допуснати при проектирането на Източен пътен възел - Пловдив. Само и единствено с личното участие на премиера, процесът може да бъде истински и правилно проведен и завършен. Тогава и само тогава няма да се чуе израз от рода на: "Баси, къв тъп пътен възел са ОТКРИЛИ тук!!! Единственото нещо, което е "открито" тук, е самият проблем. И най-лошото е, че този проблем  е "открит" и "създаден" с обществени пари. 
Категория: Политика
Прочетен: 1806 Коментари: 7 Гласове: 2
Последна промяна: 09.04.2012 08:00
Това кръстовище в София е уникален пример за това, как се харчат обществени пари и как това харчене не решава проблеми, а ги СЪЗДАВА.

Проблем е да влезеш в София, от посока запад, проблем е и да излезеш в същата посока. Не стига, че е планирано само едно платно за излизане от София в посока запад, но и веднага след кръстовището е предвидена и спирка за автобуси, както се казва "в рядкото и често". И тротоарът е широк колкото самото платно, въпреки че кьорав пешеходец не минава оттам, а за автомобилите е от тясно по-тясно.

През последните два дни, между 5.30 и 19 часа, имаше задръствания за излизане от София, които започваха още от кръстовището на Г.М.Димитров и Симеоновско шосе и продължаваха до самото околовръстно шосе - няколко километра разстояние, кола до кола. Имаше и полицаи на всички кръстовища, ама какво могат да направят хората, като е МАЛКА ФУНИЯТА, която ВЕЛИКИЯТ архитект на това чудо е проектирал.

Не знам кой е измислил пътният възел на Околовръстен път и Драгалевци, но му пиша 6-ца за това, което е планирал, за разлика от този на Симеоновско шосе, където общината и държавата като цяло,  простичко казано, са ни похарчили парите напразно.
Категория: Политика
Прочетен: 664 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 12.04.2012 09:11
Да бе, повярвах!!! И то абсолютно, без капка съмнение!

За миналата година Лукойл реализира 86 милиарда долара приходи от продажби. Печалбата е в размер на 9 милиарда долара. КАЖЕТЕ МИ КОЛКО КОМПАНИИ ПРАВЯТ ПЕЧАЛБА В РАЗМЕР НА ПОВЕЧЕ ОТ 10 % ОТ ОБОРОТА СИ!!! АБСОЛЮТЕН ГРАБЕЖ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. ПОД ШАПКАТА НА ТОТАЛИТАРНИ РЕЖИМИ. НИКАКЪВ ПАЗАР. КАКВО НИ ЗАБЛУЖДАВАТ. НЯМА ПАЗАР ТУК, ИМА ПОЛИТИКА.

Оборотът надхвърля БВП на България, а печалбата е по-голяма от бюджета на страната ни за една година!!! И реват, че работели на загуба. Ами като ревете, ходете си в Русия и ни оставете на мира! Ние ще се оправим и без вас.


Вътрешнофирмените взаимоотношения са толкова "деликатно" нещо. Българският Лукойл може да преработва нефта и на загуба, но въпреки това производствената цена да бъде много висока. Има толкова явни и законни методи на преливане на доходи от една фирма от групата в друга, че имам пълното основание да отнасям такива изказвания в графата "ПОЛИТИЧЕСКИ".


Категория: Политика
Прочетен: 752 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 06.04.2012 14:16

 

Вече десетилетия слушам едни и същи новини и никаква промяна. Обикновено, страните от Сахел и Африканския рог, имат проблеми откакто се помня. Пак големи суши, пак някакви граждански размирици. Хиляди и хиляди жертви, в това число и на деца.

 

Неприятно разбира се. И това се случва в 21 - ви век. Но тези хора, доколкото разбирам не живеят в 21 век, а може би няколко столетия назад. И сега ето въпросите от мен:

 

КОЙ ПО ДЯВОЛИТЕ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА, ЧЕ 200 000 ДЕЦА УМИРАТ ОТ ГЛАД ВСЯКА ГОДИНА, А 1 000 000 СА ЗАСТРАШЕНИ? Нека да се каже коя е причината за това – някой смотан диктатор, когото някой друг режим, в някоя по-развита държава поддържа или причината е в някакви природни катаклизми. Така поднесена информацията за мен е напълно безполезна. Качват те на някакво махало и ти вместо да се грижиш за решаването на собствените си проблеми, ти пълнят главата с неща, които пряко не те засягат. Какво лично мен ме засяга това, че някой някъде е направил деца, които не може да изхранва и отглежда? Какво лично аз съм виновен, че хората от Африка се плодят като зайци?

 

ЗАЩО АЗ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАМ ВИНОВЕН ЗА ТОВА, ЧЕ НЯКОЯ ДЕБЕЛА 110 КИЛОГРАМОВА ТЕТКА ОТ ДЕЛТАТА НА НИГЕР ИЗПИТВАЛА ЗАТРУДНЕНИЕ ДА ИЗХРАНИ ДЕСЕТТЕ СИ ДЕЦА, ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ ЕЛЕМЕНТАРНА ХИГИЕНА? ТАМ ХОРАТА ИМАТ НУЖДА ОТ ПРЕЗЕРВАТИВИ И ОТ ОБУЧЕНИЕ КАК ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ, А НЕ ОТ ПОМОЩИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЦА.

