Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3196465 Постинги: 6870 Коментари: 4297
Постинги в блога от 22.04.2015 г.
Не съм пушач и ме дразни мирисът на цигари. То не стига замърсеният въздух, който дишаме, ами и допълнително и то напълно съзнателно да вкарваме пушек в организма си е доста голяма простотия, ама това е зависимостта - трудно се отърва човек от нея.


Напоследък гледам как пушачите се изнесоха в градинките и парковете. Вече не се пуши по кръчмите или не така масово. Пуши се навън. Градинките станаха пушилни и кръчми. Навсякъде има разхвърляни шишета с бира и фасове от цигари. Преди поне бяха съсредоточени в кръчмите. Сега са навсякъде. Не можеш да се разходиш по центъра на града и да не те опушляват хора от различни възрасти.

Преди седмица седнах на пейка пред Народния театър в София. Пишман станах и престоят ми там беше не повече от 5 минути. Отвсякъде се носеха кълба тютюнев дим, а околните кошчета за боклук бяха пълни с пластмасови бутилки бира, икономична опаковка.


Не напразно швейцарците ги дават за пример за умен народ. Там няма такава забрана като при нас. И в същото време са на първо място по продължителност на живота в Европа и в градинките им можеш да дишаш свободно.


Та такива работи за забраните. В повечето случаи минусите са повече от плюсовете.
Категория: Политика
Прочетен: 820 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 22.04.2015 13:25
Защо използвам израза "тотална"? Защото нищо, което прави политическата класа, не е предварително оторизирано от Суверена.

Вижте каква изродена политическа система имаме. Стадото отива да гласува на всеки 4 години. Казват му за кого да гласува и то гласува. Набиват му в главата, че няма друга алтернатива и стадото вярва на тази постановка. Гласува и избира онези, които политиците му казват да избира. След това тези отиват "там горе" и си правят каквото си искат. Правят си закони такива, каквито си искат, провеждат си политики такива, каквито си искат...И никой никого не пита в следващите 4 години. На това демокрация ли му викате.

И всичко е нагласено и натъкмено и няма мърдане от казана, в който всички ние се пържим.

Какво трябва да се направи?
  1. Необходимо е да се забрани рекламата на политическите партии. Всяка партия си има интернет страница и ако някой иска да разбере каква идеология изповядва съответната партия и какви са целите и задачите, които си е поставила, моля, нека влезе в сайта и да прочете за какво става дума. Никаква агитация и никаква пропаганда, че с добра реклама и малко захар, можеш да продадеш и изпражнения на загладнелия народ. И той ще ги яде с кеф и ще си плаща затова;
  2. Пряк избор от Суверена на всички важни длъжности в държавата. Само и единствено Суверенът може да определи кой да е премиер, кой да е министър или шеф на агенция или ведомство. И в същото време да има право по всяко време да отзове от длъжност всеки висш чиновник. Всеки, който отговаря на определените условия за образование, стаж и управленска практика, може да кандидатства напълно безплатно и да се регистрира в сайта на ЦИК. Всеки месец на избори чрез електронен вот за тези, които искат и обикновен хартиен вот за тези, които не искат;
  3. Образователен ценз за гласоподавателите - не може малограмотни или неграмотни хора да определят бъдещата политика на държавата. Ако предоставиш права на малоумниците да определят политиката, то и политиката ще е направена за малоумниците, както е сега;
  4. Да се децентрализира сектор "Сигурност", като длъжностите съдии, прокурори и шефове на охранителните ведомства по места да се избират пряко от населението и да се сменят пряко от същото това население, ако то сметне, че тези хора не му вършат повече работа;
  5. Децентрализация на фиска на държавата. Половината от парите трябва да остават в местните общности и те да преценяват за какво да ги харчат. Останалата половина да остава на централната власт;
  6. Социалното обезпечаване и здравеопазването трябва да бъдат поставени в пряка зависимост от индивидуалните партиди на тези, които ползват тези услуги. Така те ще имат интерес от внасянето на пари в тези системи, а не като сега. За всички, които не могат да си позволят - да има минимални пакети, покрити от общите фондове;
  7. Никой не бива да бъде задължаван да плаща на фиска повече пари за общи нужди, от друг. Само си помислете, ако общите части в кооперациите се поддържаха като от по-богатите кооператори се вземат повече вноски, отколкото от по-бедните. Или ако отидете в магазина за хляб и цената за богатите да бъде по-висока от тази за бедните. Или когато си купувате сирене или бензин. Нали е тъпо? Защо тогава един да плаща повече данъци на държавата, отколкото друг? Да не е по-прост от него? Какво повече получава от държавата, че да плаща повече пари? Друг е въпросът как е станал богат, но това е друга тема. Ние приемаме, че богатство може да се направи само с много труд, усилия, знания и късмет, а не с политически протекции, какот е сега. Но на всички е известно, че в съществуващата централизирана социалистическа система, няма друг начин на правене на богатство, освен близостта с властта. Политиката на различно данъчно третиране ражда несправедливост и лентяйство, защото никой няма да се откаже, ако някой друг му плаща сметката,  но в крайна сметка икономиката на всяка една страна е под натиск, ако съществува такава несправедливост;
  8. И накрая, ще завърша с една мисъл на Русо - Не е закон онзи закон, който не е оторизиран от Суверена. Как става така, че приемат закони, които ние не оторизираме? Защо тогава да ги спазваме? Това не са наши закони, а техни. Закони, които гарантират техните интереси, а не нашите.
Категория: Политика
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове: 0
Не дай си боже, ако държавата има претенции към теб. Ще те смачка когато и както си поиска. За да имаш някакъв шанс да се защитиш, трябва да плащаш - на адвокати и на чиновници. Иначе угасваш като напикан фас.


