Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3218887 Постинги: 6920 Коментари: 4321
Постинги в блога от 24.04.2014 г.
В същото време КНСБ предлага, да се вдигне вноската за социално осигуряване с 1 процентен пункт.

Когато инвалидните пенсии достигнат 2 милиона, КНСБ вероятно ще предложи вноската за социално осигуряване да се вдигне с 4 процентни пункта.

Когато инвалидните пенсии станат колкото жителите на цялата страна, демек, всички ще сме инвалиди, тогава КНСБ се очаква да предложи, всички инвалиди да работят за изплащане на инвалидните пенсии и ако им остане нещо след плащането, могат да си купят по един хляб, за бог да прости.


Разбирате ли в каква държава живеем? ВСЕКИ СЕДМИ ЧОВЕК Е ИНВАЛИД!!! Бизнесът процъфтява - доктори вземат пари, точат се социалните фондове. Държавата не може да направи нищо друго, освен да приеме статуквото за нормално. Бедните растат, инвалидите растат, пенсионерите растат, работещите намаляват, децата намаляват.

Баси държавата наистина. Всичко ли се разкапва или на мен така ми се струва?


След това ще ни сервират, че МВР не си върши работата, защото не му стигат 1 милиард лева на година. Войската ще изпищи, че и на нея 1 милиард вече не й върши работа. Докторите ще искат поне 3 милиарда, че да ни лекуват, в противен случай ще ни накарат да си носим конци, игли и тоалетна хартия от къщи, учителите ще искат повишение на заплатите, все едно децата ни са станали по-образовани и т.н. и т.н.

Корумпирани политици и чиновници ще продължават да източват държавния бюджет чрез всевъзможни законни схеми и за всички тези боклуци, ще трябва да плащаме всички ние - производителите на стоки и услуги. А ставаме все по-малко и по-малко.

И КАКТО СИ СТОЯ СПОКОЙНО И РАЗСЪЖДАВАМ ТРЕЗВО СИ МИСЛЯ, АБЕ ЗАЩО НЕ СИ ЕБЕТЕ МАЙКАТА ВСИЧКИ, КОИТО СТОИТЕ И ЧАКАТЕ НА ДЪРЖАВНАТА ЯСЛА /ДЕМЕК, ЧАКАТЕ НИЕ, МАЛЦИНСТВОТО, ДА ИЗДЪРЖА ВАС - МНОЗИНСТВОТО/  И НЕ ОТИДЕТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ?
Категория: Политика
Прочетен: 548 Коментари: 2 Гласове: 2
Ще отиде и ще си купи ракия и цигари.
Това го знам от собствен опит, от последните 25 години.


Дали това, че един човек е бездомник не е следствие на предварително зададената му в главата програма или той се е "програмирал" така, не ми е известно. Важни са фактите.

Тогава, ако знаете, че така ще постъпи един бездомник, как бихте постъпили вие, дали бихте му дали пари?

Последният случай който имах беше с един мангал на централната улица на Сандански. Врънкаше ме за пари, за да си купи хляб и постоянно ломотеше, че при Тодор Живков нямало просяци и затова щял да гласува за комунистите. Тогава аз му казах, нека да отиде при комунистите да му дадат пари, за да си купи хляб.
Направи ми доста неприятно впечатление, политическата украса на просията в случая. Никога не ми се беше случвало. Какви ли неща съм виждал - от описания на болести, до описания на жалък живот в цигански катун или описание на някаква нужда от покупка на лекарство.

Жена ми излезе по-милостива и влезе в първия супермаркет и купи хляб. Наблюдавах я, че купи пълнозърнест хляб ли беше или типов, но не и бял. Каза ми, поне да яде нещо по-пълноценно. Излязохме от супермаркета и тя се запъти към просяка. Даде му хляба и го попита: Нали това искаше, искаше пари, за да си купиш хляб. Ето, вече имаш хляб, можеш да си отидеш у дома и няма нужда да просиш. Та "човекът" обеща и изчезна с хляба. Седнахме да една пейка и се заприказвахме с местен търговец затова как върви бизнесът. И още преди да зададем вторият или третият въпрос, онзи просяк отново "цъфна" на пиацата. Попитахме го, преди малко просеше за хляб, сега за какво просиш? Смени поне репертоара и сега проси за малко сирене, че хляб само не се яде. Та местният ми каза, че познава всички просяци и ни ги показваше един след друг. Каза, че са напаст и всички са вдигнали ръце от тях.


Аз обаче не седя мирен, както се казва и задавам въпрос, ако купим на въпросния просяк една бутилка ракия, дали той ще каже: Не, мерси, не пия алкохол! Да сте видяли циганин въздържател? Или да не пуши цигари? Как е възможно бедни хора, каквито обикновено сме свикнали да възприемаме циганите, да пушат цигари и да пият алкохол?

