Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3216406 Постинги: 6920 Коментари: 4320
Постинги в блога от 08.04.2014 г.
Но първо поставя няколко изисквания/
  1. Франция да увеличи БВП от 32 000 долара  до 54 000 долара на глава от населението;
  2. Да спре да приема всякаква гмеж, така че да можеш да разбереш по улиците на Париж това французи ли са или да;
  3. Да гарантира, че нищо няма да се промени в кантона Женева, освен, че жителите му ще станат по-богати и ще правят пак каквото си поискат, само че вече в границите на Франция;
  4. Да могат да пускат в кантона си само тези, които харесват и да не се съобразяват нито със законите на Франция, нито със законите на ЕС;
  5. Френското правителство да гарантира, че съседната френска община ще бъде изцяло населена с протестанти.

Идеята на референдума е: ДА СЕ ПОЛУЧИ ПЪЛЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ЕЗЕРОТО, ЗАЩОТО СЕГА Е ПОДЕЛЕНО ПОРАВНО МЕЖДУ ШВЕЙЦАРИЯ И ФРАНЦИЯ.

Нищо чудно в свят, в който живеем, да се стигне и до такива простотии.

Другата ще бъде, ако жителите на Белиндзона решат, че в Италия ще им е по-хубаво, отколкото в Хелветиката. И стана една...

За Молдова се знае  - на път е да стане част от Румъния.
За Трансилвания също - унгарска си е и това е.

Само тук на Балканите да не се започне, че става дебела. Всичко започна оттук, преди 100 години.
Затова нека тъпите правителства да дадат повече свобода на хората, че да правят бизнес, вместо да мислят за глупости.
Категория: Политика
Прочетен: 224 Коментари: 0 Гласове: 1
Не са виновни нито руснаците, нито Путин. Виновни са управителите на страната, наречена Украйна. Виновни са украинските граждани, че търпят тези престъпници на власт.

Страната е свръхкорумпирана. Съдебната система е по-зле и от нашата.

Някакъв толуп, който казва, че плащал заплати на 300 000 работници в Донбас, щял да бъде посредник между рускоговорящите и другоговорящите граждани на Украйна. И никой не си задава въпроса, как така бе джанъм си станал собственик на 300 000 души! От кое правителство и от кой президент си получил поддръжка бе дебелак, че сега се правиш на омиротворител? Страх те е от Путин, защото си станал олигарх без неговото позволение? Руснак е, но е против отделянето на Източна Украйна. Боже и такова нещо имало. Има, когато става дума за много пари.

Много неща ми минаха през главата за Тимошенко. Откровена крадла. И зад нея застава цивилизована Европа!

На майдана искрено се радвах, че един народ иска промяна. След това разбрах, че нито Янукович е стока, нито тези, които искат свалянето му.

Стреляха от различни посоки. Така и не се разбра, кой кого убива. Важното е, че настъпва хаоса. Нещо като преди 40 години в Чили.

Нещо като: "Ти им казваш, че нямаш крави, но те те бомбардират, защото го изисква демокрацията".

И ВСИЧКИ СА ПРАВИ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВИНОВНИ.

Бандеровците настъпват от запад. Сега е време потомците на всички онези, които са били малтретирани от съветската власт да си го върнат на наследниците на комунистите. С времето, комунистите се оприличават на руснаците. Политическите пристрастия се смесват с националните. Пълна бъркотия - политическа манджа и това е.

Народът на Крим е за присъединяване към Русия. Но на кой ли му пука. Важното е да успее демокрацията. То пък един народ. Това е все едно да питаш народа на Калининград към кого иска да се присъедини. Преди време тук са се настанили тевтонците и са избили местните племена. След това са започнали да тероризират всички наоколо и яко са настъпили към руските княжества, за да ги окупират. Там са ги плеснали по ръцете, в комбинация с малко монголска помощ и след няколко десетилетия поляци, литовци и пруси са унищожили тевтонците напълно. Останали са прусите. Така наречената Източна Прусия. И след ВВС, руснаците изгонват немците, товарят ги на вагони и ги стоварват в източната част на Германия. Населват мястото с руснаци. Сега вече може да се проведе референдум и там близо 100% ще искат да са в Русия.

