Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3197260 Постинги: 6872 Коментари: 4298
Постинги в блога от 02.04.2014 г.
http://www.vesti.bg/bulgaria/syvetite-na-mvr-kupete-si-kuche-pazach-slozhete-reshetki-6008970

Областната дирекция на МВР Кърджали дава акъл как да се предпазим от кражби. Даже и листовки с указанията раздавали...


Ето някои от тях:
  1. Да си купим скъпи ключалки, защото евтините лесно се разбивали от крадците. Вратите да са с двустранно и многостранно заключващи се брави;
  2. На еднофамилните къщи се препоръчва да монтират здрави решетки на прозорците, а също и да се оборудва външното пространство с мощни рефлекторни лампи. Да се купи куче пазач. Вероятно кучето трябва да се обучи да не взема храна от чужди хора, да не лае и да си трае, докато бандитите влязат в обекта и след това да ги обезвреди един по един;
  3. Всички партерни апартаменти да са оборудвани с решетки;
  4. Вероятно ще поискат и да се включим към частен СОТ и да монтираме за всеки случай врата с електронен достъп във всеки вход на сграда.


ЧЕТА ВСИЧКО ТОВА И СЕ ЧУДЯ. АКО НАПРАВИМ ВСИЧКО ТОВА И НЕ ОСТАВИМ НИКАКЪВ ШАНС НА КРАДЦИТЕ ДА ОТКРАДНАТ НЕЩО, ЗА КАКВО СА НИ ТОГАВА 57 000 СЛУЖИТЕЛИ НА МВР? НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ, СЛЕД КАТО ОТ ЕДНА СТРАНА ДАВАМЕ ЕДИН МИЛИАРД И НЕЩО НА МВР, ЗА ДА НИ ПАЗИ И СЛЕД КАТО ДАВАМЕ ОЩЕ ЕДНИ 100 МИЛИОНА НА ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ И ПАК НЕ НАМИРАМЕ СПОКОЙСТВИЕ, ДА ОТКАЖЕМ ДА ПЛАЩАМЕ НА ТЕЗИ СТРУКТУРИ И ДА ИНВЕСТИРАМЕ ТЕЗИ 1,2 МИЛИАРДА ЛЕВА ВСЯКА ГОДИНА В САМООБЕЗОПАСЯВАНЕТО СИ. ТОГАВА ВСИЧКИ ТЕЗИ 150 ХИЛЯДИ ЧОВЕКА, КОИТО СЕГА НИ "ПАЗЯТ" ОТ БАНДИТИТЕ, ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ХВАЩАТ НА ДРУГА РАБОТА. АМА КАТО НЕ СА СВИКНАЛИ ДА РАБОТЯТ ДРУГО, КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ТОГАВА? САМО ГЛУПАЦИТЕ ПЛАЩАТ ЗА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ПЪТ. НИЕ ПЛАЩАМЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ЗА СИГУРНОСТТА СИ И ЕФЕКТЪТ Е УЖАСНО СЛАБ, ДА НЕ КАЖА НИКАКЪВ. НЕ САМО ЧЕ ПЛАЩАМЕ И НЕ ПОЛУЧАВАМЕ, АМИ И ТРЯБВА ДА СЕ СПАСЯВАМЕ ЕДНОВРЕМЕННО ОТ ДВЕ БЕДИ - ОТ БАНДИТИТЕ И ОТ ПОЛИЦАИТЕ, ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕМ КОИ СА БАНДИТИТЕ И КОИ СА ПОЛИЦАИТЕ. НЕ МОЖЕМ ДА ГИ РАЗЛИЧИМ ПО ТОВА, ЧЕ ЕДНИТЕ НОСЯТ УНИФОРМА, А ДРУГИТЕ НЕ.

Категория: Политика
Прочетен: 481 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 02.04.2014 22:14
Съзнателни
Несъзнателни
Организирани
Връзката между необходимостта и реалността от съществуването на армията бюрократи
 

Без заобикалки мога да твърдя - да бюрократите са крадци. Крадат ни от времето, от парите ни от духа ни... Крадат ни както могат и когато могат. Те са създадени да крадат. И го правят професионално.

Кога ще спрат да ни крадат?

Когато намерим механизъм, да ги накараме да работят за нас. А този механизъм означава да можем във всеки един момент да разкараме, образно казано, всеки един бюрократ, със силата на прекия вот, който пък от своя страна за тази цел, да можем да осъществяваме във всеки един момент от нашия живот.

Тогава няма да има и толкова много желаещи за бъдат бюрократи, а ние точно това искаме. Да ни оставят на мира, за да си оправяме сами живота, а не някой друг да ни го оправя. Стигнахме дотам, че гащите си вече да не можем да вържем без разрешението и "помощта" на скъпите ни чиновници.