Какво му е справедливото тук? Защо за да защитиш правата си, трябва да плащаш? Защо трябва да плащаш на държавата, за да те съди и след това да плащаш на адвокати, за да защитават правата ти? И колкото повече плащаш, толкова по-голяма е възможността те да ти защитят правата, защото ако разчиташ на служебните такива, тях вятър ги вее на бял кон.


МИСЛЯ, ЧЕ ВЕДНЪЖ СМЕ ПЛАТИЛИ, ЗА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ. ПЛАТИЛИ СМЕ ДАНЪЦИ И ЗАПЛАТИ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, ПОЛИЦАИ, ДОЗНАТЕЛИ, ЧИНОВНИЦИ, ПОЛИТИЦИ И Т.Н. НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ПЛАЩАМЕ ВТОРИ, ТРЕТИ И ЧЕТВЪРТИ ПЪТ, ЗА ДА ПОЛУЧИМ СПРАВЕДЛИВОСТ. НЕ Е НУЖНО ДА СИ ЮРИСТ, ЗА ДА ЗАБЕЛЕЖИШ АБСУРДНОСТТА НА СИТУАЦИЯТА, ПРИ КОЯТО ЗА УБИЙСТВОТО НА ЧОВЕК СЕ ДАВА ПО-ЛЕКА ПРИСЪДА, ОТКОЛКОТО ЗА УБИЙСТВОТО НА ЖИВОТНО. НЕ Е НУЖНО ДА РАЗБИРАШ ОТ ТЕЗИ НЕЩА, ЗА ДА СИ ЗАДАДЕШ ВЪПРОСА, ЗАЩО НА СВОБОДА СА ХОРА, КОИТО ИМАТ ДЕСЕТКИ ПРИСЪДИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ФИЗИЧЕСКО МАЛТРЕТИРАНЕ НА ХОРА? А АБСУРДНОСТТА НА ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА СТИГА ДОТАМ, ЧЕ ДА ПЛАЩАМЕ ИЗДРЪЖКАТА И НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И НА ДЪРЖАВАТА КАТО ЦЯЛО. ЗА ВСИЧКО ПЛАЩАМЕ НИЕ. И ПАК НЕ ПОЛУЧАВАМЕ ЗАЩИТА.


ДЪРЖАВАТА ИМА ИНСТИТУЦИЯ, ЧРЕЗ КОЯТО ДА НИ МАЛТРЕТИРА. НИЕ НЯМАМЕ ТАКАВА ИНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ДА НИ ПАЗИ КАКТО ОТ ПОСЕГАТЕЛСТВАТА НА БАНДИТИТЕ, ТАКА И ОТ ПОСЕГАТЕЛСТВОТО НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БАНДИТИ ОТ ВСИЧКИ БАНДИТИ - ТЕЗИ, НА КОИТО ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ, ЗА ДА РАБОТЯТ ЗА БАНДИТИТЕ.