Някаква подобна бъркотия се извърши и в Крим. Сталин преселва татари и други националности в степите на средна Азия и на тяхно място идват руснаците. Сега те са част от Русия. И всеки има право и всеки е виновен. Време е за референдум. Време е за демокрация. Време е да намерим политическо оправдание на всяка измама. След времето започваме да гледаме на измамата като на нещо нормално. И на нормалното, като на измама.

Знае ли човек. Вече се чуват гласове за намеса в Латвия. Там 40% от населението е рускоговорящо. В Естония също има проблеми. В Литва - също. В Приднестровието също. Има подписана петиция за връщане на Аляска на Русия, защото преди повече от 130 години, американците изплатили дълга си към Русия с някакъв чек, на който му се губят дирите. Не се знае дали е платено или не. Светът е доста шантаво място за живеене.

И институциите на Европа в какви говна попаднаха. За да угодят на Нато започнаха такива глупости да вършат и такава дезорганизация показаха, че майка плаче за Европа. Какво се натискат за тази Украйна, която е разкапана по шевовете от корупция. Нима им трябва нова България и Румъния, с която да си разбиват главите. Само че тук са два пъти повече хора и пет пъти повече проблеми. Всичко е заради геоинтересите на американците. Европейските политици се чудят как да угодят на онези отвъд океана. На тях им е лесно. Те не са чак толкова обвързани с бизнеса на Европа и не им пука, дали Русия ще продава суровини на Европа или не.


Съветът на Европа пък щял да наказва Русия. Интересно къде беше същият този Съвет, когато американците гръмнаха китайското посолство в Белград и когато косоварите си направиха държава, като отделиха Косово за себе си и когато косоварите запалиха 1300 църкви там! Толкова ли не могат да измислят едни критерии, че започнах да се обърквам. Нито гласувам за едните, нито за другите. ПРОСТО ВЕДНЪЖ КАЗВАШ НА ЛАЙНОТО - "ГОВНО", А ДРУГ ПЪТ - "ТОР". ТОВА Е ОБЪРКВАЩО И ЛИЦЕМЕРНО.


Мислех си вече, че териториите не са толкова важни, важен е интелектуалният и духовният капитал, но явно е, че съм грешил. Все още и териториите са важни.

Какво би станало, ако Украйна си беше гледала работата както трябва и беше разрешила на гражданите си да бъдат свободни. Сега нямаше да се разпада, въпреки многонационалния си характер. Та бандитите от всички украински правителства досега са виновни, че украинците са бедни и без перспектива. Така тези, които плащат по-високи пенсии са по-атрактивни от другите. На никой не му пука за националната принадлежност. Ако украинците плащаха повече, руснаците нямаше да искат да се махат оттам.


Днес съобщиха, че службите за сигурност на Украйна са си върнали контрола над някои сгради в Харков, заети от руски националисти. Между другото малко са постреляли с калашниците. С КАКВО УКРАЙНА Е ПО-РАЗЛИЧНА ОТ РУСИЯ? Защо украинските власти не решат проблема без да използва огнестрелно оръжие? Значи без сила не може, така ли? АМИ АКО Е ТАКА, НЕКА ДА СИ ГО ПРИЗНАЕМ и всеки да взема колкото може и каквото може. Сега се е разминало с няколко изстрела във въздуха и руснаците са се предали. Не са били достатъчно въоръжени. Но онези в Луганск да се подготвили добре. Освен калашници имат и РПГ-та. А това е вече заявка, че украинските части няма да отидат, за да стрижат овце. Да не говорим, че между руснаците има и хора от Беркут, които ядоха боя на Майдана и сега има да си връщат. Направо бих застанал на тяхна страна, ако не бяха окачили портрет на Ленин и го бяха прогласили за защитник на правата кауза. Нали ви казвам - пълна бъркотия.

