Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3195223 Постинги: 6870 Коментари: 4296
Постинги в блога от 15.04.2014 г.
И такова нещо не бях чувал.

Европа подкрепя ВРЕМЕНЕН ПРЕЗИДЕНТ. На какво основание временността на президентството е нещото, което европейските страни подкрепят? На какво основание и американското правителство подкрепя временния президент, освен ако те не стоят зад неговото временно избиране?

Без никакво съмнение не приветствам нито един от украинските ръководители досега. Нито Юшченко, нито крадлата Тимошенко, нито онзи тупан Янукович. Всички са по далаверите и по уреждането на свои хора на постове и икономически позиции. На практика няма разлика в икономическите програми на всички партии, управлявали Украйна през последните години. Всички идват с едната мисъл - да се накрадат колкото се може повече и по-бързо.

Та да се върнем на протестите. Подкрепях тази форма на натиск върху правителството. Време беше да се сложи край на този елитаризъм и на това разсипване на Украйна. Да се сложи край на всички тези кражби. Но по едно време се попитах - абе защо само в Киев става това? Защо не се случва в Източната част на страната, че дори и в Западна Украйна? В единствения почивен ден на протестите в Киев, се размърдаха и няколко други града. Едни и същи лица са в Киев и на други места.Гледах няколко клипа в мрежата, затова как и за колко пари са купувани протестиращи. Цената е от около 60 гривни до 80, в зависимост от бройката. Ега ти и протестите? Явно някой е яхнал народното недоволство. И този някой се опитва да вземе властта без избори. Както и да е, идва на мода "временният" президент.

Временният президент изпраща специалните части и войскови подразделения да усмирява Източна Украйна, като обяснението е, че сред протестиращите са внедрени платени руски шпиони, които карали хората да се бунтуват. За разлика обаче от майданците, които "играеха" образно казано играта си само на площада в Киев, нещо твърде много градове се вдигнаха на бунт срещу властта в Киев! Всички тези хора са гласували за Партията на регионите и за Янукович. Те също осъзнават, че са ги прецакали и то по "руска" линия. Собствените им сънародници руснаци, които държаха властта ги прецакаха, но не бяха съгласни властта да се смени по този начин. Изпитаха страх и този страх ги накара да излязат на улицата. Ако Янукович е бил техният лидер, защо никакъв го няма сега. Крие се като плъх и се появява само отвреме на време по някоя телевизия. Крие се в Русия. Защо не отиде в Донбас и да видим колко хора ще застанат зад него! Та руснаците сега са принудени да простят на лидерат си - /като по времето на Сталин/ пред нововъзникналата се опасност, да ги обезличат като народ в границите на Украйна. Те казват така: Ние участвахме в избори и избрахме президент. Не сме избирали Турчинов и не признаваме неговата власт. Не се чувстваме като граждани на Украйна, защото нашият избор е подменен. Не стига друго, но ни отказват и правото езикът ни да бъде признат за втори официален език в страната. След като е така, ние не се чувстваме длъжни да изпълняваме украинските закони, които не ги и грижа за нашите интереси.


Та не знам какво ще прави сега  "временният" президент, който се разпорежда в Киев. Като го гледам, не го бива много в преговорите. Ще извади май сопата.

Аз като европеец си казвам, защо мен никой не ме пита за мнението ми? Това ли е европейската демокрация? С какво тя е по-добре от онази нашата, българската лъжедемокрация? Не е ли всичко за борбата за власт и преразпределение на парите на обществото?  Как може МОЯТА Европа да подкрепя насилственото сваляне на един демократично избран президент, пък било и той пълен боклук? Това ли е истинското проявление на демокрацията? Не можеше ли елитът на Европа и САЩ да не се месят във вътрешните работи на една суверенна страна и да оставят жителите на тази страна да решават своите проблеми? Какво очаквате сега от руснаците, които живеят в Украйна? Да се примирят с това, че ние, европейците, съюзени с американците, планирахме и осъществихме един преврат в Украйна и че сега е моментът да разположим своите ракети в Донецк? Това само едни тъпи управници могат да го решат. И колкото повече глупости правят нашите продажни политици, толкова повече такива като Путин ще стават все по-силни и по-известни. Не говори ли затова фактът, че нито един политик в Европа НЯМА ПОЛИТИЧЕСКИЯТ РЕЙТИНГ НА ПУТИН В РУСИЯ?  ЗАЩОТО АКО СЛОЖИМ НА КАНТАР ТОВА, КОЕТО ПУТИН ЗАЩИТАВА И ТОВА, КОЕТО ЕВРОПЕЙСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ЗАЩИТАВАТ ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ В ПОЗИЦИЯТА НА ПУТИМ ИМА МНОГО ПОВЕЧЕ СПРАВЕДЛИВОСТ, ОТКОЛКОТО В ПОЗИЦИЯТА НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ.

