Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: kolevdobri Категория: Политика
Прочетен: 3223562 Постинги: 6931 Коментари: 4323
Постинги в блога от 05.04.2017 г.
 https://www.24chasa.bg/novini/article/6156841


Хвърлени в пространството лъжливи думи. Без никакви аргументи. Общи приказки, но никакъв анализ, никакво доказателство за твърдението, че Герб е дясна партия. Ето какво казвам аз: Герб е социалистическа партия или постсоциалистическа партия, все тая. Ето ги и доказателствата:
  1. Почти всички ръководители в тази партия са или бивши комунисти, комсомолски секретари, деца на активни и пасивни борци срещу фашизма и комунизма и тем подобни активисти;
  2. Вижте им икономическата платформа -от 2009г., Герб неотклонно приема СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ бюджети. Вижте как е формиран бюджетът - същият принцип, като при Тодор Живков - един куп пари се събират на едно място и няма никаква връзка откъде идват парите и къде отиват. Ето ви няколко примера. Нямаме данък, който да попълва недостига на НОИ, която институция е извън бюджета и формира свои приходи, на база на вноските, които всеки работещ прави всеки месец. Въпреки това, бюджетът дава едни пари, събрани от различни източници. Няма пряка връзка между събрани пари и дадени пари. Събират се едно към гьотьоре и се разпределят в зависимост от "нуждите", така, както по времето на социализма.Тоест, социалното обезпечаване хем е отделено от бюджета, хем и не е.
  3. По същият начин - нямаме социален данък, за помощи на мързеливите и неграмотните, но има предназначени целеви пари за тях. Пак същият принцип - събират се едни пари в един куп и се разпределят спрямо "нуждите".
  4. Държавата акумулира 40% от БВП!!! За каква дясна партия става дума. При управлението на истинските десни партии, би трябвало правителството да акумулира не повече от 15-20% от БВП. Политическите платформи на десните партии дават предимство на личната и частната инициатива на личността да прави пари, а не на чиновниците да разпределят пари.
  5. Вижте монополизацията в икономиката. БДЖ е държавна и фалирала. Данъкоплатците я издържат. Вижте НЕК - и тя е държавна и затънала. Вижте търговията с горива - една фирма с ясно изразени комунистически служители в нея, държи почти 100% от акцизните складове в страната. Вижте кои работят в нея - бивши и настоящи комунисти и социалисти, по всички етажи на властта, от обикновения бензинджия, та чак до президента на фирмата.
  6. Вижте железопътна инфраструктура - и тя държавна. Хвърлени от данъкоплатците стотици милиони и пак железниците ни са под всяка критика - защото са социалистически.
  7. Вижте затворените професии - нотариуси, адвокати, експерт счетоводители, съдебни изпълнители.
  8. Вижте социалистическата ни банкова система, в която и да пръднеш, се иска разрешение от БНБ, тоест от партията, която е на власт. Мирише отвсякъде на социализъм с този рамкиран уж пазар, с тези регулативи и въпреки всичко, нищо не е под контрол - КТБ го доказа. Другарите пак спечелиха милиарди от бъркотията, която те самите създадоха.
  9. Вижте родните застрахователи -а ко не беше социалистическата държава, която да ни задължи със закон да си застраховаме колите, дали щяха да съществуват всичките тези застрахователи? Какво друго, освен социализъм, може да се нарече онази система, която ти осигурява на базата на задължителен акт, повече от 60% от всички приходи?
  10. Вижте политическият ни живот. Толкова много партии, а всички производни на БКП. При социализма няма демокрация. В България няма демокрация, значи си е социализъм.
  11. Вижте бюрокрацията ни, класацията ни по свобода на словото и печата, класацията по строителни разрешителни и т.н. и т.н. Социализъм в действие. Само кльоновете ги няма, че да задържат стадото на тази територия.
  12. Вижте програмата за саниране - та това дори и при Тодор Живков го е нямало. Такава далавера е тази програма... Ние платихме по 1400 лева за саниране на жилище и си го направихме на частно. Какви са тези 17 хиляди на апартамент, ако не е яко крадене, типично по времето на социализма и постсоциализма.
  13. Вижте системата за сигурност!!! Коя дясна партия ще хвърли толкова пари в МВР и службите и накрая ще получим НЕСИГУРНОСТ. Нито демокрация, нито сигурност.
  14. Вижте системата на образование - същата като при социализма. Да сте чули някой даскал да го наградят, защото учи добре децата?  Да сте чули университетски преподавател да е получил награда, защото неговите студенти са по-подготвени от останалите студенти? Да сте чули, държавата, която изсипва милиарди в образованието, да се е позаинтересувала, за какво дава пари - да наложи някакви изисквания. Типично по социалистически - хвърля там едни пари и оправяйте се.
  15. Вижте изграждането на инфраструктурата. Общините получават едни близо 3 милиарда лева от бюджета, но на какъв принцип? На принципа на натягането. Който се натяга повече, получава повече пари. Бургас се натяга повече, ето ти пари за Бургас. Варна също. Защо другите градове не получиха стотици милиони левове от бюджета за различни програми? Защото нашите хора там "държат" много гласове за предстоящите избори. Типично по социалистически. Тодор Живков раздаваше така парите на своите любимци, без критерии, ей така, по лични, партийни причини.
  16. Политическата система при социализма ни караше да гласуваме формално за една партия през 4 години. Сега гласуваме формално за няколко партии, които произлизат от същата тази партия. Нещо да се е променило съществено. Можем ли 2 месеца след избора да свалим от власт партия, правителство? Можем ли да си изберем главен прокурор и да го свалим, ако не ни хареса една сутрин? Не, не можем, също като при социализма. Тогава какво се е променило?
Герб е типично социалистическа партия, със социалистическа програма. Това, че някои там вътре си създаде мафиотизирана структура за правене на пари не ги прави дясна партия.