АКО ИСКАМЕ ДА СИ ВЪРНЕМ СПРАВЕДЛИВОСТТА, ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ, БЕЗ ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА И ИНСТИТУЦИИТЕ, НА КОИТО ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ С НАШИТЕ ДАНЪЦИ.

Категория: Политика
Прочетен: 971 Коментари: 1 Гласове: 8
Каквото и да правят в съдебната система, прилича на пръдня в гащи. Колкото и да се опитва пръдналия да скрие изпускането си, няма как да не замирише и навън.


Вижте какви спорове се водят. Кой колко власт да има вътре в съдебната система. НО НЕ ИСКАТ ДА СПОДЕЛЯТ ВЛАСТТА С НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ИСКАТ ВЛАСТТА ЗА СЕБЕ СИ. ИСКАТ НЕЗАВИСИМОСТ, КРИЕЙКИ СЕ ЗАД ЛЪЖОВНАТА НИ КОНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ВСЪЩНОСТ НЕ Е НАША КОНСТИТУЦИЯ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ ДАЛИ Я ИСКАМЕ ИЛИ НЕ.


НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИСТИНСКА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ЦЕЛТА НА КОЯТО ДА БЪДЕ РЯЗКО ПОВИШАВАНЕ НА ЕФЕКТИВНОСТТА НА НЕЙНАТА РАБОТА, БЕЗ В СИСТЕМАТА ДА СЕ ВЛИВАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО РЕСУРСИ, БЕЗ УЧАСТИЕТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. НЯМА ЕФЕКТИВНА СИСТЕМА, КОЯТО ДА Е ЦЕНТРАЛИЗИРАНА. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НА СТАЛИН И НА МАО СА БИЛИ ЦЕНТРАЛИЗИРАНИ. КАТО НАШАТА И ЗАТОВА ТЯ СЛУЖИ НА ВСИЧКИ ДРУГИ, САМО НЕ И НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ЗАЩОТО ЗАВИСИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ВРЪЗКИ И НАСТРОЕНИЯ, А НЕ ОТ НАС, ИЗБИРАТЕЛИТЕ.


В ЕДНА СЪСЕДНА ДЪРЖАВА СЕГА ИМА ПОЛИТИЧЕСКИ СКАНДАЛ. ТЕЛЕФОННИ ЗАПИСИ ДОКАЗВАТ КАК ВИСШИ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ РЪКОВОДИТЕЛИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРЕМИЕРЪТ, СА СИ "ПОРЪЧВАЛИ" СЪДЕБНИ ДЕЛА СРЕЩУ КОНКУРЕНТИ. ТОВА Е ТО, ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА СИСТЕМА. НЯМА КАК ДА ИЗКЛЮЧА, ЧЕ ТАКОВА НЕЩО НЕ СЕ СЛУЧВА И У НАС.



ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ Е ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА СИСТЕМАТА И ПРЯК ИЗБОР НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ПО МЕСТА. ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАЛИЦЕ И ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ЛЕСНО ОТЗОВАВАНЕ НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, АКО ТЕ ПРЕЦЕНЯТ, ЧЕ ВЪПРОСНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НЕ СЛУЖАТ НА ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ. ТОГАВА ЩЕ ПРЕДСТАНЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ХИДРА, ТОЗИ ОКТОПОД, КОЙТО Е ОБХВАНАЛ ВСИЧКИ СФЕРИ НА НАШИЯ ЖИВОТ, ЗАРАДИ ОТСЪСТВИЕТО НА СПРАВЕДЛИВОСТ И ЕФЕКТИВНА СЪДЕБНА СИСТЕМА. ТАЗИ ПРОМЯНА НЕ ИЗИСКВА ПАРИ, ЗА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ. ИЗИСКВА ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРОМЯНА, КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ДЕМОНСТРИРА ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ОНЕЗИ ГОРЕ ЩЕ СЕ РЕФОРМИРАТ САМИ. ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТАТА. ТЕ НЯМА ДА РЕЖАТ КЛОНА, НА КОЙТО СЕДЯТ Я. НИЕ, ИЗБИРАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА ОСЪЩЕСТВИМ ТОЗИ ПРЕХОД. АМА КАТО ГЛЕДАМ, ЧЕ СМЕ ЗАПРИЛИЧАЛИ НА АРМИЯ ОТ ЛУМПЕНИ, МНОГО ВЯРА НЯМАМ, ЧЕ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ.
Категория: Политика
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове: 2
Какво жалко бъдеще ни очаква. На няколко пъти давам за пример филмът "Идиокрация". Това ни очаква. Неграмотно и затъпяло население с безличен поглед, смачкано от по-висши от него създания /политици и бюрократи/, обзето от страх за бъдещето си, обладано от овчедушие и конформизъм.