Преди време видях Филип Димитров да дава левче милостиня на някакъв просяк на ул. Граф Игнатиев в центъра на София. Идеше ми да .....


 Няма да ви кажа какво ми идеше да направя. Не е възпитано. Та толкова за просяците. 

Категория: Политика
Прочетен: 976 Коментари: 7 Гласове: 6
Нека да престане този спор, какъв е обществено-икономическият формат, в който живеем вече 25 години.


Днес четох някаква статия в 24 часа на Валери Найденов, че 25 години били правени десни реформи.

Г-Н НАЙДЕНОВ, АЗ НЕ СЪМ ВИДЯЛ НИТО ЕДНА ТАКАВА РЕФОРМА!!! КЪДЕ УСПЯХТЕ ДА ВИДИТЕ, ЧЕ 25 ГОДИНИ СА ПРАВЕНИ ДЕСНИ РЕФОРМИ?

За тези 25 години аз видях, как политическата класа, около тогавашната БКП, с нейните безбройни структури, разпределиха и преразпределиха онова богатство, което по това време наричахме "общонародно".

На това ли му викате десни реформи? Кога на явната кражба започнаха да й викат - "десни реформи"?

Всички знаят какво се случи през тези 25 години. Нямаше нито една сделка по приватизация на общонародна собственост, която да се извърши при ясни и прозрачни процедури и която да се извърши на реална пазарна цена. Измама след измама, сътворена и оформена в съответната законодателна форма от Партията и нейните производни, които управляват досега.

На това ли му викате десни реформи?