И е време да се поучим от народните мъдрости. ДА ЗАПОЧНЕМ С ПРИКАЗКАТА ЗА НЕВОЛЯТА, КОЯТО ПОЧТИ 95% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ ПРИЛАГАТ НА ПРАКТИКА. ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА НИ Е ДОВЕДЕНА ДОТАМ, ЧЕ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЗНАЯТ ТАЗИ ПРИКАЗКА, НЯМА ДА СЕ ХВАНАТ И ДА ИЗКАРАТ КОЛАТА ОТ КАЛТА. ЩЕ ЧАКАТ НА ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА ТАКА ГИ Е НАУЧИЛА. НАУЧИЛА ГИ Е ДА НЕ СЕ УЧАТ ОТ НАРОДНИТЕ МЪДРОСТИ, КАТО ПРИКАЗКАТА ЗА НЕВОЛЯТА, А ДА СЛУШАТ ДЪРЖАВНИТЕ ГЛУПОСТИ, СЪТВОРЕНИ ОТ ЧИНОВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ, ЦЕЛТА НА КОИТО Е ДА ПРЕЦАКАТ ВСИЧКИ, ЗА ДА СИ НАПЪЛНЯТ ГУШИТЕ.

Категория: Политика
Прочетен: 281 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 29.12.2019 14:08
Всички знаете, какво е това да откраднеш. Това е да вземеш нещо, което преди това е било притежание на друг. Значи в това отношение комунистът е крадец и крадецът е комунист.

Не е кражба да пиеш вода от реката. Не е кражба да береш дренки на полето. Не е кражба, да си откъснеш дива круша или ябълка. Не е кражба да береш гъби в гората.

Кражба е обаче, ако влезеш в чужда градина и обереш ябълките или се вмънеш в хамбара на комшията и му вземеш балата със сеното /защото и за такава кражба чух напоследък/.

В първите години след като са взели властта, комунистите първо са узаконили кражбата - влизат ти в къщата и секвестират каквото им видят очите. Не е наложително да се крият или да изпитват срам. Направо влизат и си вземат. След няколко години са решили вместо да крадат от стоката на стопаните, направо да им откраднат нивите и добитъка, фабриките и там друга останала собственост, а да им оставят само къщите, в които живеят. Ама са преценили, че така хептен ще я оцапат работата и са спрели навреме и на къщите им се е разминало, с малки изключения в големите градове. Иначе биха могли да вземат наем на хората, затова, че живеят в собствените си къщи. Жалко, прекарали са се. Следващият път...

Основната вина на комунистите е в това, че яко са нарушили божията заповед да не се краде. В библията е писано, да не крадеш даже и магарето на ближния, камо ли и земята му и едро и дребнокопитният му добитък. Ама кой ти чете библията...И не само това. Създавайки тази измислена "общонародна" собственост, която си беше откровено казано "партийна" собственост, комунистите дадоха повод на обикновените хора и те яко да крадат всичко и отвсякъде. Всеки влачеше по нещо, дори и да не му трябва. Крадеше се не избирателно,  каквото падне. И резултатът беше ясен. Комунистите превърнаха обикновените хора в ОБИКНОВЕНИ КРАДЦИ, а те бяха ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ. Само това беше начинът да различиш комунистите от обикновените хора. Само не ми приказвайте, че имало честни комунисти, които не крадяли. Ами те ако са честни и не са крадяли, значи не са били комунисти.  А и да не забравя, комунистите /или поне началниците им/ чукаха за без пари, докато ние трябваше да се правим на маймуни, че да ни се "отвори парашутът". Майтап да става. Затова комунистите можеха да си позволят да не са хубави, но ние не...(:

Заключение:

Не е задължително крадецът да е комунист, но е задължително комунистът да е крадец.
Категория: Политика
Прочетен: 229 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 02.04.2014 12:49
Продължение от предишния постинг.

Предлагам ви да се запази вашето статукво, каквото е сега. Нали така искате? За да можеше свободно да прецаквате обществото и да богатеете за негова сметка.

Помислете си обаче, че може хем да прецаквате обществото, хем и да има повече за крадене и хем народът да бъде по-доволен от вас.

Как да стане ли?


Ами простичко - ОСТАВЕТЕ ГО НА МИРА. И НЕ СЕ "ГРИЖЕТЕ" ТОЛКОВА ЗА НЕГО, ЧЕ ОТ МНОГОТО БАБИ, ДЕТЕТО ОСТАНА ХИЛАВО И ИЗНЕЖЕНО.

А то сега какво е? Нито да строиш, нито да се свържеш с тока, нито водата ти като вода, нито общинската администрация е като администрация, нито училището ти е училище, нито болницата ти е болница, нито заплатите ти са заплати, нито пенсиите - пенсии, нито полицаят ти е полицай, нито офицерът ти е офицер, нито съдията, нито прокурорът, нито чиновниците в министерства и ведомства, нито министрите, нито депутатите...


САМО НИЩОТО Е КАТО НИЩОТО У НАС.


А да, да не забравя. Вчера се возих в метрото в София. Е хубав народ бе мама му стара! Возиш се в метрото в Париж, Вашингтон и къде /забравил съм какво може да се види в метрото в Москва и Прага/ и никъде не можеш да видиш хубав народ като в България. Жени, като че ли излезли от кориците на списанията. Как ли бихме се чувствали, ако бяхме случили на политици, но не бяхме случили на жени. Ей, няма пълно щастие...
Категория: Политика
Прочетен: 198 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3197260
Постинги: 6872
Коментари: 4298
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Април, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930