И тази тенденция малко или много я виждам и в други страни, не само в нашата. Виждам същите автомобили, които се движат по улиците, същите тъпи реклами на същите тъпи продукти, които се опитват и успешно ни продават, същите тъпи храни по супермаркетите, същите домакински уреди, компютри, телефони, таблети, същите измислени политически герои и същото обществено стадо, което като че ли се кефи на това, че го прекарват.

Виждам същите тотални идиоти като нас, българите, че някъде и по-големи от нас. Тотално идиотизиране.

НАРОДИТЕ СА ДОВЕДЕНИ ДО СТЕПЕН ДА ПОВЯРВАТ, ЧЕ НАИСТИНА НЯКОЙ ДРУГ ТРЯБВА ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯТА ВМЕСТО ТЯХ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ КОНФОРМИЗЪМ ОБЛАДАВА ДУШИТЕ НИ, ТОЛКОВА ПО-РОБСКИ И СТРАХЛИВИ СТАВАМЕ.

Искаме сигурност и спокойствие, но получаваме несигурност... ТОВА Е РЕЗУЛТАТ НА НЕОСЪЗНАТАТА ПРОДАЖБА, КОЯТО СМЕ НАПРАВИЛИ НА СВОБОДАТА СИ. ПРОДАЛИ СМЕ НЕЩО НА БЕЗЦЕНИЦА. И ТО НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО - СВОБОДАТА СИ. ОТТЪРГУВАЛИ СМЕ Я ЗА ПАРЧЕ ХЛЯБ И ЧУВАЛ С КЮМЮР.





Поверяваме парите на държавата си и не държим сметка за какво тя ги харчи;
Поверяваме здравето и живота си на измислени от същата тази държава доктори и приемаме, че е нормално едни 100 хиляди българи да си отидат преждевременно от тази земя заради болести;
Поверяваме децата си на учители, без да се замисляме дали тези учители самите нямат нужда от учители;
Поверяваме нашата безопасност в ръцете на органите на реда, на които на практика изобщо не им пука за нашата безопасност;
Поверяваме грижата за старините си на измислени от държавата социални институции, които отдавна са изхарчили парите, които сме им поверили за тази цел.


ИМА ЛИ НЕЩО, КОЕТО НЕ СМЕ ПОВЕРИЛИ НА ДЪРЖАВАТА И НА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ. МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА Й ПРЕДОСТАВИМ ВЪЗМОЖНОСТ И ДА НИ РАЗМНОЖАВА. КОЕТО ВСЪЩНОСТ ВЕЧЕ СЕ СЛУЧВА...
Категория: Политика
Прочетен: 456 Коментари: 0 Гласове: 1
Само пунктирам поредната масова лъжа, която тиражирана по красив и същевременно лъжлив начин може да накара милиарди жени по света да мечтаят за младостта и с готовност да се разделят с един куп пари. И тази лъжа продължава безспирно.


Само си помислете дали ще повярвате на тази лъжа. От една страна организмът преживява трансформации, заради натрупаните години, а от друга, неразумността на нашите действия или бездействия, увеличават скоростта на тези трансформации. И защото не знаем как да забавим процеса, пък и ни мързи, по-лесно е да повярваме на глупости и за започнем да се запаме с помада, все едно сме индианци, тръгнали на война.


Ако това беше истина, всяка козметична фирма щеше да използва 80 годишни баби за реклама, а не момичета на 18 години. Щяха да покажат на света, как кожата на бабата ще се хидратира с някакъв вълшебен крем и тя ще засияе като "хвърли" поне 20-30 години от живота си. Да, ама не.


Да не говорим за обратния ефект на тези мазила. Няма нищо естествено в тях. То дори и зехтинът, който се продава в магазините е със съмнително естествено потекло, а камо ли тази химия, която се намира в скъпо илюстрованите и нагласени кутийки, продавани за един куп пари.

В заключение какво да кажа, освен, че простотията ходи по хората.
Категория: Политика
Прочетен: 208 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196465
Постинги: 6870
Коментари: 4297
Гласове: 2399
Архив
Календар
«  Април, 2015  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930