 

Всички хора, независимо от безразличието, което видимо проявяваме са готови да помагат. Това е заложено в нас самите. То животните си помагат понякога, та хората ли няма да го правят! Така поднесена, информацията е подвеждаща. Карат ни да се ангаржираме с последствията, а не с причините. Толкова години живеем в лъжа и измама, толкова много правителства ни лъжеха и продължават да ни лъжат и продължават да крият от нас важна информация и КАК ТОГАВА ДА ПОВЯРВАМЕ, КАК ДА БЪДЕМ ИСТИНСКИ АНГАЖИРАНИ ЗА РЕШАВАНЕТО НА НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ? ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ НАШИТЕ И СВЕТОВНИТЕ ПОЛИТИЦИ ВИНАГИ НИ ПРЕДЛАГАТ ДА УЧАСТВАМЕ НЕ В РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМА, А В РЕШАВАНЕТО ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ.

СЛУЧАЯТ С ГЛАДУВАЩИТЕ И УМИРАЩИТЕ ДЕЦА В АФРИКА Е ТАКЪВ. ТОВА, ЧЕ ЩЕ СЪБЕРЕМ НЯКОЛКО ВАГОНА С БРАШНО НЯМА ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА, А ТЪКМО ОБРАТНОТО, ЩЕ ГО ОТСРОЧИ ОТНОВО ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ.

 

САМО МИ КАЖЕТЕ, КАКВО ПОСТИГНАХА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПОМОЩИ, ПРЕДОСТАВЕНИ НА ХАИТЯНСКИЯ НАРОД? НИЩО. САМО НАПРАВИХА ТАКА, ЧЕ ОТСРОЧИХА РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМА ЗА В БЪДЕЩЕ. ЧАСТ ОТ ПОМОЩТА БЕШЕ ЯВНО ОТКРАДНАТА. СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ООН ДЕКЛАРИРАХА, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЪЗДАДАТ ЕФЕКТИВНА СИСТЕМА ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПОМОЩИТЕ, А ТАКА СЪЩО И НЕ МОГАТ ДА КОНТРОЛИРАТ И ЖАЛКОТО ПОДОБИЕ НА СИСТЕМА, КОЯТО СЪЩЕСТВУВА ТАМ.

 

АМИ ТЕ ПО-ДОБРЕ ДА БЯХА ХВЪРЛЯЛИ ПОМОЩИ ОТ САМОЛЕТИТЕ! ТАКА ЩЕШЕ ДА ИМА ПО-ГОЛЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ В РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО ИМ. ПОНЕ ЗА ДА ПОЛУЧИШ ПОМОЩ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОРАЗДВИЖИШ МАЛКО.

 

КРИСТАЛИНА НЕ ИСКА ПОМОЩ ОТ НАС. ИСКА ДА СЕ ПОКАЖЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. НЕЩО НАПОСЛЕДЪК КАТАКЛИЗМИ НЯМА – НЕ СТАНА ТОВА, С КОЕТО НИ ПЛАШЕШЕ, ЧЕ ТОПЕНЕТО НА СНЕГОВЕТЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКАТ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ, ЗИМАТА СЪЩО СВЪРШИ. ТА КАКВО ДА ПРАВИ ГОРКАТА, ЗА ДА Я ВИДИМ, ОСВЕН ДА СИ ИЗМИСЛИ НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ И ДА ЦЪФНЕ НА ЕКРАНА ИЛИ ПО ВЕСТНИЦИТЕ.

 

 

ЕВРОПЕЙСКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ БЮРОКРАТИ ЗНАЯТ, ЧЕ НЯМА ДРУГ НАЧИН ДА СИ ПРАВЯТ ИГРИТЕ, ОСВЕН ДА БЪРКАТ ДИРЕКТНО В КАСАТА НА ДЪРЖАВАТА ИЛИ В КАСАТА НА СЪЮЗА. ТОГАВА НЯМА ДА Е НЕОБХОДИМО ДА ПИТАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ КАКВО И НА КОГО И ПО КОЛКО ДА ДАДАТ. ТЕ ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО САМИ ИСКАТ, А НАС САМО НИ ИНФОРМИРАТ, ЧЕ СМЯТАТ ДА ХАРЧАТ ПАРИ ЗА НЯКАКВА КАУЗА. ДАЛИ СМЕ СЪГЛАСНИ ИЛИ НЕ, ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. ТРЯБВА ВСЕ ПАК ДА ГИ ПОКАЗВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ, КАК СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА СВЕТОВНИЯ РЕД И СИГУРНОСТ И КАК ИСКАТ ДА ПОМАГАТ НА ВСИЧКИ НУЖДАЕЩИ СЕ ПО СВЕТА. КРИСТАЛИНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПОРАЗХОДИ МАЛКО В БЪЛГАРИЯ И ТОГАВА ДА МИСЛИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ В АФРИКА. ЧЕ НЯКОИ ДЪРЖАВИ ОТ АФРИКА ВЕЧЕ СА НИ ИЗПРЕВАРИЛИ.


Категория: Политика
Прочетен: 890 Коментари: 1 Гласове: 2
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3187100
Постинги: 6846
Коментари: 4286
Гласове: 2393
Архив
Календар
«  Април, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30