Категория: Политика
Прочетен: 297 Коментари: 0 Гласове: 1
 https://www.24chasa.bg/novini/article/6155085

Проект за много милиони се подготвя за центъра на София. Ще имаме нови жълти плочки. Бронзирани. На територия от 120 декара. Какво съществено ще се промени и това ли е най-належащата инвестиция за София? Не, разбира се.


Общината отново показва, че приоритетите не са решаване на най-належащите инфраструктурни проблеми на София, а създаването на някакво лустро на централната част. На цялата тази мизерия, само бронзови плочки си нямахме. Ето къде кметицата може да изразходва тези пари, с много по-голяма необходимост от лустрирането на центъра:
  1. Пътят към Европа - бул. Европа е в недобро състояние. Отсечката от надлеза на кв. Захарна фабрика до изхода на София прилича на бурно море. Да не говоря за тротоарите на същия булевард, с изкъртените плочки, по които трудно се движи пешеходец. Да сте видели там майка с детска количка? Няма и да видите.
  2. Пътят към Гърция и Македония - прочутото Владайско дефиле. Пътували ли сте скоро оттам?
  3. Поне 95% от всички вътрешно квартални улици в София. Аз живея на няколко места в града. В центъра където живея, скоро ремонтираха една вътрешно квартална улица. И това е за последните 30 години. Само една. В южните райони за последните 30 години се асфалтира и то не изцяло, панорамният път, който свързва кварталите Бояна и Драгалевци. Тук там хвърлиха малко асфалт на някои дупки и толкова. На пръстите на едната ръка се броят асфалтирани малки улички от по 100-150 метра. За 30 години! В най-скъпите райони на София няма изградена атмосферна канализация. Немалка част от къщите са със септични ями. В европейска София. В най-скъпата й част. Вижте улиците и тротоарите на Бояна, Княжево, Драгалевци, Симеоново, на Манастирски ливади, на Панчарево. Идете в северната част на София, но като че ли най-трагично е положението на инфраструктурата в кв. Овча купел, още един южен район на столицата. Идете и вижте какви улици и тротоари има там!!! Земя - пътува се буквално по земя по някои улици, а улица или булевард Монтевидео може да кандидатства за приза най-ужасен столичен булевард.