ЗА БОГА, ПУТИН ЗАЩИТАВА СВОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ, А НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ КАКВО ДРУГО ЗАЩИТАВАТ, ОСВЕН ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПЛАНОВЕ НА ТРЕТИ СТРАНИ.

НЕ ВИЖДАТ ЛИ, ЧЕ СЕ ИЗЛАГАТ ТАКА. ПОСТАВЯЙТЕ СЕ НА МЯСТОТО НА ДРУГИЯ. ТАКА, КАКТО ПРЕДИ 15 ГОДИНИ СЕ ПОСТАВЯХТЕ НА МЯСТОТО НА АЛБАНЦИТЕ В КОСОВО, СЕГА СЕ ПОСТАВЕТЕ НА МЯСТОТО НА РУСНАЦИТЕ В КРИМ И ИЗТОЧНА УКРАЙНА. И ЩЕ ВИДИТЕ С ТЕХНИТЕ ОЧИ, ЧЕ НЕЩАТА НЕ СА ТАКИВА, КАКВИТО НА ВАС ВИ СЕ ИСКА ДА ИЗГЛЕЖДАТ.

И какви са тези приказки за НАТО, за единната обща сигурност, за това, че ако някоя страна на НАТО бъде нападната от друга страна, това щяло да предизвика ответна реакция от НАТО и така нататък и така нататък. КОЯ СТРАНА ОТ НАТО Е ЗАСТРАШЕНА? Американците изпратиха в Гренада армия морски пехотинци под предлог да опазят една група американски студенти. Какво би трябвало да направи Путин, ако постъпваше като американците. Отдавна да беше изпратил армията. И имаше 100 пъти повече основания от американците.

Та толкова за "временния" президент. Дали Турчинов знае в каква бъркотия са го въвлекли. Вместо да кажат - назначен президент, те казват "временен" президент. Пълно лицемерие. И вместо да решава икономическите проблеми на рухналата Украйна, сега ще играем игра на нерви и на територии. Нека така да кажем, Путин може да им скрои страхотен номер, като не подкрепи своите сънародници и всичко приключи само със самоопределението на Крим. Какво ще прави Турчинов в Източна Украйна. Ще бъде срещан с омраза и с тази омраза ще отиде на онзи свят. Не знам това ли иска и дали може да го осъзнае. Какво очаква той, ако изпрати въоръжени спец части в операция за прочистване на Изтока? Дали е чувал за силата, енергията, действието и противодействието? Ако се е стигнало дотам, че "временният" президент да използва армията, че да укротява едно национално малцинство, ясно е каква е ситуацията в Украйна. Чудя се все още, защо Путин не е изпратил оръжие на руснаците на Източна Украйна, за да се защитят от украинската армия. Всеки народ има право да се защити от агресор.
Категория: Политика
Прочетен: 652 Коментари: 5 Гласове: 3
Последна промяна: 18.04.2014 01:55
Днес Европейският парламент ще разсъждава по предложение за регулативи, които да накарат банките да поемат рисковете от евентуално изпадане във фалит.

Не знам в кой век живеем!!!