Категория: Политика
Прочетен: 850 Коментари: 4 Гласове: 2
Последна промяна: 28.12.2019 21:54
Каква демокрация сме, ако четири партии ще изпратят евродепутати след изборите?

Защо да не може всеки един гражданин, който отговаря на определени критерии, да попълни съответната форма документи в електронен формат и в деня на изборите, избирателите да определят кой да ги представлява в Европарламента?

Нека там отидат тези, които съберат най-много гласове, а не някакви тъпи и гадни партии, които от десетилетия ни лъжат, че ще правят нещо за нас.


Затова гласувайте масово на изборите с крилатия лозунг FUCK YOU, написан на бюлетините. Само така вашият глас ще има някаква стойност и няма да подкрепя статуквото, от което 95% от българите се оплакваме. След като се оплакваме, трябва да има начин да си го кажем. Само така, нашите гласове няма да бъдат преразпределяни без наше съгласие и воля. Само така можем да започнем промяната, от която мнозинството имаме нужда.
Категория: Политика
Прочетен: 191 Коментари: 0 Гласове: 2
Ето някои от въпросите:
  1. Как щяха да постъпят американците, ако етнически американци в мексиканския щат Калифорния гласуват на референдум с 97% гласове "за" присъединяването си към САЩ? Интересно е понятието - етнически американци, ама майтап да става;
  2. Как щяха да постъпят руснаците, ако международната общност ги натиска да закрият нерегламентиран затвор в тяхна военна база в Норвегия?
  3. Как щяха да постъпят американците, ако френски сепаратисти поискат присъединяване на Луизиана към Франция и направят там референдум?
  4. Как щяха да постъпят американците, ако руснаците направят противоракетен щит в Мексико и в Канада?
  5. Как щяха да постъпят руснаците, ако бяха хванали Осама Бин Ладен и Обама се обади на Путин с молба, физически да ликвидира Осама?
  6. Как щяха да постъпят руснаците, ако вместо китайското пособство в Белград, американците бяха улучили "по случайност" руското посолство?

Не сатанизирам нито едните, нито другите. Само си мисля, че е време великите сили да престанат да си играят на "справедливост", "законов ред", "демокрация", "човешки права" и ред други понятия без никакав смисъл. Да си признаят честно и почтено, че тяхната намеса в работата на други страна е с цел защита на техните користни интереси и никакви приказки за морал и справедливост в света няма да успеят да заблудят средно грамотния гражданин, че основната цел на големите играчи е постигането на световна справедливост.
Категория: Политика
Прочетен: 569 Коментари: 2 Гласове: 4
Колкото повече се опитвам да разбера какви са политическите цели и програми на партиите и лидерите в страната, толкова повече разбирам, че това е губене на време.

Разбрахме, че всички са лъжци и измамници. Зад всеки проект стоят или бивши агенти на държавна сигурност, или свързани с номенклатурата личности или някой от измислените олигарси. Зад някои проекти прозират чужди служби и креатури.


Но наистина как не се появи поне един, който малко от малко да вдъхва респект с идеите си и с излъчването си.

БСП залага на лъжите за социална политика, които толкова са ми втръснали през последните десетилетия, че няма повече на къде. Чудя се само на лумпенизирания избирател, който гласува за тях. Не ги ли е срам тези хора. Характеристиката на БСП гласоподавателя е беден пенсионер или циганин, който вярва, че ще му дадат повече социална помощ. В същото време, елитът на партията е несравнимо по-богат от елитана другите партии. И никой не му пука за това разминаване на думи и дела.