Вероятно съм пропуснал и други изтърбушени софийски райони. И защо тогава ще слагаме бронзови плочки в центъра на София? На гол гъз чифте пищови. Само това да кажа - улицата, на която аз живея, е правена непосредствено след Освобождението от турско. Застлана е с чакъл и след това на няколко пъти този чакъл е пресован в почвата отдолу. И това е така наречената "синя зона" в София, най-централната част. Не може ли тази улица да се асфалтира поне, вместо парите да отидат за бронзови плочки? В центъра няма нито едно обособено място за паркинг на велосипеди, нито едно място за паркинг на коли, построено за последните 30 години. Не достигат велосипедни алеи, някои от парковете са в ужасно състояние - изтърбушени пешеходни пътеки, кал...За какво за бога са отивали парите ни тогава?

Е какво ще кажете г-жа Фандъкова, това, за което аз предлагам да се похарчат парите, които сте предвидили за бронзови плочки за центъра, не е ли с по-висок приоритет за общинското ръководство и за вас, самата?

Категория: Политика
Прочетен: 188 Коментари: 0 Гласове: 1
 http://banks.dir.bg/2017/04/04/news25551372.html

Поредното доказателство, идващо от ЕСП - европейската сметна палата, която казва, че "Европейската СП установи, че схемата на ЕС "Младежка гаранция", която цели да подпомага млади хора без работа, квалификация или образование, е провалена.
Според Сметната палата програмата е постигнала ограничен напредък, а резултатите от нейното прилагане не оправдават първоначалните очаквания. Това се посочва в доклад на институцията, изготвен от представителя на България Илиана Иванова, цитиран от БТА".

Основата на честната икономика, това е честната икономика.

Простичко казано, всички ние, които работим, трябва да имаме СИГУРНОСТ, че никой няма да получи ПРИВИЛЕГИИ, на базата на каквито и да са критерии. Трябва да сме сигурни, че когато стартираме да бягаме на 100 метра, никой няма да изкочи на 80-тия метър, да пресече първи финала и съдията да му отреди победата.


Трябва да сме сигурни, че интересите са задоволени, на базана на ПРИРОДНИ, а не на базата на БЮРОКРАТИЧНИ обструкции.

ИЗЛИВАНЕТО
 НА ПАРИ ОТ ЕС ПО РАЗЛИЧНИ ПРОГРАМИ СЪЗДАВА НЕПРИРОДНА ИКОНОМИКА. Всяка неприродна икономика, рано или късно затъва.


Помислете ти за субсидиите в земеделието. ЕС направи така, че парите се съсредоточиха в 50 фамилии, които се занимават с крупно земеделие. Това ли е целта на Съюза? Да окрупнява капитала? Какво общо има с либерализма окрупняването на капитала? ЕС създава монополи!


Помислете си за грантовете за повишаване на конкурентността! Дават се пари, за да стане една фирма конкурентна. Харчет се пари, заради самото харчене и усвояване. На кой ли му пука, дали има нужда точно от тази машина или от точно този производствен или технологичен процес. Важното е да се вземат парите. Така програмата за конкурентност създадоха точно обратното - засилиха диспропорциите в икономиката, защото НИКОЯ ПРОГРАМА НЕ МОЖЕ И ДА ДАДЕ ПАРИ НА ВСИЧКИ ПОРАВНО, ЧЕ ДА СЕ ПОВИШИ ТЯХНАТА И ОТТАМ И ОБЩЕСТВЕНАТА КОНКУРЕНТНА СПОСОБНОСТ.