Евродепутатите ще пледират, държавата да не поема грижа за спасяването на банките. Това добре, като пожелания, но има толкова много объркани работи в банковата система, че само с едно пожелание надали ще се мине:
  1. Банковият пазар не е истински пазар. Той е регулиран от държавата пазар или един вид е гарантиран пазар. След като е гарантиран, той не е пазар, за щото пазарните механизми не съществуват в чист вид;
  2. Като регулира пазар, банките са длъжи да спазват един куп изисквания, като се започне от липсата на норматив, кой може да притежава банка, което е в пълно противоречие със свръхрегулацията на самата банкова дейност. Простичко казано, след като не се знае кой може да е банкер и кой не, тези които са богоизбрани от политици и централни банкери, след като станат собственици на банки, ще трябва да се съобразяват с една твърде сложна нормативна база, която да им гарантира богатство и просперитет. Единственото нещо, което се иска от тях, да намерят сравнително малко крадливи мениджъри, които да им избутат банката но едни нормални за системата показатели за възвръщаемост на капитала;
  3. Наистина отстрани погледнато, прекратяване на порочната практика в Европа и САЩ, държавата да поема задължение да плаща дълговете на банките е успех. Има държави като Ирландия, правителството на която се устояха на натиска на други правителства от ЕС и поеха за сметка на бюджета дълговете на ирландските банки. Народът не посмя да излезе на протест и всичко мина за негова сметка. Други правителства, като това на Исландия, се опита да направи същото, но исландците се събраха на площада и номерът не мина. Те бяха против това, да плащат за прегрешенията на банкерите и затова, че централната им банка проспа цяното това свръхнатрупване на средства от чужбина по сметките на мижавите им от гледна точка на размера на държавата и спестяванията, банки. Тук супата я духаха английски и холандски спестители, които са се доверили на ислански банкери и които исланското правителство не можа да гарантира спестяванията, по същата логика, както стори това ирланското правителство. Защото исландците се възпротивиха, за разлика от ирландците;
  4. Сега европарламентаристите говорят за формиране на фонд от 50 милиарда евро, който да покрие евентуални бъдещи претенции към банките. Той щял да се формира на база на изчисления в размер на 1 % от привлечените депозити. Нека да направим това изчисление. Сега в БГ има над 35 милиарда лева депозити. Това означава, в един такъв национален фонд да има  350 милиона лева. Във Фонда за гарантиране на депозити има не повече от 1,6 милиарда лева. Това втори Фонд ли ще бъде или какво? Ако за българските банки не е проблем да съберат тези пари за няколко години, то на базата на цялата европейска банкова система това ще бъде проблем. Не се шегувам. Почти няма българска банка, която да няма поне 14 % капиталова адекватност. В Европа почти няма банка, която да има над 10%. Те първо трябва да обезпечат капиталово структурите си и след това да събират допълнително пари, които така или иначе се събират от различните фондове за обезпечаване на депозитите в европейските държави. Демек нищо ново и нищо свежа. Само комунистически идеи за презастраховане. Ще правим фондове, че да си помагаме взаимно, когато дойдат лоши времена. Европа все още не живее с усещането, че фалитът и смъртта са нещо естествено и нормално. Искаме да излъжем и смъртта и фалитите на банките. Докато със смъртта работата е твърде ясна, то европейските комунобюрократи се опитват да отложат фалитите с ясната идея, че именно техните действия или бездействия като бюрократи са причината за кризата и за това, банкерите да си развяват байряка образно казано. Защо няма банкери в затвора, след като те са виновни? Ясно ви е защо. Защото НЕ СА ВИНОВНИ. Те спазваха онова законодателство, което бюрократите им натресоха да спазват. Резултатът е като приказката "Клан, клан, недоклан". Нито регулациите, като регулации, нито централните банки като централни банки.
  5. Никой не е измислил нищо по-добро от свободния пазар. Но явно няма да го доживея, въпреки, че го чакам от десетилетия. Виждах как банки умираха пред очите ми, изядени от собствените си акционери или от безхаберната или корумпирана политическа класа. Виждах разпределението на милиони на принципа на политическите връзки и протекциите на личности, от които зависеше разпределението и преразпределението на обществените ресурси. Виждах и се противях на всичко това, но нищо не може да се направи дотогава, докато онова стадо, народът, не се вземе в ръце и докато не се образова и развива. Дотогава той ще бъде маша в ръцете на бюрократите, които десетилетия ще го приспиват с тезата, че те трява да се грижат за него и за парите му. Резултатът всичко го знаем.
  6. Банките трябвало да има свой антикризисен план. Ами те си имат и сега такъв.
  7. Банките трябвало да заделят резерви... Ами те и сега заделят резерви. Аз не знам българска банка, която в последните години да е изплащала дивидент. Всяка година ОС на акционерите на банките гласуват печалата да бъде заделяна като резерви. Тя попада в пресметките на капиталовата адекватност, така че евродепутатите първо трябва малко да се ограмотят, преди да приемат наредби, които Базелският комитет е приел отпреди повече от 15 години.
Категория: Политика
Прочетен: 488 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 17.04.2014 15:14
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195223
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Април, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930