Атака влезе в парламента не с идеята за подкрепа на националната идея, а заради обещанието от 1000 лева минимална заплата и заради мизерните дарения, които направи в хода на миналата изборна кампания на отделни закъсали хора, дарения, направени с нашите пари. И нито един път никой от Атака не каза, че благодари на данъкоплатците, че са дали пари на партията, която да прави дарения, за да получи подкрепата на избирателите. И нали Сидеров обеща, че който не провежда политиката на Атака щял да гласува против него. Какво стана, всички видяхте.

За Герб какво да кажа. Герб е същото разочарование, което донесе на България Филип Димитров и Иван Костов. Те съсипаха синята идея, докато Бойко еба майката на така нареченият център. И навсякъде, където и да погледнеш стои ръката на бившите служби и бившата и никога не умираща партия майка.

ДПС си е партия на простия турски електорат. Хора, което са неграмотни и лесно управляеми.

Бареков и той така се омота със социалните обещания, както всички партии около него. И той щял да дава пари на майките, на бабите, на младежите и на всички, които си поискат. Бълна боза от политически и икономически разбирания. И нищо за това, как смята да оправи пропадналата ни икономика.

Та като гледам българското политическо пространство си казвам, ЕБА СИ И ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО ИМАМЕ. ОБЩЕСТВОТО НИ ОБЕДНЯВА, ИЗПРОСТЯВА, ИЗМИРА И СЕ ЦИГАНИЗИРА. ВЪПРЕКИ УСИЛИЯТА НА ПОЛИТИЦИТЕ, ИЛИ ЗАРАДИ ТЯХ. КАКВО ТОГАВА ДА НАПРАВЯ, СЛЕД КАТО ВИЖДАМ, ЧЕ НА НАРОДЪТ НЕ МУ ПУКА ОТ ТОВА КОЙ И КАК ГО УПРАВЛЯВА?
Категория: Политика
Прочетен: 240 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.12.2019 22:00
Инспекторатът на МВР проверява случаят в Лясковец.

Това е все едно, инспекторатът на МЗ да проверява някаква болница. Всички знаят, че заради лекарски грешки си отиват десетки пъти повече хора годишно, отколкото при ПТП. И никой не му пука за това.

Същото е и с полицията. Полицията трябва да се проверява от НЕЗАВИСИМА институция, чиито шефове да се избират пряко от нас, избирателите. Тогава ще й повярвам на заключенията. Дотогава нито МВР ще има нашето ДОВЕРИЕ нито измислените му институции в министерството.

АБЕ ТЕЗИ ХОРА НЕ РАЗБРАХА ЛИ, ЧЕ НЕЗАВИСИМА ИНСТИТУЦИЯ ОЗНАЧАВА НЕЗАВИСИМА ИНСТИТУЦИЯ.

Само гледайте - Членовете на БНБ се назначават или по препоръка на Президента, на премиера или на друга фигура.

МВР шефа се назначава по препоръка на Премиера, който не е директно избран от нас.

Съдебният съвет се назначава пак на квотен принцип и пак ние не участваме в избора му.

Главният прокурор също.

Министрите - също.

Шефовете на агенциите също.

ЗА КАКВА НЕЗАВИСИМОСТ НА ВЛАСТИТЕ ГОВОРИМ ТОГАВА? НЕКА ДА СПРЕМ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ТАЗИ ДУМА ДОТОГАВА, ДОКАТО НАИСТИНА ТЕ НЕ СТАНАТ НЕЗАВИСИМИ ИНСТИТУЦИИ. А ТОВА ЩЕ СТАНЕ САМО И СЛЕД КАТО СИ ИЗВОЮВАМЕ ПРАВОТО ДА НАЗНАЧАВАМЕ И ОСВОБОЖДАВАМЕ ТЕЗИ ХОРА, КОИТО УПРАВЛЯВАТ ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ.


Категория: Политика
Прочетен: 195 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 08.04.2014 13:30
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3216406
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930