Европейската бюрокрация изпълнява успешно ролята на слон в стъкларски магазин. Икономиката е фина система и няма нужда от това, някой непросветен в законите на икономическите цикли бюрократ, да се упражнява на тема "стимулиране", "координиране" и т.н.

Нека да си спомним основните цели, които поставиха на Обединението за въглища и стомана и след това на Европейската икономическа общност, бащите на това обединение:
  1. Свободно движение на хора;
  2. Свободно движение на услуги;
  3. Свободно движение на стоки;
  4. Свободно движение на капитали.
Към тези основополагащи цели, можем да добавим;
  1. Свобода на информационните потоци;
  2. Свобода от монополи;
  3. Защита на потребителите;
  4. Премахване на излишните регулации;
  5. Общностна политика /но без финансиране/ за постигане на високи цели в образованието и възпитанието на новите поколения.
  6. Финансиране на инфраструктурни проекти, които не са по силите на отделни държави и които са от значение за подобряване на общоевропейската инфраструктура.
  7. Контрол от страна на нас, избирателите, върху избора, отзоваването и определянето на условията, включително и финансовите, на нашите пратеници в различните европейски институции.

Нека да се престане с финансирането на на частни проекти. Това е работа на частните лица. Нека най-после да разберем, че КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВАТА ПРЯКО СЕ МЕСИ В ИКОНОМИКАТА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЧАСТНИТЕ ЛИЦА ЩЕ СТОЯТ ОТСТРАНИ И ЩЕ ГЛЕДАТ. ПОВТАРЯМ - ЩЕ ГЛЕДАТ И НЯМА ДА УЧАСТВАТ НИТО СЪС СЪЩИЯ ПЛАМ И ВЪЗМОЖНОСТИ, НИТО С ЖЕЛАНИЕ. ТОВА СА СКАЧЕНИ СЪДОВЕ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ БЮРОКРАЦИЯ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ИНИЦИАТИВНОСТ.

Вместо всичко това обаче, брюкселските комунисти и социалисти, начело с Юнкер, се опитват да ни налагат силово вземането на различни решения.

http://news.bnt.bg/bg/a/migratsionnite-kvoti-na-es-sa-zadlzhitelni-za-avstriya-zayavi-yunker


Юнкер стигна в нахалството си дотам, че да заплашва Австрия, защото не била съгласна с квотния принцип за резпределение на мигранти. Същата заплаха е отправена и към Унгария и Полша. Дори говори, че тези, "които не спазват правилата на Съюза, нямат място в него". За какви правила става дума г-н Юнкер, че не знам? СЪЮЗЪТ НЕ Е СЪЗДАДЕН, ЧЕ ДА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ МИГРАНТИ ОТ ЕДНА ДЪРЖАВА В ДРУГА. МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ СЪЗДАДЕТИЛЕТ НА СЪЮЗА СА ГО СЪЗДАЛИ, ЗА ДА ГО НАПЪЛНЯТ С МИГРАНТИ ОТ АФРИКА И АЗИЯ? Явно е, че от една централизирана структура, каквато беше СИВ, сме попаднали в друга такава - ЕС. Също така е ясно, че бюрократите се опитват, скрити зад паравана на думата "единство" да налагат освен икономически, но и МОРАЛНИ правила за съществуването на отделните държави. Когато говоря за реформи в Съюза, става дума за ПРИЕМАНЕ ОТ НАРОДИТЕ И СЪОТВЕТНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА, НА ПРАВИЛА, КАКВО МОЖЕ И КАКВО НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ БРЮКСЕЛСКАТА БЮРОКРАЦИЯ. ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ СЪЗДАЛИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ, ЗА ДА ИМАТ НЯКАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ДА НИ НАТРИСАТ РЕШЕНИЯ, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ИДЕЯТА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СЪЮЗА.



Категория: Политика
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.04.2017 09:11
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3223562
Постинги: 6931
Коментари: 4323
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2017  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930