Ето само няколко примера.
  1. В политическата сфера - либерализмът в политическата сфера означава Суверенът да бъде активен участник в политическия живот на страната. Кажете ми дали нещо съществено се промени след 1989г., освен това, че Партията вече не е една, а няколко. Страхотно начало и страхотен край, нали? Вече можем да избираме вместо Партия №1, Партия №2. И на това му викаме демократичен избор и либерализъм в политическия живот!
  2. Колко случая имаме в тези 25 години, в които някой се е интересувал от МНЕНИЕТО на Суверена по какъвто и да е въпрос? Един единствен пък - по въпроса за строителството на Белене и то законодателното третиране на правото на гражданите да се произнасят е толкова объркано и представлява висока летва, която Суверенът не може да прескочи лесно, а да не говоря, че самото законодателство обрича всеки референдум на неуспех или на подмяна на вота, защото го обвързва с условия, станали по време на последните парламентарни избори. Каква е връзката за бога, аз не знам. Само предполагам, че така лесно можеш да ОТКАЖЕШ на Суверена да бъде Суверен. Просто му казваш: Ти си тъп народ и ние не се интересуваме от твоето мнение. Ще правиш това, което ние /политическата класа/ смятаме, защото ние държим властта тоест имаме всички инструменти, които можем да използваме, за да смажем всяка проява на неподчинение и на другомислие, ако някой постави под съмнение нашата пригодност да управляваме;
  3. Вие имате ли достатъчна информация, какво правят политиците и бюрократите с вашите пари? Защото аз се пребивам да търся информация под различна форма, но всичко е така завоалирано, че да не му се намери нито началото, нито краят. Аз съм обучаван с години да правя това и съм в задънена улица, а какво да каже обикновеният гласоподавател, който днес е блъскал с камиона или таксито или в магазина 12 часа и му остават сили само да удари една ракия, да изяде една салата и да зашлеви жена си, ей така, заради спорта!
Няколко примера в икономическата сфера.
  1. Страхотна реформа в пенсионната сфера. За нищо друго не се споменава, само затова, че трябва да се увеличи пенсионната възраст, че хората да измират в по-големи мащаби, преди да получат пенсия, защото все по-малко хора плащат социални вноски в пенсионния фонд. Ако възрастта за пенсиониране се вдигне на 75 години, със сигурност няма да има дефицит в пенсионния фонд, защото на тази възраст ще получават заплата само тези, които са започнали да я получават още на 50 години и са се съхранили физически, за да могат да получават пенсия и след това. Страхотна дясна реформа, няма що!;
  2. Реформа в областта на здравеопазването - откакто се помня, в здравния фонд все няма пари и все бюджетът трябва да дава стотици милиони левове, за да покрива дълговете на болниците. Здравните заведения са станали такива търгаши, че майка плаче. Надписват и крадат на база на фалшиви документи от Здравната каса, а на последната не й пука много много и си гледа формално работата, защото да не би тези хора там, които управляват касата, да дават собствените си пари я. Дават чужди пари. Ако може и те да направят някоя далавера, че виж как ги сменят ръководителите там, след смяната на политическия режим. Никой не може да им хване двата края. Здравната реформа е реформа само за докторите и за бюрократите, които разпределят обществените милиарди за тази цел. Пациентите нямат право да "участват" в тази реформа или ако участват, на тях им е отредена ролята на ДОЙНА КРАВА. Наистина ако на това му се викат десни реформи, здраве му кажи;
  3. Реформа в образованието - за толкова години, единствените, които се облажиха от реформите в образованието са даскалите. Вярно, не получата големи заплати, но на фона да другите служители, които получата пари от бюджета, те не са никак за оплакване. В същото време имат най-много почивни дни и никога не работят цял ден, освен ако не изпълняват директорски функции в училищата или нещо подобно. В свободното си време "чукат" частно. Значи те съзнават, че като не учат както трябва децата в училище, на тях ще им трябва допълнително обучение на същите тези деца в къщи. Наистина страхотно - получават заплата от държавата, за да не учат децата ни и след това ги учат срещу допълнително възнаграждение на частно. Преди години много силно впечатление ми направи отказът на учител, на който му предложих да работи за мен, като още в началото му предложих 50% по-високо възнаграждение от това, което получаваше като учител. Отказа ми, без дори и да се замисли, все едно му предлагах да му плащам 50% по-малко. Ето това е образователната реформа в България. И затова в класациите никакви ни няма и качеството на образованието пада.
  4. Реформата на администрацията - всички знаят, че бизнес в България не се прави лесно ЗАРАДИ УСИЛИЯТА НА БЮРОКРАЦИЯТА ДА СЪЗДАВА ПРЕЧКИ, ОТ КОИТО ДА ПЕЧЕЛИ ПАРИ ЗА СЕБЕ СИ. Каквито и усилия да се полагат за ограничаване на тази сила на бюрокрацията, няма никакъв напредък. Всички, които идват в България и правят бизнес се оплакват преди всичко от мудната и корумпирана бюрокрация, от липсата на ясни закони и липсата на каквото и да е прилагане на европейско ниво. Бюрокрацията е основната пречка за развитието на свободната икономика, която е единствената икономика, която е доказала, че може да прави пари, по-лесно и по-бързо от всяка друга икономика. Но там, където има нереформирана бюрокрация, няма свободна икономика. Изборът е ясен - бюрокрация или свободна икономика - няма друга алтернатива. Засега печели бюрокрацията. За последните 15 години, по различни програми, финансирани от нашия бюджет или от бюджета на ЕС или на страни извън Съюза, като Швейцария или Норвегия, например, са УСВОЕНИ около 2 милиарда лева!!! Нещо съществено да се е променило следствие на това? Парите са откраднати или съсипани, а резултатът е ясен - бюрокрацията е победила. Наистина страхотна победа на либерализма нали?
  5. Реформа в структурите на МВР - направо не ми се коментира. Плащаме над 1 милиард лева всяка година, за да се чувстваме несигурни. Плащаме на полицията, за да ни създава несигурност, за да може после да ни рекетира за още пари. Няма либерализъм тук, освен ако МВР не зависи от нас, от нашия избор. Сега зависи от избора на политиците и МВР работи за тях, а не за нас. Тук отново констатираме, че има централизация, която е близка до комунистическите методи за управление, отколкото до либералните такива;
  6. Реформата в съдебната система - основният резултат от тази реформа е неколкократното повишение на възнагражденията на съдиите и прокурорите в продължение на около 15 години. Те са едни от най-платените служители, които получават пари от нас, от бюджета. На това десни реформи ли му викате, след като Суверенът няма никакви права - нито да избира, нито да назначава;
Да продължавам ли или да спра? Нека само дебело да подчертая - Десни реформи означава, да се стремим да постигнем такава политическа и икономическа система, която да дава възможност на всички хора да разкрият максималния си потенциал, който да използват в своя полза и в полза на обществото. Десни реформи означава, България да е класирана на първо място по свобода на икономиката, а не на 64-то. Десни реформи означава България да е класирана на първо място по право на достъп до електричество, а не на 119-то място. Десни реформи означава, България да е класирана на първо място по свобода на словото, а не на 87-мо място. Дясно, означава свобода!!! Дясното е либерализъм. Всичко друго е крадене на обществен ресурс и неговото похабяване от хора, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА ТОЗИ РЕСУРС. Дясно означава хората да не се редят на опашки за социални помощи и да се правят на инвалиди, за да получат пенсия. Дясно означава икономиката да се крепи на средната класа, а не всички да бъдем роби на монополите, които получават политическа подкрепа от политици и бюрократи и ни принуждават да работим за тях, като закриваме собствения си бизнес. Дясно означава бедните да не са повече от богатите. Ако в България истински богатите са 1 % от населението, то и бедните не трябва да са повече от 1% от населението. Ако бедните са 50% от населението, това не е либерализъм, а открит и циничен комунизъм в нова кожа. Нали при социализма всички бяхме еднакво бедни. Натам ли отиваме сега? Дясно означава 80% от населението да има собствен бизнес и да не зависи от подаянията на държавата. ПОЛИТИЦИТЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 25 ГОДИНИ ПРОИЗВЕЖДАТ БЕДНИ И СЪСИПВАТ СРЕДНАТА КЛАСА, ЗАЩОТО БЕДНИТЕ СА ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ, КОИТО ГИ ДЪРЖАТ НА ВЛАСТТА. НЕ МОЖЕШ ДА КУПИШ ЛЕСНО СРЕДНАТА КЛАСА, ЗАЩОТО ТЯ НЕ СЕ ПРОДАВА ЗА ДВЕ КИФТЕТА. ЗАТОВА ПО-ЛЕСНО Е ДА Я УНИЩОЖИШ И ДА ПРОИЗВЕДЕШ МНОГО БЕДНИ, КОИТО ЛЕСНО МОЖЕШ ДА КУПИШ.


ЗАТОВА НЕ МИ ГОВОРЕТЕ, ЧЕ СМЕ ПРАВИЛИ ДЕСНИ РЕФОРМИ, ЧЕ ЛИБЕРАЛНИТЕ ИКОНОМИСТИ БИЛИ ВИНОВНИ И ЧЕ ЧАСТНОТО БИЛО ЛОШО И ТРЯБВА ДА НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ЗАВОДИТЕ ОТНОВО. ТОЛКОВА ЛИ Е КЪСА ПАМЕТТА НИ, НЕ ЗНАМ? АКО СЕ ВЪРНЕМ НАЗАД, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ, А ТАКА СЪЩО И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЛЮБИМАТА НИ ПАРТИЯ И НЕЙНИТЕ ПРОИЗВОДНИ ДА ИЗИГРАЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЦЯЛАТА ИГРА И ДА НАТРУПА ПОРЕДНИТЕ МАНГИЗИ НА НАШ ГРЪБ. ЩЕ ГО ДОПУСНЕМ ЛИ?
Категория: Политика
Прочетен: 477 Коментари: 2 Гласове: 0
Днес си размишлявах по моя си начин. Прилагах еднаквите аршини и нещо не ми се върза американската позиция. Опитвам се да бъда обективен. Какво става в Украйна, всички виждаме. Но защо досега не е решен проблема с Турция? Защо американците поддържат военна база в държава, която изпрати войска и окупира част от друга суреверна държава - Кипър? Какви са санкциите, които САЩ наложиха на Турция?

Настина руснаците изпратиха пета колона в Крим, която "подпомогна" процесът по провеждането на референдума, но нека да видим кой първи "започна"!

Американците подкрепиха насилственото сваляне на Янукович. Повярвайте ми, аз съм човекът, който най-много исках този тупан да си ходи. Само погледнете икономическите показатели и ще разберете крадливата същност на цяата пасмина украински политици, които са по-крадливи и от нашите, българските политици - Юшченко - само как треперехме за "оранжевата" му революция, а тя каква била работата - била заради парите. След това и онази хубавица - Тимошенко - далавера след далавера. Че даже си преправила и биографията, за да изглежда като украинка. След това Янукович - от трън, та на глог. Наистина украинският народ заслужаваше промяна. Но как да има добра промяна за него, след като носителите на тази промяна са корумпирани по презумпция. Ако САЩ бяха държава на място, щяха да подкрепят някой, който наистина струва, а не да се мятат от един на друг. Само вижте кого подкрепят - Яценюк и Турчинов. Хвани единият и цапни другия.

Затова, заставам зад мерките, които САЩ предприемат по света, в качеството си на световен жандарм, само тогава, когато аршинът, с който мерят е един за всички. Тогава ще има справедливост и аз ще я подкрепя. Но ако турците могат да окупират част от Кипър, защото там живеели турци, защо и Русия да не окупира територии, където живеят руснаци?

Турците окупираха северната част на Кипър и получиха право за безвизово пътуване в ЕС. Сега очаквам ЕС да даде право и на руските граждани да пътуват безвизово, след като Русия окупира Крим. Разбирате ли какво двуличие има в американската политика? Нека да наложат санкции и на Саудитска Арабия. Там преди два дни полицията е наказала мъж, защото е преотстъпил на жена си да управлява колата!!! Защо демократична Америка търпи такова издевателство над правата на жените?

Всички знаят, че руснаците не са цвете за мирисане. Но очаквам от държавата, в който съм вярвал десетилетия наред, че носи в основата си съвременното разбиране за демокрацията, повече справедливост и безпристрастност в ролята на съдник по света.


Категория: Политика
Прочетен: 1047 Коментари: 5 Гласове: 1
Последна промяна: 24.04.2014 23:11
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218887
Постинги: 6920
Коментари: 4321
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930